תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מתלבט קשות לגבי קניית סינטי/פסנתר חשמלי חדש
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  assas  
מתלבט קשות לגבי קניית סינטי/פסנתר חשמלי חדש
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 00:06   
אהלן לכולם,

אני בחור אקוסטי מטבעי, שמעוניין לקנות כלי חדש בעל קלידים כלשהם (הכלליות נמצאת במכוון).
אם נתעלם מההתלבטות שלי בין קלידים ממושקלים לבין קלידים קפיציים (כנראה שזה יהיה ממושקלים -
אין מה לעשות, יש לי חולשה לפסנתר), אז נגיע להתלבטות האמיתית - איזה סוג כלי אני צריך.
ראיתי הרבה המלצות על ויירוסים ונורדים למיניהם, אבל איכשהו נראה לי שהם לא הכלים בשבילי.
אני צריך משהו עם הרבה קולות (אז כנראה שזה לא יהיה פסנתר חשמלי),
אבל עם דגש מאוד חשוב לקולות האקוסטיים, אם זה האמונדים או כינורות או בראס או פסנתרים עם גוונים שונים.
חשוב לי גם יכולות הקלטה אולפניות טובות והרבה יציאות וכניסות, וכמובן יכולת להקלטות על המכשיר
בשכבות (נראה לי אידיאלי להלחנה וכתיבת שירים זריזה).
ראיתי את הימאהה MO8 ומאוד התלהבתי, וגם את הרולנד Juno Stage והתלהבתי קצת פחות.

אני יודע שחפרתי רבות - אז לאמיצים שהגיעו עד לכאן - יש לכם איזה עצה לצעיר סינטים שכמותי?
ועוד שאלה קצרצרה - לאחר לכתה בצער רב של מיוזיק שופ, יש יבואן לויירוס ונורד בארץ?

תודה!
אסף
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 01:01   
לא ציינת תקציב ולכן לא אוכל לתת תשובות קונקרטיות. הזכרת את ה-MO8 שהוא אחלה כלי שבאמת יספק לך את מה שרשמת, עם האמינות של ימאהה. בכלל, נראה שאתה מכוון לכיוון ה-Workstations.

בגדול, אף כלי לא יתן לך תשובות מוחצות לכל הכלים האפשריים. למעשה, לחלקנו יש כמה כלים (כגון אורגן נפרד להאמונד, כלי VST לכינורות\בראס, ופסנתר אקוסטי נפרד). מדובר במרדף בלתי פוסק אחר איכות, אבל ה-MO8 מייצג פשרה הגיונית, ודאי לנגן מתחיל (הכלי הראשון שלי, על שאף שהיה שיא הטכנולוגיה בזמנו, היה משמעותית פחות טוב מה-MO8).

חלק מהפסנתרים החשמליים, אגב, מכילים סאונדים נוספים פרט לפסנתר. תמיד תוכל גם לקנות פסנתר טוב ולצרף אליו מודול (למשל, פסנתר חשמלי משומש של רולנד\ימאהה, יחד עם מודול MOTIF ES משומש, יהווה אופציה מצוינת בהנחה שיש לך כוח להתעסק עם חיבורי מידי ביניהם - לא עסק מסובך בכלל).

אל תשכח שאת ה-MO8 אתה צריך לחבר למגבר+רמקולים חיצוניים (או להשתמש באוזניות). האם יש לך כאלה? מוניטורים אולפניים יעשו את העבודה היטב.

את וירוס ונורד מייבאת מרום.
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 08:57   
את הנורד מביאים גם:http://www.musiczol.co.il/
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 09:46   
בוקר טוב,
המון נכתב והמון דוסקס, ומכיוון שגם אני הייתי בסרט הזה (אני עכשיו צופה בו שוב ב VOD #lol ) . . . אני אתן לך את נקודת המבט שלי . . .
לפי מה שאני מבין מדבריך - רד לגמרי מכל מה שקשור ל"סינטי" . . . גם אל תזכיר את זה בחנויות או בחיפושים - זה לא מה שאתה מתכוון אליו (כנראה).
אתה מעיד על עצמך כבחור "אקוסטי" - אז צא מנקודת הנחה שהכל אקוסטי. מה הכוונה? הכלי שאתה מחפש הוא כלי המנגן דגימות, ולכן הוא דיגיטלי מכף רגל עד קליד. מה שצריך למצוא אלו דגימות = סאונדים לטעמך . . .דברים שאתה מכיר, המדמים כלים אקוסטיים ועוד . . כלומר, אין כזה דבר אקוסטי, אלא זה עניין של דגימות שנשמעות כמו:

אכן - תקציב לא הוזכר, לכן המגוון הוא עצום כרגע.
בגדול - אתה צריך להגדיר "תחנת עבודה" אם אתה מעוניין להקליט תפקידים ומבנה של טראק ע"ג המכשיר עצמו,
קלידים בעלי יכולת ניגון דגימות בלבד - אם את כל ההקלטות והארגונים תבצע על מכשיר נפרד (מחשב או מכונת הקלטה כלשהי)

בנוגע לקלידים שקולים: האם חשוב לך "כבדים" כמו של פסנתר או אפילו "חצי שקולים"? לרוב, אם תרצה לנגן סאונדים של כלים אחרים ו"רכים" , אולי תמצא שקלידים שקולים ואף כבדים יוצרים דיסוננס בין התחושה לבין הצליל הבוקע . . . והרבה פעמים אנשים מעדיפים לנגן על קלידים קלים (כמו של סינטים) כדי להפיק בתנועה והנגינה יכולות "פריטה" או ניגון המתאימים לסאונדים רבים יותר. אם אני לא ברור - זה כי מוזר להסביר את הנושא הזה . . .

כיוונים והמלצות:
פסנתר חשמלי / מקלדת טובה, קלה לנשיאה (אם זה רלוונטי), חיבור של מודול סאונדים או אפשרות לכרטיסי הרחבה . . .
תחנת עבודה - חפש מה עדיף לך, נוחות עבודה וקלות תפעול - או קודם כל מגוון ועושר הצלילים וה"כלים"

רולנד וימאהה מהווים פתרון טוב בנוגע לתחנות עבודה, לרולנד יותר מבחר בנושא הפסנתרים החשמליים בתקציב סביר,
נורד: חפש את הנורד סטייג' (ישנם כמה גרסאות לפי גודל ומספר אוקטבות) או את הנורד-אלקטרו . . . השוני המהותי ביניהם ברמה העקרונית (לפי מה שאני מצאתי) הוא במגוון הדגימות שאתה יכול לנגן בהם, ולכן הם מובדלים אחד מהשני גם "בסגנון"
וירוס: סינטי המצריך התעסקות ברמת תכנות הסאונד ועבודת סינטזה - לא נראה לי שזה מה שאתה מחפש. זה עולם אחר. נישה שונה.

נסיונות לך לנגן על מנת להתרשם ולחוש . . :
רולנד: חלילית
ימאהה: כלי זמר
נורד: מרום

בהצלחה.
  assas  
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 12:02   
איזה תגובות מושקעות!
ממש ממש תודה לכם.

אז לגבי התקציב - זה יהיה משהו בין 0 ל - 11 בערך (עם יוצאי דופן אם זה כלי מדהים).
אני עובד עם קיובייס, אז תחנת עבודה מושלמת זה לא קריטי, אבל כן משהו שיהיה שימושי
להלחנות ועיבודים זריזים.
חשוב לי שהכלי יהיה נישא (בשביל חדרי חזרות וכאלה).

בנוסף, אני מבין לחלוטין את הקטע של התלבטות בין קלידים שקולים לבין חצי שקולים, ולגבי
הדיסוננס בין הלחיצה לבין הצליל. זו גם התלבטות שלי. למזלי יש לי איזה מקלדת שליטה
כזו עם קלידי סינטי כאלה, אז אני יכול לקנות כלי עם קלידים שקולים ולחבר את המקלדת
בעיתות מצוקה.

אני לא סגור שאני רוצה כלי עם סמפלים בלבד, כי חשובה לי בכל זאת אפשרות הסינטוז והשליטה
בצליל. נראה לי שאני אקפוץ לראות נורד, ואם הוא יפיל אותי בצליל... אז תהיה לי בעיה אמיתית.

אגב, כמה חשוב כמות המגה בייטים של ה ROM או איך שלא קוראים לזה בסינטים? כי ראיתי
שב- MO 8 יש יחסית כמות צנועה של 175...

ושוב תודה!
talnadav
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 12:11   
שמע, אתה יכול להיות רגוע בהחלט ! לגבי השליטה/מניפולציה/סינטוז ידידותי של הסאונדים, כי כמעט כולם מתבססים על דגימה כמקור סאונד, ולרוב הכלים הללו יש יכולת מניפולציה אישית, מעבר לפריסטים המובנים . . .

> סינטיסייזר = הכוונה שלי לכזה שמקור הסאונד הינו אוסילטורים ולך חפש את עצמך מכאן . . .

בקשר למגה בייטים וכאלו - אין לי מושג, אך נראה לי שזה לא משהו שאמורים להשוות אותו לעולם המוכר של המחשבים כי אז זו בדיחה. איך זה עובד - מה זה אומר - אני בור ועם הבייטים בנושא זה . . . #biggrin
לדעתי זה גם עניין של ככל שהכלי יותר חדיש - כך הרחיבו לו את הזיכרון הפנימי ביחס לגרסאות קודמות.
  assas  
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 12:42   
ברור שההשוואה היא מול כלים אחרים, אבל גם בהשוואה כזו 175 זו כמות צנועה יחסית.
אגב, נראה לי שה- MO8 הוא מבוסס סינטי ולא סמפלים, ולכן אני מתלבט לגביו.
ברור שחשובה לי הרבה הרבה (משמעותית הרבה) איכות הצליל מאשר קלות השימוש והפיצ'רים המופלצים.
אני משתמש ותיק (יחסית) בכל התחום של קיובייס, ופיצ'רים או קשיי שימוש זה לא מה שיפיל אותי.

לגבי השאלה של אסף - אני מודע לצורך במוניטורים לחיבור למוניטורים, וזו לא בעיה.

ועוד משהו - לא בא לי לקנות שני כלים ולשלב ביניהם (למרות שחיבורי מידי זה שטויות, אני יודע)
בגלל הפורטביליות הנמוכה של העניין, שלא לדבר על המקום הצנוע שיש לי בחדר.

דרך אגב, האם ה- MOTIF טוב משמעותית מה- MO8?
fugazi
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 12:55   
מוסיף לתפריט גם את ה-Kurzweil PC3, יש גירסה של 88 קלידים כבדים ושל 76 קלידים חצי כבדים.
על הנייר הוא אולי נראה פחות מרשים מתחנות העבודה המתחרות (תצוגה קטנה יותר, אין סמפלר), אבל מאידך יש בו הרבה מאוד צלילים שימושיים כאשר הפסנתרים וכלי התזמורת מצוינים.
כמו כן, למרות שהוא גם שייך למשפחת "מנגני הדגימות", יש לו מנוע סינתזה מורכב מאוד ומערך אפקטים מאוד גמיש.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 18:03   
ציטוט:

ראה לי שה- MO8 הוא מבוסס סינטי ולא סמפלים

לא. הוא מבוסס סמפלים. כמו כל תחנת עבודה, יש לו מנוע סינתוז שמשפצר את הסמפלים לפני שאתה שומע אותם (מעביר אותם דרך חיווט אופייני, קרי סמפל->מעטפת->פילטר->מודולציה וכו', אם אתה מכיר ארכיטוקטורות סינתוז טיפוסיות. אם לא, זה לא ממש משנה בנקודה הזו). כל תחנות העבודה עובדות כך.

כמות הזיכרון לא משנה בכלל. תקשיב לכלי, לא למספרים על הנייר. אני נהנה הרבה יותר לנגן על הפסנתר החשמלי שלי (עם דגימות בגודל כמה עשרות מגבייטים) מאשר על ה-Synthology Ivory שלי (כלי מדמה פסנתרים, מבוסס דגימות). יש עדיין סאונדים בסינתסייזרים ישנים שהיו לי, עם כמות ROM זעירה, שאני מתגעגע אליהם.

הנורד סטייג' (Stage) לא מפיק צלילים אקוסטיים פרט לפסנתרים, אז ראה הוזהרת. גם אין לו יכולת הקלטה מובנית.
לך
הודעה פורסם: שלישי 07 דצמ',10 22:47   
על הרולנד fp4
יתרונות
קל מאוד
נוח לשימוש
סאונד מאלף שכולל עוד כלים חוץ מפסנתר ( רודס והמונד מדליקים מאוד) וסטריאופוני ( חשוב)
אלגנטי ויפה (לבן או שחור)
רמקולים איכותיים
חיבורי מידי כמובן
חיבורי הגברה חיצונית באיכות של רולנד...
אפשרות הקלטה ב2 ערוצים כולל עריכת תופים .

כלי נחמד ביותר.

עולה באיזור ה 7-8.

לנורד יש יכולות כמובן, אבל זה צעצוע לסינטזה וכך כל התחנות עבודה. למי שלא חייב. למה?

http://www.giladchatsav.com
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון