פורסם: שלישי 12 דצמ',23 18:51
שלום אני מקווה שזה הפורום הנכון לפרסם, רציתי להתייעץ על בעיות סאונד שיש לי.
אז ככה, קניתי השנה לאט לאט מוניטור ואז עוד מוניטור ופטיפון ומיקסר בסיסי.
בהתחלה עם מוניטור אחד הכל היה בסדר, חיברתי לכרטיס קול ושמעתי מוזיקה מהמחשב. עכשיו כשהוספתי עוד מוניטור דברים קצת הסתבכו.
המוניטורים הם M-Audio BX5D3
כרטיס קול Komplete Kontrol audio 2
מיקסר OMNITRONIC GNOME-202P
עכשיו מה שקורה כל חשמל שאני מחבר את המוניטורים הם עושים רעש זמזום, כיאלו משהו לא מוחבר טוב וזה עוד לפני בכלל שמשהו מחובר אליהם, עם אנשים אחרים שהתייעצתי נאמר לי שזה קשור לארקה, שקיימת איפה שאני גר.
דבר שני התופעה נהיית עוד יותר בלתי נסבלת כאשר מחברים את המוניטורים למיקסר, נשמעים קולות של טיקטוק או משהו שקשה בכלל להסביר כמו בומים קטנים.
אני כבר אובד עצות כי לשלוח את הרמקולים לתיקון לא סביר שהבעיה בהם כי הם חדשים ואחד מהם עבד בסדר גמור עד לפני שעברתי דירה. ואת הציוד הזה לא יתאפשר לי להחליף בקרוב. האם זה יכול להיות גם בעיות של כבלים? למרות שגם הם חדשים וקניתי יחסית את היותר איכותיים.
יש מה לעשות? אני הגעתי למצב שאני בקושי משתמש בכלל הציוד כי אני מפחד שנגרם לו נזק וגם כשיש רעשים אז פחות אפשר להנות מהמוזיקה.
אשמח לדעתכם.
פורסם: ראשון 17 דצמ',23 15:48
תודה רבה על התגובה המפורטת!
לפי הבנתי מאיש התחזוקה יש הארקה בדירה ובמבנה בכלל, המבנה יחסית חדש.
כל המערכת שזה שני מוניטורים מיקסר ופטיפון מוזנים מאותו כבל מאריך שגם בחיבורים שלו ישנה הארקה בכל חיבור, ההבדל היחידי הוא שבקיר הם בצבע כסף ובכבל מאריך הם בצבע זהב.
פרט ששווה להזכיר: החיבור חשמל של המיקסר הוא כבל חשמל שנאי סטנדרטי ואין לו אפשרות חיבור להארקה, כלומר רק שני פינים בלי שני חיבורי מתחת (למעלה ולמטה) שמתחברים להארקה. אני נמצא בפורטוגל ההארקה כאן שונה מהארץ.
הציוד והכבלים אמורים להיות תקינים, כי הציוד חדש, בכל מקרה נעשו כאן ניסויים שונים להחליף כבלים ולהפעיל את הציוד מנקודות חשמל שונות כאן בדירה והתוצאות היו זהות.
ייתכן ומוניטור אחד מוציא קצת יותר מהשני ויכול להיות שגם הצלחתי למזער את הרעש בכך שחיברתי את הכל באופן יותר יסודי, אבל הוא עדיין אפשר לשמוע קצת ממה שתיארתי. אם לא הזמזום אז לפחות הרעש האחר שתיארתי שנובע מעצם החיבור של המיקסר למוניטורים, שהדרך היותר מדויקת לתאר אותו הוא כמו לב שפועם בתוך המוניטורים.
פורסם: שישי 22 דצמ',23 19:22
העניין עם הרמקול הנוסף לא משנה, כי מאז שעברתי דירה הסט אפ השתנה, המערכת חשמל אחרת. גם כשאני עם רמקול אחד יש רעשים. יותר מזאת, ברמקול החדש יותר שמעתי גם רעש של ציפצופים ורוח. אני מיואש מהמצב.
Expert
פורסם: ראשון 24 דצמ',23 21:11
נסה לחבר את המוניטור רק לחשמל (בלי אודיו) ישירות לקיר בלי מפצל, כבל החשמל עם הארקה (3 פינים) תנמיך את הווליום מאחורה עד הסוף,
עדיין יש רעש?
חזור על אותה הפעולה עם המוניטור השני.
אם אין רעש נסה להגביר את הווליום לנגיד חצי, אבל כאמור ללא שום כבל אודיו מחובר,
עדיין יש רעש?
(ד״א אם יש קצת רעש לבן שאפשר לשמוע ממש מקרוב לטוויטר זה טבעי)
פורסם: שבת 30 דצמ',23 15:34
בינתיים היה כאן חשמלאי ועשה בדיקות, הקביעה הייתה שאין שום בעיה עם ההארקה. מה שכתבת כבר ניסיתי, הרמקולים מוציאים רעש גם ששום כבל לא מחובר אליהם מזערי ככל שיהיה, בכל חיבור וחיבור בבית.
הרעש הסטטי הוא יותר היס והוא כמובן קיים כשמגבירים, אבל הזימזום זה לא רעש שאמור להיות נוכח אם כל חיבורים תקינים והארקה בסדר לא?
Expert
פורסם: חמישי 11 ינו',24 08:56
כל מוניטור מוציא קצת רעש, מזערי זה טבעי
יש הייס מהטוויטר ומעט רעש מהוופר אם מצמידים את האוזן (שיכול להשמע כמו זמזום)
אם כשהם לא מחוברים לכלום חוץ מחשמל, הווליום באמצע והרעש דומה בשניהם ובאותה עוצמה (ואתה לא יכול לשמוע את הרעש נגיד ממרחק של מטר וחצי) אז הכל בסדר.
פורסם: שני 22 ינו',24 14:16
קצת רעש כן אולי זה טבעי. אבל מודבר פה ביותר מקצת. בכל מקרה אני הגעתי למסקנה שהמיקסר הוא הבעייתי בסיפור מכיוון שיש לו רק כניסות ויציאות RCA, מה שאומר שאין לי שום אפשרות להוציא ממנו לרמקולים כבלים מאוזנים. זה מיקסר שיכול לעבוד טוב עם מכשירים אנולגים, אבל עם המחשב זה כבר סיפור אחר. מנסה למכור אותו ומקווה לקנות אחר.
Expert
פורסם: שבת 27 ינו',24 23:19
אמרת שיש רעש גם שאודיו לא מחובר למוניטורים ועל זה כתבתי.
חיבור מאוזן או לא מאוזן לא אמור להוסיף או להוריד רעש במרחקים כאלה, אלה אם יש תקלה, היציאות בכרטיס קול שלך מאוזנות, נסה לחבר אותן אותו ישירות למוניטורים עם כבלים מאוזנים (למרות שלא אמור להיות רעש עם כבלים לא מאוזנים, הם גם מוגנים מהפרעות).
כדי להמנע מהוצאות מיותרות שאולי לא יפתרו את הבעיה הייתי מציע לך לנסות לבדוק שוב את כל השלבים שהציעו לך.