תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:02
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שרשרת הסאונד במאסטרינג
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג
  saziv  
שרשרת הסאונד במאסטרינג
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 15:16   
שלום לכולם !
ברצוני להתייעץ לגביי שרשרת הסאונד בתהליך המאסטרינג.
אני יודע שכל שיר הוא מקרה בפני עצמו ואני יודע שאין נוסחת פלאים או פלאג אין מסויים שמחולל פלאים, אבל בכל זאת אשמח אם חלק מחבריי הפורום היותר מנוסים יענו על מס' שאלות על מנת שכולנו קצת נסכיל ונלמד .
שרשרת המאסטרינג הבסיסית שלי היא בד"כ : 1. EQ PROSSECOR - בד"כ אי קיו של המסטר בנדל של WAVES. אחר כך 2. קומפרסור - בד"כ רנסס קומפרסור
3. ולבסוף לימיטר - בד"כ L2 המשמש גם כ DITHERING .
בבקשה אשמח לשמוע תגובות ועיצות משכילות ולא מתנשאות .
אני אשמח לשמוע במיוחד מכל הטוטחים הכבדים כמו: ZOOT , ראובן, יואב שדמה וצר לי עם קיפחתי כאן משהוא - אבל באמת אשמח לשמוע תשובות רק מאנשים באמת בעלי נסיון .
תודה מראש - זיו.
yohayblo
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 15:19   
לינק

תן בראש.

יוחאי.
  saziv  
בבקשה רק תגובות עניניות ולא לשלוח לינקים לדיונים שכבר היו
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 15:34   
יוחאי אני באמת מערית את התגובה שלך, אבל אני מכיר את כל הלינקים הללו ולו היית קורא ומבין לעומק את ההודאה שלי היית רואה ששום לינק לא מתייחס לתהליך עצמו לפרטי פרטים והכל רק ידע טכני וכולם רק אומרים ללכת לאולפן מאסטרינג מקצועי.
זה לא שני לא מסכים אם הנאמר להעיל, רק שאני דברתי כאן בתהליך עצמו כי כבר יצא לי לשמוע כמה עבודות מאסטרינג שיצאו מהמחשב שלי ושל עוד קולגות ואני רוצה לפתוח את זה לדיון כאן על מנת שכולנו נוכל ללמוד מזה - כך שאם לא נאה לך לענות - אז אתה לא חייב , אבל בבשקה ממך תן אפשרות לאלה שרוצים לענות - אפרות לכך.
ככה כולנו נלמד ונשתפר הלא זהו המקום לך ???
תודה מראש ומחכה לתגובות.
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 16:18   
לא יודע לגבי עצות כלליות אבל רשום באחד מהלינקים:
ציטוט:
אין שרשרת סאונד מוסכמת, עוד לא קם האדם בעולם שקבע איך צריך להשמע "סאונד טוב", אין תהליך אחיד, בניגוד למיקסינג, אין גם שרשרת פעילות נוחה יותר או פחות...

אולי בכל זאת אין באמת תשובה - חופשית ככל שתהא - לשאלת שרשרת המסטרינג...

בועז
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 16:35   
ל WAVES יש פלאגין שנקרא LIN MB, זה Muilti-Band compressor.
הוא פחות "אוטומטי" מה L2, אבל עם עבודה נכונה, אנחנו באולפן הגענו איתו לתוצאות הרבה יותר טובות מאשר עם ה L2.

חוץ מזה, "רנסאנס" קומפרסור נשמע לי קצת "אכזרי" מידיי בשביל מאסטרינג, מההיכרות שלי עם הפלאגין הזה הוא קצת מורח את הסאונד, אבל זה עניין של טעם.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 17:51   
ציטוט:
אשמח אם חלק מחבריי הפורום היותר מנוסים יענו על מס' שאלות על מנת שכולנו קצת נסכיל ונלמד .

קראתי חמש פעמים את ההודעה שלך ולא הבנתי היכן אותן "מס' שאלות".
אם הכוונה לדיעה על שרשרת המיסטור שלך, אז היא רגילה, תקנית, יכולה להתאים להרבה מצבים, ביחוד כאלה שלא צריך קומפרסור בתחילתה.
וזהו.
אז מה פיספסתי?
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 18:45   
חוץ מהמרות ו-DITHERING למיניהם (שזה, אין מה לעשות, יבוא תמיד בסוף אבל זה שייך לפוסט. גם קידום המכירות יעשה בסוף), אני מכיר גם שרשראות הפוכות, אני מכיר עיבוד צליל ומכיר שילוב של תהליך התייחסות לפנורמה.
חוץ מזה, למרוח ריוורב, או להיפך, להדגיש ATTACK, אבל אני מכיר גם הכל הפוך...
אז...

מה בעצם שאלת?
yohayblo
Re: בבקשה רק תגובות עניניות ולא לשלוח לינקים לדיונים שכבר הי
הודעה פורסם: חמישי 20 נוב',03 10:52   
saziv :
יוחאי אני באמת מערית את התגובה שלך, אבל אני מכיר את כל הלינקים הללו ולו היית קורא ומבין לעומק את ההודאה שלי היית רואה ששום לינק לא מתייחס לתהליך עצמו לפרטי פרטים והכל רק ידע טכני וכולם רק אומרים ללכת לאולפן מאסטרינג מקצועי.
זה לא שני לא מסכים אם הנאמר להעיל, רק שאני דברתי כאן בתהליך עצמו כי כבר יצא לי לשמוע כמה עבודות מאסטרינג שיצאו מהמחשב שלי ושל עוד קולגות ואני רוצה לפתוח את זה לדיון כאן על מנת שכולנו נוכל ללמוד מזה - כך שאם לא נאה לך לענות - אז אתה לא חייב , אבל בבשקה ממך תן אפשרות לאלה שרוצים לענות - אפרות לכך.
ככה כולנו נלמד ונשתפר הלא זהו המקום לך ???
תודה מראש ומחכה לתגובות.

אני לא מבין על מה כל המהומה, מי שרוצה יענה ויתרום מנסיונו אם אני רוצה ואם לא.

הלינקים שצירפתי מכילים המון מידע. כמובן שתמיד יש מקום לדיון ולהוסיף מידע - אבל יש באותם לינקים כמה פנינים אמיתיות (מפי טובי המוחות כאן) שהולכות לאיבוד קצת בתוך הסלט. שווה להתעכב ולקרוא כמה פעמים אפילו אם חושבים "עוד פעם המעצבן הזה שולח אותי לקרוא דברים עתיקים...".

אתה יודע מה, קבל עוד אחד - כפתור ימני ו-Save Target As. להדפיס ולקרוא.
#read
יוחאי.
Span^kinG
הודעה פורסם: שישי 21 נוב',03 10:52   
שאלה שקשורה:

אני אף פעם לא השתמשתי ב-L2. תמיד אחרי שטיפלתי במיקסדאון שיושב לי ב-WAVELAB עם קומפרסור ואיקיו (כשצריך ואם צריך) עשיתי RENDER ואח"כ SAVE AS ושם עשיתי את ההורדה ל-16 ביט 44100 קה"צ.

מה שאני עושה נשמע לי טוב מאד. האם יש משהו לא נכון בזה? פיספסתי משהו?
#smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 21 נוב',03 11:43   
ציטוט:
מה שאני עושה נשמע לי טוב מאד
:razz:
חברים, זה מה שהיינו רוצים שתעשו: תקשיבו.
זה הסרגל הטוב ביותר.

אבל - הרפרנס (ללא קשר אליך דורונצ'וק):
יש בעיה אחרת בקרב דור חדש של מקליטים, שנולד על ברכי הפלגים וה-MP3, וזה מה שמפחיד אותי, ביחוד לאור תוצאות שאני שומע לאחרונה, ובמיוחד אלו שהמקליט בטוח שזה "מעולה, מצוין, והסאונד האולטימטיבי" (להגיד את זה זה כבר מצביע על כשל).
הרפרנס לא קיים אצל חלק, וזה דבר שאפשר לאגור בהתנסות אישית אמנם, אך רצוי אולי לצידו של משתמש נוסף, ורצוי עוד יותר שיהיה מנוסה ומשופשף במגוון תחומים בענף שלנו, וזאת כדי לפתח את מיומנות האוזן להבחין, לנתח, להפריד, למקם ולמזג - והכל בהקשר של הקטע המדובר.
לכולם יש כיום פלגים ופלטינות ומקיסימייזרים. כל אחד יכול להצטייד בכרטיס אודיו מעולה. אתם יודעים מה? גם מוניטור זה כבר לא סיפור. ועוד יותר: יש גם פורומים שאומרים איך לעשות מה, אבל אי אפשר לדעת איך אצל כל אחד הכל נשמע, עד שזה לא יוצא לאוויר.
תנו לי עשרה כאלה, ואולי אחד מתוכם יעשה את העבודה נכון. לצערי.
אני חייב לציין שיש גם כאלה צעירים שמוציאים תוצאה מבורכת ומעודדת מאוד. לא תמיד זה מנסיון של "טכנאות", אולי מרפרנס פנימי נכון ואוזן בריאה (יש פה גם כמה שכאלה, שמתזמרים את הקטעים שלהם באנינות).
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון