פורסם: רביעי 19 נוב',03 15:16
שלום לכולם !
ברצוני להתייעץ לגביי שרשרת הסאונד בתהליך המאסטרינג.
אני יודע שכל שיר הוא מקרה בפני עצמו ואני יודע שאין נוסחת פלאים או פלאג אין מסויים שמחולל פלאים, אבל בכל זאת אשמח אם חלק מחבריי הפורום היותר מנוסים יענו על מס' שאלות על מנת שכולנו קצת נסכיל ונלמד .
שרשרת המאסטרינג הבסיסית שלי היא בד"כ : 1. EQ PROSSECOR - בד"כ אי קיו של המסטר בנדל של WAVES. אחר כך 2. קומפרסור - בד"כ רנסס קומפרסור
3. ולבסוף לימיטר - בד"כ L2 המשמש גם כ DITHERING .
בבקשה אשמח לשמוע תגובות ועיצות משכילות ולא מתנשאות .
אני אשמח לשמוע במיוחד מכל הטוטחים הכבדים כמו: ZOOT , ראובן, יואב שדמה וצר לי עם קיפחתי כאן משהוא - אבל באמת אשמח לשמוע תשובות רק מאנשים באמת בעלי נסיון .
תודה מראש - זיו.
פורסם: רביעי 19 נוב',03 15:34
יוחאי אני באמת מערית את התגובה שלך, אבל אני מכיר את כל הלינקים הללו ולו היית קורא ומבין לעומק את ההודאה שלי היית רואה ששום לינק לא מתייחס לתהליך עצמו לפרטי פרטים והכל רק ידע טכני וכולם רק אומרים ללכת לאולפן מאסטרינג מקצועי.
זה לא שני לא מסכים אם הנאמר להעיל, רק שאני דברתי כאן בתהליך עצמו כי כבר יצא לי לשמוע כמה עבודות מאסטרינג שיצאו מהמחשב שלי ושל עוד קולגות ואני רוצה לפתוח את זה לדיון כאן על מנת שכולנו נוכל ללמוד מזה - כך שאם לא נאה לך לענות - אז אתה לא חייב , אבל בבשקה ממך תן אפשרות לאלה שרוצים לענות - אפרות לכך.
ככה כולנו נלמד ונשתפר הלא זהו המקום לך ???
תודה מראש ומחכה לתגובות.
Supporter
פורסם: רביעי 19 נוב',03 16:35
ל WAVES יש פלאגין שנקרא LIN MB, זה Muilti-Band compressor.
הוא פחות "אוטומטי" מה L2, אבל עם עבודה נכונה, אנחנו באולפן הגענו איתו לתוצאות הרבה יותר טובות מאשר עם ה L2.
חוץ מזה, "רנסאנס" קומפרסור נשמע לי קצת "אכזרי" מידיי בשביל מאסטרינג, מההיכרות שלי עם הפלאגין הזה הוא קצת מורח את הסאונד, אבל זה עניין של טעם.
S.Supporter
פורסם: רביעי 19 נוב',03 18:45
חוץ מהמרות ו-DITHERING למיניהם (שזה, אין מה לעשות, יבוא תמיד בסוף אבל זה שייך לפוסט. גם קידום המכירות יעשה בסוף), אני מכיר גם שרשראות הפוכות, אני מכיר עיבוד צליל ומכיר שילוב של תהליך התייחסות לפנורמה.
חוץ מזה, למרוח ריוורב, או להיפך, להדגיש ATTACK, אבל אני מכיר גם הכל הפוך...
אז...
מה בעצם שאלת?