תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:22
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  eitanbts  
מה ההבדל ביין SG סטאנדרט לספשייל ? ולמה הסטנדרט יקרה יותר?
הודעה פורסם: שישי 28 אוג',09 12:39   
יכול להיות שהSG סטנדרט יוקרתית יותר מהספשייל ?

זה מוזר > כי עלפי השם הייתה מצפה שהספשייל תהיה יקרה יותר
אבל בפועל הסטנדרט ניראית יוקרתית יותר והיא גם יקרה יותר

מי נותן לנו מורה נבוכים על ההבדלים ביים הדגמים?
או מפנה ללינק מתאים?

ומה ההבדל גם לעומת הקלאסיק?

תודה מראש #thumbsup
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 28 אוג',09 12:49   
לא תשובה מדעית כמובן (רחוק מזה, אפילו), אבל סוג של רפרנס לאוזן...

קישור לכתבה

קישור לחיפושיאדה

#smile
BetaCAM
הודעה פורסם: שישי 28 אוג',09 13:31   
אני אתייחס יותר לעניין של המפרט.

אחד ההבדלים בין הדגמים הוא בפיקאפים: בסטנדרט יש 490R שעשוי ממגנט אלניקו 2 בצוואר ו498T שעשוי ממגנט אלניקו 5 בגשר בעוד שבספיישל יש 490R בצוואר ו490T בגשר - שניהם מגנט אלניקו 2 מה שאומר שהם פיקאפים פחות "קשוחים" ויותר רכים בתגובה והדנמיקה שלהם, והם גם צלולים יותר, ובלינק ששמו כאן מיוטיוב שומעים את זה בצורה קיצונית.

אני חושב שתכל'ס זה ההבדל הכי משמעותי בין הגיטרות כי שתיהן בנויות טוב לטעמי, ואני לא חושב שהסטנדרט מצדיקה את המחיר שלה בארץ.
הספיישל זו גיטרה שעולה 700 דולר שזה לא הרבה לגיטרה בסדר גודל הזה. הסטנדרט עולה בארה"ב כמו שהספיישל עולה כאן בארץ, שתבין את ההבדל.

יש את העניין שבספיישל הפיקאפים חשופים לעומת הסטנדרט שהם מכוסים בניקל וידוע שיש לזה השפעה כלשהי על הצליל מבחינת התדרים הגבוהים.

אני חושב שעדיף לקנות ספיישל (פיידד כי הן טובות יותר לדעתי מהספיישל הרגילות) לשים פיקאפים כמו בסטנדרט ואתה תגיע לאותו מקום בדיוק כמו עם הסטנדרט, ב1000 שקל פחות במקרה הרע. אם חיצוניות לא כל כך חשובה לך אני לא רואה הצדקה לקנות סטנדרט.

הערה לגבי הקלאסיק ,ההבדל היחיד שאני מוצא זה שהפיקאפים שם הם P90 שזה פיקאפ שונה לגמרי מהאמבקר וסינגל. הוא כביכול משלב את התכונות של שניהם בפיקאפ אחד, אני לא יודע אם זה באמת ככה אבל אני ממש אוהב את הסאונד שלו. אני חושב שP90 הייתי מעדיף למצוא בלס פול מאשר באס ג'י.
הודעה פורסם: שישי 28 אוג',09 13:49   
תודה! #smile #thumbsup
yuvalbe
הודעה פורסם: שישי 28 אוג',09 20:18   
עוד משהו, לספיישל פיידד אין לקה בצוואר ולסטנדרט יש.
galevi
בקיצור - נשמעת ונראית הרבה יותר טוב.
הודעה פורסם: שלישי 08 ספט',09 10:15   
אצל גיבסון תמיד STANDARD אומר שמדובר בגיטרה שקובעת סטנדרט גבוה מול שאר המוצרים, ומעל הסטנדרט ניתן למצוא בד"כ רק דגמים שהם CUSTOM, כך שלקנות STANDARD בעצם זה ה"חסכון" מול דגמי קאסטום.
כשיורדים מסנדרט לגמים הזולים יותר מתפשרים על הרבה פיצ'רים חשובים - כמו לכה על הצוואר, על הINLAYS הטרפזיים שעל הBOARD ופיקאפים מקוריים שהותקנו עם הגיטרה שעוזרים לשמור על הערך של הגיטרה לאורך זמן - כידוע - כל שינוי שמבצעים בגיטרה- לטווח ארוך בד"כ יוריד את הערך שלה ולא יעלה אותו.
אגב, גיבסון הוציאו לא מזמן SG ZOOT - להלן ביקורת על האופציה הנוספת במשפחת SG:

חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון