פורסם: שני 10 אוק',11 00:58
ממכם תומכי אקט אני מצפה לקרוא אשכול מהתחלה ועד הסוף בכדי להבין על מה מדובר ולא לקרוא רק את הכותרת ולהסיק מסקנות ולקבור לי את השאלה הכל כך חשובה זאת, שאף אחד עדיין לא נתן פתרון הגיוני אליה חוץ מ" תן לאיש המסטרינג לשבור את הראש ושלח את זה ככה".
טוב אני אהיה ברור הפעם מקווה שתוכלו לתת לי סוף סוף פתרון.
בניתי טראק לא מסובך השקעתי בו המון מבחינת הסאונד וכן גם בבנייה שלו ובכתיבה שלו.
מה בסך הכל שאלתי פתחתי שישה ערוצי דייליי וריברב מסוג FX CHANNEL. כשמצאתי לייבל שמוכן לשחרר את הטראק נתבקשתי להוריד את הטראק לעוצמה של 5DB PEAKS בתהליך הGain staging החלה התלבטות גדולה האם עליי להנמיך גם את ערוצי הFX וכיצד אני עושה Gain staging נכון כך שבתהליך ההגברה של הטראק יחסיי השפעות הריברב והדיליי לא יפגעו. אני מאמין ויודע שעוד אנשים פה משתמשים בערוצי FX ולא פותחים דייליי וריברב על האינסרט של הערוצים.
לא סיבחתי ולא כלום בסך הכל שלחתי 10 סיגנלים ל6 אפקטים בערוציFX.
זה מקובל ואין אם זה שום בעיה.
בבקשה
צדיק בסדום שינסה להבין אותי אין מצב שאף אחד לא נתקל בזה אני יודע שהמון עושים תהליך של Gain staging ושהמון משתמשים בערוצי הFX.
תודה
Expert
פורסם: שני 10 אוק',11 02:45
אתה רוצה את ההתשובה האמיתית ?
אין פתרון קסם, אנשים ניסו לעזור לך , כדי שדרכך יתקצרו אבל האמת היא שאין פתרון קסם,
בסופו של דבר, הדרך בה עבדת אינה נכונה, ובכל מצב לא ממולץ לעבוד בעוצמות כאלה , כי זה פוגע בסופו של דבר בסאונד הכללי.
אז הפעם אכלת אותה ותלמד מזה ,
לא הבנתי כמה ערוצים יש לך בדיוק ,התכוונת ל - 10 ערוצים , כשקראת להם סיגנלים ?
ולפתרון :
אכן תעשה לינק לכל הערוצים שאין עליהם אוטומציה, ותחליש אותם יחדיו כמה שצריך,
אוטומציה - תוריד ידנית לכל אחד מהערוצים ביחס שווה ,
אל תיגע בערוצי האפקטים אבל כן תחזור לשליחות שלך ( FX SENDS ) בכל ערוץ , ותקשיב להן מהתחלה , תשחק עם הערכים עד שתהיה מרוצה וזה ישמע לך אותו הדבר כמו מלפני השינוי- אין קיצורי דרך כאן.
אם אין לך יותר מידי אפקטים אתה יכול לעשות מה שיוגב הציע לך ולהקליט את כל האפקטים ב - 100% ( ללא הסגנל המקורי , אלא רק את האפקטים נטו ) לערוצים נוספים ולאחר מכן להחליש אותם ביחס זהה לשאר הערוצים.
בכל מקרה , אם אתה לא בטוח אתה יכול להקליט את המיקס כמו שהוא לפני ולהשוות אחרי השינוי.
פשוט ויעיל.