תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:13
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקס של קיק ובאס
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: שני 23 יול',07 16:10   
וחוצמזה אני גם בדיעה שלא ללכת עם הראש בקיר,
להציל מה שניתן להציל,
ובכלל.... רוב הסיכויים שאם זה יושב טוב בעריכה טובה
ומיקס טוב ומושקע, אפשר להגיע לאבני הבניין הללו בחצי מהזמן
ללא בזבוז על תיקונים וכ"ו.
אפילו לא תצטרכו Side Chain
מקסימום קצת קצת קצת טיפהל'לה לחתוך Peaks
וגם זה בקושי.
תשאירו את זה לסוף
רועי גבע
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 23 יול',07 17:35   
בוא'נה, אחי - עלו הטונים מעט גבוה פה, לא?
ערב תשעה באב, נא להרבות באהת חינם #smile
מה קרה? על מה ועל מי ההשתלחות, ידידי?
הודעה פורסם: שני 23 יול',07 19:14   
אין השתלחות אחי, חלילה וחס שלא ישתמע לכיוון אישי או משהו כזה,
ושאף אחד לא ייפגע כי אין פה באמת ממה להפגע.
זה גם לא וויכוח מכיוון וכל אחד מביע דיעה,
וכרגע הבעתי את דעתי לא על אדם מסויים או על אופיו
אלא על גישה לא בריאה שלעניות דעתי אסור לנקוט בה,
והיא לגעת בדברים לא בעומק, בצורה לא מושכלת.
זוהי דיעה בלבד ומי שרוצה יחליט האם הוא מאמץ אותה או לא,
גם אם כן וגם אם לא זה לא אומר כלום על אף אחד
איש הישר בעיניו ייעשה.

אם מישהו רואה בדבריי התקפה אישית שישכח מזה תיכף ומיד!
אם כבר אני תוקף זה את אופי ההתנהלות ולא את הבנאדם חלילה
Soundance Studio
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 24 יול',07 15:16   
כל זה טוב ויפה מאוד מה שאתה אומר ,אבל....
אתה מכיר מישהו מהפורום כאן שאתה בכזאת נחרצות כותב :"אבל הרוב פה לא יודעים בכלל מה זה עושה, לא יודעים מה זה איקיו ולא יודעים מה זה קומפרסור לא בתיאוריה ולא לעומק"
אולי ואני מדגיש אולי יש לך ידע אייך לעבוד נכון ,אבל זה לא אומר שאחרים לא יודעים והייתי ממליץ לך להבא אל תחליט החלטות נחרצות כאן על שוכני הפורום כי אני מבטיח לך שיש פה לא מעט אנשים שיכולים ללמד אותך לא מעט על תחום הסאונד.
אייך אומרים אם יש לך משהו מועיל להוסיף אנחנו שמחים לשמוע את ההערות אבל תרגע עם ההשמצות זה לא הופך אותך לטוב יותר מכולם זה פשוט מראה אותך באור מאוד לא טוב בעייני אחרים #thumbsup
טכנאי סאונד ויוצר מוזיקה
DrDataMiner
Expert
הודעה פורסם: שלישי 24 יול',07 17:56   
Sperrow :
כל הפלאגינים הם חיקויי, לא יעזור כלום זו אמולציה של הדבר האמיתי.
יכול להיות שזה נשמע טוב, אבל זה לעולם לא ישתווה לברזל שנשמע פצצה

המשפט למעלה הוא לא מדויק. וגבי אנשים שלא מכירים/יודעים הוא פשוט טועה ומטעה.

אחת הסכנות הגדולות ביותר שאני רואה בשנים האחרונות, בכל מיני תחומים שקשורים באודיו/וידאו/פילוסופיה של התחום - זה לקחת מנטרות של אנשים מנוסים שיודעים למה הם אומרים מה שהם אומרים... ולמה הם אומרים את מה שהם אומרים בנקודת זמן מסוימת... ולחזור ולשנן אותן אוטומטית משל היו פתרון של משוואה מתמטית. שמעתי את זה כבר ולא רק בהקשר של אודיו.

זה לא ככה. זו טעות.

למה ? כי צריך להבין את ההקשר של מה שאמרת. מי שכן התנסה עם ברזל (וזה לא אני, אגב. זה מידע שאני ליקטתי משיטוט אינסופי באינטרנט וקריאה של אינסוף הודעות בפורומים/כתבות/מודעות, מידע מהבוסים שלי ומידע של טכנאים מנוסים ומו?כ?רים שאני מכיר).

חומרה ("ברזל") לא נשמעת תמיד "פצצה". ואם יורשה לי, פעם אחת שמעתי "ברזל" (שנחשב לכלי אגדי) והוא נשמע בעיני ובעיני עוד מישהו ששמע אותו - לא כמו פצצה, אלא כמו אחרי הפצצה.

אם חומרה נשמעת אחרת ("פצצה") זה מסיבה מסוימת ולא בטוח שהדבר הזה ישתקף תמיד במיקס. וגם אם כן, אין שום וודאות שמיקס שנעשה בידיים לא מקצועיות עם "חומרה שנשמעת פצצה" יישמע פצצה גם הוא. רוב הסיכויים שלא (הוא יישמע רע).

לראיה, הרבה מאד (הרוב הדי מוחלט למעשה) טכנאים, מהכי בכירים בארץ ובעולם עובדים את החלק הדיי גדול (אם לא המכריע) של העבודה שלהם עם פלאגים שהם "חיקוי" (לשיטתך) כמו URS ... כמו Sonalksis..... כמו PSP.... כמו Waves... כמו Voxengo..... כמו Tritone Digital.... וכמו עוד הרבה הרבה (אני מדבר כרגע על פלאגים מבוססי תוכנה בלבד). הם נקראים למקסס על "ברזלים" (או לעבוד ספציפית עם חומרה מסוג זה או אחר) כאשר הסביבה מצריכה את זה וכאשר התקציב לנושא קיים.

ולענייננו :

קיק ובס - סיידצ'יין.

כן, שמעתי עוד כמה מפיקים (כולל מפיקים מאד מוכרים. ואני מדבר על שבוע שעבר) מדברים על "רכיבה ידנית" (בין אם זה ע"י טיפול נקודתי במעטפת בכל מקום ומקום ובין אם זה ע"י יצירת טריגרים ב-MIDI שימתגו את הנחתת ההגבר).

אבל, איך להגיד את זה בעדינות ....זה מאסר עולם עם עבודות פרך בלי אפשרות שחרור מוקדם #think

בדיוק בשביל הדבר הזה יצרו את הסיידצ'יין. אז למה ללכת אחורה בזמן ]ולתרץ את זה בזה שלא צריכים סיידצ'יין בכלל ?
זה כמו הדיונים הלייצניים ב- KvR בהם אנשים מודיעים קבל-עם-ועדה ש-"לא צריך לקמפרס. אני לא משתמש בקומפרסיה בכלל. זה הורג לי את הטרק ! ". זה נראה לך נורמלי ? משפט כזה שקול (בעיני) כנגד "אני לא יודע איך להשתמש בקומפרסור אז אני מעדיף להגיד שקומפרסיה זה דבר רע ושאני לא משתמש בזה בכלל".
במקום זה, למה לא לנסות את : "אני אנסה את זה ואת ההוא. טוב, אשתמש. לא טוב, לא אשתמש" ?
להיות קיצוני לכל כיוון מוביל בדיוק לאותה נקודה : שום מקום.

התהליך של קומפרסיה בקיובייס SX3 הוא לא אינטואיטיבי אבל עובד (עם פלאגים שתומכים בזה, כמובן). ועובד טוב (קראת את המדריך שיש באתר שלנו ?).
בחלון הזמן מעכשיו ועד סוף אוגוסט 2007 ייצאו Nuendo 4 ו-Cubase 4.1 להן תהיה יכולת סייד צ'יין מובנית. לא רוצה את הפתרונות האלו ?
חברת בשם DBaudioware טרחה וכתבה פלאג נייטיב (היחיד) שיש לו יכולת סייד צ'יין מובנית "כמו שכתוב בספרים". 90 דולר והוא שלך.

יאללה לעבודה.... #thumbsup
מיקס זה מיקס, אתם מיקסרים או שאתם קוף.
פשוט.
(מייקל בראואר)
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: שלישי 24 יול',07 17:59   
אין פה השמצות
מתגובות שאני רואה וקורא במו עיני
רוב הכותבים (ואני לא מדבר על המיעוט שכן למד
מתיאוריה או מנסיון)
רוב הכותבים או שלא יודעים,
או שפוטרים את חוסר הידע שלהם בלדבר שטויות.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3
עמוד 3 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון