תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:32
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קומפרסיה לא מובנת
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (200) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 19:06   
caesar :
הכיוון שאיליו אני מתכוון זה שיש אנשים שאומרים, וואו ,בשיר הזה והזה יש קומפרסיה מטורפת על השירה איזה יופי בלה בלה בלה..
כאילו... אך הם שמים לב לזה למה זה נשמע לי כמו שירה רגילה ולא שונה מהאחרים (אני לא חדש בעיניין אני קרוב ל10 שנים יוצר ויצא לי לשמוע המון מכל וכל ואת רוב השירים אני מבין אך נעשו) .

בהרבה מקרים לא קל לשמוע קומפרסור, ובהרבה מקרים צריך פשוט לדעת למה להקשיב.
ואגב, בעיניי "קומפרסיה טובה" (ברמה הטכנית, לא האומנותית) היא כזו שלמרות שאני יודע "למה להקשיב", עדיין קשה לי לזהות את המכשיר נכנס\יוצא ל\מפעולה.

קומפרסיה "מטורפת" על שירה ניתן לזהות בקלות:
נסה להקשיב למקומות בשיר בהם הזמר מנסה לשיר יותר חזק (לצורך העניין, מתיימר להגדיל את התחום הדינאמי הנשלט באכזריות בממלכת הקומפרסור).

אם אתה שומע את הזמר מתאמץ לשיר, ועדיין אין שינוי משמעותי בעוצמה - בד"כ סימן שפועל כאן קומפרסור.

אם באותו מקרה אתה מזהה שינויי עוצמה קיצוניים (חזק, פתאום חלש, שוב חזק וכו') ייתכן ומדובר בקומפרסור שאינו מכוון היטב ביחס לביצוע המוסיקלי.
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 19:38   
ציטוט:
אני לא מדבר על התפקיד הרגיל של הקומפרסור אלא על ה"אפקט" שטכנאי סאונד מבצעים בשירה בעזרת קומפרסור שנותן לסאונד להישמע בצורה חדה יותר או לא יודע מה... זה כנראה מה שאני לא מבין.!

יכול להיות שהמילה "חדה" כאן היא משמעותית... יש אפשרות לכוון חלק מהקומפרסורים כך שיתקבל אפקט של דגשים על הברות "חדות" שלהן התקף מהיר (ק', ב', ת', וכו'). בשילוב נכון עם אקולייזר כירורגי- זו תוצאה מאוד "חדה" ומעניינת מבחינה אמנותית.
נסה להקשיב לרצועה The Sky Moves Sideways Phase 1 של porcupine tree, ותגיד אם לזה התכוונת. ובכלל כדאי להקשיב לזה .... #read
  caesar  
הודעה פורסם: ראשון 19 פבר',06 01:07   
תודה רבה על התשובות עזרתם לי מאוד במיוחד עם מה שאמרת על העלייה בחוזק השירה ללא עלייה של עוצמה.
לגביי מה שנאמר פה לפני על הקומפרסור שלי זה טוב או לא טוב ? אני לא ממש חזק באנגלית.. :sad:
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 19 פבר',06 01:30   
caesar :

לגביי מה שנאמר פה לפני על הקומפרסור שלי זה טוב או לא טוב ? אני לא ממש חזק באנגלית.. :sad:

inaudible = לא שמיע, ז"א המכשיר בנוי במכוון שלא להיות מורגש או לפחות אחד ממצבי העבודה שלו הוא כזה.

Peace,

Zooot
Oded
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 19 פבר',06 04:37   
הדבר הכי טוב שאני יכול להציע לך, זה פשוט מאוד לשחק איתו קצת.
ככה תראה איזה צבעים אתה יכול להשיג איתו, איך הוא פועל במצבים שונים, ומה עושה לסאונד (=איך שזה נשמע! לא רק 'על הנייר') כל דבר.

רק ככה אפשר לענות לשאלה: "איך משיגים את האפקט". שחק איתו בכל מצב אפשרי עד שתגיע למה שאתה מחפש.

בכל מקרה - קח בחשבון ש"המכשיר הזה שעושה את זה כמו הסאונד של סטינג" פשוט לא קיים - כי אחרת לא היתה לטכנאים עבודה. זה לא רק קומפרסור - זה שילוב של עבודת מיקס שמושפעת מהמון גורמים, ועל זה באמת נכתב המון בפורום, וזאת לא השרשרת המתאימה.
קומפרסור
הודעה פורסם: ראשון 19 פבר',06 10:15   
קומפרסור לשירה- אם תשתמש באטאק מהיר מאוד(5 מיליסקנד)הקומפרסור יפעל על כל האותיות בעלות אטאק מהיר(ולא חסרות כאלה בעברית:ת,פ,ק)תקבל שירה עצבנית עם ביצים.ריליס מהיר מדי יכול לגרום לפימפומים ואפילו לדיסטורשן.אם הטרשהולד שלך נמוך והקימפרוס שלך אגרסיבי(ביחס)והגיין מופנה ימינה(מגביר)אז תוכל להוציא את הנשימות של הזמר.סוג הקומפרסור (מנורות/אפטי וכדומה)נותן שירה מרוחה או לחליפין שירה ממורכזת באמצע.
קומפרסור לבס-כלי דינמי מאוד. אטאק מהיר מידי יכול להרוג אותו ריליס מהיר מידי יגרום לפימפומים וחוסר יציבית בבס(תוים מסוימים יכולים להעלם)
קומפרסור לתופים-אטאק וריליס מהירים.בכלל תנסה לשמור על המעטפת המקורית של הצליל.לסנר יש אטאק מהיר כנ"ל לתוף רגל
הדרך הכי טובה היא להתנסות
תקשיב לשיר השני בדיסק הראשון של COLDPLAY קומפרסיה עם אופי מורגשת מאוד על כל השיר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון