תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:06
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שמישהו יציל אותי (שאלה לגבי cpu
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 12:41   
אולי באמת תעלה צילום מסך של פרוייקט,אני מודה שאני לא מבין במוזיקת טראנס,
אבל לא נשמע לי הגיוני שאתה נותן קיק ל20 ערוצים בס לעוד 14 ,סינטי באותו תפקיד לעוד 15 ,תרנגולת צורחת ברברס בפיזמונים לעוד 12 ערוצים.
איך אתה מגיע ל130 ערוצים ואיך אתה מצליח לעשות מיקס בכלל?
תלמד אותנו קצת ואני מבטיח ללמד אותך איך עושים רוק מנופח עם 20 ערוצים גג.
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 13:52   
ציטוט:
אני מסיים טרק באיזור של בין 90 ל 130 ערוצים

נשמע לי OVER PRODUCED....
מי שלא מצליח להגיד משהו (מוסיקלית) במספר מצומצם של ערוצים (נגיד פופ או רוק אפשר רק שניים - שירה+כלי ליווי)
כנראה שלא יצליח להגיד משהו לעולם... #think
jonathanbarak
תומך
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 16:44   
ציטוט:
מי שלא מצליח להגיד משהו (מוסיקלית) במספר מצומצם של ערוצים (נגיד פופ או רוק אפשר רק שניים - שירה+כלי ליווי)
כנראה שלא יצליח להגיד משהו לעולם...

סליחה? הלהקה שלי מסיימת בימים אלו הקלטות אלבום ובהרבה שירים עברנו את ה 100 ערוצים (אני מוכן לפרט אם תרצה).
אז מה אין לנו אמירה מוזיקלית? ולאלפי אלבומים שהוקלטו עם מאות ערוצים אין אמירה מוזיקלית?
אז יופי שאני יכול לצמצם הכל ל 2 טראק ולהקליט לייב, אבל לאן זה מביא אותי?
בטוח לא לביצוע הכי טוב ולסאונד הכי טוב.
עוד לא שמעתי תו אחד מהבחור הזה, אולי הוא גאון הטראנס של ימינו ואולי הוא לא יודע מה זה קיק אבל להגיד שאין לו אמירה מוזיקלית לפני ששמעת צליל?

קצת מתנשא.
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 18:54   
ציטוט:
קצת מתנשא.

אפשר לקחת את זה ככה.

אפשר גם להסתכל למה בדיוק יש שימוש בכלכך הרבה ערוצים.

אפשר להקליט 16 ערוצי גיטרה בשביל סאונד ''שמן'', ואפשר לעשות את אותו הדבר עם 2 עד 4 ערוצים אם משתמשים
בגיטרה+מגבר המתאים לתפקידים ולהפקה (כמובן גם לנגן ליינים בהתאם), להשתמש במיקרופון(ים) מתאים
במיקום מתאים בחדר המתאים...

100 ערוצים מנגנים בו זמנית? ? ? ?
או 100 ערוצי אודיו\מידי ובחלק גדול זה רק נגיעה פה ושם?
עוד דבר: כך אני חושב וזה נשמע לי עוד יותר מתנשא להצביע עלי בגלל דיעה מקצועית ואישית שלי.

בעולם האנלוגי רוב האולפנים הממוצעים החזיקו 2 מכונות הקלטה שנתנו 48 ערוצי אודיו וזה הספיק.
(כמובן שהיו אולפני שהחזיקו יותר)

עם ניהול פרוייקט הולם ניתן לחסוך הרבה מאוד ערוצים ואפקטים.
הכי קל זה לפתוח עוד ועוד ערוץ וכמו משוגע לרוץ בין כל הסליידרים בהכנה למיקס.
ציטוט:

נגיד פופ או רוק אפשר רק שניים - שירה+כלי ליווי

אולי לא הסברתי את עצמי נכון, התכוונתי לשיר עצמו ולאו דווקא לעיבוד או ההפקה.

ציטוט:
עוד לא שמעתי תו אחד מהבחור הזה, אולי הוא גאון הטראנס של ימינו ואולי הוא לא יודע מה זה קיק אבל להגיד שאין לו אמירה מוזיקלית לפני ששמעת צליל?

הנה לך (ואני מצטער מראש בפני מי שיקח את זה אישית) אמירה מתנשאת:
במשפט הזה יש אוקסימורון אחד גדול.
איך אתה מכניס את המילה מוסיקלי וטראנס למשפט אחד? #biggrin

דבר אחרון (אם עוד מתחשק לך לקרוא):
אני לא מתנגד להפקה מרובת ערוצים - הרי ברור שזה עלול לקרות.
אבל אני לא היחיד בשרשור שהרים גבה על כמות הערוצים וכנראה יש לזה סיבה.
nirm123
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 19:14   
אני מאוד מעריך אמנים שמסוגלים להביע את עצמם במספר ערוצים מצומצם, אבל גם להשתמש במאות ערוצים ולדעת לעשות זאת טוב - זוהי אמנות שיכולה להיות מרתקת ולהוביל למחוזות שכמה ערוצים לא יכולים להוביל אליהם.

לדוגמא, אלבום של חבר פורום כאן, איתי ארגמן, אני חושב שהוא אלבום מרתק עם המון הבעה ושימו לב, מתוך קטע ראיון (אותו הוא גם לינקק לא מזמן לכאן):

How long did you spend working on this album?

Argaman: Three really long years. Each musical piece from the album made of 200-300 different tracks, so believe me, it was not so easy to create. Apparently I am a very patient person.

############

אז הכל מותר, הכל פתוח והכל לגיטימי, אפשר להשתמש בכמה ערוצים בודדים ואפשר גם בכמה מאות, מזה כשלעצמו לא ניתן להסיק האם האמן מתפזר מדי, חסכני מדי, מדויק, הולך לאיבוד - שתי צורות העבודה הן לגיטימיות.
אני לא חושב לדוגמא שהאלבום של איתי ארגמן היה יכול להיות מרתק באותה מידה במספר מצומצם של ערוצים ובהחלט הוא לא נשמע over produced, זה כמובן נכון להרבה מאוד אלבומים אחרים.

אגב, באלבום הלבן הביטלס התחילו להשתמש (אחרי הקלטת hey jude, שהיה סינגל שהוקלט בתקופת האלבום הלבן) בטייפ שמונה ערוצים.
בפועל, בלא מעט שירים הם השתמשו בהרבה יותר ערוצים ועשו bouncing בין טייפים (למרות שהתופעה הייתה הרבה יותר תדירה בתקופת revolver ו pepper שם היו עושים bouncing שלוש, ארבע פעמים בכדי לפנות מקום לעוד ערוצים כיוון שאז עבדו עדיין עם 4 ערוצים). צריך גם לזכור שאז הקליטו את מערכת התופים בערוץ אחד (עד abbey road), קולות לתוך ערוץ אחד, אז שימוש ב8 ערוצים שעוברים כמה פעמים bouncing משמע שימוש הרבה מאוד כלים/ערוצים. בחלק מהשירים, מרוב הוספות, לא שמעו את התופים ואז הקליטו את רינגו מתופף על כסא, שימו לב (העתקתי עבורכם מabbey road recording sessions) :

The danger of multi-track is a tendency to over-record. Brian Gibson recalls one Beatles session where overuse of the eight-track facility resulted in an extraordinary overdub. "There was one song, I can't remember the title, in which they'd added so many instruments that you just couldn't hear the drums any more. So they overdubbed Ringo playing a chair, a red plastic Abbey Road chair, slapping the drum sticks on the cushion and making a thwack to emphasize the snare beat, because they'd buried it".

ואני חשבתי שג'ון קבר את פול, לא את התופים של רינגו #wink
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 19:29   
אני מבין שאתה רומז שאני לא מבין בהפקה ויצירת סאונד ולך יש שנים של ניסיון (למרות שאין לך מושג מי אני ויכול להיות שאני איזה ריק רובין קטן), אבל בשביל סאונד שמן אני לא משתמש ביותר מ 2 מיקרופונים על מגבר ואין לי כמות מטורפת של תפקידים בכל שיר ועדיין אני ב 100 ערוצי אודיו בכל שיר.
ברור שלא כולם מנגנים בו זמנית אבל זה היתרון הגדול של DAW. אני לא צריך לצמצם 7 תפקידי גיטרה שונים עם סאונדים שונים ל 2 ערוצים ואחרי זה להתעסק עם שעות של אוטומציות והחלפות פריסטים.
אני פשוט זורק את זה לעוד 2 ערוצים ואם הם ינגנו רק 20 שניות בשיר של 10 דקות אז לא נורא. ואם זה יביא אותי ל1000 ערוצים, למי איכפת? העיקר שזה משרת את המטרה שלי של לעשות מוזיקה שנשמעת טוב.
לפי דעתי זה ניהול פרוייקט יותר טוב מאשר לדפוק מיליארד אוטומציות כדי לחסוך ערוצים.
זאת הסיבה שבגללה תגיד שאין לי אמירה מוזיקלית? הרשה לי לגחך.

בעולם האנלוגי אמנם היו 48 ערוצים וזה הספיק אבל גם עשו הרבה SUBMIXES כי לא היתה ברירה. בעולם הדיגיטלי אתה מוזמן לשמור את האופציות שלך פתוחות.
בעולם האנלוגי גם ראו טלויזיה בשחור לבן וזה הספיק. איך אתה רואה את הטלויזיה שלך היום?

ציטוט:
כנראה שלא יצליח להגיד משהו לעולם...

זה נשמע לי כמו קביעה נחרצת ומתנשאת ולא כמו הבעת דעה

וגם אני לא מחובבי הטראנס, אני ההפך הגמור מזה, אבל אחרי המשפט הזה
ציטוט:
איך אתה מכניס את המילה מוסיקלי וטראנס למשפט אחד?

I REST MY CASE

מעכשיו זה כמו לנסות להסביר לחרדי על האבולוציה
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 20:14   
ציטוט:
אני מבין שאתה רומז שאני לא מבין בהפקה ויצירת סאונד

ואני מבין שלקחת באופן אישי את הדיעה שלי והחלטת להכנס לויכוח עקר.
איפה כתבתי משהו כזה?

מה גם שפספסת את החיוך המאוד רחב ( #biggrin ) לגבי הדבר האחרון שאמרתי (אולי בכוונה)
והבנת מזה שאני לא מסוגל לנהל דיון\ויכוח ברמה מינימלית.

על פי מה שהבנתי מדבריך לגבי פריסת הערוצים (ושוב אני מנסח את זה בדרך האישית שלי), אין לך 100 ערוצים
פתוחים ומנגנים בבת אחת, משמע לפרוייקט שלך אין 100 ערוצים.
יש לך 100 ערוצי פרוייקט, מנוצלים בדרך זו או אחרת לטובת אפקטים ותוספות אלו או אחרות או פה ושם לופ.

אם תרד לרגע מהעץ של לריב איתי, תבין אולי שהכוונה שלי היתה מלכתחילה על פרוייקט שבו מנגנים 100
ערוצים בו זמנית וללא הפסקה - וזה אובר פרודקשיין לדעתי צנועה.
מה גם שאני שוב מחזיר אותך להערה שלי שהתכוונה לשיר עצמו (למוסיקליות שבו) ולא לעיבוד.
זאת אומרת שיר טוב לא ח י י ב מאות ערוצים.

שירים של 10 דקות היו גם לפינק פלויד, ומההכרות שלי עם החומר שלהם אני לא מבחין גם ב 50 מנוגנים בו זמנית,
ולהם יש הרבה סאונד בשירים.

ציטוט:
למרות שאין לך מושג מי אני ויכול להיות שאני איזה ריק רובין קטן

מי? #confused
  itay.vybz  
חחח
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 20:16   
מעניין מאד כל מה שהתפתח פה בגלל בעיית סי פי יו
אני לא נכנס אפילו לנושא של אמירות מוזיקליות ואני לא יודע איזו מוזיקה או איך כל אחד קשור פה לעולם הסאונד
אני יודע כמה דברים ...
כבר ראיתי כמה אמנים שמסיימים פרוייק על 100-120 ערוץ...והם עושים טראנס
ונכון שאני יכול לשים 7 אפקטים על אותו ערוץ ולחסוך כמות גדולה של ערוצים אבל זאת השיטה שלחי בכל אופן אני אוהב סדר אפילו הפיפס הכי קטן יקבל ערוץ משלו...
גם לחברה שלא בקטע של הטראנס .. אם אתם שומעים טרק טראנס כלשהו אז תדעו שיש שם כמה עשרות ערוצים וגם למעלה מ 100...
אולי אתם עובדים עם מערכת תופים בס 3 גיטרות וזמר שזה שונה לגמרי...
לא זוכר של מי היה הרעיון שאני יעלה תצלום מסך . . . אם רק תגיד לי איך עושים זאת בשמחה
וגם למי שרשם "קיק 20 ערוצים בס 15 ערוצים וכו " אז לאאאאא
נתחיל בהכי פשוט
קיק
בס
היההט (כפול 2-3-4 )כמה שבא
סנר
פרקשן (4-5-6 ערוצים)
הייהט פתוח
קראש
פד
3-4 לידים
ליפטים
סאונד אפקטים
ווקאלים

עוד לא התחלית וכבר הגענו ל למעל 30
מתחילח להצטייר לך בראש?
jonathanbarak
תומך
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 20:27   
ציטוט:
איפה כתבתי משהו כזה?

ציטוט:
אפשר גם להסתכל למה בדיוק יש שימוש בכלכך הרבה ערוצים.

אפשר להקליט 16 ערוצי גיטרה בשביל סאונד ''שמן'', ואפשר לעשות את אותו הדבר עם 2 עד 4 ערוצים אם משתמשים
בגיטרה+מגבר המתאים לתפקידים ולהפקה (כמובן גם לנגן ליינים בהתאם), להשתמש במיקרופון(ים) מתאים
במיקום מתאים בחדר המתאים...

אני מבין רמזים...

ציטוט:
על פי מה שהבנתי מדבריך לגבי פריסת הערוצים (ושוב אני מנסח את זה בדרך האישית שלי), אין לך 100 ערוצים
פתוחים ומנגנים בבת אחת, משמע לפרוייקט שלך אין 100 ערוצים.
יש לך 100 ערוצי פרוייקט, מנוצלים בדרך זו או אחרת לטובת אפקטים ותוספות אלו או אחרות או פה ושם לופ.

זה בדיוק מה שיש ל itay.vybz

ציטוט:
מי?

Rick Rubin

ציטוט:
לא זוכר של מי היה הרעיון שאני יעלה תצלום מסך . . . אם רק תגיד לי איך עושים זאת בשמחה

לוחצים על Print Screen או Prt Scr בקיצור. פותחים את הצייר ולוחצים Ctrl+V או PASTE מהתפריט.
שומרים את התמונה ומעלים לאתר שיתוף תמונות ושמים לינק פה.

בהצלחה
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: חמישי 14 ינו',10 20:38   
ציטוט:
אני מבין רמזים...

ואם אני אענה באותו הניסוח שאתה השתמשת עד עכשיו אני אגיד: ואני הבנתי עם מי יש לי עסק #wink

די. אני מהטיפוסים שלא צריך לרמוז. אם יש לי מה להגיד אני אומר את זה.
אני לא מכיר אותך ואין לי חצי סיבה לחשוב שאתה לא מפיק טוב או מעבד טוב או גיטריסט טוב...

אני רק מבין שאתה נעלב מהר מאוד #sorry
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
עמוד 2 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון