Supporter
פורסם: רביעי 24 אוק',01 00:03
לפעמים כותרת המודעה מטופלת על ידנו, ומהסיבות האלה:
1. כותרות שאינן אומרת כלום על התוכן של ההודעה, או אפילו מטעות. כמו למשל "בעיה!", "קיובס", "מישהו אולי יודע?" ו"כבלים" (עדיין אפשר למצוא בפורום). את זה אני נאלץ לעשות הרבה פעמים, למרות שהענין צוין במדריך המהיר. כותרת ברורה חשובה להתמצאות מהירה ברשימות הארוכות שיש בפורומים, וגם למי שמחפש מילת מפתח, ואנחנו יודעים את הבעיה הכואבת של עצלנות החיפוש. אן מה לעשות, לא כולם "כתבנים מלידה".
2. תיקון שגיאות כואבות (כשזה בכותרת), ומאותם סיבות כמו בסעיף הקודם. דוגמאות כמו Kubis או lokig, שתסכימו איתי שמי שמחפש Logic יפספס קצת.
3. כותרת שמכילה את כל ההודעה. הרבה פעמים אנשים רושמים את כל ההודעה בכותרת, ומשאירים את גוף ההודעה ריק! זה קורה הרבה לצערי. דוגמא קלאסית:
"איזה מיקסר היית קונה לאולפן שמיועד רק למוסיקה אלקטרונית ואיזה מגבר כדאי לקנות ואיך לחבר אותו לכרטיס קול?",
ולאחר מכן במודעה עצמה : "אפשר לענות לי גם באימייל"...
4. חלקים שונים באתר של אקט מוסיקלי שואבים מהפורום את הכותרות בזמן אמת כדי שיוצגו בתקציר ויהיה קל במבט מהיר לראות מה חדש בפורום. מאותן סיבות שלמעלה וגם זו, הכותרת לפעמים צריכה תיקון. בנישה הזו כלולות כותרות שניתן לרשום אותן אחרת מבלי לפגוע בהן. למשל "האם הסינטי של רולנד XCD יותר עדיף מהסינתיסייזר של ימאה CX2" לפעמים אפשר להסתפק (בכותרת) ב "XCD או CX2?
כתרגיל, גשו לעמוד הראשי של האתר וראו איך נראות הכותרות שנשאבות מכאן ונסו להבין על פי הכותרת מה השאלה. הכותרות המוצלחות בולטות מיד.
עוד בנושא זה, הודעות או שרשרת בעלות חשיבות רחבה ועמוקה מופיעות בכותרתן גם מקומות אחרים באתר, כהמלצה חמה מהפורום, וכאן לפעמים דרוש תיקון (או תרגום) לכותרת.
אם אתם לא רואים את הכותרות מהסוג שצינתי כאן, סימן שחלקן עברו כבר טיפול. וזה לא צנזורה או התאמה לטעם, זה לתועלת הפורום ולכל מי שגם לא כתב את אותה הודעה (אפילו בשבילו).
בתקווה שהענין מובן. לקאוס אפשר להגיע בשניה, אני לא מאמין שיש איזה חבר בפורום שרוצה את זה.
יוני:
ראה כותרות שרשראות אחרונות בפורום זה:
"החלפת רצועה בלי הפסקה בטראק מסוים?"
"העברת PRESETS מ SX2 ל CUBASE 4
"PAZ_Analayzer בעבודה משותפת עם שני ערוצים לפחות"
"העתקת group chanel לפרוייקט אחר"
תאר לעצמך שהכותרות היו כדלקמן:
"אני רק שאלה..."
"תהיה לגבי משהו בניואנדו"
"שלוש שאלות דחופות!"
"שאלה תמימה בקיובייס"
שהרי אז היתה הקריאה בפורום נוחה הרבה יותר, הלא כן?
בפורום זה יש מספר חוקים קשיחים שמטרתם היא לשרת אותך ואת שאר הקוראים. פורום זה הוא פרטי ולא ציבורי ואתה פה "כדי להשאר" כאורח בלבד. אתה מתבקש להפנים עקרונות אלה ולהמנע מהערות פוגעות נוספות. תודה.