תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:29
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רעש המחשב ונזק לאוזניים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  hitphy  
Act Compatible
רעש המחשב ונזק לאוזניים
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 14:58   
הגיעה לידי טענה מקלינאית תקשורת (אין לי מושג מה זה אומר) שהרעש הקבוע של המחשב (המאווררים) בטווח הארוך גורם לנזק שמיעה חמור.
עכשיו אני תוהה לעצמי , למה שזה יגרום נזק? זה בקושי מדגדג לי את עור התוף!
הטענה היא שזה "נזק מצטבר" , האם מחיה באזור מחשב שוחקת את האוזן??

אני מנגד טענתי שאם כבר , זה רעש מטריד , שאולי יעורר בעיות נפשיות כאלה ואחרות במקרה הגרוע , אבל נזק פיסי לאוזניים? למה? מה העוצמה של הרעש הזה? לא נותן לזה יותר מ-10 דיבי.
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 15:43   
הקלינאית הזו זוכה להערכה.

קיימת נטיה טבעית לחשוב שכמות היא הדבר שאותו יש להעריך או למדוד בכל הנוגע לאיכות הסביבה או נזקים.
כללית זה נכון, רק שוכחים לראות את כל התמונה.
לדוגמא: אם מוחלט שעוצמת קול ברמה מסויימת היא מסוכנת, אז החוק המיושן גורס ש-X זה המקסימום שאין לעבור אותו, או להיחשף אליו למשך זמן Y.
זה נכון, אך לא מושלם, והתמקדות בכימוי שכזה גרמה לא אחת לאזרחים תמימים לצאת נבוכים מתביעה משפטית שהגישו בגין רעשים "חלשים" יותר.
מדוע? נזק מרעש, ולענינינו - כל צליל, יכול להיות גם בעוצמות חלשות בהרבה מאלו של חוק כנוביץ' המנדטורי. מי לא התעצבן או עמד להשתגע מצליל נוקב (תדר בינוני/גבוה) למרות שהוא היה בעוצמה חלשה אבל מעיק ומטריד?
לא הכמות כאן היא שקובעת, בטח שלא הכמות השקולה מיידית, אלא אופי הרעש. והיה על כך תקדים בבית המשפט, כאשר שכנים תבעו מפעל שכל הלילה בקע ממנו ציוץ מטריד. הנתבע טען שזה לא עובר את העוצמה המירבית בחוק, אבל השופט אמר שזה כלל לא העניין, שכן אופי הרעש, ובסביבה שקטה יחסית (בלילה) יוצרים מפגע שאין להתעלם ממנו.
באותה צורה ניתן להשליך על אור, מים ואפילו נגינה או עבודת מחשב, והפעם 'נגוון' עם הפרעה קשורה אך שונה, והיא המאמץ הקבוע;
אחיזת עכבר, אפשר שאין בה דבר נורא כל כך מבחינת מאמץ, אך כאשר אנחנו, בצורה אקטיבית או פסיבית, נחשפים לתנועה, או חסימה או מיקום של אברי הגוף וחלקיהם העדינים, אנו מטילים אליהם מאמץ קבוע, חלש או חזק ככל שיהיה, אנו יוצרים 'צל' של מועקה באותם מקומות, דבר המתפרש לאורך זמן בכאבים איומים, או פצעים ודלקות, או מיסוך או נימולות (חוסר תחושה) וכאלה תוצאות של Strain ממושך.
אם נקשר את זה לרעש חלש אך קבוע, ונבין שהאוזן היא מנגנון רגיש להפליא, אשר בתוכו יש רכיבים מכניים ועצביים לרוב, גם אלו יכולים להיפגע וליצור 'צל' של הפרעה לאורך זמן.
זמזומי/צילצולי מחשבים עושים זאת כמה עשרים שנה לערך. יש כאלה שיצאו מזה עם טינטון עצבי, כמוהם עובדים הסמוך למסלולי הרצה של מנועי סילון, עובדים בבתי דפוס וכדומה. יש לזכור שמחשב ומסך פולטים גם תדרים שלא ממש שמיעים, אך מזיקים לאורך זמן.
אני לא אומר שיש להיכנס לחרדות, אך רצוי מאוד להבין שלאו דווקא כמויות, בצורה הפשוטה של המונח, הן אלה שמזיקות.
  hitphy  
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 17:52   
אז למה שפשוט לא נלבש על עצמנו חליפת אסטרונאוט , נכנס לתא אקוסטי אטום שעבר את מבחני כל התקנים ונשקע בתרדמת נצחית עד שהזמן יחרוט טביעותיו על עורנו ונגיע ליום המוות בשלווה?

החיים הורגים.
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 18:16   
ובאמת - כמה זמן ממוצע בשבוע יוצא לכם להיות באמת בסביבה שקטה לגמרי?
הרי קשה לי לתאר דקה אחת של שקט אמיתי
(או לצורך העניין פחות מטריד בעצמתו ואופיו מאשר רעש של מחשב)
בת"א, אפילו באמצע הלילה....
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 18:43   
NiTRoX :
ובאמת - כמה זמן ממוצע בשבוע יוצא לכם להיות באמת בסביבה שקטה לגמרי?

כאחד שרוב זמנו נמצא במושב שקט, אולי זה לא חוכמה אבל אני בהחלט מחפש שקט ומוצא אותו. זה חשוב מאוד, בעיקר אם העבודה וההנאה מצריכה ממך להיות בסביבה "רועשת" ובמיוחד שמעמיקים בנשמע. המח מתאדה מתישהו.
מומלץ מאוד. פעם בשבוע אני מקפיד ללכת למקום ללא אדם, יער, שדה פתוח וכו) ולתפוס שינה טובה או סתם לשבת . בלי שום שיט רוחני , זה פשוט מרגיע ומנקה את המח לשבת ולעשות מוזיקה.
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 21:05   
לגבי תא אקוסטי בשקט מוחלט...
פעם היינו צריכים לבנות תא כזה עבור מוסד כלשהו ולמטרה רצינית ביותר, עד כדי, שהוא היה אמור להיות מבודד לגמרי. ללא תנאי וסייג.
לא אשכח את החוויה כשהייתי צריך להיכנס לתא הזה במכון בו נערכו הניסויים... אחרי דקה של הנאה מהשקט אתה מתחיל לשמוע את הלב שלך פועם כמו פטיש אוויר, הנשימה כמו שפשפוף של נייר זכוכית או משור, האוזניים חורקות, העצמות מיללות, הראש כאילו הולך להתפרק, אתה נתקף פחד שמא אתה הולך למות כל רגע, כי כל הגוף והתאים שלו מוסרים לך ד"ש... לא מאחל את זה לאף אחד.
בואו נתנחם באיוושת מאוורר וציפחת כחליל החורש. (לא יודע מאיפה זה בא לי, אז שיהיה).
  hitphy  
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 21:12   
ציטוט:
בואו נתנחם באיוושת מאוורר וציפחת כחליל החורש.

:razz: ראובן הפלת אותי....

בקשר לאיברים שמוסרים ד"ש , זה מה שקורה שאני שם אטמי אוזניים בצבא...
דבר מוזר נוסף הוא הרגשת מחנק וכאילו שאני לא מצליח להכניס מספיק אויר לראות.... :???:
הודעה פורסם: שישי 27 פבר',04 23:33   
ת'רד מעניין - אולי יש איזה בשורה לפחות לגבי איזשהיא הגבלת שעות ?
אני יודע שזה אולי לא רלוונטי למוסיקאי המממוצע, אבל האם יש איזה קריטריון כמו - מעל 6 שעות ביום -> שים אטמים ? (לטובת אלה ביננו שעובדים מול מחשב כל היום ).

המדבריות בארצנו הם אחלה מקום למצוא שקט.

ולסיום,
אולי מישהו ימציא מכשיר שמשמיע את התדרים המחשביים בהיפוך פאזה ויעשה קצת מליונים על פאניקת ההמונים בעידן הטכנולוגיה ?

ולסיום נוסף, אני מוכן להתחרש בהדרגתיות עקב גניחות נשים בכל שעות היום.
למבוגרים בלבד~~~~> !
הודעה פורסם: שבת 28 פבר',04 00:28   
לגבי משך, זה נתון איבדיבידואלי. נזק בעקבות מאמץ ממושך מסמן נקודת סף משתנות לגמרי בין אחד לשני. עצם הרציפות כאן היא בעיה. לדוגמא: התבוננות קבועה במסך המחשב מזיקה בצורה הרסנית לראיה. לעומת זאת, אם העין מוסטת כל 15 דקות לעבר נקודה מרוחקת ביותר בחדר והרחק מהמחשב, משך הזמן שעד טשטוש וריאה של נקודות מתות בשדה הראיה גדל בהרבה, אך אם נמשיך עם כל הסימולטורים האלה או נידבק למסך עם טורניר 2004 המדהים, סביר שננצח במשחק ונישאר בחושך.

לגבי גנחת, אם היא משלבת אביונה קליטוריאלית, יש אפשרות סבירה שעור התוף שלך יחליף מצב צבירה. נסיון של אחד שלא היה מוכן לכך כלל.
NiTRoX
הודעה פורסם: ראשון 29 פבר',04 00:08   
ראובן, אני סוטה מהנושא של השרשרת, אבל בכל זאת, יש לך חשק לפרט קצת מבחינה טכנית, לספק את הסקרנות שלי?
(על החדר האטום, לא על האביונה הקליטוריאלית, כמובן :wink: )

אני מוכן לנדב לינק בתמורה. ;-)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון