תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם כדאי ללמוד באקדמיה למוסיקה?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (155) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  צופיפניק  
S.Supporter
האם כדאי ללמוד באקדמיה למוסיקה?
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 19:08   
אחרי שנתיים ברימון אני מרגיש שהידע שלי במוסיקה השתפר בצורה עצומה, ואלה היו השנתיים הכי כיפיות והכי פוריות שהיו לי אי פעם.
אך בכל זאת יש כמה דברים שמפריעים לי ברימון:
1. אין התעסקות מעמיקה מספיק לטעמי בתיאוריה. יש מעט מאוד קורסים של תיאוריה (קלאסית או ג'אז) והרוב הם קורסים של ביצוע, הלחנה וכו'. שמעתי שאילן מוכיח רצה לפתוח קורסים מתקדמים יותר כמו למשל "הרמוניה מסורתית ג'" או "קונטרפונקט ג'" אבל פשוט לא היה לזה ביקוש...
2. הרבה דברים בבי"ס נעשים בצורה חפפנית ואין אווירה אמיתית של לימודים רציניים. זה בא בעיקר מכיוון התלמידים - בהרבה קורסים שאני נמצא בהם יש תלמידים שבאופן קבוע לא מגיעים לשיעור, לא מגישים עבודות, מדברים ומפריעים באמצע השיעור. תמיד יש לפחות קורס אחד ביום שבו אני שומע צלצול פלאפון באמצע... לא קיבלתי את התחושה שהבי"ס או המורים עושים משהו בנדון, למעט כמה מורים שנחשבים "קשוחים".
3. יש יותר מדי התעסקות בתחום הג'אז (שאני לא ממש מתחבר אליו) ומעט מדי התעסקות בתחום הקלאסי. כשהגעתי לרימון רציתי ללמוד רק מוסיקה קלה, להלחין ולעבד שירי פופ או רוק, אך במהלך השנתיים האלה נפתחתי (בין השאר באמצעות רימון) למוסיקה קלאסית וגיליתי שאני מאוד מתחבר למורכבות שלה, לדרך המחשבה והעבודה של המלחינים וכמובן בעיקר למוסיקה עצמה. היום פופ כבר פחות מעניין אותי וגיליתי שאני רוצה להתעסק במוסיקה יותר רצינית.

בעקבות הסיבות הנ"ל ואחרות (מי שרוצה עוד מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית), אני שוקל לעבור ללמוד במסלול לתואר ראשון במגמת הקומפוזיציה באחת מהאקדמיות למוסיקה בארץ.
הדילמות שלי כרגע הן:
1. האם כדאי לסיים עוד שנה ברימון כדי לקבל תעודה ורק אז ללכת ללמוד באקדמיה, או שעדיף לעזוב עכשיו ולעבור ישר לאקדמיה? הרי כבר עשיתי שנתיים ברימון, לא נשאר לי הרבה לעשות בשביל התעודה הזו, ובכל זאת יש לה ערך כלשהו למרות שהיא לא תואר אקדמי. מצד שני, הלימודים באקדמיה הם של 4 שנים וחבל לחכות עוד שנה.
2. האם כדאי לעזוב את רימון, לקחת שנה חופש בשביל ללמוד קצת באופן עצמאי ולהתכונן יותר טוב לבחינות וללימודים באקדמיה (ואולי גם לעשות פסיכומטרי) ורק אז ללכת לאקדמיה? לשנה החופשית יש חשיבות נוספת: כרגע אני סובל (שוב) מדלקת גידים ביד שמונעת ממני לנגן כבר מספר שבועות, ואינני יודע מתי היא תעבור. הייתי רוצה לקחת שנה חופש כדי להירגע ולחזור לקו הבריאות. מצד שני, כאמור בסעיף 1, אני לא רוצה לחכות סתם עוד שנה.
3. האם עדיף בכל זאת לוותר על האקדמיה וללמוד רק בצורה עצמאית או עם מורה פרטי, אחרי הלימודים ברימון?
4. אם כן אחליט ללכת לאקדמיה, איזו עדיפה - ירושלים (האקדמיה למוסיקה ולמחול באוניברסיטה העברית) או תל אביב (בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב)? כעיקרון אני מעדיף את תל אביב בגלל שזה קל"ב, אך מעניין אותי לשמוע ממי שמבין בנושא על ההבדלים בין שני המוסדות.

תודה מראש #smile
יהושע רוזליס
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 19:41   
אין לרימון מסלול משותף עם האקדמיה?
www.rosalis.com
מלחין ופסנתרן
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 19:45   
אלא יוסטון, כמה שאלות.... #smile נתחיל מהסוף:
3
ציטוט:
. האם עדיף בכל זאת לוותר על האקדמיה וללמוד רק בצורה עצמאית או עם מורה פרטי, אחרי הלימודים ברימון?

קח בחשבון שהקומבינה הזו יוצאת יותר יקרה מלימודים אקדמים.חוץ מזה חסר בה את החיכוך עם מוסיקאים אחרים ואת האינפוט של מורים שונים.אבל אתה תתקדם מהר יותר ועמוק יותר-יותר תרגול ומשוב בנקודות החלשות אצלך באופן אישי ולא הכיתתי.
בקיצור,רק אתה יכול לענות על העניין הזה.
ציטוט:
. האם כדאי לסיים עוד שנה ברימון כדי לקבל תעודה ורק אז ללכת ללמוד באקדמיה, או שעדיף לעזוב עכשיו ולעבור ישר לאקדמיה? הרי כבר עשיתי שנתיים ברימון, לא נשאר לי הרבה לעשות בשביל התעודה הזו, ובכל זאת יש לה ערך כלשהו למרות שהיא לא תואר אקדמי. מצד שני, הלימודים באקדמיה הם של 4 שנים וחבל לחכות עוד שנה.

ציטוט:
2. האם כדאי לעזוב את רימון, לקחת שנה חופש בשביל ללמוד קצת באופן עצמאי ולהתכונן יותר טוב לבחינות וללימודים באקדמיה (ואולי גם לעשות פסיכומטרי) ורק אז ללכת לאקדמיה?

אתה יכול לשלב בין שתי האופציות:לגשת לבחינות הכניסה הקרובות-אם עברת,עברת. ואם לא,תמשיך ברימון+הכנות לקראת הבחינות הבאות.
ציטוט:
4. אם כן אחליט ללכת לאקדמיה, איזו עדיפה - ירושלים (האקדמיה למוסיקה ולמחול באוניברסיטה העברית) או תל אביב (בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב)? כעיקרון אני מעדיף את תל אביב בגלל שזה קל"ב, אך מעניין אותי לשמוע ממי שמבין בנושא על ההבדלים בין שני המוסדות.

יש הבדל תהומי בין המוסדות.השוני נובע בראש ובראשונה מהמעמד ה"בירוקרטי" של המוסדות. האקדמיה בת"א היא חלק מאוניברסיטת ת"א בעוד שהאקדמיה בי-ם היא מוסד עצמאי.
אני משאיר את ההבדל בין המוסדות ברמת היחס לסטודנט וברמת האווירה הכללית לדמיון שלך... #smile שוב רק אתה תוכל לענות.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 19:50   
ציטוט:
אין לרימון מסלול משותף עם האקדמיה?

יש,ואני לא ממליץ עליו.העסק הוא קצת "לא לכאן ולא לשם",זו דעתי,בכל אופן.
קח לך יום,סע לירושלים,דבר קצת עם אנשים-אולי תקבל תמונה יותר מלאה על המסלול הזה,ובכלל.
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 19:55   
למיטב הבנתי המסלול המשותף של רימון והאקדמיה הוא במגמת הביצוע בלבד, לכן הוא לא רלוונטי מבחינתי.

ציטוט:
יש הבדל תהומי בין המוסדות.השוני נובע בראש ובראשונה מהמעמד ה"בירוקרטי" של המוסדות. האקדמיה בת"א היא חלק מאוניברסיטת ת"א בעוד שהאקדמיה בי-ם היא מוסד עצמאי.
אני משאיר את ההבדל בין המוסדות ברמת היחס לסטודנט וברמת האווירה הכללית לדמיון שלך... #smile שוב רק אתה תוכל לענות.

האמת שלא הבנתי למה אתה מתכוון. תוכל להסביר?
TimTam
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 20:10   
הנסיון שלי הוא מלימודים במוסדות אחרים אמנם אך עדיין אני יכול להגיד לך שלדעתי חבל על הזמן, על כל חודש ועל כל שנה בתקופה הזו בחיים - תקופת הלימודים המסודרים.

מהכרותי הכללית עם המוסדות השונים הייתי מעריך שהמקום בשבילך הוא האקדמיה בירושלים, מה גם שבזכות השת"פ שלהם עם רימון נראה לי די הגיוני שתוכל לקבל שם לא מעט פטורים שיקצרו את זמנך שם.

מכיוון שהוא מוסד עצמאי ולא אוניברסיטה, הסיכויים יותר גבוהים שהדבר אפשרי שם מאשר בת"א.

אם יש לך דחף להתמקד עכשיו במוסיקה קלאסית - לך על זה ועל הטוב ביותר שיש כאן - ירושלים.

תמיד אפשר אח"כ לחזור משם לפופ, למוסיקה לסרטים וכו.

קל"ב לא קל"ב, זה לא צריך להיות השיקול (אך כמובן שאני לא נכנס לך פה לכיס).

ודבר נוסף - הרושם ה"לא רציני" שקיבלת ברימון משותף לכל המוסדות המוסיקליים הידועים האחרים שפועלים בסביבה (אני יודע כי הייתי ברובם... #think ). זה שילוב של הרצון לקבל תלמידים והעובדה כי מדובר במסגרות פרטיות יותר עם יותר יחס אישי ופחות בירוקרטיה (שתגלה בוודאי שיכולה להיות חסרון לא פחות גדול מ"חפיפניקיות" במקרים מסוימים)
דבר עם אנשים מהאוניברסיטה ותגלה שגם שם לא הכל דבש.

זה אף פעם לא 100 אחוז, בשום מקום כמעט (בירושלים לא למדתי) וזה בהחלט מעצבן. בצדק.

www.RuNDoMuSiC.CoM
TimTam
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 20:13   
ומחשבה נוספת.
אם ידך משגת ברקלי, אתה יכול לפי מה שקראתי באתר של רימון לעשות שנתיים כאן ושנתיים שם.
בכל מקרה שם צריך לעשות מינימום שנתיים, גם אם פה השלמת שלוש.

זו כמובן האופציה המדהימה ביותר מכל בחינה (רמה, חוויה, קשרים) אך גם יקרה...

אולי אתה מוזיקאי ממש (ממש) מצטיין?... #read

www.RuNDoMuSiC.CoM
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 20:23   
האמת שברקלי זה ממש יקר וגם לא ממש מעניין אותי בשלב זה של חיי. בינתיים אני נשאר בארץ.
למה אתה אומר שירושלים יותר טובה מתל אביב?
TimTam
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 20:33   
ציטוט:
וגם לא ממש מעניין אותי בשלב זה של חיי.

מפתיע. עשה הרושם שאתה מחפש לעבור מהרמה, שהרגשת שהיא בינונית מדי עבורך, לרמה הגבוהה ביותר.

כפי שאמרתי אני לא מהלל את ירושליים על סמך נסיוני שם, רק על סמך רשמים מפה ושם שהצטברו עם השנים.

נראה לי גם יותר מוצלח ללכת למקום שעיקרו הוא לימוד מוסיקה קלאסית ולא פקולטה מסויימת בתוך מקום עצום כמו בת"א.

דעתי לגבי הבחירה בין השניים לא מבוססת, היא אינטואיבית.

www.RuNDoMuSiC.CoM
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 09 מאי,07 21:57   
ציטוט:
זה בא בעיקר מכיוון התלמידים - בהרבה קורסים שאני נמצא בהם יש תלמידים שבאופן קבוע לא מגיעים לשיעור, לא מגישים עבודות, מדברים ומפריעים באמצע השיעור. תמיד יש לפחות קורס אחד ביום שבו אני שומע צלצול פלאפון באמצע...

זה ממש מאפיין של מוסדות הלימוד בארץ.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 1 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון