תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 02:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: שני 20 פבר',23 14:18   
אפשר להבין את כל מי שמדבר מפוזיציה או אג׳נדה, זה טבעי ובסדר #sorry , אך מהות התגובות (כאן ובכל העולם בהקשר כזה) אינה מקורית כלל. קראנו אותן בעבר כשנוצר ה-רכב הממונע הראשון, כשהודיעו למפעילות פאצ׳ים במרכזיות טלפון שמעגל אחד בגודל 10x10 מחליף את כולן, כתבניות כשבישרו להן שהקלטה יכולה לטקסט בזמן אמת, לעובדי דפוס כשגילו יום אחד שלא צריך בכלל להדפיס על ניר... הבנתם - הוסיפו בעצמכם את השאר, מדובר ברבבות.
הנה, אוסיף דוגמה עצמית - כל האתר הזה כבר מיותר! לפחות מסורתית, בכל מה שקשור ללמידה של המקצועות והמיומנויות שכולם העבירו כאן, שלא לדבר על הבנת חומרה ותוכנה שלעולם לא יצטרכו אותן יותר. אפילו הלוגו והמוטו כבר שונו בעמוד הראשי. מכאן והלאה אנחנו נכנסים למימד חדש, מענין ומרתק, ונלמד להעריך ולנצל אותו, עבורנו.

עקרונית, אם כל מה שנדרש כדי לייצר או לתפעל משהו הוא מוח האדם, הוא כבר בר החלפה בצורה מושלמת עד פנטסטית בידי AI. אמנם לא מעבר חד ובטח לא חלק, תמיד יש תקופת הסתגלות, רק כשזה נוגע לך, אי אפשר שלא להתעלם מרגשות ואפילו חשש. אבל - כשיש מהפך טכנולוגי דורס - הקפיצות הבאות תהיינה דרמטיות יותר.

כאשר AI שוטף את תחום האמנות והיצירה, יש תחושה סוביקטיבית שהפעם חדרו עמוק מדי ודרסו את כל מה שהבנו עד היום כזה הנדרש כדי לנגן וליצור ולהקליט, משולב עם לימוד והתמדה. כאילו מה - אין טעם גם לבתי ספר למוזיקה ונגינה או קורסים לטכנאות אולפן?! אפילו הבסיס נעשה מיותר?!
כואב, אולי, אבל כן!

עם יד על הלב, אם במקום שף מוכשר שיכין לנו את הארוחה בצורה הכי טובה וטעימה, ׳משהו׳ אחר יפיק לנו את אותה תוצאה - מה אכפת לנו מי או מה כאשר המזון מזין וטעים כמו שרק חלמנו ולרוב יותר מדויק? בואו נהיה הוגנים - ״מגע אנושי״ לגמרי מיותר כאן, ואתם יודעים מה - אפילו מסוכן.

הדוגמה הזו מקבילה לצורך של האדם לצליל וקצב, שתמיד יישארו; אם מי שצורך אותם (ובכלל קהל היעד של כל מי שיוצר מוזיקה) זוכה באמצעות AI לקבל בכל רגע נתון את כל מה שעושה לו טוב בצורה הכי מותאמת ושלמה, למה שיהיה אכפת לו מי או מה גרמו לזה? רק לדור הישן אולי.

לא בהכרח מדובר בצליל של ״מכונה״ או תבניות לעוסות בכל פעם שמדובר בחידוש טכנולוגי. אמרו את זה על MIDI ותוכנות מוזיקה והקלטה ומה קרה? מיטב הכשרונות בעולם עובדים איתם, ולאלה שהתעקשו בלעדיהם קשה כיום לשרוד.

אמת, אולי יש ויהיו כאלה על מסלול החיתולים וההשוואה הבתוליות של ה״חידוש״, או עצלנות כי רוצים למהר לספר לחברה׳ ומוציאים משהו לא מושלם באמת, עדיין יש מקום לכשרונים ומקצוענים שקלטו שמדובר בכלים עוצמתיים ביותר להנפקת הכשרון שלהם במהירות וביעילות. יש לנו עדיין מקום.

בינה מלאכותית הולכת לדמם הרבה מקצוענות, אבל היי - אנחנו יצרנו אותה כדי לקדם ולייעל אותנו על הכדור. קחו דוגמה מפריצת המחשבים לחיים כשכל העולם ואשתו הבינו שהם צריכים לפטר את עצמם בקרוב. ומה קרה? למי אין מחשב היום? אפילו בתוך הכיס? ומה המהפכה הזו חוללה!

רק אל תמהרו להסיק מכל דוגמת שופוני שבוקעת לאוויר בימים אלה כאילו היא זה ׳התוצר׳ של AI. גם אין סיכוי שתמתינו בצד כדי לזכות לראותה גוססת כטרנד. ככל שהתעשייה תלמד את הטכנולוגיה וכיצד להשתמש בה, כך ההלם הראשוני יתפוגג וניכנס לתלם רענן.
הודעה פורסם: שלישי 21 פבר',23 18:14   
אני אישית לא מתנגד לרעיון (היי, אתה מדבר פה על מישהו ששמר את גיליון 1 באפריל 1999, עד לא מאד מזמן. שם היתה ידיעה היתולית על קסדה שמתחברת למוח וחולצת ממנו מוסיקה #biggrin לצערי, הגיליון לא שרד את תלאות הזמן... אבל אני עדיין מאמין שזה יקרה, מתישהו).

אבל אני כן רוצה לציין זוית שנראה שלא התייחסת אליה :
מקצועות היצירה, מוסיקה בתוכן (גם בצד המאזין וגם בצד המבצע), הם משהו שמחולל אנדורפין. סם התגמול הטבעי שהגוף מייצר, למי שלא מכיר.
החדווה הזו : א) גורמת למבצע עונג (כשמעורב אנדורפין, מדובר על פעולת תגמול מוחית שוות ערך ללקיחת סמים) ב) מביאה אותנו לייצר "ביצוע" (נגינה של אותו הקטע בצורות שונות של אינטרפטציה, כל אחת מהן מביאות לעוררות רגשית שונה) והביצוע הזה מביא בתורו לעוד אנדורפין, בצד המאזין ובצד המבצע.

אני לא בטוח שמוסיקה וטבחות הם שתי דיציפלינות הניתנות להשוואה ישירה. לא זוכר בחיים-הלא-קצרים-שלי שום מנת אוכל שאכלתי - אפילו לא המסאבחה של ח'ליל ! #biggrin - שמשתווה לחוויה של עמידה בגולדן רינג של הופעה של מטאליקה, יחד עם עוד 70,000 אנשים (חלקם הלא קטן של אלה שעמדו סביבי - לא שם דיאודורנט משנת 1998), מסביבי רמקולים אימתניים בגובה של איזה 30 מטר ותחושה של מה שנקרא באנגלית Awe כלומר סוג של השתוממות/יראת-כבוד של משהו עצום שגדול ממך. זו תחושה פסיכולוגית אמיתית, מתועדת ויש לה השפעה על הגוף. דוגמה לתחושה דומה, אגב, היא עמידה בבסיס הר ה-אנאפורנה (אותה גם חוויתי). לא עושים פשוט כלום.. רק עומדים. ונהיים מסטולים מהטבע העצום שעוטף את הבן-אדם.

המארג הבידורי סביבנו הוא (לדעתי) טיפה יותר מורכב מלקחת משהו שמעורר רגש בצורה טבעית ואז לסנתז אותו. לפחות בהרגשה שלי. האם אפשר לעשות את זה ? הניסיון לימד אותי שזה יקרה, בשלב זה או אחר. בנתיים זה מוגבל. כשזה יקרה, הקהל יתחלק לאלה ששמים לב לניואנסים קטנים (ויש כאלה תמיד, המוח האנושי מאד משוכלל) - לבין אותם אלה שלא. ואני מקבל שככה זה. אני מקבל גם שככל שיעבור הזמן, אלה ששמים לב לניואנסים ילכו ויתעמטו - עד שייכחדו. ככה זה היה במעבר ממוסיקה קלאסית לרוק-אנד-רול; ככה זה היה מהמעבר של רוק-אנד-רול לסגנונות מוסיקה מבוססי אלקטרוניקה טהורה; ככה זה היה במעבר מאנלוג לדיגיטל באודיו. ככה זה יהיה כשמטוסי קרב דור 6 יהיו מבוססי מחשב בלבד (רעיון שרוב רובה של קהילת טייסי הקרב דוחה בשאט נפש. אבל איך אמר לא ממזמן אחד מטייסי מטוס F22 - טייס מהמעוטרים ביותר, שהיה גם הטייס המבצעי הראשון של טייסת F35 - כשנשאל האם האם מטוס F35 יהיה מטוס הקרב המאויש האחרון : “אני כבר רואה את מסלול ההחלקה מטה קורה.... אני אדבר בכלליות : מה שקורה בתוך הקוקפיט של מטוס דור חמישי מגיע למצב כזה שברבות ממשימות הטיסה - אולי לא בכולן, אבל רבות מאד - הטייס פשוט לא נחוץ”)

אם אתה מדבר על פלטפורמה מכנית לשם עשיית כסף באופן מכני - אתה צודק לגמרי.

לגבי יצירה (מוסיקה בתוכה) מבוססת מכונה הכוללת “אמירה” משמעותית כלשהי....זה רק הזמן יוכל להגיד (לא סתם עשיתי ארטיקולציה למשפט “העיף לי את המוח כמו שהסאב של מרטי מק’פליי התפוצץ עליו”. יש לך דוגמאות של לקיחת רעיון כזה והפשטתו ? כן, מה שראיתי בקליפ של אברהם טל היה נחמד... אני מחכה אבל למשהו שהוא - מבחינתי - אקסופלאנטה. רעיונות שהם מחוץ לדברים הכי רחוקים שהייתי יכול לחשוב עליהם. טרם נתקלתי במשהו כזה - עד היום).

ושוב, אני אתך (אתה יודע שזה ככה כבר הרבה מאד שנים). אפילו כתבתי לעצמי “פוסט פרישה” מקומת החינמיים - ורציתי לפרסם אותו. הוא כלל הרבה מאד ממה שאתה כותב היום... ועוד הרבה תוספות ספציפיות לעולם האודיו. אני כתבתי אותו מתישהו ב-2020. אבל אמרתי לעצמי ”בשביל מה להתגרות בסדרי עולם”. וגנזתי).

נשאר לראות לאן זה יילך ואיך אפשר להירתם מזה, גם מסחרית וגם יצירתית. והאם ניתן לחולל את עוצמת הרגש שביצוע “טבעי” מחולל (עד כמה שהמונח “טבעי” נהיה מאד גמיש בימינו...)
מיקס זה מיקס, אתם מיקסרים או שאתם קוף.
פשוט.
(מייקל בראואר)
אייל10
Expert
הודעה פורסם: רביעי 22 פבר',23 17:54   
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הודעה פורסם: שישי 24 פבר',23 17:36   
ממליץ לכולם לנסות את ChatGPT אפשר להרשם ולהשתמש בחינם. זה פותח את העיניים לגבי היכולות של הבינה המלאכותית.
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: שבת 25 פבר',23 13:06   
ציטוט:
מבוססת מכונה

אל תיפול במשפט, (אני כמעט בטוח שזו טעות סופר #smile ) אני גם מתחנן לכולנו לא לחשוב בכיוון המסורתי שכל מה שעוזר לנו ככלי יצירה ואינו כלי נגינה נחשב ״מכונה״, בטח לא בהקשר של בינה מלאכותית. עברנו והתגברנו על זה מזמן.

ההבדל הגדול במקרה של AI שהפעם אנו יכולים לבנות לנו מוח עזר, מאומן ומתאים לכל אחד באופן אישי ויצירתי. בכל תחומי החיים.

הפוסטר שאייל שם למעלה מסביר יפה למה צליל וקצב חיוניים לבני אדם כמו אוויר לנשימה. זה מובנה בטבע כולו. כך שאין חשש שאלה יעלמו מהאנושות, אפשר להירגע.

ואם אתה מזכיר את המגזין המודפס, ב-1999 פרסמתי את ״מכתב מהעתיד״ שם. דגמתי אגרת ששלחתי מהעתיד ומסבירה את כל מה שעברנו בשנים האחרונות, אפילו מתואר שם נגן מבוסס בינה מלאכותית הלמד את טעמך ודרך התגמול ליוצרים.

המכתב פורסם לפני.. 24 שנים! ואז רציתי להאמין שזה יקרה מהר יותר, אבל רק שלשום התבשרנו שספוטיפיי הכניסה לנגן שלה את היכולות שכתבתי עליהם אז.

Spotify Debuts a New AI DJ, Right in Your Pocket

בזמנו, הדברים שכתבתי נחשבו בידיוניים. היזכרו בתקופה והיכן עמדנו אז -תחילת האינטרנט ושנה לאחר מכן אקט עבר לאינטרנט במקום מגזין מודפס, סטרימינג לא היה קיים כמעט, וזה נכתב עוד לפני האייפון - הדגם הראשון בסדרה הוצג לראשונה ב-9 בינואר 2007 כשילוב של טלפון סלולרי, נגן מדיה נייד, ומחשב כף יד המסוגל להתחבר לאינטרנט...

כך, ברור שאי אפשר להתחמק מהתפתחות טכנולוגית ובטח שלא מאחת שהיא סופר משמעותית גם עבורנו היוצרים. היא לא נפלה משמיים, היא נוצרה ע״י בני אדם בשביל בני אדם. כעת נסו לדמיין מה הולך להיות השלב הבא בתחום שלנו. קל, אבל בואו קודם נתאקלם ביקום היצירתי החדש שלנו.

איזה כיף שזכינו להגיע לתקופה הזו. אני, לפחות, מאושר #thankyou

24 שנים אחרי שנכתב באקט מוסיקלי - נגן המוזיקה מבוסס AI הגיע לספוטיפיי
הודעה פורסם: שבת 25 פבר',23 20:17   
ReuvenM :
ציטוט:
מבוססת מכונה

אל תיפול במשפט, (אני כמעט בטוח שזו טעות סופר #smile )

אם אתה קורא לזה טעות סופר, אני זורם.
בשורה התחתונה מדובר בתהליך מרחיב/מסייע (Augmented) שאינו מיוצר ע"י אדם אנושי אלא מכונה שנבנתה ו-"אומנה" לתהליך חשיבה שהוא "אנושי" ביסודו (אפשר גם להתווכח על מהות המושג "חשיבה אנושית" אבל בוא לא נלך לשם. עדיין...).

ReuvenM :

הפוסטר שאייל שם למעלה מסביר יפה למה צליל וקצב חיוניים לבני אדם כמו אוויר לנשימה. זה מובנה בטבע כולו. כך שאין חשש שאלה יעלמו מהאנושות, אפשר להירגע.

אנחנו חייבים לעשות הפרדה בין מוסיקה כמדיום פסיבי (כמאזין) ומדיום אקטיבי (כיוצר) ואיך הם משפיעים על התגמול המנטלי שנלווה לכל מה שקורה טכנולוגית.

כמאזין, יש הרבה יתרונות כביכול. כיוצר הדברים יותר מורכבים. לדעתי האישית, יצירה מבוססת AI - אינה יכולה לחולל מנגנון תגמול אנושי אמיתי בגוף. אבל זו דעתי בלבד והיא אינה מגובה בשום מחקר אמפירי.
אם היא רק נעזרת AI דברים יכולים להראות אחרת, אבל כרגע עוד לא ברור לי איך זה יחווה.

ReuvenM :
ואם אתה מזכיר את המגזין המודפס, ב-1999 פרסמתי את ״מכתב מהעתיד״ שם. דגמתי אגרת ששלחתי מהעתיד ומסבירה את כל מה שעברנו בשנים האחרונות, אפילו מתואר שם נגן מבוסס בינה מלאכותית הלמד את טעמך ודרך התגמול ליוצרים.

המכתב פורסם לפני.. 24 שנים! ואז רציתי להאמין שזה יקרה מהר יותר, אבל רק שלשום התבשרנו שספוטיפיי הכניסה לנגן שלה את היכולות שכתבתי עליהם אז.

Spotify Debuts a New AI DJ, Right in Your Pocket

בזמנו, הדברים שכתבתי נחשבו בידיוניים. היזכרו בתקופה והיכן עמדנו אז -תחילת האינטרנט ושנה לאחר מכן אקט עבר לאינטרנט במקום מגזין מודפס, סטרימינג לא היה קיים כמעט, וזה נכתב עוד לפני האייפון - הדגם הראשון בסדרה הוצג לראשונה ב-9 בינואר 2007 כשילוב של טלפון סלולרי, נגן מדיה נייד, ומחשב כף יד המסוגל להתחבר לאינטרנט...

כך, ברור שאי אפשר להתחמק מהתפתחות טכנולוגית ובטח שלא מאחת שהיא סופר משמעותית גם עבורנו היוצרים. היא לא נפלה משמיים, היא נוצרה ע״י בני אדם בשביל בני אדם. כעת נסו לדמיין מה הולך להיות השלב הבא בתחום שלנו. קל, אבל בואו קודם נתאקלם ביקום היצירתי החדש שלנו.

איזה כיף שזכינו להגיע לתקופה הזו. אני, לפחות, מאושר #thankyou

24 שנים אחרי שנכתב באקט מוסיקלי - נגן המוזיקה מבוסס AI הגיע לספוטיפיי

כל עוד זה לא יטול מאיתנו את חוויית היצירה ויהיה כלי אוגמנטטיבי באמת - הכל טוב ויפה.

ההיסטוריה מראה אחרת (היכן שיש כוח מחשוב - וכסף - יהיה מי שינצל את הכוח הזה. וזה יבוא על חשבון משהו אחר).

אני מקווה שאני טועה פה...
פשוט.
(מייקל בראואר)
mixtrim
תומך
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',23 01:32   
מתוך צארלי בממלכת השוקולד...
"וגם אבא של צארלי קיבל בחזרה עבודה במפעל משחות השיניים -
בתור מתקן את הרובוט שהחליף אותו בעבודה"

והמסר העיקרי כאן זה לא רק שיש עבודות אחרות שיווצרו במקום אלו שבוטלו,
אלא זה שהמשתמשים נשארים בני אדם שצריכים בסוף "משחת שיניים"
העובד ימשיך לעבוד באופן כזה או אחר והייצור ימשך עבור אותה מטרה בדיוק.
#wink
DrDataMiner
Expert
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',23 09:37   
mixtrim :
מתוך צארלי בממלכת השוקולד...
"וגם אבא של צארלי קיבל בחזרה עבודה במפעל משחות השיניים -
בתור מתקן את הרובוט שהחליף אותו בעבודה"

והמסר העיקרי כאן זה לא רק שיש עבודות אחרות שיווצרו במקום אלו שבוטלו,
אלא זה שהמשתמשים נשארים בני אדם שצריכים בסוף "משחת שיניים"
העובד ימשיך לעבוד באופן כזה או אחר והייצור ימשך עבור אותה מטרה בדיוק.
#wink

לא, זו חשיבה רומנטית.

המציאות הרבה יותר מורכבת.
זה לא שיהיו עבודות שיחליפו את אלו שבוטלו - העבודה בכללי תצטרך להתבטל.

זה מחייב לחשוב מה עושים עם מצב שאין צורך באנשים כמעט לשום עבודה (או לתרבות פנאי).
זה משהו שהוא בלתי נתפס, שובר את כל התפישות התעסוקתיות והפיננסיות (וגם איך שמנגנוני התגמול העצמי נקשרים לאלה) שאי-פעם היו לנו לגבי עצמנו. ושם עלולה להיות בעיה.

אבל זה כבר עניין ברמת מדינות - כלומר, ברמה עולמית.

בינתיים, משהו מעניין :

של מי הציור הזה? הבינה המלאכותית מטלטלת את עולם זכויות היוצרים
פשוט.
(מייקל בראואר)
mixtrim
תומך
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',23 10:44   
ציטוט:
לא, זו חשיבה רומנטית.

נו שויין.. מזל שהרומנטיקה נשארת בנתיים ולא מוחלפת ע"י בינה, שתחליט שהיא מיותרת.
#lol
DrDataMiner
Expert
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',23 11:35   
mixtrim :
ציטוט:
לא, זו חשיבה רומנטית.

נו שויין.. מזל שהרומנטיקה נשארת בנתיים ולא מוחלפת ע"י בינה, שתחליט שהיא מיותרת.
#lol

אופטימי, הא ?...

אל תתפלא אם גם זו תוחלף בצורה של צ'אט מבוסס בינה או פשוט רפליקנט/ית שינעימו את זמנך #wink (מי אמר רייצ'ל מבלייד-ראנר ולא קיבל ?).... והיא לא תהיה תלויה במצב-רוח של בת הזוג, אם היה לך יום מזעזע בעבודה או שסתם התחרפנת מהמצב הפוליטי.
פשוט.
(מייקל בראואר)
 הגב לנושא
   ראשי » כתבות נושא ומדריכים

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
עמוד 2 מתוך 6

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון