Act Compatible
פורסם: שני 05 ינו',04 20:02
נניח שאני מגיע לאולפן עם לחן שלי, עם מה בדיוק האולפן מתחיל, כלומר מה הבסיס הראשון להכנת השיר? ואיזה כלי בדיוק מתחילים להקליט ראשון, והאם הנגנים שומעים את הקליק על מנת לשמור על קצב אחיד?
Supporter
פורסם: שני 05 ינו',04 20:22
אני בדרך כלל מתחיל עם פעמוני התפילה הטיבטיים.
ועכשיו יותר ברצינות - זה תלוי איזה כלים משתתפים בשיר. אתה לא אמור להגיע לאולפן עם לחן בלבד, אלא עם לחן, עיבוד, וחזון מסויים על הכיוון שאליו אתה רוצה ללכת. אם חסרים לך המרכיבים האלה אתה צריך מפיק מוסיקלי ומעבד. זוהי אחת הסיבות לקיים חזרות - אתה צריך להגיע למצב שהשיר נשמע "שיר" עוד לפני האולפן. אתה יכול כמובן לדלג על השלבים האלה, אבל כך תבזבז הרבה כסף ולא בטוח שתגמור עם תוצאה טובה. אם התכוונת בשאלתך לסדר ההקלטה הנפוץ של כלים בשיר רוק או פופ - בדרך כלל מקובל להתחיל ב- "רית'ם סקשן" - תופים, בס, גיטרה או קלידים ושירה גייד. אחר-כך "העלאות" - תפקידי גיטרות, קלידים, כלי הקשה, קולות רקע, שירה ועוד כיד הדמיון הטובה עליך. אחר כך מיקס. אלה השלבים הבסיסיים כפי שאני מכיר אותם. כמובן שיש הרבה יוצאים מן הכלל, מכל מיני סיבות. הסיבה להקלטת ה"רית'ם סקשן" כקבוצה ולא כנגנים בודדים היא הרצון לשמור על תחושה של להקה. הקליק הוא נושא שנוי במחלוקת. יש כאלה שמעדיפים בלי ומנגנים טוב. לפעמים צריך את הקליק כדי להגדיר ברייקים וכניסות ולפעמים מפעילים אותו רק בחלק מהשיר.
Act Compatible
פורסם: שני 05 ינו',04 21:29
כלומר הוא אמור לשמוע מוסיקה או משהו כדי לנגן עליו לא?