תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:36
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם יש סינתים וינטאג' בארץ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » סינתזה ומבנה צליל
  sharon SR  
האם יש סינתים וינטאג' בארץ?
הודעה פורסם: שבת 26 אוג',06 05:15   
שלום

לפני שאני התחיל בנושא של הטופיק ,הייתי רוצה קצת להציג את עצמי מכיוון שזה הפוסט הראשון שלי פה...נראה לי .
אז ככה #read
שמי שרון אני בן 28 מב"ש.מאוד אוהב סינטים ,במיוחד אלו מהעבר.
ברשותי אין ממש סינטים אנלוגים אבל יש את jx8p שאני מאוד אוהב בגלל הסאונד החם שלו...ויש לי כמה VA .

לאחר ששמעתי וקראתי בפורומים למיניהם ...ובעיקר שמעתי(אך לא ניגנתי-אולי אימולטורים במחשב ) אני מאוד רוצה למצוא סינטים של Oberheim ו - Sequential Circuits.
אני יודע שיש בארץ פרופט 5 ...אבל לצערי הרב עוד לא נתקלתי פיזית באחד ומכאן אני מגיע לנושא של הטופיק.ואני כמובן שואל את הדור שיותר מבוגר ממני (מבלי להעליב אף אחד)

האם המכשירים היותר יקרים של חברות האלו נמכרו בארץ בסדיר ?
כמו
Sequential Circuits- Prophet 10
Sequential Circuits - Prophet T8
וכמובן
Oberheim - OB 8/X/Xa
Oberheim - Matrix12/Xpander
Oberheim -SEM/2-4-8 Voice
Elka -Synthex

אני מאוד רוצה לרכוש פרופט 5 ו/או משהו מ OB 8/X/Xa ואולי מטריקס.לא צא לי לראות את זה במודעות פה ..על הסינטאקס אני בכלל לא מדבר .
אני יודע שיש בודדים אולי בארץ שיש להם....גם יש כאלו שקונים מ Ebay בטח
אז מי מכם ברי מזל שיש לו אחד או יותר מהסינטים האלו.
ישמח לשמוע את דעתכם עליהם ,איך הם בהשוואה לאימולטרים שלהם(במקרה של פרופט 5) תמונות אם בא לכם לעלות.

תודה #smile

שרון
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 26 אוג',06 07:00   
מכרו את רובם בארץ, בזמנו.
כולם סבלו מבעיות של תכנון אלקטרוני וחוסר יציבות. "הי, זה היופי שלהם!" יאמרו כמה, ואפשר לקרוא "יפה" לכל דבר, אך האמולטורים עושים עבודה טובה יותר. לא רק, הם מציעים הרבה יותר.
הפרופט הוא ודגמא למכשיר עתיר תקלות, ואני חושב שטיפלתי בכל פרופט שהגיע בזמנו לארץ.
האוברהיים היו דווקא מתוכננים טוב יותר מאחרים באותה תקופה, חלקם הגיעו בצורה מודולרית להרכבה עצמית של מערכת שלמה.
אם ניתן למצוא כאלה, ועוד עובדים?! אצל מעטים ששומרים אותם בנפתלין או בשביל הנוסטלגיה.
נסה לשאול את גרשון במעבדה של חלילית על פרופט'ים אפשריים.
אם אתה מסתובב ברימון שאל את אילן מוכיח לגבי אוברהיים.
בדוק אצל בועז ב"אלקטרו מיוזיק" מעבדה, (אם עוד קיימים), לגבי כל הדגמים.
ברר ב"זומרפלד" בתל אביב אם נשאר להם משהו במקרה במחסנים.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 26 אוג',06 10:41   
האלקה האיטלקי הוא מצרך נדיר בעולם כולו אז בישראל... #biggrin

ראיתי מטריקס 6 למכירה לא מזמן בבאזר כמו כן כמה אנלוגים משנות ה70 המאוחרות (Crumar,Roland),
אם אתה מוכן להשקיע כסף (מדובר על תחביב מאוד יקר להיות בעלים של סינט וינטאג') נסה לפרסם בבאזר מודעה וראה מה עולה.

איביי כיום הוא גן עדן לרמאים,אני יכול להמליץ לך על חנות אמריקאית המוכרת סינטים אנלוגים הנבדקו כעובדים ותוחזקו
http://www.analoguehaven.com
כפרול חלל
הודעה פורסם: שבת 26 אוג',06 11:46   
לי יש אורגן איטלקי מסוף שנות השישים[PRESTIGE},מאוד דומה לפרפיסה גם בצורה וגם בסאונד.מת עליו.
FUBA
תומך
הודעה פורסם: שבת 26 אוג',06 13:24   
אני עובד עם האוברהיים מטריקס 6 יותר בתור מקלדת מידי
  sharon SR  
הודעה פורסם: שבת 26 אוג',06 14:45   
ציטוט:

הפרופט הוא ודגמא למכשיר עתיר תקלות, ואני חושב שטיפלתי בכל פרופט שהגיע בזמנו לארץ.
האוברהיים היו דווקא מתוכננים טוב יותר מאחרים באותה תקופה, חלקם הגיעו בצורה מודולרית להרכבה עצמית של מערכת שלמה.

ראובן אני יודע שפרופטים בעייתים אבל לא ידעתי שהיו איתם בעיות בהתחלה .

ציטוט:

נסה לשאול את גרשון במעבדה של חלילית על פרופט'ים אפשריים.
אם אתה מסתובב ברימון שאל את אילן מוכיח לגבי אוברהיים.
בדוק אצל בועז ב"אלקטרו מיוזיק" מעבדה, (אם עוד קיימים), לגבי כל הדגמים.

תודה רבה לך על האינפורמציה אני מתכוון מאוד להשתמש בה .

ציטוט:

האלקה האיטלקי הוא מצרך נדיר בעולם כולו אז בישראל... #biggrin

ראיתי מטריקס 6 למכירה לא מזמן בבאזר כמו כן כמה אנלוגים משנות ה70 המאוחרות (Crumar,Roland),
אם אתה מוכן להשקיע כסף (מדובר על תחביב מאוד יקר להיות בעלים של סינט וינטאג') נסה לפרסם בבאזר מודעה וראה מה עולה.

איביי כיום הוא גן עדן לרמאים,אני יכול להמליץ לך על חנות אמריקאית המוכרת סינטים אנלוגים הנבדקו כעובדים ותוחזקו
http://www.analoguehaven.com

תומר כן אני מאוד מודע לזה שסינטקס בעייתי למצוא .
ראיתי את המטריקס 6 וגם ג'ונו 60 לא מזמן .אבל יומיים לפני המטריקס קניתי את jx8p שמאוד חיפשתי כי כבר שמעתי וניגנתי אותו ואני מאוד מרוצה מהקנייה הזאת ...רק נשאר לי למצוא את pg 800 בשבילו.
אני מאוד נזהר לקנות באיביי ואת analoguehaven אני מכיר ,גם מכיר את wine country הם בעצם החברה שעבדו עם Dave Smith על הפרופטים וכאלו אבל הם מאוד יקרים ...זאת בגדר אופציה אחרונה .

מה שכן אין לי רצון להיות אספן..יש לי עוד כמה וירטואל אנלוג ופשוט אין זמן להכול..אני יותר מעדיף לכתוב מוסיקה ..אבל אחרי jx הבנתי שכן אני רוצה עוד מכשיר אחד לפחות אנלוגי ..פרופט ו/או אובריים ימלאו את החלל הזה . בנתיים לפחות #smile

ציטוט:
לי יש אורגן איטלקי מסוף שנות השישים[PRESTIGE},מאוד דומה לפרפיסה גם בצורה וגם בסאונד.מת עליו.

#smile מדליק
Divertigo
הודעה פורסם: שישי 01 ספט',06 08:08   
אמנם לא ממש וינטאג', אבל בכל זאת נראה לי מתאים לאשכול, האם מישהו נתקל בארץ בAlesis Andromeda? יצא לי לנגן עליו בצרפת לפני כמה שנים ומאז אני חולם חלומות רטובים #smile
pildus
Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 ספט',06 10:47   
ReuvenM :

ראובן הפלת אותי עכשיו ...זומרפלד עוד קיימים? המגבר גיטרה הראשון שניגנתי עליו אי פעם בחיים (לא כולל מערכת הסטריאו של ההורים שלי ששימשה מגבר בשבילי) היה מגבר 50 וואט של זומרפלד עם שני אלמנטים של 10 אינצ' (נדמה לי). לא זכור לי אם זה היה ייצור שלהם או רק כיתוב על הגריל....ראובן אולי תוכל לשפוך אור?
בכל מקרה הופתעתי לגלות שהמקום עדיין קיים.לא יוצא לי להסתובב באיזורים האלו של ת"א בשעות היום, לפחות לא בשנים האחרונות. הם עדיין באותו מיקום בתחילת בן יהודה?
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 01 ספט',06 14:29   
האנדרומדה יובא לארץ על ידי כלי זמר, תקופה מסויימת. האמת- ממש כשהוא יצא, הייתי מאוד מופתע לראות אותו שם. האנדרומדה היה כישלון פסיכי עבור אלסיס, ממה שאני יודע - החברה כמעט פשטה את הרגל בגללו.

יש כלי וינטאג' מעניינים בארץ, חוץ ממנו. ידוע על לפחות סינקלאוויר אחד שהגיע לארץ, למשל (אבל פיירלייט אין). מסקרן אותי אם יש מערכות מודולאריות בארץ - בסגנון הארפים 2500 ו2600 או המוגים הגדולים? מישהו יודע?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 01 ספט',06 14:57   
זומרפלד זו אגדה תל אביבית וותיקה שלא רבים מכירים. למעשה זו היתה ה"כלי זמר" של פעם #smile.
היתה להם מעבדה ומחסן ברחוב חברון הסמוך, ופעם נתתי להם שירות לכל הסינתים הראשונים בתקופתו (קורג לרוב).
בהתחלה היה האבא, אך הוא התגרש והלך אחרי הבולבול שלו לקנדה, והוריש את העסק בצורה בעייתית לילדים (די עבד עליהם הייתי אומר). הילדים לא ממש ידעו איך לדחוף, ואז נכנסתי לעזור להם בכל עניני השירות והמעבדה לאיזו תקופה (ביקש ממני בעל אולפני סטודיו 28 פיסי אושרוביץ לעזור שם), ולאחרונה בעצמי הופתעתי לשמוע שהם עוד קיימים, כנראה באותו מקום.

לגבי הפרופטים, זה היה וו'אחד כלי מחורבן מבחינת אלקטרונית (סאונד זה משהו אחר). הדגמים הראשונים נכנסו למעבדה על בסיס קבוע, והייתי נקרא למעבדת חלילית לתקן אותם כמעט כל יומיים. במשך הזמן ביצעתי להם שדרוגים, הגדלת זכרונות ושיפור האמינות.

בענין החיפוש במחסני החברות, ארכדי דוכין סיפר לי שבסיור כזה הוא הצליח לדוג כמה מכשירים אותנטיים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » סינתזה ומבנה צליל

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון