תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:07
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לפני קנייה פרהאמפ וקומפרסור צריך עזרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  talzeevi45  
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 23:20   
הדגש פה הוא לא האיקיולייזר , בדיוק ההפך הפרה אמפ הוא החשוב ואחריו הקומפרסור...
בגלל זה הייתי מאוד רוצה לשמוע ייתרונות חסרונות בקשר לדגמים שרשמתי ..

לילה טוב ותודה #thumbsup
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',07 12:11   
ציטוט:
למה EQ חיצוני?
לא עדיף לך פנימי בתוכנה?

לפעמים באמת אפשר ורצוי לעבוד נקי ככל האפשר ללא התערבות EQ.
אבל מה יקרה אם תרצה להעניק לסאונד אופי מסויים, או אפילו לחתוך תדר לא רצוי עוד לפני ההקלטה?

ציטוט:
Focusrite Voice Master Pro

יש לי אותו.
מצויין להקלטת קולות!
מהנסיון איתו הוא מעניק לגיטרות סאונד לא ממש טבעי, ולא משנה באיזה מקרופון אתה משתמש. (וגם בחיבור ישיר)
גם בהקלטת אקוסטיות שונות עם מקרופונים שונים הסאונד לא אהוב עלי במיוחד.
אני כבר מעדיף להעביר את הסאונד ישירות מהמקרופון למיקסר (גיטרות, בס) ולשמר את הסאונד טוב יותר.

אבל שוב לקולות הוא מצויין ויעיל מאוד, ואפשרי להגיע לתוצאות משובחות עם קצת סיבובי כפתורים במקומות הנכונים (תלוי במקור הסאונד והמיק כמובן).
ה EQ שלו מותאם יופי לקול האנושי, הקומפרסור יכול לעבוד עדין ועדיין לעבד את הסאונד מספיק.
*עם המכשירים האחרים אין לי נסיון - לא יכול להגיב אובייקטיבית.

ציטוט:
האם כדאי באמת לקנות מכשיר משולב או שכדאי לרכוש כל פריט בנפרד?

שאלה טובה מאוד - התשובה לא יכולה להיות חד משמעית.
למשתמש המתחיל (או לאלה שמעדיפים לחסוך בהוצאות) מכשיר משולב יהיה מצויין.
היתרון שאתה מקבל כל כך הרבה מכשירים באחד, ולא צריך לחווט את הכל ולדאוג
שהכל נכנס ויוצא בצורה טובה - זה מעולה - חבר מקרופון (או גיטרה) וסע לשלום.
החסרון הוא שאתה תקוע עם מכשיר אחד, וסאונד אחד.
אין לך אפשרות להוציא את הקומפרסור ולהשחיל אחר, ובטח לא בנקודה מסויימת שבא לך.

המקצוענים שאוהבים לעבוד עם ''ברזלים'' אוהבים קודם כל את הגמישות הזו.
שרשרת האודיו שלהם מורכבת מחלקים שהם מכירים, אוהבים ועושים את העבודה בשבילם.
אפשרי שיהיה להם מכשיר משולב, אבל לרוב תמצא כמה מכשירים כאלו, מחברות שונות.
החסרון פה כמובן הוא הסלט הגדול, במיוחד כשהנסיון דל בחיבור, הפעלת, הבנת והכרת הציוד הנ'ל.
ישנם אנשים שמחברים מכשיר מסויים בשרשרת האודיו רק כדי לקבל סאונד מסויים
שהמכשיר מעניק, אפילו ללא כיוון של שום כפתור.
השאלה הבאה היא: מה לעזאזל לקנות?
ישנן אינספור אפשרויות, וכל מכשיר בשרשרת יתרום לטובה או לרעה (תלוי בתוצאה המתבקשת) ולא משנה כרגע כמה הוא עלה.
שילוב מנצח אצל אחד, יהיה כושל אצל אחר, ופה נכנסים הנסיון והטעם האישי.
אצל אחד תמצא רק TLA לדוגמא, השני עלול להכניס בהרינג'ר לתמונה ביחד עם ה TLA או ה NEVE שלו.

באולפן הביתי יש מספיק פשרות, ואחד הדברים העיקריים הוא התקציב.
ישנם מכשירים משולבים מעולים שעולים הרבה יותר מאוסף של מכשירים לא משולבים ביחד.

העיצה היחידה היא לנסות למצוא מכשיר אחד שיענה על הדרישות הזמניות שלך.
לאט לאט תוכל להוסף מה שתרצה, במגבלות הזמן והתקציב.
או מצד שני, להמתין עד אשר תוכל להרשות לעצמך שילוב מנצח שיעבוד אצלך, אפילו אם זה מכשיר אחד יקר.
אין לצערי תשובה אחת...

אצלי מרכז האולפן הוא המיקסר, ואני חושב שזה אחד המרכיבים שבזמן האחרון מתפשרים
עליו הכי הרבה.
ללא מיקסר אחד טוב פלוס, עם פרהאמפים ממש טובים אין על מה לדבר בכלל לטעמי.
עם מיקסר טוב אתה יכול להוסיף מה שבא לך, לפני המיקסר, באמצע המיקסר או אחריו בשרשרת האודיו, ולקבל תוצאות מעולות.
במידת הצורך אתה יכול גם לעקוף את המיקסר.
כיוון שאותי המיקסר משרת כל כך טוב (לדעתי כמובן) רכישת המכשיר המשולב של פוקוסרייט
היתה למען השבחת הקלטת הקולות אצלי וזהו.
אם אצלך יש צורך בכלים אחרים, ולא רק בהשבחה, אלא בהנצחה של הקלטה טובה
עם כלי אחד, כדאי שתחפש כלי אוניברסלי יותר, וזה גם לא קל...

בהצלחה

שרון
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',07 14:17   
לפי דעתי משהו כמו קומבינציה של הRNC (עולה בסביבות ה200$ נתקלתי בבאזר מישהו מוכר אפילו בזול יותר) ביחד עם פרהאמפ מבוסס עיצוב טופוגרפי מפורסם קרי סטייל NEVE או API (ניתן למצוא באיזור ה800 דולר) יהווה שרשרת אות טובה יותר ממכשיר All in one מאלו שהוצעו לך.
  talzeevi45  
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',07 18:39   
שרון ותומר תודה על התשובות , אני מבין שככל שאני אבין יותר ככה אני לא אבין כלום...
כי ככל שיש יותר אופציות כך הדילמות גדלות... לכל אחד מהמכשירים יש ייתרונות וחסרונות שלו , אם היה לי תקציב הייתי קונה גם את הTLA וגם את ה-FOCURITE ואז יש לי אופצייה להלחיט לעשות מה שבא לי =], אבל אם נחזור למציאות ולגבולות התקציב 5,500 ש"ח אז הבעייה חוזרת... היום ביקרתי ב"כלי זמר" וב"חלילית", בכלי זמר הציעו לי את הDBX 376 שהוא מכשיר משולב ואת ה DBX 386 שהוא DUAL PREAMP , שניהם כביכול "מנורות" ועם יציאה דיגיטלית מה שאין בTLA וגם לא בFUCOSRIT השאלה כמה חשובה היציאה הדיגיטאלית הזאת או שיש אופצייה להתפשר ולעבוד רק אנלוגית, להגיד את האמת מרוב ששמעתי פרהאמפים כבר מאוד קשה לי להבדיל... אני חושב שחוץ מהTLA IVORY 5051 ששמתי לב לגוון השונה שלו , בשום פרהאמפ מנורות אחר לא שמתי לב ...בחלילית הציעו לי את M-AUDIO TEMPA שהוא גם מכשיר משולב {קומפרסור ופרה} עם יציאה דיגיטאלית , אבל שוב לא יכולתי להשים את היד על ההבדל בינו לבין אחרים....

ההתלבטות שלי גוברת וגוברת..

FOCUSRITE VOICEMASTER {ח Class a} הבנתי שהוא ערוץ מצויין לשירה , אבל לוקה בחסר בהקלטת גיטרות {שזה חשוב מאוד מבחינתי} , ואין לו יציאה דיגיטלית.

TLA IVORY 5051 - (שפורפרת), יש לו מנורה שזה מצויין בשביל גיטרות וגם בשביל שירה, אבל אני פוחד מהגוון שהוא מעניק לסאונד השירה, שלא יימאס לי ממנו מתישהו ולא תהיה אפשרות להליט סיגנל נקי..., אין לו יציאות דיגיטליות..

DBX 376 - (שפורפרת) , לא יודע , ישבתי עליו שעה ועדיין לא הבנתי מה הייחוד שלו אם ישש כזה ואיך הוא.. אם מישהו מכיר ויוכל לחוות דעת אני אשמח לשמוע...

TEMPA - המון חוות דעת טובות יש על המכשיר הזה, הוא הרבה יותר זול מהם, אבל אין בו מנורה, ושום ייחודיות, ז'תומרת שאם הפוקוסרייט מצויין לשירה והגוון של הTLA מצווין לגיטרות, לא מצאתי שום ייחוד בטמפה, אני יודע שיש כאן אנשים שעובדים איתו , אני אשמח אם הם יוכלו להגיב... {קראתי עליו בטסטר..} ...

זהו אני את הבדיקות שלי סיימתי כמעט לחלוטין, כנראה שבשבוע הבא אני נפגש עם יורם לב , לשמוע את הTelefunken V-672 , אבל זה עדיין לא בטוח....אני ממש אובד עיצות בקשר למה לבחור מבין כל אלה ,אני אשמח אם מישהו יחווה דעת גם על הדגמים החדשים שכתבתי וייתקן אותי אם אני טועה בחלק מהמסקנות שהגעתי ... ושוב תודה לכולם על העזרה, #sorry
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',07 18:41   
מעניין לעניין ובאותו העניין...... טיפ קטן ממני ומנסיון! #stop

תרכוש רק פרה-אמפ שיש במדפים. (ויש מספיק פרה-אמפים טובים בשוק הקיימים במלאי).

הסבר: אתה יכול להידלק על פרה-אמפ מסויים שאתה אוהב ונשמע לך טוב ותגיד למוכר: "יאללה, תביא מהמחסן". אם תשובת המוכר תהיה: "דגם זה אזל אבל תוך שבועיים יהיה במלאי". לרוב (ואני מצטער אם זה בהכללה) המוצר יגיע תוך 4 חודשים ויותר. #thumbsdown (שוב, רק מנסיון מר שלי, תמימותי ואמונתי במילה של המוכרים) אז, אם אתה לא לחוץ על זה (אני באופן אישי כשאני רוצה משהו - אני קונה ורוצה לקחת באותו רגע) ויש לך זמן והמוצר כל-כך איכותי ששווה לך לחכות מס' חודשים - זבש"ך.

אבל אם ימרחו אותך בסיפורי אלף לילה ולילה בבעיות של: "המוצר נתקע במכס", "הוא עובר אישור מכון התקנים", "ליצרן בחו"ל נגמר המלאי" וכו'... דע שהוזהרת מראש. סיפור אמיתי, אישי וכואב... ויותר מזה מעצבן.
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',07 19:49   
מההתרשמות שלי ממה שהולך פה בשרשרת, אתה ממש לא יודע מה אתה מחפש, קל וחומר, לא יודע למה יציאה דיגיטלית או למה מנורה ושאר המצאות.

נלך הכי פשוט שאפשר:
יציאה דיגיטלית: אם אתה מניח שהממירים שנמצאים בתוך הפרה-אמפ (אתה כבר מדבר על סטריפ), טובים יותר מהממירים שיש לך על כרטיס הקול.
אני לא זוכר איזה כרטיס קול יש לך אבל את המכשירים שנקבת בהם אני דווקא מכיר וכולם בעלי ממירים נחותים מאד.

מנורה: שטויות שיווקיות והראייה שלא שמת לב לשום דבר מיוחד בסאונד.
בוא קח עיצה מדוד ג'ורס (אני חושב שאמרתי את המשפט הזה אולי 50 פעם בפורום הזה ב-7 השנים האחרונות): מכשיר איכותי הוא מכשיר איכותי, גם אם קוראים לו "מושה" או "ג'ורס" או "NEVE".
מנורות, זה לא מדד לאיכות אלא לשיטה טכנולוגית, שיכולה להיות טובה ויכולה להיות גרועה ויכולה להיות סתמית (כנ"ל טרנזיסטורים).

תקנה רק מה שנשמע לך טוב במגבלות התקציב שלך.
לגבי מה עושה המנורה, איך היא עובדת וכ"ו - קרא פה בפורום
  talzeevi45  
הודעה פורסם: חמישי 22 פבר',07 19:27   
יורם תודה, למדתי המון מההודעה שלך, סידרת לי כמה דברים בראש, בסופו של דבר החלטתי ללכת על voicemaser של Focisrite , אני חושב שהוא יהיה הכי נכון בשבילי =], תודה רבה לכולם אני איידע אתכם אחרי הקניה... שבת שלום #dance
הודעה פורסם: ראשון 25 פבר',07 03:52   
טוב חבר'ה אני יודע שסגרתי את השרשרת כבר, אבל הייתי חייב לציין את היחס שקיבלתי בסנטרוניקס {שוב תודה יוני}, פעם ראשונה שאני קונה משהו לאולפן ופשוט מרגיש טוב עם עצמי אחרי הקניה בלי שום הרהורי חרטה של אולי הייתי עושה ככה או ככה... קיבלתי יחס אדיב, סבלני ומקצועי , מחיר שסיפק אותי ושירות מצווין ...
שיהיה שבוע מצווייןן... #thumbsup
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון