תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:21
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיה/שאלה בהקלטת מגבר גיטרה עם sm57
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 00:16   
לא נשמע כמו מיקרופון תקול לדעתי.

אם ההורדה שיש לך מהסשן באולפן קיבלה טיפול עם מקסימייזר או כלי דומה, הגיוני שבהקלטה בווליום סביר ולא מטופלת לא תחתוך ישר את המיקס.

אם זה לא מוסיף לך רעשים לא רצויים דחוף עוד גיין, לא רואה איפה הבעיה פה.
כמו כן שים לב שאין לך Pad לחוץ במקרה.
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 01:34   
לדעתי 1.5 -2 בווליום של מגבר הגיטרה זה נמוך מידי, אני עם מגבר 2X60 (מקרופון על רמקול אחד) ואני מקבל סיגנל בריא רק כשאני על 3 והלאה (רמקולים של 12 אינטש).
יש לי גם את אותו המיקרופון ובעבר בניסוי ביתי ללא טיפול אקוסטי גם לי היה נשמע כאילו אני מעניש את השכנים אבל זה עדיין לא מספיק חזק למיקרופון.
יכול להיות שאין בעיה אלה פשוט הדחיפה של המגבר היא לא מספיק חזקה ואתה נאלץ להגביר?
מה לגבי דיבור? האם כשאתה מקליט דיבור בדיוק באותו הסטאפ ואותו הגיין של המקרופון זה מגיע לפיק? אם בדיבור אתה מגיע לפיק או ללוול בריא - תגביר את המגבר ותנסה שוב.
אם זה עיניין של ווליום - תנסה קצת לייטב את הסביבה האקוסטית שבה אתה מקליט את המגבר - במינימום למנוע בעיות עם השכנים.
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 11:38   
חברים,

תודה על ההיענות.

כמה דברים:

1. מה זה פיק או level בריא ? כשניסתי להקליט דיבור באותו הגיין ה- input level בקיובייס הגיע ל-50% לכל היותר ( הגיין של הערוץ בכרטיס קול היה בשעה 11 ללא pad לחוץ )

2. המגבר שלי הוא יעיל מאד ( class a מנורות ), 45w עם רמקול 12', משמע בווליום 1.5-2 זה מרעיד את הבית... אין מצב שאני יכול להעלות עוד את הווליום מבלי שהשכנים יזמינו את המשטרה... חשבתי שמיקרופון דינאמי אמור להיות מאד רגיש ויכול להתמודד עם ווליום כזה ...

3. מקסימייזר : מאחר ואני חדש בתחום ההקלטות, אשמח לדעת מהו הכלי הזה ? אולי בשימוש ביתי זה יכול לפתור לי את הבעיה ? כפי שציינתי בפוסטים קודמים, כשהעלית את הגיין של הערוץ דרך הקיובייס ( באמצעות הריבוע הכחול באמצע הרצועה בערוץ של הגיטרה ) זה די פתר את הביעה ( הייתי צריך להעלות אותו ל- 10db כדי שהגיטרה תעבור את המיקס )

4. למגברי מנורות יש רעשי לוואי טבעיים ( מעין hiss ), האם ישנו כלי כלשהוא בקיובייס או פלאג אין חינאמי שיכול לסנן לי את הרעשים האלו ( מעין noise gate ) ?

5. כיצד ניתן לטפל אקוסטית בסביבה בה אני מקליט את המגבר, האם זה דורש שימוש באביזרים אקוסטיים שעולםי כסף או פשוט לסדר את החדר בצורה קצת שונה ?

שוב, תודה לכולם על העזרה, למדתי המון !
  oplatner  
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 15:03   
טוב,

אז נסעתי למעבדה של היבואן של shure ועשינו טסט מול sm57 נוסף, המיקרופון שלי התגלה כתקין.
כנראה שבאמת הווליום של המגבר לא היה מספיק... משיחה שערכתי עם הטכנאי, לדעתו בחרתי במיקרופון הלא נכון. בכדי להקליט בווליום שפוי בבית הייתי צריך ללכת על קונדנסר.

תודה לכל המגיבים.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 15:13   
ציטוט:
מה זה פיק או level בריא ?

בהקלטה דיגיטלית זה לרוב בין מינוס 10-12 בחיווי כניסה של תוכנת ההקלטה.

כמו שאמרו דינמי דורש הרבה מיץ מה שאומר או
להגביר את המקור
להגביר את הגיין בפרהאמפ (לרוב זה בא על חשבון תוספת רעש)
לעשות שימוש בקונדסר במקום , למשפחה הזו יש רגישות גבוה בהרבה ותוכל לקבל אות בריא גם ממקור חלש.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 15:53   
אפשר גם פחות, זה תלוי מאוד בכמה המיקס הסופי שלך מיועד להיות עמוס בכלים נוספים.
אתה יכול לפתור את זה בצורות יצירתיות כמו הקלטות של שכבות נוספות של הכפלות, או לדפוק עם הווליום ב11 בבוקר ואז לאף אחד אין מה להתלונן ובאופן כללי תקטין את החיכוך עם השכנים.
עם ובלי קשר גם הרגילו אותנו להסתמך על ציוד ולהקליט בצורה "חמה" לתוך המערכת. זה לא תמיד נחוץ.
rockem
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 17:26   
עוד דבר שיכול להיות זה שהפרה בכרטיס קול שלך פשוט לא מספיק
מהנסיון שלי עם 57, צריך להגביר אותו יותר ממיקרופונים אחרים
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 17:53   
ציטוט:
משיחה שערכתי עם הטכנאי, לדעתו בחרתי במיקרופון הלא נכון. בכדי להקליט בווליום שפוי בבית הייתי צריך ללכת על קונדנסר.

לא קשור.
יש קונדנסרים שאין להם ווליום ביציאה כמו לדינמיים.
אין פה קשר.

הבעיה אצלך היא נטו כמה ווליום אתה מרים במגבר שברור שלא מספיק.
ממליץ לך בחום לשקול לעבוד עם מדמה מגברים טוב.
יש לאחרונה מדמים פשוט מדהימים ואפשר להגיד (מבלי לקבל מכות מגיטריסטים אחרים) שאפשר
כמעט לחלוטין לוותר על לסחוב, להקים ולמקם מיק מול מגבר היום.
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 18:10   
קיבלת הרבה עצות טובות ובכל זאת - זה קצת "שחייה בהתכתבות" אפילו ששלחת לינקים לדוגמאות. אתה בתחילתו של תהליך שבו אתה לומד לעבוד עם הכלים שלך. 57 אמור להיות מצויין למטרה שלך ולא בהכרח חייבים ווליום מטורף במגבר כדי לקבל ממנו סיגנאל בריא. זה בהחלט יכול להיות פראמפ שאין לו מספיק גיין (ולא בהכרח אומר שהוא רע). בהחלט ניתן להרים ווליום בפראמפ כמה שרוצים, לא משנה אם זה שעה 3 או 6 או 13, כל עוד זה נשמע טוב. מאד ייתכן שכדי שערוץ הגיטרה "יעבור" במיקס צריך פשוט להחליש את שאר הערוצים במיקס. מאד יכול להיות שעצמת ההאזנה שלך במוניטורים או באוזניות חלשה מדי (מכוונת להקשבה למוסיקה מסחרית שעברה מאסטרינג) ולכן אתה מקליט חזק מכפי שצריך. כל הדברים האלה יתבררו לך עם הזמן. תמשיך לנסות ועבוד לפי האוזן וההיגיון הבריא. אם יש לך חבר מנוסה במקצוע, או אפילו בתשלום, הזמן מישהו כזה שיעבור אתך על הדברים פעם אחת ותחסוך זמן ותיסכול.
  oplatner  
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 19:20   
חברים,

לסיכום הפוסט:

1. המיקרופון שלי תקין, כמו גם כרטיס הקול
2. ביצעתי ניסיון נוסף היום והרמתי את הווליום של המגבר, ואכן ה- peak meter עלה משמעותית. כמו כן, כשבדקתי את ההקלטה מאמש הוא היה על 12.3- וממה שלמדתי זה תקין ( כשהרמתי היום את הווליום של המגבר הוא היה על 3- )
3. שימוש בפונק' ה- maximizer עוזר משמעותי כשמקליטים בווליום נמוך

אני רוצה להודות לכולכם על הסבלנות והעזרה הרבה !
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 3 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון