אפשרות נוספת (למה שנאמר בהודעה הקודמת) היא נקודת מגע לא טובה, ואז ההתנגדות גבוהה מה שמוביל לחימום שמוביל שוב לעלייה בהתנגדות..
יכול לקרות בגלל קורוזיה או סתם חיבור שלא יושב טוב.
שני הדברים כנראה קרו. על כל רכיב כזה רשום הזרם המקסימלי אותו הו מסוגל להעביר בתנאים של מגע טוב. אם השקע למשל ישן ולשוניות המתכת קצת חלודות ולא נוגעות בכל שטחן במגע של המפצל, הזרם המקסימלי האפשרי יורד מאד.
זרוק וקנה חדש ובדוק גם את מגעי השקע, הזמן איש מקצוע אם אתה לא בטוח מה אתה עושה שלא תתחשמל. _________________ יובל עמית - אולפן הקלטות | הגברה והקלטת מופעים | הוראת סאונד
www.yuvalamit.com https://www.facebook.com/YuvalAmitSoundRecording
הסט-אפ הנ"ל הוא למעשה מעגל טורי שכולל מוליך (מגעי המפצל, הכבלים) ועומס (גוף החימום בקומקום/טוסטר)
במצב תקין, התנגדות המוליך שואפת לאפס והיא מזערית ביחס להתנגדות העומס.
לכן מתח הרשת שעל סה"כ המעגל מופיע במלואו על העומס ומתורגם להספק יעיל.
כאשר מתפתחת (מהסיבות שתוארו למעלה) במוליך התנגדות מסויימת, נוצר עליו מפל מתח בהתאמה.
ככל שהתנגדות המוליך עולה, עולה בהתאמה חלק המתח שעליו (ויורד כמובן חלק המתח שעל העומס)
המתח שעל קטע ההתנגדות הגבוהה שבמוליך, יחד עם הזרם הגבוה (שנצרך ע"י העומס)
מפתחים הספק בקטע ההתנגדות, ש'מבשל' אותו וגורם להתנגדות לעלות עוד יותר.