תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:20
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חדש בהקלטות, כמה שאלות על קונדנסרים ופרהאמפים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  CORE  
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 20:03   
דרך אגב יש כמה וכמה סוגים של האוקטברים האלו לאיזה התכוונת?
meirone
Act Compatible
חפש את זה: Oktava Mk 012-01 Black MSP2 Pair
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 21:25   
תראה, זה קצת יותר מורכב מתשובה בפורום, בעיקר כי יש גם יותר מגישה אחת. אם היית אומר לי שיש לך:
1. חדר מטופל אקוסטית
2. נגנים שמיומנים בנגינת אנסמבל
3. תקציב בלתי מוגבל בחנות המפעל של נוימן ברלין
4. רק שתי כניסות בכרטיס

הייתי אומר לך - קנה שני U87, תציב אותם כמו שצריך, וזכית.

אבל בתקציב שלך ובהנחה שאתה לא יושב בחדר שטופל אקוסטית ע"י איש מקצוע, אני חושב שהפתרון של הקלטת חדר עם SDC הוא הנכון.

ועוד קצת בלבולים:
אם אתה כן קונה כרטיס עם 8 כניסות, אולי הדבר הנכון הוא לשים על כל כלי איזה SM57, ואז לשחק עם המיקס בקלות יותר.

חוצמזה, הייתי מחכה רגע אולי יש פה עוד דעות בפורום....

מירון
Itay_el
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 22:27   
אני היתי מתחיל כבר לעבוד ולהתנסות, כי לדעתי זוג u87 לא יבטיחו לך סאוד טוב ואני חושב שצריך ללמוד לעבוד עם הידים, אבל זה עניין של גישה.

בקשר ל214 אני גם לא מסכים(גילוי נאות, אני מוכר זוג 214) אלו מקרופונים מעולים והשתמשתי בהם להקלטת גיטרות, סיטאר ותופים עם תוצאות טובות. בקיצור תשמע מקרופונים ותחליט בעצמך, זה ענין של טעם.
meirone
Act Compatible
איתי, על טעם לא צריך להסכים
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 22:53   
אני אישית לא אוהב אותם. אני לא חושב שהם לא טובים, אני פשוט לא אוהב אותם. משהו ב-Hi-Mid שלהם לא נעים לי, אבל זה רק עניין של טעם.

הסיבה שהמלצתי לו על משהו שונה מ-214 זה לא כי אני לא אוהב אותם, אלא כי אני חושב שמקרופון מהסוג הזה יעשה עבודה פחות טובה מזוג עפרונות. גם זה כמובן עניין של גישה ושל מה רוצים מההקלטה, אבל, נראה לי שזה מה שהכי נכון לבחור.
aviramv2
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 23:10   
אני חושב שאתה לא צריך לחפש לך תשובות מוחלטות בשום מקום ולא.תמצא אותן בשום פורום. הרבה מהתגובות שתקבל הן דעות, טעם, אסתטיקה ועוד דברים סובייקטיביים שמתפתחים עם זמן וניסיון.
מה שאתה באמת צריך (וכבר מישהו זרק כזה דבר כאן לפני) זה להתחיל ללכלך תידיים ולעבוד. פשוט תבחר משהו. מיקרופון קונדנסר עם דיאפרגמה רחבה וכרטיס קול שעומדים בתקציב שלך.
יקח לך זמן עד שתבין מה אתה בכלל עושה (בעיקר אם אתה לומד מהניסיון וללא הדרכה) ורק אחרי זה תתחיל לפתח את שאר העניינים הסובייקטיביים האלה שהם חשובים אבל לא לשלב שאתה נמצא בו כרגע.
סביר להניח שאם אתה רציני בעניין ותתמיד, גם תחליף חלקי ציוד שונים ככל שתתפתח ותבין מה נכון יותר עבורך ומה פחות.

יותר מזה, אני ממליץ, בכל הנוגע לעניינים טכניים, לבדוק ולחקור כדי להבין באמת. חפש מידע על מיקרופונים וסוגיהם (רוחבי דיאפרגמות כיווניות וכו). יש לא מעט מידע ברחבי הרשת. טכני יבש יעזור לך יותר כרגע מאשר דעות טבולות בניסיון ואסתטיקה שהתפתחו לאורך שנים. שמור כרגע על פשטות ותתחיל להקליט!
בהצלחה
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 23:28   
אם תרצה, אני יכול למכור לך שני מיקרופונים SDC (זוג mxl603s מותאמים) חדשים חדשים. וגם LDC קונדנסר studio project c1
הכל ביחד יעלה לך פחות משאר ההצעות שקיבלת.
תכננתי לכתוב לך בהודעה אישית, אבל החלטתי לכתוב כאן בשרשרת כדי ששאר החברים יוכלו לחוות דעה על ההצעה באופן אובייקטיבי.
נדמה לי שזה יכול להיות פתרון הולם עבורך.
לזוג SDC יש יתרון בהקלטה סטראופונית של חדר וכלים אקוסטיים (אמנם, אני מניח שהחדר שלך לא מטופל אקוסטית ודווקא בענין הזה הם יותר רגישים. הם מסוג omni) אבל בד"כ הם לא מתאימים להקלטת שירה וכדו'. על זה ה-C1 ייתן מענה יפה.

ואני אתפוס עליך טרמפ כדי לשדרג את הציוד שלי #biggrin

דרך אגב, חשוב שתוודא שבכרטיס הקול שתקנה יש מתח פאנטום (48V) להפעלת הקונדנסרים.
  CORE  
הודעה פורסם: שישי 21 דצמ',12 00:09   
תודה כולכם על הסבלנות והעזרה זה לא מובן מאליו.
מחר אני קונה כרטיס קול ואז אתחיל להקליט, אולי אז אוכל לנוח אני רק קורא וקורא באינטרנט כבר ארבעה ימים #doh
Itay_el
הודעה פורסם: שישי 21 דצמ',12 02:54   
אגב מומלץ לחפש בפורום תופים על ההבדל בין דיאפרגמה רחבה לדיאפרגמה קטנה.
יש איזה ת׳רד ששאלתי שם בענין הקלטת תופים וגדולי הפורום ענו בפירוט על ההבדלים הכללים בין השניים. סתם כדי לקבל מושג כללי.
OrenS
תומך
הודעה פורסם: שישי 21 דצמ',12 06:49   
לא מכיר את אורי, ואין לי אינטרס לעזור לו, אבל במקומך הייתי רץ על ההצעה שלו... #biggrin
יש לי נסיון עם כמה וכמה דגמים של MXL, ואלו מיקרופונים שפשוט עושים את העבודה. דבר גם קובי פרחי, שישמח להדגים לך את המיקופונים שיש לו על הכלים שלך.
הודעה פורסם: שישי 21 דצמ',12 08:38   
לפני שאתה קונה כרטיס קול, יש לי עוד הצעה להעלות:
אני מציע לך לקנות כרגע כרטיס קול פשוט שיש בו +- 2 כניסות , אבל שיש לו גם כניסה דיגיטלית. בהמשך (ואם לחוץ לך, אז כבר עכשיו) תוכל להוסיף לו שמיניית פראמפים שנקראת ADA8000 שהיא זולה מאוד ושלפי התגובות ששמעתי הדבר הזה נשמע לא רע בכלל. זה ייתן לך 10 כניסות (!) להקלטה בו זמנית.

ההגיון שעומד מאחורי ההצעה הזו הוא, שבאופן כללי אני מאמין שעדיף להשקיע בערוץ הקלטה או שניים טובים מאשר בהרבה ערוצים נחותים.
רובנו מקליטים בפועל כל כלי בנפרד. זה נובע מתוך מגבלות טכניות וזה למרות שבד"כ יותר כיף חי ונושם להקליט את כל הכלים בו זמנית.
יתכן שבאמת לך ולהרכב שלך חשוב יותר להקליט את כולם ביחד ואתם מוכנים לספוג את החסרונות שבזה (הרבה מיקרופונים ופראמפים זולים, כל פעם שמישהו אחד טועה זה ייצרב בהקלטה וצריך להקליט הכל מחדש וכו'..) אבל כרגע זה עוד מוקדם בשבילך לדעת מה אתה מעדיף.
אם תקנה כרגע כרטיס קול פשוט אבל שיש לו יכולת הרחבה בעתיד (כניסה דיגיטלית), תוכל ללכת צעד צעד..
ADA8000 הוא מאוד זול ונותן תמורה טובה. תמיד תוכל להוסיף.
אגב, ידוע לי שברינגר עומדים להוציא בקרוב מוצר משודרג בליין הזה.
ראיתי לא מזמן שמישהו מוכר כאן בבזאר ADA8000.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
עמוד 2 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון