איך מוניטורים נשמעים זה פרט כמעט שולי בבחירה שלהם.
ציטוט:
חחחח מה?
בוא ננסה להסביר את זה בצורה קצת פשוטה יותר:
מכיר את זה שאתה מסתכל על מישהי באור נרות רומנטי והיא נראית לך ממש חמודה... אתה הולך ומתחיל איתה ונראה לך שהיא ממש נראית טוב (כן כן חשוב שתהיה יפה גם מבפנים)?
פתאום ברגע מסויים מישהו מדליק פלורסנט ופתאום היא לא נראית כל כך טוב כמו שחשבת?
אני יודע זה תרחיש לא שכיח כל כך אבל זה בא להמחיש, שמוניטורים (כמו למשל HS-50) תפקידם להדליק פלורסנט על המיקס שלך... אז כן, אולי זה לא האור הכי מחמיא, אבל עוזר לך לראות (לשמוע) את כל הדברים שאולי לא היית רואה באור מחמיא יותר (למשל רמקול ש"מחמיא" - נשמע טוב). והאמת, אחרי שאתה מתרגל לתאורת הפלורסנט, לא כל כך אכפת לך שזה לא אור מחמיא כל כך.
אחרי שעיצבת את המיקס שלך שיישמע יפה -גם- תחת אור הפלורסנט, אתה יכול להיות שקט שהוא יישמע יפה גם לאור נרות
מקווה שזה יותר ברור.
ד"א בתקציב שלך הייתי דווקא עושה משהו אחר, קונה קונדנסר זול באיזור ה 500-600 שקל (MXL בעלי יחס עלות תועלת מפתיע בטווח הזה), עובד בינתיים עם אוזניות, חוסך עוד ורק אז קונה מוניטורים. ד"א החדר שלך מטופל אקוסטית? ייחוס סאונד "קופסתי" למוניטור או רמקול כלשהו ב 99% מהמקרים מקורו בחדר לא מטופל. למשל המוניטורים הגדולים שלי מצלצלים בחדר שבו אני עובד בצורה מדהימה, אבל אם אעיז להעביר אותם לסלון של הבית, יהפכו מייד להיות "קופסאות קרטון" (הם היו שם לפני שנכנסו לסטודיו בגלל זה אני יודע)... _________________ http://theshtikfactory.com/