The Future of Sound Production: Exploring the Latest Innovations in Audio Technology
תפריט
שלום אורח ::: Mon, 10 Nov 2025, 04:34
logo המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine AI

וינטאג' וקלאסיקה של פדלים מ-TC Electronics

Thursday, 01-05-08, 20:30, ACT ::: ::: נושא: כלי נגינה והפקה @ 1628

TC Electronic, שאת מוצרי הגיטרה המעולים שלה התחלנו לראות לאחרונה בישראל, חידשה את האגדה של עצמה בסדרה Classic Pedal משנות ה-70 המתוקות. הסדרה כוללת בניה מחודשת של שלשה אפקטים מבוקשים ביותר בכל הזמנים, הפייזר, הבוסטר-דיסטרשן והססטיין משולב איקיו פרמטרי.
ה-TC XII Phaser  הוא רפרודוקציה של המקור הפופולרי, ומציע פייזר צלול ומגוון, ומציג אפשרויות משחק רבות עם שלטי מתנד האפנון הנמוך, שליטת רוחב האפקט ומתג הפילטר בין 4-8-12 kHz - ממש כמו בדגם האורגינלי. ה-XII ניתן לשימוש בדרכים רבות, מצליל אקורדים פאנקי נקי או ריפים  פורצים, ועד סולואים מטליסטיים רוויים למדי.

וינטאג' וקלאסיקה של פדלים מ-TC Electronics

ה-Booster+Distortion מציע שמישות כפולה כבוסטר ודיסטורשן המדגים את הסאונד הקלאסי של המקור בכל נואנס שלו. הוא מציג את האיקיו האוריגינלי של בס וטרבל, כמו גם שליטת יציאה וכמות דיסטורשן. הוא יכול לשמש כבוסטר שפועל קבוע לתגבור נוסף של הגיטרה כך שהשפופרות תעבודנה יותר קשה ותיצורנה אוברדרייב חזק. כמו כן ניתן למתג את הבוסט לרגעים בהם נדרש תיסוף עבור סולו או מעבר בולט. בנוסף, הפדל מציע שליטת רעשים באמצעות  Noise Gate מובנה, כך שהדיסטורשן בריסון מלא.
וינטאג' וקלאסיקה של פדלים מ-TC Electronicsה-Sustain+Parametric Equalizer הינו חיית סאונד ברמה אולפנית המציע קומפרסור עם שליטה מלאה בתחום התדר, הססטיין והפונקציה הנבחרת. מגע מודרני יושם באיקיו הפרמטרי האפקטיבי למדי, כך שהפדל יתאים לטווח רחב שבין ניואנס דקיק לססטיין מסיבי.
ניתן להשתמש בפדל להגברה או הנחתה של מוצא האות כאשר צליל הגיטרה נופל או עולה מעל סף מסוים, ודחיסה מרבית יעילה כאפקט מתאים לפאנק או קאונטרי עם סאונד פרקסיבי מחמיא. מעל כל אלה, בל נשכח את יכולת הגברת הססטיין (משך) של התווים המנוגנים כיוון שהיציאה גוברת ככל שאות הגיטרה בכניסה נחלש.

וינטאג' וקלאסיקה של פדלים מ-TC Electronicsבסדרת הוינטאג' ניתן למצוא את ה-Vintage Tremolo, המעניק  שיחזור של פדאל קלאסי המעניק סאונד חם וגדול של פעם, עם אפשרות לוויסות הטרמולו לפי הטעם והקטע המנוגן. לרשותך שליטה על מהירות, עומק ועוצמה, וכפתור בחירה בין הטרמולו העדין לטרמולו כבד ואינטנסיבי יותר.
ה-Vintage Bass Distortion מיועד ממש לגיטרה בס ומעניק שליטת פאז בתחום הנמוך, ויש אפשרות למזג בין הצליל הנקי לאפקט.
ה-Classic Octa Screamer מציג אוטקבר וינטאג' שנותן את הסאונד המוכר והחם מכל הזמנים, עם טכנולוגיה מתקדמת  המשפרת את האוקטבה העליונה ולא מחסלת את האוברטונים והסאסטיין. המכשיר מכיל טרבל -בוסט מובנה עד 30 דיבי ושליטה על כמות הבווינטאג' וקלאסיקה של פדלים מ-TC Electronicsסט, מיקס (ערבוב עם האות המקורי), ומתג מעקף לבוסט.

עוד פדלים חשובים הם ה-SCF  - קורוס ופלאנג'ר יחדיו, המציגים היסטוריה של 25 שנה כלהיט מחברת TC עבור כל גיטריסט מקצועי. אמנם נועד במקור לגיטרה, אך נמצא בשימוש גם אצל קלידנים רבים, וזאת כדי להעניק את הסאונד האופייני לפסנתר ה-Rhodes הקלאסי.
עם תחום דינמי מפתיע ועבודה שקטה למופת, ה-SCF הוא עדיין הצירוף המועדף של סטריאו Chorus + פיץ' מודולטור ו- Flanger.
לבסוף, אחד הפדלים המוצע במיקום התחלתית בשרשרת האפקטים, ה-VPD1, המשמש כדרייב מקדים ומעניק איקיו והדמיית רכיבי ווינטאג' אותנטית של מגברים-של-פעם  וגם בוסט לתחום הביניים הרגיש. לרשותך אינטגרציה חלקה עם מערכת G-System של החברה, חיווי למצב בוסט, שליטת דרייב ועוצמת יציאה, הנחתת בס לערוץ הבוסט, וסימולטור רמקולים וינטאג'.   ::::  הנה הדגמות ווידאו

הכותב: ראובן מנשרוף, מייסד ועורך אקט מוסיקלי ומומחה אודיו בעל 45 שנות ניסיון.

גלו מבצעים מדהימים! לחצו כאן כדי לגלות את רבי המכר של Temu ולקבל את חבילת הקופון שלכם בשווי ₪400. קבלו חיסכון ללא תחרות בכל זמן ובכל מקום. אל תחכו - פעלו עכשיו וחסכו בגדול!
  • כלים וירטואליים, פלאגים - VST/i
    RE: VST ARSENAL 2024
    mixtrim: פוסט הסיום החגיגי! :bass: :guitarist: :drummer: :singer: :acousticG: :keyboard: נכתב... לשרשור המלא אחרון
  • 24 שעות- אוף טופיק
    מישהו זוכר את החולצה הזאת?
    miko: יש לי אותה איזה 2 עשורים ואפילו לא דהתה! (התמונה מטעה, זאת זווית... לשרשור המלא אחרון
  • אקוסטיקה, סביבת עבודה
    איטום לחדר של תופים במרכז לימודי נגינה
    שאול: אני יש לי מרכז לימודי נגינה ויש כמה חדרים של חוגים אני עכשיו עובר... לשרשור המלא אחרון
  • קידום עצמי
    RE: Boketto - הרכב אינסטרומנטלי חדש
    acidhead: היה הרכב ישראלי אחר עם אותו השם לשרשור המלא אחרון
וינטאג' וקלאסיקה של פדלים מ-TC Electronics
by