מחר חבר שלי מביא את המרשל והבוקסה שלו ואני עם הסט שלי ,ואני הולך לחרב את הבית לחתיכות קטנות עד מאד,שאפילו ארכיאולוג מאד מנוסה יחשוב שגר בבית שלי כנעני חובב רוק כבד . _________________ יעקב רביץ - מורה לגיטרה .
זה נראה לי יותר כפרק בהיסטוריה שלי .
טוב,קמתי מוקדם בבוקר,העברתי כבלים לקומה שנייה הרכבתי על הסטנדים את ה 58 (בלי הבולבול כמו שזוט אמר ),ואת ה 57 .
את הקונדסנר לא הרכבתי ,חיכיתי לראות איך זה נשמע בלי.
הוצאתי מהחדר כל מיני חפצים ניידים שיכולים להרעיש,פזרתי מזרונים וכריות על הקירות ופינות החדר.
חבר שלי צלצל וביקש עזרה ,נסעתי אליו ועזרתי לו בסבלות.
הגענו אליי והרמנו את הדבר הנוראי הזה למעלה,אני לא יודע מי המציא את המרשל ואת הבוקסה ,אני חושב שצריך לתבוע אותו על נזקים בגוף האדם,למה רק תובעים את דובק?
אחרי שהגענו למעלה והרכבנו את הראשון,ירדנו לסבל את סט המרשל השני,בדרך קיללנו את שמעון מרשל.
זהו ,הכל היה מורכב ומוכן,כוונתי את המרשלים לווליום 7 וכוונתי את הטונים.
חבר שלי הוציא מהתיק אטמי אוזניים וכובע של טייסים קמיקאזים עם אוזניות וניגב את משקפיו,והדליק את המרשלים.
סגרתי את הדלת וירדתי למחשב,הדלקתי את התוכנה ולקחתי את הטלקאסטר הזקנה שלי ליד,
צלצלתי לחבר שלי ושאלתי אם הוא מוכן ,כן ענה לי חברי.
לקחתי את המפרט ליד ודפקתי 4 אקורדים לא מסובכים מידיי,
הנורות של המיקסר בתוכנה קפצו לגובה בהיסטריה,ומחקו את כל המיקסר
כל הבית עבר זעזוע כמו בהירושימה ,צלצלתי לחבר שלי,הוא לא ענה לי,
רצתי למעלה ואשתי אחרי ,גם השכנה באה בהיסטריה ושאלה אם לקרוא לאח שלה ? (הוא חבלן במשטרה),
פתחתי את הדלת בזהירות............
מי ראה את הסרט ישנוני של וודי אלן? היתה שם מכונה שמספקת מינית וודי אלן יצא ממנה עם שערות עומדות בכל הגוף .
אז ככה חבר שלי שכב על המיזרון שעף לו על הראש,כל החדר היה הפוך,יונה אחת שהיתה מצויירת על תמונה נעלמה משם,וחבר שלי נראה כמו וודי אלן אבל עם פחות שערות.
הרמתי אותו וירדנו למטה ,היה לו מבט של עובד זר שנתפס על ידי משטרת ההגירה.
בקיצור אחרי שהוא נרגע, וחזר לדבר עברית,אכלנו צהרים וצחקנו כמו משוגעים.
הוא סיפר שהוא לא זוכר מה קרה בכלל,אבל הוא לא מוכן לגעת במרשל עד שאני מנתק את החשמל.
לקחתי את הטלקאסטר ועליתי למעלה (רציתי לשמוע איך זה נשמע),הורדתי את הווליום במרשלים ל 2 וניגנתי,
אלוהים אדירים,איזה סאונד ואיזה ווליום,גם בווליום הזה כל החדר רעד.
פירקנו הכל וחזרנו לשפיות.
המון עבודה והתרגשות,אין תוצאה,אבל היה שווה.
יש לי שאלה,איך עושים כל להקות הרוק הכבד בהקלטות?
מי המשוגע שנכנס לכוון מיקרופונים?
פייייייייייייייייייייייייייי _________________ יעקב רביץ - מורה לגיטרה .
למה לך לנגן עם קיר מגברים? ואם כבר קיר, למה לא קיר עם פאוור-ברייק או לפחות משהו שיעצור את הווליום עם מינימום הפסד איכות כדי שבכל זאת תוכל לקבל את האופי שאתה רוצה בלי להפוך את הבית?
ולגבי להקות מטאל...
יש מגברים שלא דורשים ווליום גבוה כדי להיפתח. יצא לי לשמוע 5150 ו RANDALL שלטעמי היו יותר מטאליים מכל דבר מרשלי ששמעתי, אבל מבחינתי עדיין הקלטה עם מגבר קטנטן או דיירקט לוקחת כי פשוט המגבר נשמע טוב כשהוא מתאמץ. ובכלל, בשביל לקבל saturation עצבני של דיסטורשן לא טבעי בעליל, כל מה שצריך זה איזה פוד או דומיו. קל להיות מטאליסט במובן הזה. להשיג קראנץ' או אוברדרייב ראוי לשמו יותר קשה מלהשיג דיסטורשן מטאליסטי היסטרי לדעתי.
נשמע ניסוי מעניין. כמו בסצנה המפורסמת של חזרה לעתיד - אבל אחסוך את היוטיוב כי כבר היה פה מס' פעמים וממש לא מזמן.
בכל אופן זה לא ישים כנראה בלב שכונת מגורים בחדר לא מבודד.
אבל יש פיתרונות ביתיים להקלטה כזו -
כמו זה וזה למשל.
או פשוט להשתמש במגבר קטן יותר או מדמה מגברים - אולי לא "הדבר" האמיתי אבל עם עבודה טובה יכול בהחלט לספק. ומי פה תמיד טוען ש 90% זה הנגן? _________________ Are you a mod or a rocker?
Um no,I'm a mocker
לחדר ובעיקר למונח המופשט Space יש הרבה השפעה על ההקלטה (גם בclose mic)
אני רק יכול לתאר לעצמי כמה רע הקלטה עם ISO BOX כזה תשמע. _________________ www.Soundcloud.com/tomervalve - פרויקט מת.
www.Soundcloud.com/tomtomz פרויקט עכשיו.
"זה עולם אלקטרוני, קצת קשה (לסינטים) לדבר"
ואם כבר קיר, למה לא קיר עם פאוור-ברייק או לפחות משהו שיעצור את הווליום עם מינימום הפסד איכות כדי שבכל זאת תוכל לקבל את האופי שאתה רוצה בלי להפוך את הבית?
מאחר וגיטרה זה לא קלידים, ואת הסאונד הזה אי אפשר לקבל רק מעיוות של האלקטרוניקה.
את הצליל "הזה" של הגיטרה (גם בסאונד נקי, גם בקראנץ' וגם בדיסטורשן מלא) יוצרים בשילוב עיוות הגבר הכניסה (או בלעדיו) עם התכונות המורכבות של הרמקול והקופסא (הקבינט), ובווליום נמוך הם כמעט ליניאריים (כמו כבל).
התחום המרגש של המגבר הוא המקום בו הם מאבדים את הליניאריות שלהם, וזה קורה רק בנקודות ווליום ספציפיות - ומה שמקשה עוד יותר על העניינים זה ששתי הנקודות לא זהות ויש לחפש את הנקודה המתאימה לצליל בין שתיהן - "יותר מדי" או "פחות מדי" באחד משני הפרמטרים והסאונד "הולך".
לזה בדיוק הכוונה כשמדברים על "סאונד של מגבר", ומי שניגן על צליל "כזה" לעולם לא ישכח אותו.
בהקלטה העניין עוד יותר קריטי, מאחר ובנוסף המיקרופון הממוקם "על" הממברנה יושפע באופן מכריע לא רק מהסאונד הכללי, אלא גם משינוי מרחק הממברנה ממנו - שמודגש ביחוד בטווח קצר ובשימוש במיקרופונים כיווניים.
להקלה על הבנת העניין הנה הדגמה של אחד הפרמטרים - "קפיצת הרמקול החוצה" (ע"מ לראות מה קורה בבסים אפשר לקפוץ לשתי דקות לפני סוף הסרט):
יעקב אמנם אני בא כבר באיחור וגם ד"ר זוט פה די הרחיב, ואפילו סיפק פורנו אקוסטי
אבל יש פה מאמר ...באנגלית למי שיש סבלנות לקרוא.... חבל על הזמן למאמר _________________ קובי פרחי
טכנאי קול-מוזיקאי.
http://www.mitzlol.com