תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בבניית ועיצוב אולפן בייתי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  belly  
עזרה בבניית ועיצוב אולפן בייתי
הודעה פורסם: שלישי 10 פבר',04 17:40   
בדיוק עברתי דירה ובניתי מחדש את האולפן, אך למרבה הצער, הסאונד פשוט זוועה!!!
אני לא יכול להרחיק את המוניטורים יותר מידי כי אז אני מקבל תדר סאבי כזה שעומד בחדר וחונק לי את כל המיקס , לכן אני חייב לעבוד מאוד קרוב למוניטורים דבר שגם לא הכי טוב ונוח...
גודל החדר הוא 3X2.5 אני עובד צמוד לקיד ברוחב 2.5, לדעתי הסאונד נישמע לא טוב גם בגלל שבניתי שולחן מקיר לקיר שיוצר מעין קוביה שבתוכה נימצאים המוניטורים.

בקיצור יש תמונה מצורפת בכתובת http://www.ee.bgu.ac.il/~rimonr/studio.jpg , האם ציפוי של הקירות בחומר אקוסטי יעזור ויפתור את הבעיה?
מה הצורה המומלצת ביותר לעצב ולמקם את פינת הישיבה?
האם השולחן מהווה בעיה שלא ניתנת לפיתרון?

כל הערה לשיפור ממה שניראה בתמונה תתקבל בברכה...

ובכלל, אשמח אם תיתנו טיפים ואזהרות לעיצוב האולפן ולא רק מבחינת אקוסטיקה אלא גם מבחינת מיקומים וכדומה...

מחכה לעזרה, בתודה מראש.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 10 פבר',04 17:53   
יפה עשית שצירפת תמונה.
אם תוכל לתת צילום יותר כולל של החזר, אולי מכיוון הדלת או מכמה כיוונים, זה יקל בהסברת המקום.
כאן רואים רק את נקודת העבודה שלך, בעייתית בעצמה אמנם, אך רצוי שנראה יותר, את כל הקירות כולל הפתחים, רצפה ותקרה.
כרגע לא מומלץ לך לעבוד כך. בוא נשפר.
kedar
הודעה פורסם: שלישי 10 פבר',04 17:57   
דבר ראשון, הרמקולים שלך צמודים מידי אחד לשני! זה שאתה קרוב אליהם זה ניחא, אלו מוניטורים לשדה קרוב, אבל בשביל ליצור תמונת סטריאו נכונה אתה צריך ליצור משולש שווה צלעות פחות או יותר בין המוניטורים עם האוזניים שלך. אתה יכול להרחיק כל אחד מהם חצי מטר לפני התמונה.
עוד דבר, זה שאתה צריך להמנע מלהתקרב לפינה הימנית ולהתקרב יותר למרכז הקיר. הפינה שם היא מה שמנפח לך את הבאסים. תזיז את כל הפינת עבודה קצת שמאלה. ותנסה מה שיותר לדחוף את הרמקולים אחורה. ספוגים אקוסטים על הקיר שמאחורי הרמקולים גם ישפרו.
  belly  
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',04 00:29   
תודה על התגובות המהירות....

קצת יותר פרטים ניתן למצוא בכתובת הבאה : http://www.ee.bgu.ac.il/~rimonr/studio/studio.htm

ניסיתי יותר להמחיש את מבנה החדר במלואו הוספתי מידות על התמונות...

לקחתי את המוניטורים אחרוה יותר ושמאלה וכבר יש שיפור ...

עזרה נוספת במיקום הציוד ומיקום ספוגים תתקבל בברכה....

כל מידע נוסף יעזור!
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',04 11:19   
תתחיל לרכך את המשטחים, בסדר הזה, כך שבכל פעם אתה יושב כמה זמן ועובד מוסיקלית. כיוון שהחדר לא אידיאל, ואנחנו רוצים לייעל אותו, לא רצוי למהר בין השלבים, אלא מומלץ לנתח אותם בכל פעם:
א:
- סלק כל מה שמעל גובה הכתפיים ברדיוס השמיעה (ראיתי מדפסת לפחות)
- הרחק את המסך מרמקולים (כלל)
- פרוס שטיח לפחות על רוב הרצפה. קרמיקה זה דבר בעייתי למדי.
- שים את המוניטורים בגובה האוזן, רצוי לא צמודים לקיר (שום קיר, ביחוד פינות, אם הבסים דופקים לך)
- נסה ליצור את משולש שמיעה בינך לבין הרמקולים לבינם.
- נתק מגע בין המוניטורים לקוביה שמגביהה אותם באמצעות חומר רך או קונוסים (ראה ספייקים כאן בפורום) או התקן הגבהה אחר. אפשר בסוף התהליך (לאחר יצוב החדר)לשקול 'זרועון ברקן' נעות, שיצאו מהקיר.

ב:
- הורד את התמונות.
- בגלל מידות החדר רוב הסיכויים שתישאר עם תדר נמוך מעיק או כפולות שלו.
- מה ששמת על הקירות יפה, אך לא מספיק לבלימת החזרים. אתה יכול לדפן עם ספוגים חלק גדול מהשטחים החשופים, או לנסות תקופה עם משהו זמני, כדי ללמוד היכן מיקום החומר המדפן עוזר יותר. זה אומר:
- או להדביק ספוגים בנקודות הקרינה של הרמקולים לעבר הקירות (כוון פנס בחושך מחזית הרמקול ובציר הקרינה שלו.),רק לא על כל שטח הקירות, או:
- לתלות זמנית שמיכות עבות, וילון רפוי וגלי או חומר רך ומלא אחר במרחק של לפחות 5 ס"מ מהקיר. זה לא חייב להיות על כל הקיר.

ג:
- כאן אתה אמור להיות עם לפחות שבוע עבודה מסיבית בתצורה החדשה. יש לאתר תדרים מעיקים ולקבוע כמה הם באמת מעיקים או מפריעים. להחליט מהו ווליום העבודה שלך.
- יש לבחון הדהוד, גלים עומדים והחזרים. שמיעת מוסיקה קצבית בעוצמת עבודה ממוצעת, והשתקת המוסיקה בבת אחת. נסה להבחין בצליל מזוגג או קפיצי, הד או כל תגובה צלילית לאחר הפסקת המוסיקה (זה מאוד קצר).
- אפשר שנצטרך דיפון נוסף, אולי בפינות, אולי מאחור, ואולי על הדלת והחלון. כמו כן, בדוק בחדרים אחרים אם שומעים אותך דרך תעלות המיזוג.

- LM לייט מזיקה לא פחות מסיגרייה רגילה. מנסיון
- הפורום נראה יפה על המסך #smile

דווח כאן לאחר הכל.
  belly  
הודעה פורסם: שני 16 פבר',04 17:16   
התחלתי לעבוד על החדר לפי סדר הדברים שנתת לי, כבר מרגישים שינוי...

רכשתי שתי חתיכות ספוג אקוסטי כל אחד בגודל 1M X 0.5M האם הם קטנים מידי או שהם יכולים לעזור? איפה כדאי למקם אותם כדי להפיק אפקט מקסימלי?

תודה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 16 פבר',04 17:41   
זה לא קטן, כי עדיף לבצע בשלבים. תמיד תוכל להוסיף.
האם על החלון שמת איזה וילון? (אני מבין שאתה גר בקומה נמוכה)
הזכוכית יכולה להרביץ החזרים מעיקים.
לגבי המיקום, תלוי מה כבר ביצעת. אם זה כל מה שיכלתי לעשות, היית במקומך שם את הספוגים על הקיר מאחורי הרמקולים. אבל אם אתה רוצה להתקדם בטיפול, דאג לכיסוי רצפה, וילון (ואפילו פשוט) על החלון, מקם את המוניטורים וצלם שוב, וזאת בתור התחלה שתשפיע על שאר השיקולים.
אם בכל זאת אתה רוצה להמשיך קצת:
נסה להדביק בצורה קלה וזמנית את הספוגים בפינות החדר מאחורי הרמקולים. היה עדיף כיסוי פינתי שיגיע עד הרמקולים, או עד דופן התמונה שעל הקיר, כך שבמרכז יישאר חשוף בערך ברוחב של התמונה.כנראה שהספוג לא יספיק, כי מטר לגובה בקו האוזן/מוניטור שלך צריך להיות מכוסה ממול, בכל צד, וחוץ מזה בכל קיר שלצידך. זאת, בתור התחלה, כך שאתה יכול להתנסות גם עם כל חומר רך אחר.
תצטרך להוציא את המדפסת משם.
rockem
הודעה פורסם: שני 16 פבר',04 19:54   
שאלה לא קשורה ממש ... יש לך שני מוניטורים ? (ועוד שווים)

בכל מקרה אני לא מומחה גדול אבל משהו שאולי כדאי לעשות והחדר הזה די
מתאים לזה, זה לשים 4 מלכודות בס בפינות של החדר

אם אני טועה אז שמישהו יעצור אותי #biggrin
  belly  
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 17:31   
הכל ממש עוזר, עשיתי כמעט כל מה שכתבת לי, השגתי גם וילונות פשוט עדיין לא הספקתי לתלות...
שמתי גם שטיח ששיפר בצורה ממש רצינית את הסאונד, על הקיר מאחורה עוד לא הספקתי לעבוד הנה תמונות חדשות, מחכה להערות נוספות והמשך בשיפור החדר... #smile
http://www.ee.bgu.ac.il/~rimonr/studio/2/studio.htm

תודה.
אלירן-complex
תומך
הודעה פורסם: שלישי 02 מרץ,04 17:53   
נראה הרבה יותר טוב ועוזר בטוח ...
רק שאלה אחת ... בשביל מה יש לך שם שדתי מחשבים ?

וד"א נראה ל ישהספרים זה לא טוב ששמת מתחת למוניטורים... תחפש את מה שהוא אמר ניטים/ ספייקים אני לא זוכר מה בדיוק ותקרא את השירשור זה יעזור לך .... אבל הספר ששמת לא טוב לדעתי
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון