דיונים פוליטיים באקט מוסיקלי. כן או לא? | ||||||||||||||
|
||||||||||||||
סך-הכל הצבעות : 97 |
mandela : |
האם אתה טוען שהנתונים שלהם זה פשוט אוסף של שקרים ? |
עיתון הארץ : |
מספרי ההרוגים הישראלים, הפלשתינאים והזרים באינתיפאדה משתנים בהתאם לגוף המפרסם אותם. |
המדינה עצמה מתייחסת לדוחו"ת של "בצלם" ברצינות. |
אבל זה היה לי די ברור מה תהיה התשובה. |
mandela : | ||
אני לא משקיע הרבה מאמץ. והסיבה שאני עושה את זה, היא קודם כל בגלל שאני חלק מהמדינה הזו, ואני מרגיש צורך להתריע מפני מה שמתרחש כאן. חשוב לי איך תיראה המדינה שבה יגדלו אולי הילדים שלי. חשוב לי מה תהיה ההיסטוריה שלהם. |
נכון שצה"ל זורק כרוזים לפני שהוא מפציץ אזרחים. נכון שהפלסטינים לא עושים את זה לפני פיגוע (למרות שנסראללה דואג להודיע על כוונותיו בנאומים המפורסמים שלו). |
אז מה ? זה הופך אותנו לנוצרים מלאי חמלה ? ממש לא. |
ראה הנתונים שאליהם קישרתי. אתה באמת חושב שלא נהרגו מאות אזרחים בלבנון ? אתה חושב שלא נהרגים ילדים ונשים בשטחים ? הרי צה"ל בעצמו מודיע על מקרים כאלה. |
ציטוט: |
לא, אני טוען את מה שהכתבה שקישרת אליה בעצמך טוענת:
עיתון הארץ כתב: מספרי ההרוגים הישראלים, הפלשתינאים והזרים באינתיפאדה משתנים בהתאם לגוף המפרסם אותם. |
ואני מתייחס לדו"חות של "בצלם" בערבון מוגבל, ולא בגלל שאני מתברג בקיטלוג שלך ותואם את התווית שתלית עליי |
בגישתך אתה לא תורם להתפתחותה והתקדמותה של המדינה שכל כך יקרה לך - אתה שם לה רגל. |
תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה לא מנסה לרמוז כאן שנסראללה הוא יריב שקול וראוי? הגון אפילו. הוא הרי לא משחק לפי אף כללים, אפילו לא של עצמו, אז איך אתה יכול בכלל לרמוז דבר נורא שכזה? הוא שקרן, מניפולטור ורב מרצחים, אך אתה עדיין נותן לו קרדיט!
תגיד, הסתכלת בכלל בטלוויזיה במהלך המלחמה הזו שאתה מסנגר על מר נסראללה הישר וההגון? היית בכלל בארץ? |
מה יש לך מהנוצרים תסביר לי? אנחנו ישראלים. |
וכמו בכל מלחמה יש נפגעים חפים מפשע. עובדה מצערת מאוד, אבל זו עובדה וזה טבעה של מלחמה. |
נכון. אבל זו לא עובדה שאפשר בחסותה לעשות כל דבר. גם באפריקה ניטשה מלחמה בין שבט ההוטו והטוטסי. אז הטבח הנוראי (כחצי מיליון בני אדם) שנעשה שם מוצדק, כי זו טבעה של מלחמה? |
גם באפריקה ניטשה מלחמה בין שבט ההוטו והטוטסי. אז הטבח הנוראי (כחצי מיליון בני אדם) שנעשה שם מוצדק, כי זו טבעה של מלחמה? |
mandela : | ||||
בהמשך מוסבר משפט זה - הסיבה להבדלים היא לא מחלוקת האם דיווח מסוים הוא אמיתי או לא, אלא איך לספור - האם מחבל מתאבד נמנה על ההרוגים הפלסטינים או לא ? וכו'. |
למען הסר ספק - נסראללה והחיזבאללה הם בעיני חבורת פסיכים נטולי מוסר. |
לא התכוונתי לתת לו שום קרדיט. רציתי להראות את האבסורד שבטענה "צה"ל צבא מוסרי, כי הוא מודיע מראש על הפגזות". |
DuvDuv : |
אשריך שיש לך את האנרגיה למולל מילים כדי להסביר את דעותיך בצורה "נאורה" ו "מנומקת". בלתי נלאה משהו אך לא מועיל במיוחד (גם הסטורית) כשמדובר בהתפקחות של ציבור הוזה. |
איני מנכר את התומכים בדרך התקיפה, התומכים האמיתיים יודעים שמברבורים לא תבוא הישועה והגיעה שעת המעשה - המעשה משמעו בחירה נכונה במנהיגים בעלי שיעור קומה במקום בכרטיסני קו 5. |
לא בא לי להיכנס לויכוח פה, אבל רק הערה לגבי הנוסח - השאלה שלך טומנת בחובה את התשובה. כשאתה שואל "האם טבח מוצדק" זה כמו לשאול "האם כעס משמח". טבח היא מילה שלילית ומלכתחילה אתה לא משאיר ל-Gantlett מקום לתגובה הולמת. בדיון משפטי בסדרה אמריקאית היו מיד צועקים objection משום שאתה מנחה את ה"עד" (ה"עד" במקרה זה הוא הקורא ששואל את עצמו, 'רגע, הטבח מוצדק?' ואז אומר, 'טבח לא יכול להיות מוצדק', מבלי שנתן דעתו לעיקר בכלל. מעין סוגסטיה לשונית סמויה.)
|
לא אמרתי שטבח זה דבר מוצדק - אתה שוב פונה להקצנות מתסיסות |
המסקנה שלי היא שיש מה לעשות,אפילו שזו מלחמה, ולכן אני לא מקבל את הטיעון שלך. |