תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אך להקליט את הווקאל עם אפקט חיצוני לאחר הקלטת השירה?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
adam77
תומך
הודעה פורסם: ראשון 23 יול',06 23:48   
you were right, it's a mishmash up here...
I've been looking for a space for my 2 cents, but it's growing narrow
with each clarification... #ugh
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 24 יול',06 01:45   
זאת אחת הבעיות בשימוש במחשב בתור מולטיטרק כשאין מספיק ערוצים יציאה פיזיים, כל עוד אתה מנצל את שתי היציאות למטרת שליחה לאפקט וממנו חזרה למחשב, לא תוכל להשתמש ביציאות האלה גם למוניטורינג, ולכן אני רואה (עכשיו 2 בלילה) פשרה אחת, בהתחשב במיקסר והאפשרויות ניתוב שלו (דיי מרגיזות לטעמי)

מאחר וערוץ הווקל הוא מונו (בתיאוריה, להקלטת סטריאו של הערוץ היבש אין משמעות, ), נשתמש בצד אחד שלו למוניטורינג, וצד אחד להקלטה.
את הערוץ המוקלט (הרטוב), למרות שהוא בסטריאו, ולצורך מוניטורינג בלבד, ננתב במונו ר-ק ליציאה הימנית של הכרטיס

*כדאי בכלל לאמץ צורת חשיבה כזאת, שהיציאות וכניסות בכרטיס קול שלך הם לא יחידת סטריאו אחת, אלא זוג נפרד של ערוצי מונו, וכל כרטיס קול מודרני ותוכנת הקלטה תומכים בגישה הזאת, יש לזה עוד הרבה שימושים, במיוחד במערכות מוגבלות ערוצים, ויש אינסוף פתרונות יצירתיים לניתובים

אחרי שסידרת את ההגדרות האלה, חזור למיקסר.

ערוץ 1, פיידר סגור, AUX 1 במצב PRE FADER!, פתוח.
ערוץ חזרת האפקט(3-4), פיידר פתוח, מנותב לALT, משם למחשב
ערוץ 2, פיידר פתוח, ושולח למאסטר - הערוץ הזה בעצם מקבל מהתוכנה שלך גם את הערוץ היבש, וגם סיכום מונו של האפקט, המוניטורינג כאן הוא למטרת איכות הקלטה בלבד.

שים לב, את המחשב אתה צריך לנתב פה אל שני ערוצי מונו ולא לערוץ סטריאו אחד, אבל במוד עבודה רגיל תוכל להחזיר את היציאות של המחשב אל כניסת סטריאו אחת
  caesar  
הודעה פורסם: שני 24 יול',06 21:16   
עשיתי את זה ועדיין יש לי פידבק כשאני מגביר את הערוץ של החזרה מהאפקט.
אך אולפנים עושים את זה?...
תנו לי סטפ של אולפן ממוצע שבו הוא מוציא ווקאל מהמחשב אל האפקט ומחזיר אותו ללא פידבר במוניטורים גבוה ובהקלטה חזקה...
למה זה כל כך קשה? #mad
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 24 יול',06 21:48   
באולפן יש יותר מ 2כ/י לכן שולחים מיציאה אחת או שתים (תלוי בסיגנל) ישירות לתוך האפקט ומקליטים לשתי כניסות נפרדות.
אין בד"כ צורך במיקסר בתור מתווך למעט אם הוא משמש כEQ מעשיר סאונד מתאם עוצמה, או בפטנטים יותר מורכבים, בכל מקרה גם המיקסר מכיל הרבה יותר אופציות לשליחה וחזרה.

הבעייה במקרה שלך היא גם לבצע את השליחה לאפקט גם הקלטת החזרה ממנו וגם לנטר את הסיגנל מה שלא אפשרי בכרטיס עם 2 כניסות ויציאות היות ואתה לרוב רוצה להקליט סיגנל מחזרת האפקט ללא השירה, סביר להניח שפה גם הטעות שלך ואתה מערבב את הסיגנל מהיציאות בחזרה לכניסות ויוצר פידבק.

פיתרון אפשרי שליחת כל המיקס לערוץ אחד בצורה מונופונית , למיטב זכרוני יש דרך לנתב ערוצים במיקסר שלך ליציאת alt שמשמשת לניטור בלבד ולא מופיעה ביציאות l/r שאמורות להיתחבר לכניסות ההקלטה בכרטיס.
שליחה של יציאת השירה המונופונית ישירות לכניסת האפקט דרך הערוץ השני שלא בשימוש, והקלטה חוזרת לכניסות בתצורה סטריאופונית בחיבור ישיר מהאפקט.

כך תוכל לקבל גם ניטור מסויים אם כי לא סטריאופוני וגם להקליט את האפקט.

אם אתה ממש לא מבין על מה אני מדבר וחש צורך להפציץ במבול של שאלות עיין קודם בשרשרת חיבור מוניטורים למיקסר שעוסקת במיקסר כמו שלך ודרכי החיבור שלו למחשב ולמוניטורים, כמו כן לוח מחברים (patch ) יכול לעזור לך להחליף חיבורים במהירות.

כמו כן ניתן גם פתרון אחר אפשרי מעלי
הודעה פורסם: שני 24 יול',06 21:56   
הייתה לי הרגשה כזאת, המיקסר הזה דיי מזעזע באיך שהוא מנתב, זה מה שקורה שדוחפים 1000 אופציות בקופסה של 30 סנטימטר, כשכפתור אחד משמש ל3 משימות ושולט על 2 יציאות שונות.

הדרך לעשות את זה דורשת מערכת ניתוב נפרדת, ז"א כפתור מנתב למאסטר, כפתור מנתב לגרופ, ויותר מ2 יציאות מהמחשב שלך (אם תרצה לעבד יותר מערוץ אחד או לעבוד בסטריאו)

אם רוצים להקליט רק ערוץ רטוב, ולא לבצע את העיבוד תוך כדי המיקס והורדה ל2 ערוצים, צריך לשלוח את הווקל לערוץ, הווקל הזה מנותב למאסטר ונשלח באוזילרי לאפקט.
החזרה מהאפקט מנותבת לגרופ ולא למאסטר, משתי סיבות, האחת, כדי להקליט מהגרופ, והשניה היא שאת המוניטורינג נעשה לאחר ההקלטה, מה שמוביל אותנו ל:
ערוץ נוסף מהמחשב, שמכיל את הערוץ הרטוב שמוקלט חוזר למיקסר למטרת מוניטורינג, ומנותב למאסטר.
המטרה של הערוץ הזה היא לוודא שהכל בסדר בהקלטה, וכדי שנשמע את האפקט ביחס למקור, ולכן תוך כדי ההקלטה והכיון אפשר לשחק עם הפיידר שלו בלי שהוא ישפיע על שומדבר אחר..

עדכון.. כאמור, ראיתי את זה ב2 בלילה...
- ערוץ 1 (ווקל מהמחשב) מצב פרה-פיידר, פיידר סגור(!) אוקזילרי שולח.
- חזרת אפקט בערוץ סטריאו, מנותבת אל המאסטר (החיבור הזה יצריך אותתך לשנות את החיבורים שלך, יציאת המאסטר הולכת להקלטה, המוניטורים מחוברים ליציאת הקונטרול-רום )
- ערוץ 2(חזרת מוניטורינג מהמחשב, עם ניתוב מהתוכנה של הערוץ היבש וגם הרטוב המוקלט, את הבאלאנס ביניהם תעשה בתוכנה): הערוץ הזה מנותב של הALT

באיזור של הקונטרול, קבע את ALT כמקור שלך, , ושלוט על המוניטור עם כפתור הקונטרול
ואני מקוה שעכשיו זה יעבוד
  caesar  
הודעה פורסם: שלישי 25 יול',06 00:03   
תודה רבה על התשובות #clap
shansound
הודעה פורסם: שלישי 25 יול',06 01:05   
נראה לי שיש לי את הפתרון הכי פשוט בשבילך וזה במידה ואתה יודע את כמות האפקט שאתה רוצה להקליט.
שים את ערוץ השירה ואת החזרה של האפקט בסולו ופשוט תעשה BOUNCE בדיוק כמו שאתה עושה למיקס סטריאו (כי חבל לאבד חזרת אפקט סטריאופונית) ו...זהו בעצם , תעדכן אם זה עבד
נ.ב - את ה BOUNCE אתה יכול לעשות בדיגיטל דרך הכרטיס כדי לא לאבד דור ואת המאסטר אתה יכול לשים ב-MUTE כדי שלא יהיה פידבק.
בהצלחה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון