תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:14
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
למה צריך באולפן קונסולה כל כך גדולה?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (205) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
שי
Supporter
קובי עד כמה שאני זוכר
הודעה פורסם: שישי 19 מאי,06 04:24   
לריטה "הקטן" השתמשו ב Pm5d ולגדול השתמשו(ועדיין משתמשים) במידאס הריטג' גדולה כבדה וסגלגה לא?

כמות המיקסרים הדיגיטלים הרציניים להופעות בארץ(ov1,o2r,ddx3126 הם לא)מסתכמת אם אני לא טועה ב2-3: ימאה pm5d אחת אצל ידע קול ו דיגידיזיין וניו אצל סינקופה ובטי בם(פה אני לא בטוח)

איפה שיש כסף בהפקות - שזה לא בארץ הקודש, שמות כמו אינואסיון,דיגיקו,ימאה pm1d ובקרוב בטח המידאס xl8 הם ממש לא מילה גסה...
למרות את עדיין יש זיכוי רב למצוא בפרונט של הרבה פסטיבלים 1-3 מידאס הריטג 3000 ואת המיקסרים הדיגיטלים בד"כ יאמצו בשביל סאונד מוניטור ששם הפיצרים שיש במיקסרים דיגיטלים יכולים להיות לעזר רב מאוד בפסטיבל רב להקתי.

zoot באיזה אולפנים בארץ יש מיקסרים ברמה הז,ו עם פול אוטומיישן וגייט קומפרסור וכ"ו על הערוץ?
כמה כאלו יש פה?
Re: קובי עד כמה שאני זוכר
הודעה פורסם: שישי 19 מאי,06 07:59   
שי :

zoot באיזה אולפנים בארץ יש מיקסרים ברמה הז,ו עם פול אוטומיישן וגייט קומפרסור וכ"ו על הערוץ?
כמה כאלו יש פה?

"כאלו" אני מכיר שלושה. מיקסרים פחות מפונקים יש יותר, מפוזרים בין האולפנים. אבל מאחר ובשוק המקומי אין פלח מיינסטרים חזק המספק ליוצריו את האפשרויות הטובות ביותר, גם אלה נמכרים לאט, בד"כ לחו"ל.

המיקסר עצמו כידוע הוא לא ערובה לתוצאה - להחזקתו נדרש נדל"ן, חשמל, תחזוקה, וכו', והוא פועל היטב רק כשהוא מצורף למכשירי אפקטים ולאדם שיודע איך לנהוג בו, כמו במכונית מרוץ -
כמה מכוניות מרוץ "כאלו" יש פה? כמה ספורט מוטורי בכלל יש פה?

גם סוג המוזיקה והרמה הנדרשת לתחרות מקומית אינם נשענים על רמת אודיו גבוהה מדי, ולכן הפיתוי לוותר על המיקסר הוא גדול יותר. כדי לצרף לופ (שכבר בושל בכזה מיקסר) לאטמוספיר עגמומי אתה לא חייב מיקסר גדול, והסגנונות שכן דורשים את יתרונות המיקסר הופכים אט-אט לענפים צדדיים.

האפשרות הקלה מייצרת יותר ויותר מוזיקה מסוג מסוים, שתופסת את הזרם המרכזי ו"מזמינה" עוד מוזיקה מאותו הסוג.

בגלל האפשרות הקלה, מוזיקאים הפסיקו בגדול לנגן בהקלטות אחד עם השני, והטכנולוגיה משמשת ל"תיקון" המבצע והבאתו לדרגת ביצוע של מוזיקאי "סביר", במקום לשרת מוזיקאי אדיר בפריצת המגבלות לטריטוריות חדשות - וכך לא נדיר לראות מוזיקאי שמנגן 1 X "בית>פזמון" או אפילו לופ של 4 תיבות ו-"תערכו אותי".

בוני התקציבים בחברות התקליטים מעולם לא היו אנשי חזון, וכך (כשבאפשרותם, והאמן לא מתנגד) הסעיף הראשון שנחתך מייד כשהפכה הטכנולוגיה זמינה הוא זמנו של המוזיקאי באולפן.

זמן ה-PRODUCTION יקר (נגנים, אולפן, טכנאי), לעומת זמן ה-POST PRODUCTION (מתכנת ומחשב) - ולכן תהליך ההקלטה הופך ל"איסוף ורכישת חומרי גלם" (במינימום מאמץ ומהר וזול ככל האפשר) והדגש עובר ל"עיבוד המוצר" ב-POST.

בשיטה זו החלטות לא נלקחות מיידית+נגזרות אחת מהשנייה, אלא נדחות כולן לשלב מאוחר יותר. כתוצאה אין "תחרות" בין השלבים בעבודה, המחייבות כל מבצע להתעלות ולהתחרות בהקלטות שקדמו לו, כולל הקלטות קודמות שהוא עצמו ביצע על אותו ערוץ. כך מקבלים למשל 30 טייקים של שירה הזהים לחלוטין אחד לשני.

כך מוצא הגורם האנושי מחוץ למעגל בשם החיסכון והקלות, והנגע התפשט גם בקרב המוזיקאים העצמאיים - מה שלא מפריע להם להקליט 15 שירים במקום עשרה (50% יותר יקר) באמונה שכך המוצר יותר אטרקטיבי, כאילו היה גבינת עיזים במשקל, וכאילו זמן ההאזנה שהוכיח את עצמו בתקליטים ה"ענקיים" לא היה צד אחד של תקליט = 22 דקות.

וכך באמת המוזיקה נשמעת - יותר "יצור", פחות "ביצוע אמנותי".

אז כמה מיקסרים "כאלו" אתה מצפה למצוא פה?

Peace,

Zooot
  caesar  
תודה רבה
הודעה פורסם: שישי 19 מאי,06 08:06   
תודה רבה על התשובות... שפיצים כלכם! #clap
amibash
וואוו zooot
הודעה פורסם: שישי 19 מאי,06 09:10   
הסבריך שופכים אור על מצב המוסיקה היום
ועל הגיוון שלה בעיקר

איך אמר פעם גרוניך "כולם רוצים שירים פשוטים" :razz:
שי
Supporter
נשמע די מדכא מה שאתה כותב
הודעה פורסם: שישי 19 מאי,06 14:05   
על המצב ההקלטות בארץ - דווקא בתחום הלייב לדעתי יש התקדמות.
וכמו כן נראה לי שמי שהשקיע בכזה מיקסר לא מחבר אילו מידי וורב לא? #thumbsup
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון