תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Yamaha HS7 - היתרונות חסרונות?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שישי 01 מאי,15 16:22   
ציטוט:
אתה גורם לי להרגיש רע שאני שואל אותך שאלות - _כאילו שזה לא פורום לעזרה בתחום

כי עשית טעות של מתחילים, פתחת שרשור חדש שמדבר על אותם דברים ששאלת בשרשור אחר. "באותם דברים" אני מתכוון לדברים שיכלו להשאל שם אפילו אם זה לא אותו נושא במדויק. כל מי שענה לך שם לא קיבל הודעה על תגובה בשרשור הזה, זה סתם מבלגן את הפורום ולמי שכבר שם לב, מוציא קצת את הרוח לעזור.

כל מה שאתה צריך זה שמות של דגמים שאולי יתאימו לך, את כל השאר אתה צריך לעשות ( להקשיב ) בעצמך, ואם אתה חושב שדרך המלצה תגיע "לקניה הנכונה" אתה בדרך לעוד טעות.

הטעות הזאת ד"א שכיחה בכל הפורומים בעולם ובכלל בחיים, הפנת אותי לוידאו בשרשור הקודם, תן לי להחזיר לך בטובה. מקווה שההקשר ברור.

בהצלחה :-)

benny schwartz
תומך
הודעה פורסם: שישי 01 מאי,15 16:38   
אורן,

מאחר וזה המשך השרשרת הקודמת, שלמעשה אני זה שזרק אותך להמלצה על היאמהה... וגם ללא קשר, מתוך התבונות על מהלך הדברים:

א. תתחיל לשמוע מוניטורים בעצמך, לא להסתמך רק על חוות דעת בפורומים ולא מסרטונים ביוטיוב.

ב. ממליץ לך מנסיון קודם כל לטפל בחדר. אח"כ, ואולי אפילו הכי טוב - בהתאם למה שייעץ לך היועץ שיבקר אצלך בחדר מה הכי מתאים לך -
הן מבחינת גודל כללי והן מבחינת דגם ספציפי, ובהתאם לזה לקנות.

אני אישית התחלתי עם הHS50, ולמרות שכל פעם שיניתי עוד משהו ועוד משהו באקוסטיקה,
על סמך קריאה התייעצות עם חברים שמבינים דבר או שניים, והרבה אינטואיציה, בסופו של דבר החלפתי לHS8 כי לא הרגשתי מספיק נמוכים...

כשהגיע אליי סוף סוף יועץ אקוסטי לחדר, הוא פתר לי בכמה צעדים את הבעיה,
בדיעבד די סביר להניח שהייתי יכול להישאר עם ה5" וליהנות מנמוכים, בדיוק כמו שעכשיו אני עם 8" ואין לי עודף ובלאגן ... מדובר בחדר עם מידות די דומות לשלך, מעט גדול יותר.

(אגב כללי האצבע, אצלי הוא הצמיד את המוניטורים כמעט עד לקיר).

ואחרון חביב - יש אפשרות להיעזר ביועץ שייתן לך חוו"ד על סמך תרשים של החדר.
ראיתי פרוייקטים כאלה שהיו מוצלחים מאד.
בכל זאת, ושוב מנסיון - יש דברים שרק בשטח מגלים תוך כדי תנועה.

יש כאן בפורום יועצים ומומחים (יורם לב ועוד),
אצלי ספציפית היה עומר קרני. ממליץ בחום רב.

בהצלחה,
שבת שלום,
בני.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 מאי,15 17:38   
orencohen1212 :
אם יש לך משהו להגיד על זה תגיד רק בלי לעורר בי רגשות אשם שאני שואל

אני לא אקח אחריות על תחושות האשמה. אני מנסה לענות ענינית על הדברים שאתה שואל.
לפעמים נדמה שהשאלה מתפתחת אבל כשהשאלה נותרת סביב אותו ציר, נוצרת אצלי תחושה שאני חוזר על אותם דברים.

אתה כמובן רשאי להמשיך ולשאול - זו זכותך.
אני בכלל לא ידעתי שנפתחה שרשרת דומה כך שלא בזה מדובר.

כפי שראית, יש דעות לכאן ולכאן. בסופו של דבר, המוניטורים והחדר מגיבים זה לזה באופן סובייקטיבי.

מאחר ואני כבר קצת מתקשה לעקוב אחרי השאלות, אני אתמצת את מה שכבר אמרתי:

לא זכור לי שביקשת המלצות לגבי מוניטורים. שאלת על מוניטור ספציפי שאני דווקא מכיר ולטובה.
בנוגע לדגמים אחרים ובנוגע ליכולת הניבוי של מה ישמע טוב בחלל הספציפי שלך - זה דורש עוד הרבה נתונים שלא שאלת ולא התייחסתי.
שאלת כל מיני דברים ביחס לגודל הממברנה כתלות לכל מיני דברים - דומתני שעניתי.
שאלת ביחס להצבת המוניטור: ישנם כל מיני חתכי זהב וכללי אצבע. מעולם לא יצא לי להמליץ למישהו להצמיד מוניטור לקיר או לפינה אם כי, בסיטואציות מסוימות אני דווקא יכול להבין איך הצבה כזו משפרת את התוצאה.
ה"חומר" שיוצא ממוניטור איננו "סאונד" אלא לחץ אוויר, והאוויר הזה צריך לנוע בחלל החדר כשכל מפגש שלו עם חומר מקרין (קיר) יוצר החזר. אני מניח שאתה מודע לכל זה.
הדבר שאותו אנחנו מנסים למנוע הוא שהמיקס שלנו יושפע מההחזרים באופן כזה שיהפוך את המיקס ללא מדוייק.
בירבורים: אם האולפן שלך נמצא בחדר יעודי, שווה לך להזמין אדם שמומחיותו בייטוב החדר מבחינה אקוסטית. אם מדובר בחדר השינה שלך, ניתן להניח שיש בחדר שלך אילוצים כאלה ואחרים ונתוני בליעה כאלו ואחרים - תציב איך שמתאים לך ותתחיל להזיז רק אם תתקל בבעיות.
  orencohen1212  
הודעה פורסם: שישי 01 מאי,15 18:13   
reso - לא לקנות? אלה מוניטורים לשם המטרה הבאה: סקיצות של שירה בלבד.
וכל אחד מהם עולה 1600 ש"ח אין כאן סכנה לפשיטת רגל אם הסאונד לא מושלם.

כשמדובר על מוניטורים של 7 אלף שקל ליחידה וכשאתה מפיק את המוזיקה שלך בצורה מקצועית מהבית - אני אקבל את התשובה שלך, אבל לא על המוניטורים האלה ולא למטרות שלי. אני מקווה שכשאני אומר ימהה hs7 וגודל חדר אנשים שמכירים ספיציפית את הדגם הזה כן יודעים מה הם מדברים כשהם אומרים שהוא מתאים לי לגודל של החדר. כל מה שאני רוצה זה להקליט שירה כמו שצריך ויום למחרת לתת פליי ולשמוע במוניטורים סאונד אמין. בלי שום צורך לשקף תמונה סופר מקצועית למטרת עריכות ואקולייזרים למיניהם.

acidhead - ***אני פשוט מודע לעובדה שכשאני יכנס לחדר האזנה בחנות מוזיקה אני ישמע יותר "את החדר" מאשר את המוניטורים אפילו על שירים שאני מכיר טוב ***

yoramilan - שוב אתה מדבר על מיקס. זה אפילו לא מיקס, זה הקלטות אקפלה לשירה בלבד שמעולם לא יכנסו לשום אלבום. תבינו את המטרה שלי, לא כל אחד רוצה להפיק אלבום מהבית. כולה אולפן ביתי חמוד וצנוע שיספק תמונת סאונד אמינה. אם אתם יודעים על מוניטורים "באיכות" של הימהה HS7 שתפו אני ישמח לבדוק.. התרונות וחסרונות לימהה HS7 אשמח לשמוע

benny schwartz - החדר מטופל אקוסטית לא בצורה מקצועית אלא לפי שעות על גבי שעות שלמדתי באינטרנט איך לטפל בעיקרון של 70 אחוז ספיגה בחצי חדר שבו אני מקליט ו30 אחוז ספיגה בחצי חדר שבו אני יאזין למוניטורים עם נקודות החזר ראשוניות בעיקרון, אם אני אגלה סאונד "רע" מהחדר הזה אני בהחלט אקרא לאיש מקצועי תודה על ההמלצה.
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שישי 01 מאי,15 20:38   
אני מתחיל לחשוב שאתה יותר נהנה מהחפירה הזאת מאשר להגיע לעיקר.אתה מייאש. חבל על המקום בשרתים. שבת שלום ובהצלחה.
  orencohen1212  
הודעה פורסם: שישי 01 מאי,15 22:14   
acidhead אתה bulbulhead

שאלה אחרונה - פשוטה אך מאתגרת: הבנתי שאני צריך שהאוזן שלי תהיה בגובה שבין הטוויטר לדרייבר - איך אני מגביה את המוניטורים לגובה הזה? אין מקום בחדר לסטנד, יש לכם רעיון איך אני עושה את זה? איך אני מגביה את המוניטורים 10-15 ס"מ למעלה? מן חוצץ ספוגי מיוחד של אורלקס שנועד לזה זאת האופציה היחידה? לקנות מספר מהם לכל מוניטור? (כי אחד לא יספיק וודאי)

benny schwartz - כנס ללינק הזה ותגיד לי בבקשה מה בסוף גילית
זה נראה שהיית סקרן ללמוד את המוניטורים
https://www.act.co.il/forums/view_article.php?t=58025
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 02 מאי,15 08:49   
orencohen1212 :
שאלה אחרונה - פשוטה אך מאתגרת: הבנתי שאני צריך שהאוזן שלי תהיה בגובה שבין הטוויטר לדרייבר - איך אני מגביה את המוניטורים לגובה הזה? אין מקום בחדר לסטנד, יש לכם רעיון איך אני עושה את זה? איך אני מגביה את המוניטורים 10-15 ס"מ למעלה? מן חוצץ ספוגי מיוחד של אורלקס שנועד לזה זאת האופציה היחידה? לקנות מספר מהם לכל מוניטור? (כי אחד לא יספיק וודאי)

orencohen1212 :
yoramilan - שוב אתה מדבר על מיקס. זה אפילו לא מיקס, זה הקלטות אקפלה לשירה בלבד שמעולם לא יכנסו לשום אלבום. תבינו את המטרה שלי, לא כל אחד רוצה להפיק אלבום מהבית. כולה אולפן ביתי חמוד וצנוע שיספק תמונת סאונד אמינה.

אתה צריך להחליט מה המטרות שלך מהאולפן שלך.
על סמך הדברים שאתה כותב, מתקבל הרושם שכל מה שאתה זקוק לו זה קצת רפרנס. אם זה המצב, אל תטרח להרים את המוניטור לגובה מדויק.
הרבה יותר חשוב לשים את המוניטור במרחקים נכונים מהאזנים ולהניח אותם על משטח שיבלום כל תהודה או דחיפה מאשר שיהיו בגובה המדויק.
אבל אם אתה ממש מתעקש, גם ערמת ספרים ישנים תעשה את העבודה.
  orencohen1212  
הודעה פורסם: שבת 02 מאי,15 16:46   
יורם תודה, ונכון רק רפרנס בסיסי ביותר אבל רפרנס מספיק אמין ולא מעוות.

benny schwartz - כנס ללינק הזה ותגיד לי בבקשה מה בסוף גילית
זה נראה שהיית סקרן ללמוד את המוניטורים
https://www.act.co.il/forums/view_article.php?t=58025
benny schwartz
תומך
הודעה פורסם: שבת 02 מאי,15 20:37   
אורן,
שיתפתי בתגובה האחרונה שלי את שלל המסקנות...

א. AYRA נחמדים לגמרי ועושים לי שירות טוב בעבודה שלי. לאולפן הביתי יש לי שאיפות אחרות ולכן כיוונתי ליאמהה.
ב. לצערי בזמן שאני רכשתי המקום היחיד שמכר את ה HS7 היה בדיאז, ולכן לא יכולתי לקחת לבדיקה.
לקחתי מחבר זוג HS80 ובהשוואה לשאר הדברים שלקחתי (FOSTEX בשני גדלים וכן פרודייפ), והם נשמעו הכי טוב אצלי בחדר.
ג. וזה הכי חשוב! - את העבודה שלי התחלתי בחדר מאולתר בלי יכולת לטפל בו בכלל.
ברגע שעברתי לחדר דומה למה שאתה מציין, טיפלתי בו לבד, על בסיס ידע וקריאה ועזרה מאנשים שמבינים דבר וחצי.
כך עבדתי עד היום, ואמרתי לעצמי את כל מה שאתה אומר עכשיו לכולנו.

השבוע עשיתי צעד קדימה, הזמנתי יועץ שיגיע אלי הביתה.
אני לא יכול להסביר לך את השינוי. זה באמת שווה.
תחשוב רק על הזמן שאתה משקיע בקריאה וכאן בפורום.
תרגם את הזמן הזה לשעות עבודה שלך, כולל כל הנסיונות והשקעות לא חכמות שעלולות לצאת מהתהליך הזה, בתוספת הרווח שיהיה לך מללמוד בעצמך וכן על האיכויות של החדר שלך וכו' מביקור אישי של יועץ מומחה.

מסקנה:
1. תזמין יועץ אקוסטי.
2. אח"כ פנה לעצמך יום וחצי להסתובב בחנויות ולשמוע מוסיקה דרך כל מיני סוגים של מוניטורים. מי שיסכים לתת לך לבדיקה אצלך מה טוב.

בהצלחה!
  orencohen1212  
הודעה פורסם: שבת 02 מאי,15 20:42   
טנקס #thumbsup
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
עמוד 2 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון