תומך
פורסם: שישי 01 מאי,15 16:38
אורן,
מאחר וזה המשך השרשרת הקודמת, שלמעשה אני זה שזרק אותך להמלצה על היאמהה... וגם ללא קשר, מתוך התבונות על מהלך הדברים:
א. תתחיל לשמוע מוניטורים בעצמך, לא להסתמך רק על חוות דעת בפורומים ולא מסרטונים ביוטיוב.
ב. ממליץ לך מנסיון קודם כל לטפל בחדר. אח"כ, ואולי אפילו הכי טוב - בהתאם למה שייעץ לך היועץ שיבקר אצלך בחדר מה הכי מתאים לך -
הן מבחינת גודל כללי והן מבחינת דגם ספציפי, ובהתאם לזה לקנות.
אני אישית התחלתי עם הHS50, ולמרות שכל פעם שיניתי עוד משהו ועוד משהו באקוסטיקה,
על סמך קריאה התייעצות עם חברים שמבינים דבר או שניים, והרבה אינטואיציה, בסופו של דבר החלפתי לHS8 כי לא הרגשתי מספיק נמוכים...
כשהגיע אליי סוף סוף יועץ אקוסטי לחדר, הוא פתר לי בכמה צעדים את הבעיה,
בדיעבד די סביר להניח שהייתי יכול להישאר עם ה5" וליהנות מנמוכים, בדיוק כמו שעכשיו אני עם 8" ואין לי עודף ובלאגן ... מדובר בחדר עם מידות די דומות לשלך, מעט גדול יותר.
(אגב כללי האצבע, אצלי הוא הצמיד את המוניטורים כמעט עד לקיר).
ואחרון חביב - יש אפשרות להיעזר ביועץ שייתן לך חוו"ד על סמך תרשים של החדר.
ראיתי פרוייקטים כאלה שהיו מוצלחים מאד.
בכל זאת, ושוב מנסיון - יש דברים שרק בשטח מגלים תוך כדי תנועה.
יש כאן בפורום יועצים ומומחים (יורם לב ועוד),
אצלי ספציפית היה עומר קרני. ממליץ בחום רב.
בהצלחה,
שבת שלום,
בני.
פורסם: שישי 01 מאי,15 18:13
reso - לא לקנות? אלה מוניטורים לשם המטרה הבאה: סקיצות של שירה בלבד.
וכל אחד מהם עולה 1600 ש"ח אין כאן סכנה לפשיטת רגל אם הסאונד לא מושלם.
כשמדובר על מוניטורים של 7 אלף שקל ליחידה וכשאתה מפיק את המוזיקה שלך בצורה מקצועית מהבית - אני אקבל את התשובה שלך, אבל לא על המוניטורים האלה ולא למטרות שלי. אני מקווה שכשאני אומר ימהה hs7 וגודל חדר אנשים שמכירים ספיציפית את הדגם הזה כן יודעים מה הם מדברים כשהם אומרים שהוא מתאים לי לגודל של החדר. כל מה שאני רוצה זה להקליט שירה כמו שצריך ויום למחרת לתת פליי ולשמוע במוניטורים סאונד אמין. בלי שום צורך לשקף תמונה סופר מקצועית למטרת עריכות ואקולייזרים למיניהם.
acidhead - ***אני פשוט מודע לעובדה שכשאני יכנס לחדר האזנה בחנות מוזיקה אני ישמע יותר "את החדר" מאשר את המוניטורים אפילו על שירים שאני מכיר טוב ***
yoramilan - שוב אתה מדבר על מיקס. זה אפילו לא מיקס, זה הקלטות אקפלה לשירה בלבד שמעולם לא יכנסו לשום אלבום. תבינו את המטרה שלי, לא כל אחד רוצה להפיק אלבום מהבית. כולה אולפן ביתי חמוד וצנוע שיספק תמונת סאונד אמינה. אם אתם יודעים על מוניטורים "באיכות" של הימהה HS7 שתפו אני ישמח לבדוק.. התרונות וחסרונות לימהה HS7 אשמח לשמוע
benny schwartz - החדר מטופל אקוסטית לא בצורה מקצועית אלא לפי שעות על גבי שעות שלמדתי באינטרנט איך לטפל בעיקרון של 70 אחוז ספיגה בחצי חדר שבו אני מקליט ו30 אחוז ספיגה בחצי חדר שבו אני יאזין למוניטורים עם נקודות החזר ראשוניות בעיקרון, אם אני אגלה סאונד "רע" מהחדר הזה אני בהחלט אקרא לאיש מקצועי תודה על ההמלצה.
Expert
פורסם: שישי 01 מאי,15 20:38
אני מתחיל לחשוב שאתה יותר נהנה מהחפירה הזאת מאשר להגיע לעיקר.אתה מייאש. חבל על המקום בשרתים. שבת שלום ובהצלחה.
תומך
פורסם: שבת 02 מאי,15 20:37
אורן,
שיתפתי בתגובה האחרונה שלי את שלל המסקנות...
א. AYRA נחמדים לגמרי ועושים לי שירות טוב בעבודה שלי. לאולפן הביתי יש לי שאיפות אחרות ולכן כיוונתי ליאמהה.
ב. לצערי בזמן שאני רכשתי המקום היחיד שמכר את ה HS7 היה בדיאז, ולכן לא יכולתי לקחת לבדיקה.
לקחתי מחבר זוג HS80 ובהשוואה לשאר הדברים שלקחתי (FOSTEX בשני גדלים וכן פרודייפ), והם נשמעו הכי טוב אצלי בחדר.
ג. וזה הכי חשוב! - את העבודה שלי התחלתי בחדר מאולתר בלי יכולת לטפל בו בכלל.
ברגע שעברתי לחדר דומה למה שאתה מציין, טיפלתי בו לבד, על בסיס ידע וקריאה ועזרה מאנשים שמבינים דבר וחצי.
כך עבדתי עד היום, ואמרתי לעצמי את כל מה שאתה אומר עכשיו לכולנו.
השבוע עשיתי צעד קדימה, הזמנתי יועץ שיגיע אלי הביתה.
אני לא יכול להסביר לך את השינוי. זה באמת שווה.
תחשוב רק על הזמן שאתה משקיע בקריאה וכאן בפורום.
תרגם את הזמן הזה לשעות עבודה שלך, כולל כל הנסיונות והשקעות לא חכמות שעלולות לצאת מהתהליך הזה, בתוספת הרווח שיהיה לך מללמוד בעצמך וכן על האיכויות של החדר שלך וכו' מביקור אישי של יועץ מומחה.
מסקנה:
1. תזמין יועץ אקוסטי.
2. אח"כ פנה לעצמך יום וחצי להסתובב בחנויות ולשמוע מוסיקה דרך כל מיני סוגים של מוניטורים. מי שיסכים לתת לך לבדיקה אצלך מה טוב.
בהצלחה!