ציטוט: |
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם Troll הוא באי תגובה. ולהזהיר את הסובבים בכל דרך אפילו בדרך חיצונית נסתרת, שלא להגיב לו בשום צורה.
אם תכתבו לו בצורה הגיונית, הוא "ניצח". אם תקללו אותו, הוא שוב "ניצח" אם תעליבו אותו, זה עבורו "ניצחון מעולה". הוא ממתין לכל אלה, הוא מצפה לתגובות הללו, זה עבורו ההוכחה שהוא הצליח. את הכל הוא יכול לסבול חוץ מאשר את ההתעלמות. ההתעלמות הורסת אותו. אחד הדברים שממש אסור לעשות ברגע של כעס ועצבנות, אל תקפיצו כותרת "זהו, אני עוזב את הפורום הזה שלום ולא להתראות... "(ובגוף המכתב... "מי שירצה אותי יידע איפה למצוא אותי"). זה הרגע המאושר ביותר שאתם יכולים לגרום לטרול שלכם. לזה ממש הוא המתין, זו מכת הנוק אאוט שלו, זה הניצחון שלו ב-"הא" הידיעה. אם הדם עלה לכם לראש, פנו בפרטי למנהל הפורום, לחבר בשטח ושתפו אותו בתחושתכם. |
ציטוט: |
כהשטרולים חשים שמתעלמים מהם, הם הופכים פרועים ומחריפים התגרויות. הם חייבים לקבל תשומת לב. הם מתחילים בהצפות של תגובות או אשכולות פרובקטביות. אם מחקו להם תגובה, הם זועקים לחופש הביטוי. תוקפים את המנהלים ואת האתר במילים הכי מגונות. מנהלי הפורומים נכנסים לעבודת נמלים מעצבנת. הם צריכים להתחיל לחשוב על כל מכתב ומכתב מה לעשות איתו ועד כמה אפשר לעבור עליו לסדר היום וכשצריך למחוק, הם כבר חוזים מה הולך לקרות להם מהטרול. ואז, תמיד יצוצו כמה כותבים תמימים שיתייצבו על המשמר ויטיפו למנהל הפורום על כך שהוא מחק לטרול את האשכול. משפטים כמו "אני מתנגד לחלוטין לדעתך אבל אלחם כדי שיאפשרו לך להגיד את כל מה שבדעתך", מתחילות לצוץ פה ושם, מה שמעודד מאד את הטרול ומביך מאד את מנהל הפורום. פה ושם יצוצו תגובות או כותרות "אתם מתנהגים כמו דיקטטורים" מצד חברים שטרם התבססו בפורום ולא מודעים במי מדובר. יש פעמים שחובה למחוק אשכול שלם על כל תגובותיו ואז אותם שהגיבו באשכול חשים שסתמו להם את הפה בעוד המחיקה לא כוונה בכלל אליהם.
|