תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:29
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעייה בשני פיקאפים במקביל
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  tl music  
בעייה בשני פיקאפים במקביל
הודעה פורסם: שני 05 נוב',07 21:32   
שלום לכולם,
ברשותי גיטרה מקסיקנית (פנדר סטראט) שעשיתי לה שיפוץ די מקיף (שכלל בין היתר פירוק לחלוטין של הפיקאפ בכדי להסיר חלודה- הסרת המגנטים שבולטים החוצה לכיוון המיתרים ושני המגנטים שנמצאים בתחתית הפיקאפ).,
לאחר החיבור מחדש כאשר שני פיקאפים פועלים במקביל האוטפוט קטן בהרבה והצליל נשמע ממש מגעיל ולא אופייני לקונפיגורצייה של שני פיקאפים בסטראט (גם גשר-אמצע וגם צוואר-אמצע נשמעים ממש רע- כאילו יש איזשהי בעייה ולא עניין של כיוון -חשבתי לכיוון פאזות הפוכות).
רציתי לדעת מה לדעתכם הסיבה לבעייה המוזרה?
תום ישועה
הודעה פורסם: שני 05 נוב',07 23:03   
כאשר גיטרה נמצאת במצב של שני פיקאפים בו זמנית ושניהם מחוץ לפאזה (Out of Phase) תחום התדרים שמתקבל הוא רק ההבדל בין הסאונד של שני הפיקאפים השונים. הדבר יכול להיות שימושי בדיסטורשיין ובFאנק לקבלת סאונד רזה. בקלין הסונד ישמע חלש מאוד בהשוואה לחיווט הרגיל. הפתרון:

להחזיר את חיבור הפיקאפים ל- In phase כמו במקור. (להפוך בין 2 הכבלים של הפיקאפ כשהגיטרה מחוברת תוך כדי בדיקה)

החיווט המקורי לסטראטוקסטר (תקריב של ה-Switch)בקישור הבא (עם איור תלת מימדי בתחתית הדף): http://www.guitarnuts.com/wiring/stockstrat.php

מראה כללי של החיווט עם הפיקאפים, חשוב בכדי למנוע טעויות! : http://users.adelphia.net/~cygnusx_1/Jpegs/stratschem.jpeg

פשוט מאוד ומומלץ

תודה.
  tl music  
הודעה פורסם: שלישי 06 נוב',07 08:03   
לא נגעתי בחיוווט אלא רק במגנטים, האם יכול להיות שמיקמתי את שני המגנטים הפוך ומסיבה כלשהי זה יוצר השראות בכיוון הפוך?
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 06 נוב',07 10:59   
ועוד איך.
למגנט יש קוטביות (צפון - דרום), אני בטוח שלפחות פעם אחת יצא לך "לשחק" עם שני מגנטים ושמת לב שבמצב אחד הם דוחים אחד את השני ואם אתה מסובב רק אחד מהם הם נימשכים אחד לשני.
תנסה להפוך באחד מהם.
  tl music  
הודעה פורסם: שלישי 06 נוב',07 12:26   
ההיגיון שלי אומר שצריך להפוך את שניהם, על מנת ליצור שדה בכיוון הפוך,
על כל מקרה התקשרתי להרצל וגם הוא אמר לי להפוך ביניהם או פשוט להחליף את החוטים.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 06 נוב',07 12:33   
אם תהפוך את שניהם אתה תחזור לאותה נקודת התחלה.

המצב שלך כרגע הוא: N---S S---N.
אם תהפוך את שניהם תקבל S--N N--S שזה אותו מצב, קוטביות זהה אחד מול השני.
אם תהפוך רק אחד מהם תקבל S--N S--N ,
תנסה ותראה.

אגב יכל להיות שהמצב הנדרש הוא דווקא הראשון שתארתי ואילו כרגע אתה נמצא במצב השלישי המתואר.
בכל אופן, אתה צריך ליצור שוני מהמצב שבו אתב נמצא כרגע ואם תהפוך את שניהם לא תקבל שינוי.
  tl music  
הודעה פורסם: שלישי 06 נוב',07 12:54   
אם אני לא טועה התקנתי את שניהם כך שהם נימשכו אחד לשני השאלה אם אין משמעות למיקום n ו s יחסית ל"פינים" של הפיקאפ?
כלומר n-s : n-s
או s-n : s-n
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 06 נוב',07 13:12   
תראה:
מביחנה פיזיקאלית, הצבה של המגנטים כאשר אחד נמצא בהמשך לשני (S-N S-N) תיתן תגובה מגנטית חזקה יותר מאשר מגנט בודד.
הצבה כאשר הם מופנים אחד מול השני (S-N N-S) תיתן אפקט דחייה \ ביטול שדה מגנטי של אחד מול השני.
איך זה משפיע על התנהגות הפיקאפ אני יכול רק לשער, מעולם לא ניסיתי את זה.

לשאלה לגבי המיקום יחסית לפינים, אני לא יודע לענות בצורה חד משמעית על סמך ניסיון מוכח.
מה שכן אני יכול לומר, שאם הפינים אינם מגנטים אלא רק מתכת, אז מבחינה פיזיקאלית זה לא משנה, האפקט יהיה זהה מכיון שהשדה המגנטי הנוצר שווה, בין אם זה מ N ל S או ההיפך.

שמע יש לך פה 2 אפשרויות:
1. להפוך את הרשת ולמצא (ואני בטוח ב 100% שתמצא) הסברים לגבי מיקום המגנטים וכו.
2. קצת עבודה שחורה של פרוק, שינוי, הרכבה....וחוזר חלילה עד שיתקבל הסאונד המיוחל.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 09:33   
השפעה מגנטית היא קבועה.
לעומת זאת אם רק בעת הכנסת הפיקאפ השני למעגל יש את הבעיה. השפעת המגנט כאן לא משנה הרבה, כיוון שמצבו או קוטביותו לא משתנה בעת המיתוג.
אם הפיקאפים קרובים יחסית, אני חושש שכן השתנה משהו בחיווט. לבדיקה, חבר פיקאפ אחד הפוך (חיווטית) ובחן אם יש הבדל. אפשר שאם הוצאת את הסליל, אולי החזרת הפוך.

מה שאתה מתאר הוא תצורה של האמבקר, שיכולה להתרחש בקירוב
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון