תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קונסולה דיגיטלית או אנלוגית?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
reso
Expert
מיקסר אנלוגי/דיגיטלי מול כרטיס קול
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 23:54   
לצערי, התשובה חוזרת לאותו מקום: תקציב. אניח לפניכם כמה מספרים גסים:

מיקסר אנאלוגי שייתן קדם-מגברים טובים וסיכום איכותי יעלה לפחות 15,000 ש"ח. כל דבר מתחת לזה (אלא אם כן מדובר במציאה משומשת, שאז יש להיות מוכנים לעלויות תחזוקה שוטפות מסויימות, ולקוות להרבה מזל) ייתן תוצאה נחותה מהסיכום הפנימי של המחשב ומקדם המגברים המובנים בכרטיסי הקול מהקצה העליון.

מיקסר דיגיטלי סביר יעלה פחות או יותר אותו דבר. הסיכום שלו יהיה בד"כ טוב יותר מזה של המחשב אך נחות משל מיקסר אנאלוגי כמצוין למעלה.

הפתרון אליו נוטים רוב אנשי המקצוע ה"כבדים" איתם אני עובד, הוא מערכת המבוססת על כרטיס קול איכותי ככל האפשר, (כ - 8000 ש"ח) בשילוב מסכם אנאלוגי איכותי - כלומר מיקסר המשמש לסיכום בלבד - ואוסף קדם מגברים איכותי ככל שהתקציב מרשה. אם מדובר בהקלטה רבת ערוצים אמיתית (תופים וכו') העלות של המערכת יכולה לנוע סביב 35,000 ש"ח.

התוצאה תהיה אופטימלית, ועם המיקסר הדיגיטלי המובנה של כמה מכרטיסי הקול המתקדמים, גם נוחיות השימוש תהייה מצויינת ולא יהיה צורך לנתק או לחבר כבל אחד אפילו לאחר ההתקנה הראשונית לאחר הרכישה. משטח שליטה בעיני הוא מותרות נפלאות שכדאי להשקיע בהן אחרי שכל הרכיבים האחרים טופלו כראוי.

מובן שזו השקפתי האישית אבל מי שייבדוק היטב, ייגלה שחלק גדול מהמוסיקה בעולם מופק על מערכות כאלה, ובארץ - הדוגמאות המתבקשות הן לואי להב, ראובן שפירא, משה דעבול, אייל קצב ועוד רבים אחרים שעברו או עוברים למערכת כזו בימים אלה.

ולבסוף, למי שזה כבד עליו: מיקסר אנאלוגי איכותי ייתן פשרה מצויינת של איכות מול מחיר. רק לא להתפתות למיקסרים זולים עם אפשרויות בלתי מוגבלות. אין קסמים באודיו, ובמיוחד באנאלוג: איכות מגיעה רק ממינימום מסוים ומעלה.
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 11:11   
הבנתי
באמת נראה לי שאני אלך על הדרך הישירה של כרטיס קול וממשקי שליטה
עכשיו אם אנחנו כבר בשרשרת
יש איזושהי המלצה לכרטיס קול שיספיק לי הרבה כניסות כמו שאני צריך ואפילו אפשרות שדרוג בעתיד ללא תקלות?
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 11:37   
מצטער אבל זה נראה לי קצת לא רציני לזרוק כזאת שאלה באוויר
יש לשקול הרבה דברים,כאשר העיקר הוא תקציב ומס' כ\י נדרשות.
אתה מוזמן לבצע חיפוש בפורום (סך הכל דובר רבות על כרטיסי קול מהתקציביים ביותר ועד הHighend המוצעים בשוק ,ראה ויכוח Lynx Vs Rme) או לפתוח שרשור חדש ולהציג את הקייס שלך #thumbsup
  squeezo  
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 15:27   
כן פשוט רציתי כבר להכנס לנושא שלי ספציפית בלי לפתוח שירשורים ולענות לצרכיי האישיים
אני צריך 32 כניסות מקס' אין כל כך בעית תקציב כי זה משהו שהולך להיות אולפן אולפן
השאלה שלי אם עדיף אפקטים שהם DSP על הכרטיס קול
או לקנות ברזל אחד אחד לפי תקציב כל פעםכאשר בלפניי חשוב לי:
חשוב לי בעיקר קומפרסור, גייט טובים לתופים
קומפרסור לבאס. קומפרסור לגיטרות(שאני מקליט להקה לייב).
קומפרסור טוב לשירה
נויס גייט טוב
ומצידי שכל השאר אני כבר אתפעל בפלאגינים אחרי.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 15:52   
ציטוט:
אין כל כך בעית תקציב כי זה משהו שהולך להיות אולפן אולפן

גם אולפן-אולפן מתחילים ממתן תקציב.
התקציב שלך באמת בלתי מוגבל?

בכל אופן פתח שירשור ספציפי.
Supporter
משום מה יש לי הרגשה שאתה לא ממש בקיא בעלויות
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 17:19   
מיקסר אנלוגי 40 כניסות 8 אוקס ו 8 גרופים שזה לא הכי נוח לאולפן - נגיד מידאס ורונה יעלה לך כ 65000 שקל חדש - זה לא מיקסר שנועד לשימוש אולפני אבל יש לו פרה אמפים טובים יחסית למחיר ואפשרויות ניתוב לא רעות.
קומפרסור/די אססר 4 ערוצים של BSS - שוב לא אקזוטיקה אולפנית יעלה לך בארץ כ 6500 שקלים
מכשיר ריוורב PCM 91 יעלה כ 12000 שקלים.
צאנל טוב של אבלון עם קומפרסור יעלה בהזמנה מחול לפני מיסים עוד איזה 2000$

וזה לפני ששילמת שקל על מיקרופונים חיווט ובניה...
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 18:58   
בהנחה שהתקציב אכן "בלתי מוגבל" .....
32 ערוצים בו זמנית? אתה מקליט תזמורת ביגבאנד שלמה? 32 ערוצי AD באיכות גבוה (Lynx,Apogee,Lavry) כבר ינגסו לך בצורה מאוד רצינית בתקציב. (קח בחשבון שהתקציב הוא לא רק ציוד אלה גם תיכנון המבנה ואקוסטיקה,נשים רגע את עניין הבנייה וההסבה של המבנה בצד..)

התחל מלחשוב כיצד הDAW יהיה בנוי ,האם מדובר על מפרט פיסי או מק כמו כן האם מדובר על מערכת פרוטולס ואם כן האם מדובר על מערכת TDM או לא.

אם לא בחרת בDIGI תצתרך כרטיס קול היהווה הFront end למערכת המחשב שלך
הפופולריים הם שוב RME,Lynx וApogee ישנם גם אופציות יקרות יותר אך נשאיר את זה בצד)
שנית יחידות המרה ,יחידת AD\DA של 16 ערוצים דיי תכסה אותך מבחינת הDA והוצאה מהמחשב לאפקטים חיצוניים ומיקסים שונים לאומנים בנוסף תצתרך עוד 2 יחידות AD של 16 ערוצים.

פרהאמפים קומפרסורים ואיקיו קיימים בשלל צבעים טעמים מחירים וצורות,זה מחקר שוק שתאלץ לבצע בנפרד.

לבסוף עצה,שמור חלק גדול מהתקציב לנושא המוניטורינג = ממיר DA שני ערוצים באיכות הגבוה ביותר,שלט קונטרול רום איכותי זוג (או יותר) שלמוניטורים לשדה שמיעה קרוב ואם המקום והתקציב מאפשרים גם מוניטורים לשדה שמיעה בינוני .
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 21:08   
ומיקסרים אנאלוגים אולפנים גדולים עם אוטומציה יעלו בסביבות 120,000 $ ומעלה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון