הרבה פעמים הציעו לי להרים הגברת שטח בהצגות אבל כל פעם דחיתי את ההצעות האלו בגלל חוסר בנסיון וידע. [ברוב המקרים גם יכולתי להרוויח סכום נכבד של ירוקים]
t-kol כתב לי באחת ההודעות: "נכון שאומרים שכדי ללמוד לשחות צריך קדם לקפוץ למים.
רק שבמקרה שלך, אין מציל בסביבה..... "
הציעו לי שוב להגביר "שטח" וחשבתי שאולי הגיע הזמן לקפוץ למים........ועדיף עכשיו מאשר אף- פעם.... וגם צברתי עוד הרבה ידע וניסיון מאז ההצעות הקודמות.
הייתי שמח לקבל כמה עיצות\טכניקות מקצועיות בתחום.
(ד"א, הייתי צריך לכתוב את ההודעה הזאת בהודעה של הלינק המצורף?)
כמו בכל תחום פה בפורום
אחת השאלות הראשונות שאתה צריך לשאול את עצמך היא:
עם איזה ציוד קיים אתה מגיע?
אח'כ מהיא סוג ההגברה(מסיבה\הצגת ילדים\חבובות)
מהוא אופיו של השטח?(שטוח\הררי\ים\פתוח\מדבר)
אח'כ לגשת,ולבדוק בעיניים..היכן יהיה השטח שבו הקהל העתידי יתרכז בו..
ומהוא האזור שבו אתה רוצה שתהיה "הגברה"
לכל אזור יהיה את האופי המסויים של EQ
לא תוכל לעבוד עם EQ מסויים שעבדת איתו בים,למסיבה ברמת הגולן...
מזג אויר.מזג אויר קר מבליט את הגבוהים,חם,דורש את הדגשתם.
חוף ים,תזדקק לסאב "בועט" במיוחד.
כשאתה מגיע לשטח
תנסה לצייר לך מעגל או ריבוע דמיוני שבו יתרכזו האנשים
ותציב את המערכת בצורה כזאת שתכסה את כל השטח הנ'ל.
(איש סאונד טוב,מגיע כמה שעות לפני ומכין את עצמו שלא יהיה טעויות)
לעשות בדיקות סאונד שוב ושוב לא להתעצל.
לשמור על רמה נאותה של ווליום(שלא יתכלה לך הציוד היקר.או שלא ושלא ישרף מגבר
באמצע המסיבה,יקפצו עלייך כמה ערסים ויאכלו אותך)
להחזיק תמיד ציוד חלופי,למקרה ש...
לאחר כל עבודה כזאת
לדאוג לנקיון ותחזוקה של האביזרים(מגברים רמקולים סטנדים וכו')
בהצלחה ! _________________ עצה בחינם לטכנאי הישראלי -
שירה היא כלי נגינה לכל דבר,עליה להיות בווליום אחיד עם שאר הכלים המנגנים ולא לעלות עליהם.
ספר לנו קודם מה הציוד שלך והאם תקבל ציוד שלא שלך לאירוע הזה או שיש כבר ציוד קבוע במקום האירוע העתידי.
זה בפנים או בחוץ? מי מנגן או שר או מציג או מדבר... אתה יודע... תן לנו את כל הפרטים שאנחנו צריכים לדעת.
שוב זה קרה לי, כתבתי הודעה ובינתיים וודו הקדים אותי ושאל את מה שאני שאלתי.
שטויות....
אמרת מופע של בנות 17? אפשר לבוא להיות העובד במה שלך? אפילו בחינם?...
בטח ה"קפיצה למים" שבחרת לעשות דווקא עכשיו היתה קשורה מעט לעובדה שיפזזו סביבך מבחר מכובד של בנות שובבות שאוהבות סאונדמנים..
בטח כל ההצעות שקיבלת בעבר לעשות הגברות היו של מופעים של דתיים וכנסים של ש"ס...
הציעו לי שוב להגביר "שטח" וחשבתי שאולי הגיע הזמן לקפוץ למים........ועדיף עכשיו מאשר אף- פעם.... וגם צברתי עוד הרבה ידע וניסיון מאז ההצעות הקודמות.
הייתי שמח לקבל כמה עיצות\טכניקות מקצועיות בתחום.
אם אתה לא ממש יודע ולא ממש בתחום - למה הציעו דווקא לך את העבודה הזו? תן קצת רקע עך עצמך ועל מצבך, זה נשמע כמו קיבוץ או מושב או ערוץ ד' משכונה ג' שכשיש בו מישהו שמתענין בתחום, כל תחום, וכבר עושים אותו למבין השכונתי. דרך אגב, מה ההבדל בין הגברה להגברת שטח? לרוב מגבירים איזשהו מקור סאונד: כלי נגינה, זמר או זמרת, מסור חשמלי והשד יודע מה ולא מגבירים מושג ארטילאי. זה כמו שיש המכנים קונדנסר "מיקרופון שטח" וחושפים הרבה יותר על עצמם משהיו רוצים.
יש מספר ספרים שעוסקים בנושא ונותנים עצות כלליות ופרטניות על כל נושא בתחום ההגברה, ומקיפים דפים רבים אם אתה צריך ידע כללי. תן פרטים קבל עזרה - גם לשאול צריך לדעת. פירוט הציוד לא אומר הרבה אם לא יודעים מה השימוש הנדרש המדוייק ומהן הדרישות מהציוד עצמו - משום שלרוב הציוד הוא נגזרת של השימוש ולא להיפך. לדוגמא, הפעלת מינידיסק לריקוד לא דורש כלום מהמערכת גם בעוצמה גבוהה ולהקת הילדים של המתנס דורשת עמידה מופלאה בשיאים. גם הגברה בהיכל התרבות בתל אביב לא דומה להיכל התרבות בעפולה. בעפולה הסאונד הרבה יותר טוב... _________________ הפקה ומיקס
ליואב, למרות כל הציוד "הנחשב" והחברות המפורסמות המתפעלות אותו, לא נעים להודות, אבל מתוך נסיון של כמה הופעות בכל אחד מהאולמות הנ"ל, אתה צודק, הסאונד בהיכל התרבות בעפולה
באמת הרבה יותר טוב מזה הנמצא בתל-אביב.