תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:14
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך אמור להישמע מגבר בעל מנורות גוועות?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (195) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Kwebos  
תומך
איך אמור להישמע מגבר בעל מנורות גוועות?
הודעה פורסם: חמישי 12 מרץ,09 23:20   
פשוט המגבר שלי שתמיד היה שקט מאד יחסית התחיל לקרחץ, יש פקים פתאומיים והיס שלא היה והיום התווסף גם רעש מוזר, מין בז חשמלי שעולה בתדר שלו לאיזה שניה וחצי.

המגבר כבן שנתיים וקורה מדי פעם שאני שוכח אותו דלוק כל הלילה (ולפעמים יותר), נראה לכם שזה המנורות?
הודעה פורסם: חמישי 12 מרץ,09 23:22   
נראה לי שאתה עושה טעות מאד מאד חמורה בזה שאתה "שוכח" את המגבר מנורות שלך דלוק כל הלילה.

וכן, הרעשים הם כנראה ממנורה גוועת. אתה צריך לאתר אותה ולהחליף. נסה להוציא ולהחזיר, זו יכולה להיות גם בעיית מגעים בבתי המנורות.
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: חמישי 12 מרץ,09 23:33   
אין לי ספק שאני עושה טעות, אבל מה לעשות? שוכחים. #biggrin
מה הולך קודם? המנורות בפרה או בפאוור? להוציא ולהחזיר זה עניין פשוט של שליפה? יש משהו מסובך/מסוכן שעדיף שלא אגע? כי אין לי שום נסיון בקרביים של מגברים.
הודעה פורסם: שישי 13 מרץ,09 00:12   
בוא נאמר שמכל האפשרויות שציינתי הכי סביר שזו מנורה לא תקינה בפרה. אם אתה מנייד את המגבר הרבה והוא מקבל מכות קטנות, יש מצב שמנורה אחת פשוט נסדקה או חטפה זעזוע.

אני לא חושב שאתה יכול לגרום נזק בלהדליק את המגבר עם מנורות פרה חסרות... פשוט תוציא את הראשונה ותדליק. אם אין רעש זו כנראה היא. אם לא, תחזיר אותה למקום (כשהמגבר כבוי !) ותשלוף את הבאה בתור וחוזר חלילה. המנורות יכולות להיות במצב רותח אז תן להן להתקרר מכיבוי לכיבוי.

איזה מגבר זה אגב ?
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שישי 13 מרץ,09 00:18   
VOX AC15
אני אנסה, תודה.
הודעה פורסם: שישי 13 מרץ,09 00:23   
תמיד תזכור:

- לעולם לא להדליק את 2 הסוויטשים ביחד. תמיד להדליק כאשר הסטנדביי מכובה, לתת לו להתחמם 10 דקות ורק אז להעביר מסטנדביי לפעיל. כנ"ל בכיבוי (לעבור לסטנדביי לתת להתקרר 10 דקות ואז לכבות).

- לא להזיז אותו בזמן שעובד.

- לא להשאיר אותו דלוק ללא שימוש. אם אתה מפסיק לנגן לכמה דקות או בוא נגיד עד חצי שעה, תעביר לסטנדביי.

- כאשר אתה לוקח אותו החוצה תדאג שלא יחטוף זעזועים, אפילו בפעולה פשוטה כמו הנחה על הרצפה.

תהנה זה אמור להיות אחלה מגבר #thumbsup
jonathanbarak
תומך
לא נכון
הודעה פורסם: שישי 13 מרץ,09 02:58   
ציטוט:
כנ"ל בכיבוי (לעבור לסטנדביי לתת להתקרר 10 דקות ואז לכבות).

אין בעיה לכבות את המגבר בלי להעביר ל STANDBY. המטרה של ה STANDBY היא לחמם את ה HEATER של המנורה בעיקר כי פעולה של מנורה מתחת לטמפרטורה הרצויה מקצרת את חייה.
מספיק להשאיר ב STANDBY לאיזה דקה בהדלקה ואז להעביר ל ON. ובכיבוי אין שום משמעות להעברה ל STANDBY כי זה לא "מקרר" את המנורות ו"מכין" אותן לפעולת הכיבוי,
זה פשוט משאיר את ה HEATER דלוק. ככה שבעצם כל פעם שמשאירים את המגבר ב STANDBY ל 10 דקות כשמכבים אותו זה מקצר קצת את חיי המנורה.

ובקשר לטעות המאוד מאוד החמורה של להשאיר את המגבר דלוק כל הלילה, זה בסך הכל מקצר את חיי המנורות. זה לא גורם נזק למגבר אז לא ביג דיל.

ואם אתם לא מאמינים לי תשאלו את סבטלנה (החברה כבר לא קיימת אבל הדף הזה עוד חי)
או את הבחור מפה שטוען שבכלל חייבים לכבות בלי להעביר ל STANDBY כדי לפרוק את המתח הגבוה שבמנורה (אבל אני לא יודע אם אני מאמין לזה)

ואם ראובן או נמרוד יבואו לתקן אותי אז #sorry
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 13 מרץ,09 07:53   
ציטוט:
אני לא חושב שאתה יכול לגרום נזק בלהדליק את המגבר עם מנורות פרה חסרות...

אני לא חושב...
חבר יקר, אם אתה לא בטוח ב 1000% שפעולה כזו או אחרת לא גורמת נזק ואתה יודע זאת מניסיונך האישי, אל תמליץ עליה #smile

ואם בהדלקה ללא מנורות פרהאמפ עסקינן, אני ניסיתי את זה מספר פעמים אבל על פרהאמפ בלבד (ADA) ששם יש רק מנורות פרה (2) ולא כוח ולא קרה כלום אבל אני לא יודע לגבי מגבר.
לעניין חימום , כיבוי וכו, יונתן צודק, מספיק כדקה שתיים חימום ואז ON, מבחינת כיבוי, אפשר לכבות במכה, לא צריך STAND BY באמצע.
יש אמנם כל מני שגורסים אחרת, שצריך STAND BY באמצע אבל אצלי לפחות זה מעולם לא שינה משהו, אני נוהג לכבות גם כך וגם כך...איך שבא
לגבי השארת המגבר דלוק כל הלילה, זה גם משנה כמה הווליום היה פתוח, כמה שאתה מגביר יותר, אתה "גומר" יותר את מנורות הכוח, בלאי של המנורות זה פונקציה של כמה אתה מגביר.
מנורות כוח תמיד הולכות קודם לפני הפרהאמפ.
כשאתה מחליף מנורות כוח אתה מחליף את כולן יחד ומקפיד על Matching pair כלומר זוג, זוג, שהותאמו ושודכו יחד.
עוד דרך לבדוק את תקינות מנורות הכוח היא ירידה בעוצמת הסאונד, בבשר וכו.
כמה מנורות פרה יש לך במגבר ? יש לי 2 חדשות (12AX7) של JJ באריזה ואני מוכן להשאיל לך לבדיקה.
ביי
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שני 16 מרץ,09 15:42   
תודה אריאל.
אם אני לא טועה זה 2 פרה ו-2 כח.
איפה אני קונה מנורות בכלל בארץ? אני יודע שלרעש געש יש כמה...
הודעה פורסם: שני 16 מרץ,09 16:13   
יש למספיק חנויות, מיוזיק סנטר ועוד.
אגב, מנורות יש גם באיביי אתה יודע...ובדר"כ זולות יותר... #think
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון