S.Supporter
פורסם: שלישי 25 אוק',05 09:28
אני מתחנן שהשרשרת הזו תינעל ותיגנז (אני לא מצליח להביא את עצמי לעשות זאת - צריך מישהו יותר סמכותי).
היא גורמת לאנשים (אפילו כאלה עם שכל בריא בדרך כלל) לומר דברים מצערים מאד.
לאורך חודשיים מנסים:
1. להשוות בין שני דברים שאינם ברי השוואה.
2. להשוות שני דברים שאין בשביל מה להשוות בינהם.
אני פשוט לא מצליח להבין חלק מהנימוקים פה, וחמור מכך, אני לא מבין למה הם רלוונטים.
אם שני חברים, במחצית של משחק כדורגל, תוך כדי בירה וגרעינים, מתחילים לשחק במשחקי "של מי יותר ארוך" , או במקרה שלפנינו, "למי יותר קשה..." ניחא - זו בעיה שלהם שכולנו חוטאים בה מדי פעם.
אבל להתעסק בזה בפורום.
מה כל כך חשוב מה יותר קשה?
ומה פתאום שמשהו יהיה יותר קשה (קראתי שבשביל להיות מקצוען על פסנתר צריך להשקיע את כל חייך ומרצך ובשביל להיות גיטריסט אז לא... אוף - מי אמר את זה, מי לימד את זה, מי חינך שיש משהו בעולם, שבשביל להיות מקצוען בו, לא צריך להשקיע את כל החיים ואת כל המרץ).
אבל הכי חמור בעיני הוא ההשלכה המעשית, זו שמעבר להתנצחות הפילוסופית המיותר היא: שנניח ש-X יותר קשה מ-Y
אז מה?
אז נלך לעסוק ב-Y כי הוא יותר קל?
אז מי שעוסק ב-X הוא חשוב ומי שעוסק ב-Y מיותר.
מה זה השטויות האלה?
יותר קשה להיות מנתח מוח מאשר רופא משפחה - אבל הרופא משפחה שלי, פעם אחרי פעם מאפשר לי וליילדי חיים מלאי איכות ושלווה.
אני מקווה שבפורום של הדוקטורים לא שאלו שאלות מסוג זה.
פורסם: שלישי 25 אוק',05 23:27
קראתי שמישו חושב שזה לא רלוונטי.
מעבר למשמעות הפילוסופית של האם זה מעניין, נדמה לי שיש מקרים בהם זה רלוונטי. יש כל מיני דברים שאנשים רוצים. ידע על נטייה כללית של דברים להיות ככה או ככה עשוי לעניין אותם. בשביל זה המציאו את הסטטיסטיקה.