תודה רועי, מאמרון מצוין בהחלט.
דבר אחד עדיין מבלבל אותי בהקשר זה, ואני יודע שזה סוטה מעט מהנושא אך זה קשור ללינק שצירפת - אם למרות הכל עדיין במהלך המיקס במחשב מספר ערוצים נמצאים אצלי "באדומים", האם יש הבדל בין הנמכתם (ובעקבותם באופן יחסי את יתר הערוצים, משימה מציקה למדי) לבין הנמכת ערוץ הסיכום הסופי? אחרי הכל מדובר בדיגיטל ומספרים הם מספרים, אם אתה מבין את כוונתי...
מעבר להשפעה על השליחות (send) אני לא רואה הבדל אחר למעשה (כמובן אני לא מדבר על ערוץ שנשלח לגרופ, כי אז הצורך הוא ברור). האמנם? _________________ Arcade Fire_Rufus Wainwright_Jeff Buckley_Amon Tobin_Fiona Apple_Neil Young_DFA_Muse_Bowie_Jobim_Herbert_Amdursky_NiN
נושא שלא נמאס עליי.
אם החבר'ה אדומים, מה שהמאמר מדגיש הוא את נושא עצמת הכניסה שלהם אל תוך פלאגין.
זאת מכיוון שהפלאגין מתנהג נכון יותר כך בעצמת כניסה כמו שכתבת לעיל.
נגיעה מטה במאסטר לא תשנה את זה, ודווקא במקרה כזה של ילד חריג או שניים, אם אין עיוות למה לגעת?
נדמה שלי שאנחנו עוסקים במתודה ולא בכיבוי שריפה, לגבי הנושא הכללי כמובן.
מכאן שאם מצליחים לחשוב על זה מההתחלה, ובנושא השרשרת, כבר משלב ההקלטה ולאורך המיקס, מצבנו נהדר. _________________ http://www.TheMusicBox.co.il
שימו לב שלא מדובר רק בהקלטה (בהשוואה לטייפ), אלא גם בדרגות כיוון בין התקני חומרה, שעדין מסתובבים 'פה ושם' זה מתחיל במיקרופון ובקדם מגבר מיקרופון צפונה, אנלוגיים במהותם.
לגבי המתחם הדיגיטלי, בהנחה שכבר נכנסנו נכון אליו, אנחנו עדיין עם "חומר גלם" שאמור להיות שלם כדי שנוכל לעצב ממנו נכונה, אם זה שינוי גודל (עוצמה) או צורה (צבע, לצרכי ההדמיה). חומר הגלם הזה, נאמר - ערוץ/תפקיד, רצוי שיהיה במיטבו וצמוד למקורו (מידותיו) כדי שיהיה מטופל בתוך שרשרת העיבוד הדיגיטלי בצורה מלאה, אם זה ישירות למסטר או דרך אמבטיה של אינסרטים ותוספות.
עם מה שנישאר איתו בדרך למיקס רצוי שיהיה במיטבו גם כן, כך שיישאר לנו רק לקבוע את העוצמה היחסית שבו יופיע התפקיד במיקס.
בתוך השרשרת, עוד לפני המיקס, היה ותפקיד/ערוץ הולך לו למעבד מסוים ("פלגין"), אם האות הנכנס חלש או חזק, יכולת/תוצאת הפקת התוצר המעובד תלויה בכמות החומר (הנתח הממוצע הדיגיטלי) מבחינה מתימטית מבחינתו. כהשוואה לריוורב אנלוגי מול דיגיטלי, לדוגמה, כאן כניסה חלשה מאוד לא תרים וירטואלית את רצפת הרעש, בהנחה שאינה קיימת כבר במקור (שהוקלט נכון), כי אין לפלג "רצפת רעש" משלו הקיימת בחומרה, או תחזק אותו, אם דלף עם האות למתחם הדיגיטלי (הקלטה בהתייחסות שגויה לגיין, לדוגמה, ומבחינת המערכת "רעש" הוא גם אות), וכניסה שמעבר לקשת (כל הזמן באדום) תעניק תוצר התלוי בתקורת העיבוד של הפלג (רוחב פיסת העיבוד, 24, 32 ביט וכו') וכמה נשאר לו מתימטית לבצע חישוב ללא גלישה. לדוגמה, אם התקורה של פלג היא 80, הוא יוכל לבצע חישובי עיבוד ללא שגיאות כל עוד תוצאה חשבונית שיערוך לא תחרוג מכך. אם במהלך העיבוד הוא מגיע למצב שבו עליו לחבר 40 +70, 30 מתוך זה מוטלים בספק.
זה חשבון פשוט להדגמה בלבד, ומעבדי אות הולכים הלאה לנקודה עשרונית כדי להיות מדויקים, מה שמשפיע על התוצאה באוזן. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו