פורסם: רביעי 21 מרץ,12 11:38
חברים,
תודה על ההיענות.
כמה דברים:
1. מה זה פיק או level בריא ? כשניסתי להקליט דיבור באותו הגיין ה- input level בקיובייס הגיע ל-50% לכל היותר ( הגיין של הערוץ בכרטיס קול היה בשעה 11 ללא pad לחוץ )
2. המגבר שלי הוא יעיל מאד ( class a מנורות ), 45w עם רמקול 12', משמע בווליום 1.5-2 זה מרעיד את הבית... אין מצב שאני יכול להעלות עוד את הווליום מבלי שהשכנים יזמינו את המשטרה... חשבתי שמיקרופון דינאמי אמור להיות מאד רגיש ויכול להתמודד עם ווליום כזה ...
3. מקסימייזר : מאחר ואני חדש בתחום ההקלטות, אשמח לדעת מהו הכלי הזה ? אולי בשימוש ביתי זה יכול לפתור לי את הבעיה ? כפי שציינתי בפוסטים קודמים, כשהעלית את הגיין של הערוץ דרך הקיובייס ( באמצעות הריבוע הכחול באמצע הרצועה בערוץ של הגיטרה ) זה די פתר את הביעה ( הייתי צריך להעלות אותו ל- 10db כדי שהגיטרה תעבור את המיקס )
4. למגברי מנורות יש רעשי לוואי טבעיים ( מעין hiss ), האם ישנו כלי כלשהוא בקיובייס או פלאג אין חינאמי שיכול לסנן לי את הרעשים האלו ( מעין noise gate ) ?
5. כיצד ניתן לטפל אקוסטית בסביבה בה אני מקליט את המגבר, האם זה דורש שימוש באביזרים אקוסטיים שעולםי כסף או פשוט לסדר את החדר בצורה קצת שונה ?
שוב, תודה לכולם על העזרה, למדתי המון !
פורסם: רביעי 21 מרץ,12 15:03
טוב,
אז נסעתי למעבדה של היבואן של shure ועשינו טסט מול sm57 נוסף, המיקרופון שלי התגלה כתקין.
כנראה שבאמת הווליום של המגבר לא היה מספיק... משיחה שערכתי עם הטכנאי, לדעתו בחרתי במיקרופון הלא נכון. בכדי להקליט בווליום שפוי בבית הייתי צריך ללכת על קונדנסר.
תודה לכל המגיבים.
S.Supporter
פורסם: רביעי 21 מרץ,12 15:53
אפשר גם פחות, זה תלוי מאוד בכמה המיקס הסופי שלך מיועד להיות עמוס בכלים נוספים.
אתה יכול לפתור את זה בצורות יצירתיות כמו הקלטות של שכבות נוספות של הכפלות, או לדפוק עם הווליום ב11 בבוקר ואז לאף אחד אין מה להתלונן ובאופן כללי תקטין את החיכוך עם השכנים.
עם ובלי קשר גם הרגילו אותנו להסתמך על ציוד ולהקליט בצורה "חמה" לתוך המערכת. זה לא תמיד נחוץ.
פורסם: רביעי 21 מרץ,12 19:20
חברים,
לסיכום הפוסט:
1. המיקרופון שלי תקין, כמו גם כרטיס הקול
2. ביצעתי ניסיון נוסף היום והרמתי את הווליום של המגבר, ואכן ה- peak meter עלה משמעותית. כמו כן, כשבדקתי את ההקלטה מאמש הוא היה על 12.3- וממה שלמדתי זה תקין ( כשהרמתי היום את הווליום של המגבר הוא היה על 3- )
3. שימוש בפונק' ה- maximizer עוזר משמעותי כשמקליטים בווליום נמוך
אני רוצה להודות לכולכם על הסבלנות והעזרה הרבה !