תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הכנת חדר במרתף לתופים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  meirn  
הכנת חדר במרתף לתופים
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',11 14:06   
שנה טובה.
בשעה טובה ומאושרת בני ואנוכי התחלנו ללמוד לתופף (חלום ישן שלי, חדש שלו). ברצוני להכין חדר במרתף ביתי שיהיה מבודד מרעשים יוצאים, כך שיהיה ניתן לתופף מבלי להפריע כלל, גם בשעות לא שיגרתיות. קראתי וחקרתי את כל ההודעות בנושא ועל כן לא אשאל אתכם מה עליי לעשות אלא אציג את התובנות שאליהן הגעתי בנושא בידוד החדר, אשמח לקבל הערות/הארות ולוודא שאני בכיוון הנכון, ואז אתחיל בבניית החדר.
נתונים:
הבית הינו דו משפחתי, קיר משותף עם שכן. החדר המיועד הינו במרתף הבית (לא הממ"ד).
מידות החדר: 5.50 מ' * 4.0 מ', גובה 2.30 מ'. הקיר המשותף עם השכן הינו קיר בלוקים בעובי 20 ס"מ. יתר הקירות הינם מבטון יצוק בעובי 20 ס"מ. קיר בטון אחד הינו חיצוני, מאחוריו אדמה (החצר) עד גובה 30 ס"מ-. בקיר זה חלון בגובה 30 ס"מ אשר אינו בשימוש. 2 הקירות הנוספים אינם חיצוניים, מאחוריהם קיים המשך המרתף. וכמובן דלת ברוחב 90 ס"מ הפונה לחלל המרתף.
טיפול בחדר עפ"י הבנתי:
1. קיר בלוקים משותף - בניית מחיצת גבס במקביל לקיר, מילוי המחיצה בצמר סלעים דחוס. ציפוי מחיצת הגבס בספוג אקוסטי (צבע שחור שנראה כמו תבנית ביצים), וזה לטובת אקוסטיקה בחדר.
2.קירות בטון - הדבקת ספוג אקוסטי.
חלון - הכנת מלבן במידות החלון (החלון בנוי בתוך מעין נישה) הבנוי מספוג עבה שיפנה לכיוון החלון, גבס, וספוג אקוסטי שיפנה לתוך החדר.
3. תקרה - הדבקת ספוגים אקוסטים.
4. רצפה - הנחת שטיחים.
5. דלת - מילוי פנים הדלת בצמר סלעים, כיסוי הדלת בספוג עבה ומעליו ספוג אקוסטי.
ועכשיו, האם זה יהיה פרקטי, האם בשיטה שהעליתי ניתן יהיה לבודד את החדר כך שרעש לא ישמע מחוץ לחדר (בעיקר מכיוון בית השכן)?
בתודה מראש ושוב, בברכת שנה טובה ומאושרת.
djbarak
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',11 14:30   
אני לא מבין בזה הרבה אבל מהמעט שאני כן יודע,
אסור סתם לפזר ספוגים אקוסטיים בחדר. כל ספוג כזה בעצם עונה על בעיה שקיימת בחדר. כך גם סוג הספוג, החומר ורמת הדחיסות שלו.
אלון כהן
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',11 16:18   
להבנתי הצנועה הפיתרון האידיאלי לנגינת תופים הוא בניית "חדר צף" שיבודד את החדר מהרעידות שיועברו לבניין ולשכן ,לא ניתן לדעתי לבצע זאת אצלך כי
ציטוט:
גובה 2.30 מ'.

טיפול מינימלי ברצפה ובתקרה והחדר הופך שמיש לגמדים בלבד...
האים הפשרות שאתה תעשה בגלל זה יצליחו להגיע לתוצאה הסופית של איטום רעשים מוחלט ? צר לי לומר אבל אני בספק ,בכל מקרה הפיתרון הכי טוב לדעתי הוא לקחת איש מקצוע מהתחום (חלקם מסתובבים כאן) ולקבל תוכנית מסודרת
חוצמזה ספוגים בעיקרון אינם חוסמים רעש אלא משמשים בד"כ לאקוסטיקה של פנים החדר (קביעת עצמת ההדהוד).
קח בחשבון שדלת שאמורה לבודד רעשים בסדר גודל כזה היא יקרה מאוד
בכל מקרה בהצלחה
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',11 22:58   
כמו שנאמר רק חדר צף עונה על צרכי שקט ממשי
אך אצלך גובה התקרה בעיתי.
לכן הייתי ממליץ לאיש מיקצוע להגיע אליך ולבצע מדידות
אצלך ואצל השכן ואז אפשרי לתת חלופות מיקצועיות.

שנה טובה ושקטה
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון