תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 20:44
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
  RuthPeleg  
חשד לקרינה אלקטרומגנטית בחדר ההקלטות
הודעה פורסם: שני 05 פבר',24 04:07   
שלום, אני עובדת עם אולפן ביתי כבר שנים רבות בלי בעיות עם מקרופון קונדנסר rode nt1 ומקבוק וממשק אודיו של טאסקאם הוא הסטאפ העיקרי שלי. חדר ההקלטות שלי הוא ממד וזו האופציה היחידה שלי איפה שיכולתי להוריד חלקית את רעשי הרחוב ואני ממש לא אוהבת את הסאונד של ה-sm58 שלי ביחס לקונדנסר שנשמע לי פי אלף יותר טוב.

בחודשים האחרונים יש לי רעשי "פצאק" מדי פעם במקרופון קונדנסר שלי rode nt1 וניסיתי כבל חלופי וממשק אודיו חלופי ומחשב חלופי ועדיין יש את הרעשים אבל באופן תמוה כשאני לוקחת את אותו הציוד למטבח או למקום אחר אני לא שומעת את זה קורה. לא יודעת, אולי יש את הרעשים ואני לא שמה לב אליהם כי בסביבות אחרות יש יותר רעש? מצד שני, אני די מנוסה בלהבדיל בין רעשי ה"פצאק" האלה לרעשי רקע כלליים או רעשיים פתאומיים אחרים... אבל אולי בכל זאת פספסתי.

ניסיתי לכבות את כל מקורות החשמל בדירה ורק להריץ לפטופ עם ממשק אודיו וזה עדיין קורה. יש משהו לעשות? יכול להיות שזו בכל זאת בעיה בקונדנסר או שזהו נדפקתי בגלל ענייני דירה או סביבה אלקטרומגנטית אצלי? אני לא רוצה לקנות קונדנסר חדש כשהתקציב שלי מוגבל ולגלות שזו לא הייתה הבעיה ועדיין יש לי אותה.

הפעלתי חיפוש בפורום וצפיתי בקליפ הזה לגבי לחות עם מקרופון קונדנסר ישן ואמנם יש לי את המקרופון הזה כבר שני עשורים...
https://www.youtube.com/watch?v=bBO2NXDPhl0

...אבל אם זו אכן הבעיה, למה אני לא שומעת את הרעש כשאני עוברת למטבח או לוקחת את הציוד למקום אחר? (שוב, אלא אם כן היה את הרעשים אבל לא שמתי לב אליהם כי היה יותר רעש בסביבה) אמנם כשאני לוקחת את הציוד למטבח אני משתמשת בממשק onyx producer, אבל אותו הממשק כן יש לי רעשים כשאני משתמשת בו בממד.

בכל אופן שלחתי הודעה לסיגנאל לשמוע מה דעתם בנידון. אני חוששת שזהו, בגלל קרינה אלקטרומגנטית שלא בשליטתי אז אבוד לי, לא יכולה לספק שרותי אולפן אפילו חצי מקצועיים כי כל מי שבא אלי מביא טייק מושלם אני צריכה להגיד להם להקליט שוב כי נכנסו רעשים סוררים, או בכלל היה ערב אחד שבמקום פעם בכמה דקות או כמה פעמים בדקה זה פשוט קרה ברצף כמעט כל הזמן ואני לא מבינה למה לפעמים יש את זה יותר, לפעמים פחות, לפעמים כמעט לא.

ושוב ניסיתי להוריד את השאלטר על הדירה, לכבות את האייפון ואת שעון האפל ורק לרוץ עם מקבוק וממשק אודיו ועדיין זה קרה אז לא יודעת מה לעשות.

אגב הרעשים הם במקור, לא בפלט, הם נכנסים להקלטות אז זה לא משהו שאני יכולה להתעלם ממנו. #sad

עוד דבר שממש מקשה הוא חוסר העקביות בתדירות ועוצמה של הרעשים, מה שמקשה עלי לדעת שכל פעם ששיניתי תנאים ולא שמעתי רעשים זה אולי כי היה לי מזל ואם הייתי מחכה מספיק זמן זה היה קורה ואני מפחדת להביא מומחים שיגבו מלא כסף פר שעה והבעיה במקרה לא תתרחש כשהם שם ואז תתרחש כשהם לא שם.

אם הייתה לי גישה לקונדנסר להשאיל אותו לכמה ימים לראות אם הבעיה חוזרת אצלי בממד הייתי יכולה לפחות לדעת בודאות אם הבעיה עם הקונדנסר הספציפי שלי, אבל אין לי ואני לא ממש מכירה אנשים אחרים שיש להם קונדנסר ברמה שנעים לבקש מהם להשאיל לי. אני גרה ברמת גן למקרה שאולי מישהו מתנדב לבוא עם קונדנסר שלו לבדוק את העניין לפני שאני אולי סתם קונה קונדנסר חדש ואז צריכה גם להחליט איזה לקנות... חשבתי אולי לקנות rode nt1 חדש כי זה הסאונד שאני מכירה ואוהבת, אבל מצד שני החדשים אולי לא נשמעים כמו הדגם הישן שלי ואולי פחות טובים? לא יודעת, אני לא בעניינים לגבי קונדנסרים סבירים בתקציב נמוך.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 05 פבר',24 05:56   
אפשר שהרעש הוא תוצאה של שילוב בין סיכוך לא מלא של המיקרופון לרעש אלקטרו מגנטי המגיע מציוד הקיים אצל שכנים, לרוב רעש של תרמוסטט מגוף חימום/קירור היוצר ניצוץ באוויר ונקלט במיקרופון במיקום הספציפי הזה.
יש לבחון רציפות של הולכה בין גוף המיקרופון לרשת מגן שלו (ב-rode nt1 היו בעיות כאלה). הבדיקה פשוטה. אם הרשת אינה מוארקת לגוף, היא משמשת כאנטנה.
גם תקלה במיקרופון יכולה לגרום לו להיות רגיש יותר לרעשי קרינה, אך בקונדנסר היו מתווספים לזה גם רחשי רקע.
אני מסתמך על הבדיקות (הנכונות) שביצעת כדי להסיק שיש רעש אלקטרוסטטי מהתקן חשמלי בסמוך לממד (ניתקת את החשמל אצלך אז כנראה מהשכנים).
אפשרויות:
- להביא דגם מיקרופון דומה לבדיקה באותם תנאים
- לברר אצל השכנים אם יש להם מכשיר חימום/קירור באזור הממד. אם כן, דווחי איזה או נסי לקשר בין זמני הרעש לסוג המכשיר.
- לנסות מיקרופון פחות רגיש.
הודעה פורסם: שלישי 06 פבר',24 09:11   
בנוסף למה שראובן כתב בידקי עם כבל XLR אחר ובידקי את המיקרופון במקום אחר (אולפן או חנות) בסביבה שקטה ובסבלנות, קחי איתך גם את הכרטיס והלפטופ.
אם התקלה במיקרופון ניתן בד"כ לתקן אותו.
  RuthPeleg  
הודעה פורסם: רביעי 07 פבר',24 15:02   
טוב קיבלתי גישה לקונדנסר חלופי. בדקתי את שניהם בזמן סמוך אחד לשני, היו לי פצאקים די תדירים עם המקרופון שלי ולא עם החלופי אז מניחה שאקנה מקרופון חדש.
  RuthPeleg  
הודעה פורסם: רביעי 21 פבר',24 04:54   
טוב זמן מה אני נהנית מהקונדנסר החדש שקניתי rode k2 חושבת שאכן הבעיה הייתה המקרופון ורוב הזמן הכל סבבה אבל הלילה במקרה היו כמה דקות רצופות של פופים כמו מכונת ירייה בקצבים עולים ויורדים במקרופון החדש ואז זה הפסיק... כמה דקות אחר כך חזר לקצת והפסיק... דקה אחר כך חזר שוב לכמה דקות ואז הפסיק... בינתיים מאז זה לא חוזר. לאורך הזמן הזה מהר שלפתי את המקרופון הישן ועברתי מהר בין שניהם והוא לא יצר את אותם פופים, הוא יצר פופ פה ושם אבל לא ברצף.

היה לילה אחד לפני שקניתי את המקרופון החדש שגם הישן עשה את זה, אבל במקרה הזה דווקא לא עשה את זה. רוב הזמן הפופים שלי עם המקרופון הישן הם פעם בכמה דקות אחד או שניים. את התופעה הזו אין לי עם החדש בינתיים.

לא יודעת, משהו פה בדירה עדיין לא משהו ולא מצליחה למצוא מה. החשמלאי לא מצא פה כלום. לא יודעת מה נסגר.
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שבת 24 פבר',24 21:32   
ציטוט:
לא יודעת מה נסגר.

נשמע שהבעיה לא הייתה במיקרופון מלכתחילה.
גם התיאוריה של קרינה אלקטרומגנטית נשמע לי מראש מרחיק לכת.

בעיות אלקטרוניות כמו קבל מנופח/אספקת חשמל לא סדירה לטרנזיסטורים או ל op-amps יכולות להתבטא בתופעות לוואי רנדומליות ומשם התיאוריות יכולות מאוד לבלבל.

הרבה יותר סביר שהבעיה בכרטיס קול, מחשב, המטען (של המחשב) או אפילו משהו פשוט כמו כבלים (XLR/USB) או מפצל חשמל.
נסי להחליף כל אחד מהם לנגיד יומיים, בסדר העדיפות לנוחיותך (ובהתאם למה שאפשרי), כל פעם רק החלפה אחת, תנהלי יומן של כל דבר שניסית עד שתמצאי את הרכיב הסורר בשרשרת.

בהצלחה!
עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון