עברתי לפני כחודש לבית חדש ובכוונתי להפוך את חדר הממ"ד לסטודיו/חדר מוזיקה נחמד. בעיקר בשביל לשמוע מוזיקה בצורה מהנה, נגינה בגיטרה חשמלית/אקוסטית והקלטות של סקיצות שונות וסרטוני נגינה.
מבחינתי זה סוג של פרוייקט אישי קטן ואני לא מתכוון להפוך את החדר לאולפן מקצועי להקלטות, אלא בעיקר לנסות להתאים את האקוסטיקה שבחדר לציוד שלי ולנסות להוציא את האיכות צליל הכי טובה שאני אוכל במחיר נמוך יחסית (עד 2000 ש"ח)
אני מודע לכך שבממ"ד ישנן הרבה בעיות והטיפול באקוסטיקה היא מאתגרת (במיוחד כשאין לי שום רקע בתחום) והכי טוב יהיה להביא איש מקצוע, אבל מאילוצים שונים זה החדר שאצטרך לעבוד איתו (אחרת אשתי/השכנים יהרגו אותי)
אז קצת פרטים על החדר:
גודל: 280x360 ס"מ
גובה התקרה: 270 ס"מ
חלון אחד במרכז הקיר הקצר
יש דלת כפולה לחדר: דלת ממ"ד מאסיבית + דלת פנדור רגילה
**הדלת נמצאת בפינה החדר (הקיר הארוך) כך שאי אפשר לשים לוכד באסים בפינה הזאת
ציוד שיש בחדר:
שולחן באורך 180 עם מחשב ו2 מוניטורים עליו
2 מגברי מנורות גדולים יחסית
שידת איקאה 6 מגירות במידה 160x48 (גובה 75 ס"מ)
שטיח
2 כיסאות מרופדים
כמה גיטרות וסטנדים
כרגע אי אפשר לשמוע/לנגן בחדר בשום צורה כי יש החזרים גדולים מדי של תדרים נמוכים וזה פשוט נשמע נורא ואיום.
התייעצתי עם כמה חבר'ה והם המליצו לי להכין בסביבות ה10+ פאנלים אקוסטיים ממסגרות עץ שבפנים צמר סלעים בדחיסות גבוהה עטופות בבד ולמקם אותם על פי כמה סרטונים שיש ביוטיוב.
בנוסף המליצו לי על 3 מלכודות בס (בכל פינה אפשרית בחדר) ובעתיד במידה ואצטרך אז לשים מסגרות על התקרה.
לכן יש לי כמה שאלות:
1) האם יש הבדל משמועתי בין דחיסות של 80 ק"ג ל120 ק"ג בצמר סלעים? ומה הדחיסות שיהיה מומלץ לשים בחדר ממ"ד? (ברוב המקומות שחיפשתי לא מוכרים מעל דחיסות 80 ק"ג/מ"ק)
2) האם בד יוטה בחלק האחורי של המסגרת ובד לייקרה בחלק הקדמי מספיקים כדי לשמור על ספיגה וימנעו מהסיבים של הצמר לצאת החוצה? על אילו בדים הייתם ממליצים במידה ולא?
3) אילו לוכדי באסים מומלץ לקנות לממ"ד (במחיר נמוך יחסית)
4) האם כדאי לשים ספוגים על הדלת והחלון?
גם צמר זכוכית 24 לק"ג יעבודטוב, עובי התמונות לפחות 10-15 ס"מ.
הבד צריך לראות אור דרכו, או מה שנקרא צפיפות של עד 45%
יוטה \קנבס ממש לא טוב.
אין לוכדי בסים בכלל באיזור התקציב שלך, חייב להבין כל החומרים של ספוגים, צמרים וכו'
אין להם א. מדידה אקוסטית ב. כל החומרים הללו מורידים קודם כל איזור גבוהים ומיד ותלוי בעובי מורידים קצת
מה LOW MID ונגיד תודה שהם מגיעים קצת לאיזר ה 200HZ.
לוכדי בסים הם מבוססי ממברנה או שיטות אחרות. מבלי להגיע ולמדוד את החדר לוכד בסים אחד שיעבוד
מ איזור 70-250 HZ עולה כ 2800 שח .