תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:20
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מספר שאלות מתחיל לגבי מיקסר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Learner  
הודעה פורסם: שישי 17 פבר',12 13:34   
עם ASIO זה קשור? הרי זה רק לכרטיסי קול פנימיים ולא איכותיים הכרטיסי קול הטובים לא משתמשים עם ASIO אני טועה?

עכשיו עדיין לא הבנתי אני אמור להוציא מהכרטיס קול יציאה חסרה למיקסר ומשם למוניטורים ?
אני צריך להגיע למצב שמתי שאני מדבר במקרפון בלייב אני אמור לשמוע את עצמי במוניטורים עם האפקטים ששמתי בקיובייס על הערוץ?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 17 פבר',12 18:46   
[QUOTE]
אני צריך להגיע למצב שמתי שאני מדבר במקרפון בלייב אני אמור לשמוע את עצמי במוניטורים עם האפקטים ששמתי בקיובייס על הערוץ?
[QUOTE]

אתה צריך להגיע למצב בו מה שאתה אומר למיקרופון חוזר אליך בו-זמנית ברמקול\אוזניות בזמן הקלטה. זה נקרא "מוניטורינג" וזה אלמנט חשוב שנותן לך משוב מיידי על הנגינה שלך בזמן אמת.

דרך אחת היא לעבור דרך קיובייס, כמו שתיארת. הבנת נכון:

מיקרופון --> כרטיס קול --> קיובייס --> אפקטים --> יציאה --> רמקולים

אגב, דרך אחרת קיימת בחלק מכרטיסי הקול, שמאפשרים לך "לעקוף" את המחשב ולהשמיע את האות הנכנס ישר ביציאה, אם כי בלי עיבוד האות שנעשה בקיובייס (ההיגיון מאחורי זה הוא שאתה מאבד את האפקטים, אבל לא צריך לדאוג ללייטנסי שיגיע מזמן העיבוד בתוכנה):

מיקרופון --> כרטיס קול --> כרטיס הקול מעביר את האות ישר ליציאה --> רמקולים

ציטוט:

עכשיו עדיין לא הבנתי אני אמור להוציא מהכרטיס קול יציאה חסרה למיקסר ומשם למוניטורים ?

אני לא יודע מה זו "יציאה חסרה", אבל אין ספק שאתה לא צריך (אתה יכול, אבל לא צריך) לעבור דרך מיקסר ביציאה לפני שאתה יוצא לרמקולים. זה לא ישנה את הלייטנסי (העכבה), כלומר, את הדיליי המלאכותי הזה בין הזמן בו אתה מדבר במיקרופון והזמן בו אתה שומע את עצמך ברמקול. עיקר הלייטנסי מגיע מכרטיס הקול והעיבוד בתוך המחשב.

ציטוט:

עם ASIO זה קשור? הרי זה רק לכרטיסי קול פנימיים ולא איכותיים הכרטיסי קול הטובים לא משתמשים עם ASIO אני טועה?

אתה טועה.
הודעה פורסם: שני 20 פבר',12 14:47   
אסף תודה..בשביל להגיע למוניטורינג
מיקרופון --> כרטיס קול --> קיובייס --> אפקטים --> יציאה --> רמקולים :

בזמן שאני מנגן ושומע את עצמי באוזניות בלייב אני שומע את זה עם האפקטים שנמצאים בלייב על הערוץ? כגון דיליי וכו?

ולגבי מיקסר אם אני רוצה לצרף להקלטה מיקסר איפה אני ממקם אותו בשרשרת? ודרך אילו יציאות/ כניסות אני משתמש?

לגבי ה ASIO חשבתי שזה ע"מ להגיע לסביבית עבודה רצויה בקיובייס עם כרטיס קול פשוט...מה תפקיד ה ASIO בכרטיסי קול רציניים?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 20 פבר',12 17:27   
ציטוט:

זמן שאני מנגן ושומע את עצמי באוזניות בלייב אני שומע את זה עם האפקטים שנמצאים בלייב על הערוץ? כגון דיליי וכו?

אמת, בהנחה שאתה דבק בשרשרת:

מיקרופון --> כרטיס קול --> קיובייס --> אפקטים --> יציאה --> רמקולים

שהצעתי.

ציטוט:

לגבי מיקסר אם אני רוצה לצרף להקלטה מיקסר איפה אני ממקם אותו בשרשרת? ודרך אילו יציאות/ כניסות אני משתמש?

למה אתה רוצה לחבר מיקסר? עוד לא הסברת. תסביר למה ותקבל תשובה איך.

ציטוט:

לגבי ה ASIO חשבתי שזה ע"מ להגיע לסביבית עבודה רצויה בקיובייס עם כרטיס קול פשוט...מה תפקיד ה ASIO בכרטיסי קול רציניים?

ASIO הוא פרוטוקול תקשורת אודיו שהמציאה סטיינברג בין מחשבים לכרטיסי קול. התפקיד הוא בדיוק אותו תפקיד בכל הכרטיסים: להבטיח שתקשורת האודיו הנכנס והיוצא מהמחשב תקינה.
הודעה פורסם: שלישי 21 פבר',12 15:47   
לחבר מיקסר ע"מ להקליט לחבר לשם כמה כלים ולנגן (אופציה שאין מספיק מקום בכרטיס קול )
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 23 פבר',12 19:58   
אם כך, אין שום בעיה. פשוט חבר:

כלים --> מיקסר --> כניסת כרטיס קול --> מחשב --> קיובייס --> יציאת כרטיס קול --> רמקולים

למיקסר שלך יש זוג יציאות שנקראות Main Out (או משהו דומה). חבר את היציאות האלה ישירות לכניסות כרטיס הקול שלך.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון