תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:23
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך הייתם מקליטים בס אקוסטית?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Kwebos  
תומך
איך הייתם מקליטים בס אקוסטית?
הודעה פורסם: רביעי 18 פבר',09 16:18   
מסקרן אותי העסק וככל הנראה אצטרך לעשות את זה, אז מה מומלץ מבחינת מייקים ומייקינג?
הודעה פורסם: רביעי 18 פבר',09 16:55   
אני הייתי מקליט דיירקט ,ועוד ערוץ עם קונדנסר על שריג 12,
אחרי זה תשחק עם שניהם.
הודעה פורסם: רביעי 18 פבר',09 17:45   
באופן אישי אני לא מחבב במיוחד סאונד של דיירקט.. תמיד נשמע לי לא ריאלי, לא מאוזן, מידים כואבים, וחוסר פרופורציה בין הסאונד של הפריטה על המיתר (transient) המיתר עצמו והדהוד הגוף.. שלא לדבר על מכת אוברטונים שאין כמעט דרך להתמודד איתה.. זה תקף לכל הכלים האקוסטיים שהקלטתי למעט ה Sadovsky וה Godim שלזה הן בנויות ואין ברירה..

הייתי מתחיל ממקרופון אחד לגיטרה עצמה, כנראה ש U87 \ KM54 \ KM84 \ U47 או לעיבודים מסוימים Coles 4038 בשביל סאונד ישן יותר, ומוסיף עוד זוג מיקרופונים על החדר סביר להניח שזוג U87 ב MS כדי להשאר מאוד tight בנמוכים וב definition של הצליל במידים מהמיקרופון הקרוב ויחד עם זאת סאונד חדר עם נמוכים חתוכים בשביל עוד decay של התוים עצמם שאוכל להוסיף לפי מה שהמיקס\עיבוד\לקוח דורש.. בהצלחה !
kobifarhi-studio
Expert
הודעה פורסם: רביעי 18 פבר',09 18:16   
גיטרות בס אקוסטיות הן כלי קצת לא הגיוני שנדיר שיוציא מספיק ווליום ותדרים נמוכים כדי לשרת בהרכב אקוסטי אמיתי - מעין כלי אקוסטי שחייבים להגביר...
בשנים האחרונות הן נהיו נפוצות במיוחד עם כל האנפלאג למיניהם- יש משהו בלוק שלהן וגם משהו בזה שכל נגן בס יכול לנגן עליהן בלי לסחוב או להתרגל לקונטרבס
בהקלטה הן יכולות להביא גוון מעניין-בין באס חשמלית לקונטרבס
אלא אם התמזל מזלך ויש לך כלי איכותי מאוד(GUILD ו MARTIN למשל )-רוב הסיכויים שתצטרך להקליט את הפיקאפ(בהנחה שיש כזה ) על מנת לאזן את ההקלטה בעזרת מקרופון.
בהקלטת המקרופון תשמע הרבה רעשי מיתרים ואצבעות יחסית לצלילים עצמם ושילוב עם הקלטת פיק אפ שבה תחתוך תדרים גבוהים יוכל לתת לך בסיס מוצק יותר בנמוכים.
לגבי המקרופון- הגעתי לתוצאות מעניינות דווקא עם מקרופון מול פתח התהודה - לא רחוק מדי.
קח בחשבון שעל מנת להשיג יותר "בשר" בסאונד אולי תרצה לקמפרס הרבה יחסית לכלים אחרים- ולכן החדר שבו אתה מקליט חייב להיות מטופל היטב אחרת הוא ייצבע את הסאונד הכלי עצמו ככל שהקומפרסור יעבוד חזק יותר.
הייתי מנסה קדם מגבר שפופרתי ומביא אותו קרוב לגבול מבחינת גיין על מנת לקבל סאונד עשיר יותר.

בהצלחה#smile תספר לנו מה עשית ומה יצא בסוף

.
מיקסר
מתצפית על הקלטת בס אקוסטית
הודעה פורסם: רביעי 18 פבר',09 18:38   
לאחרונה יצא לי להיות נוכח בהקלטת בס אקוסטית (וושבורן) והמייק הנבחר היה Tele USA AK47. השרשרת המלאה הייתה:
GTR-> Tele USA AK47-> Chandler TG2->ProTools
המיקרופון הזה נבחר מבין 3-4 אחרים בגלל הפוקוס המעולה שלו בלואו מיד והנוכחות הנכונה בטרק. למיטב זכרוני ההשוואה היתה עם U87, בלו בייבי שלא היה אפילו קרוב, ונוימן KM56. הצימצום השאיר את הAK47 מול הKM וכולנו הסכמנו על המנצח. ההקלטה התבצעה לא קומפרסור או אי קיו. פשוט לא היה צריך - הטכנאי הזיז את המיקרופון פעם או פעמים לקבל את הצבע הנכון ויצא לדרך. המיקרופון היה מול הגיטרה ולשמאלה לכיוון הגשר. מיד ברור ונמוכים. במיקס , פרט לקופרסיה מסיבית, לא היה לי צורך לגעת בערוץ הזה כלל והוא הכיל את כל המרכיבים הנכונים.
הודעה פורסם: רביעי 18 פבר',09 19:59   
אחחח ביום שאני אשים את הידיים על כל הציוד הזה שאתם יורים פה, יהיה כיף. #biggrin

תודה על התגובות, אם יהיה משהו מעניין אדווח.
ניחוש בפרוע..
הודעה פורסם: חמישי 05 מרץ,09 22:21   
האם?
ציטוט:
Tele USA AK47-> Chandler TG2->ProTools
היה אצל יואב שדמה בDB במקרה?

נשמע כמו סוג הציוד שהוא אוהב.. אין ספק שזוהי שרשרת טובה, לגבי מעוטי היכולת שביננו... האם סטאפים נוספים נוסו?

#biggrin

אחח... לו הייתי DB.. יאבאדבאדאבהדיבי. #smile
הודעה פורסם: שישי 06 מרץ,09 11:56   
לצערי הלהקה המדוברת שמה לי ברז, אני מקווה שיצא לי להקליט אותם בעתיד כי באמת אהבתי את האנרגיות שלהם ומה שהם מביאים איתם.
הודעה פורסם: חמישי 12 מרץ,09 17:24   
ציטוט:
היה אצל יואב שדמה בDB במקרה?

כן. האיש הוא טכנאי ההקלטה המרשים ביותר שאני ראיתי (גם בארץ וגם בעולם). ראית פעם איך צלם מקצועי מסתכל על דוגמנית ומיד יודע איך היא תראה בתמונה? ככה הוא עם כלי נגינה ומיקרופונים. לא ידעתי שאפשר ליצור סאונד הקרוב למושלם מבלי לגעת פעם אחת בEQ וזה במשך יום שלם. בהחלט הורדתי כובע.
זה גם היה אחד המיקסים הקלים שלי, רק באלנס ודינמיקה ולפעמים קצת פילטרים.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון