תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
The Humbucker from Hell על פנדר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  נועם אס פי  
The Humbucker from Hell על פנדר
הודעה פורסם: רביעי 25 ספט',02 23:04   
שלום.
אני רוצה לרכוש את הThe Humbucker from Hell של דימרציו ולהרכיב אותו על פנדר אמריקאית בפוזיציית הגשר.
הבנתי מהאתר של דימרציו שהפיקאפ הזה הוא בעצם האמבקר שאמור להיות קרוב עד כמה שאפשר לסאונד של סינגל קויל.
האם זה יהיה נבון להרכיב אותו על פנדר או טיפשות לשמה?

נועם.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 25 ספט',02 23:42   
1. אני לא מסכים שהפיקאפ הזה נשמע כמו סינגל קוייל.
2. אני לא אוהב את הפיקאפ הזה בכלל אבל זה עניין ממש אישי.
3. אם אתה רוצה סאונד של סינגל קוייל אז יש כמה סינגלים די סבבה בשוק. אפשר לקצר תהליכים.
4. אני לא חושב שזה טיפשות ולא חושב שזו חוכמה... זה עניין של טעם ואין פה ערכים מוחלטים. אתה גם לא מדבר על קונספצייה שלמה או החלפה של סט מלא אלא על שינוי צבע באזור מאד מסויים. אם שמעת משהו כזה ואהבת. וואללה, תתחדש.
אין שום בעיה לבודד אותו ולהחליט אם רוצים את זה או לא.
אני אומר את זה כתומך ידוע של שינויים , החלפות ומשחקים באזור הצבע, אלא שלא תמיד זה נותן משהו הגיוני.
לפנדר (אמיתית לא חיקויים למיניהם) יש סאונד מאד מובחן ש (ויסלחו לי כל הפיג'ים והסלאשים) אין עליו.
חלק מהותי מאוד ממנו (הצבע היותר פעמוני) קשור בפיקאפ שאותו אתה רוצה להחליף...

צא בהצלחה
  נועם אס פי  
הודעה פורסם: חמישי 26 ספט',02 09:08   
תודה על התגובה.

בקשר לצליל הפעמוני.
את הצליל של הפנדר אני מאוד אוהב באזור הצוואר ובמידל, אך את הצליל של פיקאפ הגשר בקלין אני לא יכול לשמוע, הוא נשמע לי יותר מדי כמו צליל של קאונטרי דרך רמקולים של טרנזיסטור.

ההחלטה לרכוש את הפנדר הגיעה בעקבות שיקולים של "איזה סאונד עדיף לי" ואכן נפל הפור על הסטראט. אולם חסר לי הצליל המסיבי של ההאמבקרים שהיה לי בגיטרה הקודמת שלי (חיקוי של בלאק ביוטי). בכל אופן, כדי ליצור את הצליל הזה אני רוצה להחליף את הפיקאפ הכי פחות שימושי שלי מבחינת הגיטרה עצמה כדי לא לאבד את הסאונד הפנדרי(הרי פיקאפ הגשר מנוטרל כשעובדים עם פיקאפ הצוואר).

סגנון הנגינה שלי מאוד אקלקטי והוא נע בין פיוז'ן, Fאנק ורוק, לכן חשוב לי מאוד להתאים את הגיטרה לכל הסגנונות.

#guitarist חשבתי גם על הEMG81 או EMG89. יש למישהו דיעה נחרצת לגביהם?
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 26 ספט',02 10:19   
החשיבה בכיוון של להחליף פיקאפ גשר מוכרת, ובאמת סט של האמבקר-סינגל-סינגל הוא אחד האהובים עלי בעיקר בגלל הורסטיליות - מצד אחד קלין חביב ופנדרי ומצד שני מספיק כח בשביל סולואים עצבניים שדורשים פיקאפ "חזק" יחסית בגשר. אם זה הכיוון, סבבה. אבל למה דווקא החלטת על ההמבקר פרום הל? בגלל שהוא מוציא סאונד מאוד טרבלי?

לגבי EMG, אם תחליף רק את הפיקאפ גשר להמבקר שלהם תצטרך לעשות שם קצת בלאגנים באלקטרוניקה אם תרצה להשאיר את הפיקאפים הפסיביים האחרים - כנס לאתר שלהם www.emginc.com וקרא על זה עוד אם בא לך. בקיצור - קצת כאב ראש לא נחוץ (כמובן שאם אתה רוצה דווקא EMG אין שום סיבה לא להחליף לסט שלם שלהם אם יש לך כסף לזה - קח בחשבון שעדיף לקחת סט שלם כולל כל האלקטרוניקה כי הם משתמשים בפוטנציומטרים של 25קילו במקום 250 או 500 שיש בגיטרות פסיביות בד"כ. יש סטים שבאים מוכנים על הפיקגארד אפילו ורק צריך להתקין אותו). קרא על זה עוד פה:
http://www.emginc.com/EMGFAQ.html#PassMix

ה 89 יכול להיות נחמד בגשר ויש לו ספליט שגורם לו לתפקד עדיין כמו סינגל (וכרגיל במצב המבקר הוא רוצח, היי-גיין, סטייל ההמבקרים האחרים שלהם). זה טוב במיוחד אם אתה לא רוצה לוותר על האופציה של שימוש בסינגל בגשר. אבל, שוב יש את העניין שהזכרתי כמה שורות למעלה.

בגיטרה עם הפיקאפים של EMG שיש לי יש המבקר אחר שלהם, ואין אפשרות לעשות קויל-טאפ או ספליט שלו כי ההמבקרים האלה של EMG לא מאפשרים את זה (רק ב 89 אפשר). למען האמת זה ממש לא מפריע לי בגיטרה הזו. השאלה היא מה חשוב לך בעצם ומה אתה מחפש בדיוק.

מה שעשיתי בגיטרה אחרת שלי יכול לעניין אותך - זה בעקרון דומה למה שהולך באחד מדגמי הסטראט ג'ף בק, רק שאצלי זה בצוואר ושם זה בגשר. אפשר לשים שני סינגלים שקטים מאוד (לייס סנסורים במקרה הזה, ופנדר בטוב ליבם אפילו דאגו לייצר כמה זוגות כאלה שבאים מראש בתצורת המבקר עם 3 חוטים לכל פיקאפ, שאחד מהם הארקה, סה"כ 6. זה אומר בעצם שאתה מקבל ממש שני סינגלים, זה שונה מהמבקר רגיל עם 4 מוליכים בגלל שכל אחד מהסינגלים נועד לתפקד גם לבד, בשקט מופתי) ולהתקין סוויץ שייתן לך אופציה לבחור בין שניהם יחד בטור או רק אחד מהם. אצלי הייתי צריך לעשות קצת בלאגן כי היו לי שני סינגלים והייתי צריך להעביר אותם לתושבת של המבקר אחד.

באותו אופן אתה יכול לבחור המבקר כלשהו שיש לו ספליט שעדיין נשמע טוב - זה חשוב בעיקר בשביל המצב של פיקאפ גשר עם פיקאפ אמצע - כשיש בגשר המבקר זה בד"כ יישמע יותר הארד-רוקי ופחות שימושי לקלין. כשיש בגשר סינגל או אם אתה עושה ספליט בהמבקר שנועד להשמע טוב במצב כזה - אתה תקבל את אחד מהמצבים החביבים לקלין רוקיסטי. בד"כ תוכל לבחור ספליט מההמבקר שיעבוד במצב hum-cancelling עם פיקאפ האמצע וכך תקבל גם פחות רעשים במצב הזה.

חוצמזה, כדאי לך לבדוק אם יש מקום להתקנה של המבקר אמיתי או שיש צורך בחציבה. אתה יכול להמנע מזה בעזרת שימוש ב"המבקר בגודל של סינגל" (שוב יש לזה גם כמה מינוסים, בעיקר אם יש איזה המבקר שממש ממש אהבת אבל לא מתאים לגיטרה בלי חציבה).

אז זהו, יש לך על מה לחשוב עכשיו. בהצלחה.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 26 ספט',02 18:15   
טמיר - אחושילינג
דוז פואה

#thumbsup
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 26 ספט',02 20:06   
תמיר! לא טמיר! אבל תודה #smile

בכל מקרה - אתרים של חברות שמייצרות פיקאפים יכולים להיות מקורות נחמדים מאוד למידע:
http://www.billlawrence.com
http://www.dimarzio.com
http://www.seymourduncan.com
http://www.emginc.com
  נועם אס פי  
הודעה פורסם: שישי 27 ספט',02 23:22   
תודה רבה על התשובה הנפלאה!

לאחר חרישה של האתר של אי אם ג'י וקריאה חוזרת ונשנית של התגובה שלך (תמיר), הבנתי את הדברים הבאים:
1. אני אצטרך להוסיף בוסטר לשאר הסינגלים כדי שהגיטרה לא תחליף ווליום ותהרוס את הבלאנס בהופעות.
2. אני אצטרך לחצוב מקום לבטריה (ממתי יש בפנדרים מקום?)
3. מן הסתם אני גם אצטרך לחצוב מקום להאמבקר (איך אני בודק את זה?)

כל הבלאגן הזה יעלה באיזור ה1,200 שקל. (פיקאפ [628 ש"ח] + בוסטר [218 ש"ח] ממיוזיק סנטר ועוד שכר עבודה להרצל רז שירכיב את הגישעפט) זה הרבה כסף, ולכן נשאלת השאלה למה באמת לא לחכות קצת ולקנות סט שלם? ובכן, אני לא בטוח שאני רוצה להמר ולהחליף את כל האלקטרוניקה. סט שלם עולה יותר מ2,000 שקלים וחבל להיכוות. אז לדעתי עדיף ללכת על ההחלפה היחידה.

אני מעוניין להשיג בדיוק את הסאונד שדיברת עליו, את הצליל הנקי והנפלא של הפנדר עם אופציה לסאונד עוצמתי של האמבקר לקטעים אגרסיביים יותר. את ההאמבקר פרום הל ציינתי בגלל שמכל הדגימות ששמעתי באתר של דימרציו, הוא נשמע לי המושך ביותר.

הספליט של ה89 מרתיע אותי מעט כי למיטב הבנתי כדי להחליף בין המצבים בסטראטוקסטר צריך לעקור את הפיקאפ ממקומו ולהחליף את הכיוון שלו לעומת הכפתור שמשנה מצבים בדגמים רחבים ורבי נפח יותר של גיטרות, ואילו אני איש של כפתורים, לא של מברגים. (לא שיש לי בעיה לעבוד עם הקרביים של הגיטרות, אני מתקן פגמים במגעים ושאר מרעין בישין ללא בעיה בעזרת אוסף המברגים שלי ומלחם הפלאים המכונה "חמי", אבל בכל זאת, פנדר. קטונתי.)

האם הרכבה זו תופסת גם בפנדרים?
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

או זו?

#read
בכל אופן, אני לא נעול על אי אם ג'י, הם בסך הכל אופציה חביבה. אשמח לקבל עצות בנוגע לדגמים מסוימים גם מהם וגם מחברות אחרות.
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 28 ספט',02 00:00   
אז תעשה דבר יותר פשוט - תקנה פיקאפ פסיבי - המבקר או אפילו המבקר בגודל של סינגל. יש מספיק דברים מענינים לנסות.
אגב, באופן כללי אתה אמור להיות מסוגל לעשות אוטו-ספליט במצב של המבקר בגשר + סינגל אמצע - כלומר שאוטומטית תקבל ספליט בהמבקר במצב הזה בבורר 5 מצבים. לגבי EMG אני לא ממש יודע אם תוכל לעשות אוטו ספליט כי לא התעסקתי עם ה 89 ככה אף פעם. עדיף לדבוק במה שהם מציעים בד"כ - כי אלה פיקאפים שצורכים חשמל. אגב, המינוס של ה89 לעומת ה 85 הוא בצריכה הכפולה.
בכלל זה לא רעיון כזה טוב לערבב אלא אם כן יש לך ממש סינגלים סוף הדרך שאתה לא מוכן להתפשר עליהם (ולא נראה לי שזה המקרה כרגע, נכון?)
תשקיע עוד קצת כסף ותוכל לקנות את הסט SL-20 של EMG, שאמנם אין לו אפשרות לספליט המבקר אבל שוב השאלה היא עד כמה זה באמת משנה לך (לי יש בדיוק סט כזה, אגב). זו דוגמא לסט שמגיע מורכב על פיקגארד. לגבי חציבה - עדיין תצטרך כנראה, אבל קודם תברר... תסתכל מה קורה מתחת לפיקגארד אצלך. מקום לסוללה לפעמים אפשר למצוא איכשהו, אבל אם אין חציבה מתאימה להמבקר זה פשוט לא יילך.
זה הסט שאני מדבר עליו אגב:
http://www.emginc.com/Pro_SL20.html

חוצמזה,
לך לקרוא קצת ביקורות בהרמוני סנטראל
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data2/00man.html
ותנסה לשמוע גיטרות דומות עם פיקאפים פסיביים שיכולים להתאים...

אם אתה רוצה המלצה ספציפית יותר - לך לנסות סימור דנקן JB Junior ופיקאפים אחרים בסגנון הזה - ככה לא תצטרך אפילו לחצוב שום דבר בגיטרה. יש לי איזו תמונה מצחיקה של של ג'אניק ג'רס (או איך שלא כותבים את השם שלו) מאיירון מיידן עם כזה פיקאפ בגשר ובצוואר. תחפש לנסות אולי איירון מיידן סטראט (אם תמצא) - הן מגיעות עם כזה פיקאפ מראש בגשר אבל הוט ריילז בצוואר ובאמצע...
http://www.fender.com/FrontlineExtra/product/show.php?partno=0252502xxx

לי יש JB אמיתי (המבקר) בגיטרה הפסיבית והוא חביב מאוד. יש כמה מקומות שאני מעדיף את הסאונד גשר בגיטרה ההיא על פני השנייה עם ה 85 של EMG, אבל זה קשור לא רק לפיקאפים.

תוספת מאוחרת לגבי התקנת ה 89:
בעקרון זה לא בעייתי כל כך, ההבדל מהמבקר אחר של EMG הוא רק שאתה מקבל גם פוטנציומטר עם פוש-פול ואתה צריך להלחים בהתאם למה שמצוין בתמונות למעלה. כדאי שתבדוק שיש מספיק מקום בשבילו אגב... הוא אמור להחליף את אחד הפוטנציומטרים שיש לך כבר. אם תלך לכיוון של להוסיף את ה EMG-PA2 באמת תצטרך גם להחליף את הפוטנציומטרים האחרים כנראה לכאלה של 25KOhm, אבל זה כבר תלוי במה בדיוק תעשה שם.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון