תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:02
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בהקמת אולפן ביתי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  nu flood  
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 12:01   
למעשה בדקתי את הכרטיסים הנ"ל ואמנם סה"כ יש להם 8 חורים אבל לפי המפרטים שלהם יש רק שתי כניסות ולא 8. אבל אני אמשיך לחפש במשומשים. תודה.
Frostomm
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 12:11   
לעניות דעתי תשקול שוב את הצרכים שלך.

להקליט תופים באולפן ביתי בבית זה כאב ראש עצום, והרבה תסכול, במיוחד אם יש בעיות תקציב.
אתה רק מתופף או שאתה יודע לעשות עוד דברים?

בעיקרון, אם תקליט תופים בחדר חזרות שלך/אולפן/חדר שינה, עם ממשק זול (=פרה אמפים לא טובים) אז ממש אל תצפה ליותר מידי. (וזה בלי המיקרופונים)
אני יודע שאמרת שאיכות לא חשובה לך, אבל בכסף הזה אתה יכול לקנות הרבה יותר בתוספת איכות, רק בלי התופים. אפילו אם הייתי מתופף הייתי שוקל.

ולגבי התקציב- אתה לא יכול ב7000 לרכוש מחשב+ממשק+מקלדת+מוניטורים. תוסיף עוד אלפייה או 2 לפחות. (במקומך הייתי מכפיל את זה, אפילו כמתחיל).

מצטער אם קצת אכזבתי אותך, אבל אני רוצה את טובתך המוחלטת.

בהצלחה! #thumbsup

נ.ב.
כדאי שתחרוש את הפורומים המתאימים, ויש המון חומר ברשת. לי זה מאד עזר.
  nu flood  
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 12:56   
למעשה אני לא מתופף בכלל. אני גיטריסט וזמר. אני פשוט רוצה שתהיה לי האופציה להקליט תופים...לא בחדר השינה אלא אכן בחדר חזרות\אולפן (כדי לחסוך עשרות דולרים בשעה). להוסיף 1000, 2000 או אפילו להגיע ל-10000 אני יכול. אני בוונה לא רוצה למשוך עוד ועוד למעלה כי זה לא יגמר. תמיד אפשר להוסיף עוד רק מאה שקל או רק אלף שקל בשביל משהו שהוא יותר טוב אז זה מגיע להרבה יותר ממה שתוכנן. ובשביל מי שלא מומחה בנושא זה קל להתבלבל.
עזבו מחשב בנתיים, איתו אני אסתדר. מקלדת למידי זה גם נראה לי פשוט. מוניטורים ראיתי שיש מבחר בלא יותר מדי כסף. אז בעצם הכרטיס קול הוא הדבר הכי מסובך מבחינתי...במיוחד כי אין לי מושג מה ההבדל בן ה-PCI ל-FIRE WIRE או USB. ואיך אני יודע אם זה שיש 8 או 6 כניסות אומר גם שהן כולן מכילות פרה אמפ ואם פרה אמפ דרוש להקלטת תופים או גיטרות דירקט.
בקיצור, מהבחינה הזאת אני דביל מוחלט.
קיוויתי שייעצו לי פה כי להתחיל למצוא בפורום את השירשור הספציפי זה די קשה.
אבל אני אאלץ בכל זאת כי כנראה אין תשובה פשוטה.
אם מישהו מוכן לתת לי מסנג'ר או ICQ (או סקייפ) שלו אני אשמח כדי שיסביר לי דברים שעולים במקום שאני אחזור עליהם פה כל הזמן.
תודה
נמרוד פר
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 13:55   
האמת שזה לא כזה מסובך.
נכון שיש המון דגמים של כרטיסי קול, אבל כל דגם שאתה רואה למכירה אתה יכול לכתוב את השם שלו בגוגל ולראות בדיוק כמה כניסות ויציאות יש לו, וכמה מהן מוגברות.
רוב הכרטיסים באים עם זוג כניסות מוגברות או במקרה הטוב 4.
חוץ מזה, מה שאמרו לך קודם נכון, להקליט תופים באולפן ביתי זה באמת כאב ראש, כי אתה צריך להשקיע הרבה כסף חוץ מהכרטיס קול במיקרופונים, פרי-אמפים, כבלים, סטנדים וכו. בקיצור זאת לא השקעה לאולפן הביתי הממוצע, בטח שלא כשאתה מתחיל.
עצה שלי, תקנה כרטיס קול נחמד, motu, rme וכו', לא חסרים. תתחיל בלקנות קונדנסר טוב, זוג פריאמפים ומוניטורים סבירים. תתקדם משם.
אם אתה מתעקש ללכת על הקלטות תופים, תוודא שלכרטיס קול שתקנה יש לפחות 8 כניסות, תתארגן על שמיניית פרי-אמפים, סט מיקרופונים לתופים וכל מה שכרוך בזה. לדעתי תצטרך לפחות השקעה של 15,000 ש"ח כדי לקנות את כל זה, אז תחשוב אם בא לך להתחיל כבר משם או שאתה מעדיף להתחיל קצת יותר באיזי ולהתפתח משם.
  nu flood  
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 14:29   
כמו שאמרתי קודם אז מיקרופונים אני לא אקנה עכשיו בכל מקרה אלא אשתמש בסט מלא שיש לחבר.
לגבי פרה אמפים, אפשר לקנות כאלה בנפרד שהם לא בילט אין בכרטיס? כמה כל אחד כזה עולה?
נמרוד פר
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 15:05   
בודד עולה מ1000 ש"ח ומעלה. שמינית פרי-אמפים סבירה תעלה 2000 דולר, אולי פחות אם תמצא יד שניה או מהחברות ה"חסכוניות" יותר.

מה שכן, כדאי לך להתחיל להתרגל למצוא תשובות לשאלות מהסוג הזה בפורומים השונים, או אפילו ע"י חיפוש בגוגל, ששם יש לך את כל התשובות.
כשאתה מחפש בגוגל יש לך אפשרות לגלוש לאתר של החברה ולראות את המפרט הטכני, ובנוסף לראות אם יש עליו סקירות בפורומים למיניהם.
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 17:08   
לבחור ששאל את השאלה ...

מה שהצעתי לך זה שילוב של שני מכשירים:
1. שמיניית פרה-אמפים עם ממשק I/O דיגיטלי (פורמט ADAT)
2. כרטיס תומך בממשק הזה

במילים פשוטות מה שזה אומר:
הכרטיסים שהצעתי לך שם באים עם שתי כניסות, אבל אפשר להרחיב את כמות הכניסות פשוט על ידי חיבור של מכשיר כמו הבהרינגר (ממשק ADAT מאפשר לך להעביר שמונה ערוצים ממוך הכרטיס ושמונה ערוצים לתוך הכרטיס).
זה היה כל הרעיון, ככה אתה מקבל מערכת שתומכת במספיק ערוצים, לא קורעת לך את הכיס ובעתיד אם תרצה להשתדרג אתה תמיד יכול להחליף כל חלק בנפרד.

בקשר לזה שהקלטת תופים היא כאב ראש ... וואלה, אני מסכים שזו הקלטה קשה יחסית, אבל לדעתי היא גם נחשבת קשה כי לרוב האנשים באולפן הביתי לא יוצא לתרגל אותה יותר מידיי (לרובם אין מקום לתופים באולפן, אין מספיק כניסות/יציאות על כרטיס הקול ואין מספק מיקרופון או פרה-אמפים).
אם אתה יודע שאתה הולך להקליט תופים אז יכול להיות ששווה לך להתעקש על מספר הכניסות, כי להקליט תופים עם ציוד חיצוני מוגבל ובלי אפשרות למיקס אח"כ ממש יבאס אותך.

אז אנחנו עדיין מדברים על כרטיס ושמונה כניסות מוגברות ב-3000 שקל, שזה הספק לא רע.
דבר אחד חשוב שצריך לזכור .... להתאים ציפיות, אל תצפה שבלי ניסיון ועם ציוד ב-7000 ייצאו לך הקלטות שנשמעות כמו מיליון דולר, מצד שני אם תשתמש הרבה באוזניים תוכל להוציא תוצאות סבירות בהחלט (אני תמיד נזכר בתקופה שעבדתי עם 4Track מבלי ידע טכני בכלל, השתמשתי בכל מיני טכניקות שבדיעבד אני מבין למה הן היו מתאימות).
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',07 14:17   
תודה לכל מי שענה.
קיבלתי כמה טיפים מצויינים לגבי כרטיסי קול.
עוד נתראה בשאלות הבאות שיצוצו #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון