תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 17:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כרטיסי אודיו כללי - Audio Cards
  Silenus  
תומך
ה fireface uc שלי שבק חיים (אחרי 10+ שנים של שימוש)
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 06:09   
וגם קניתי אותו יד 2 (אם כי לא נראה לי שהוא ראה יותר מדי שימוש לפני זה )

אני מאוד מרוצה ושוקל לרכוש את הדגם המשודרג החדש שלו ה UCX II אבל יש לי איזה מחשבה לגבי הexpendability שלו שהיא יחסית מוגבלת עם adat i\o בודד כי אם כבר אפשר להשתמש בממשק אודיו שכזה גם כקונסולה דיגיטלית לכל דבר ועניין .. אז למה לא..

מסקירה קצרה שעשיתי ראיתי שיש מגוון טכנולוגיות כיום להרחבת ערוצים ועבודה רב ערוצית כולל דרך רשתות וכו'
כולל Madi , AVB , שבעיקר נראים לי רלוונטים.

הספינת דגל של RME ה UFX+ למרות שהיא חמושה ב Madi קצת יקרה מדי לתקציב שלי .. אם כי זוג הרחבות פריאמפים של בריהנגר דרך adat הן דיי זולות.. וזה לצורך הגברה ולא הקלטה ..
בכל זאת אני שוקל גם את הממשקים של MOTU בטכנולוגיית AVB
כמובן חשוב לי שתהיה עכבה מינימלית , מיקסר dsp , אפקטים בסיסיים איקיו , קומפרסור , ריוורב ואפשרויות הרחבה או שרשור או אפשרות חיבור לקופסת במה.

עם זאת מבחינה של עבודה היברידית של שימוש באפקטים במחשב אין תחרות לRME עם loopback על כל היציאות וביחד עם אפשרות הקלטה על הכרטיס עצמו זה מפחית עוד יותר את העומס מהמחשב .. אבל ריאליסטית כמה ערוצי אפקטים אפשר להריץ בלייטנסי הנמוך ביותר בPC במקביל ? אפשרי אבל לא יותר מדי ..

אני מאמין שרובכם "משוחדים" לטובת RME תכלס גם אני .. אבל מה דעתכם על הממשקים של Motu ? תזרקו להם איזה מילה טובה?
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 09:27   
טוב נו Silenus, ברגיל אני עונה לך כאן בד"כ #smile

האופציה הפשוטה ביותר היא לתקן את ה UC שלך, לא ציינת מה הבעיה אבל זה יכול להיות משהו קליל כמו השנאי. ה UC תומך במגוון עצום של שנאים אז כמעט כל שנאי יעבוד (רק תשים לב שהשנאי שחיברת בתוך הגבולות של מה שה UC מסוגל לקבל) אם זה לא השנאי שלח אותו לטכנאי ותשלם כמה מאות שקלים. גם אם לא תשאר איתו, שווה לתקן ולמכור.

אם אתה מחפש יותר כניסות ויציאות בדוק את ה digiface usb שנותן 4 כניסות ויציאות של adat. תוכל להשתמש בו כממשק הראשי ואליו תחבר עד 4 ממירים ל 32 כניסות\יציאות (אחד מהממירים יכול להיות ה UC שלך).
ה digiface usb דיי זול ותוכל להוסיף עוד אחד במקרה ותרצה יותר כניסות ויציאות בעתיד, אפשר לשרשר עד שלושה שאני מניח שזה סוגר לך את הפינה.

לא ממליץ על הרחבות של ברינגר, אתה יכול לקנות בערך באותו מחיר או פחות motu 8pre firewire יד שניה ולחבר אותם ב adat (הם יפעלו כממיר "עצמאית" מבלי שצריך להתקין ולהגדיר במחשב)
הממירים של ברינגר עובדים כשהם חדשים אבל הם בנויים רע וסובלים ממגוון בעיות עם הזמן מה גם עדיף לטעמי לא לתמוך בחברה הזאת ולא לתת להם שקל, אפילו אם זה יד שניה.
למוטו יש חומרה יחסית טובה (הנה מילה טובה#smile ) אבל הדרייברים שלהם לא משהו והם מחליפים דגמים מהר (אין תמיכה ל 10-20 שנה או יותר כמו ב RME). הם מאוד "משחקים" על איכות ממירים, מספרים וטכנולוגיות חדשות (כיאה לחברה שמכוונת בעיקר לקהל אמריקאי) אז יש הרבה שממליצים עליהם ב gearspace אבל בפרקטיקה לא תקבל את השקט הנפשי הזה לעשרות שנים כמו ב RME המהירות, הפשטות והוורסטליות של totalmix.
  Silenus  
תומך
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 11:17   
בהחלט פתרון אפשרי , אגב מי מתקן בארץ RME ?

מה שאתה מציע זה פיתרון טוב לאולפן הביתי .. שמתי עין על ucx II בעיקר בגלל האפקטים לצורך מקרים שבהם אני אשתמש בו לצורך מוניטורינג של אמנים + הגברה + סטרימינג בכל מני לוקישנים.

הבנתי שעם הdsp הפנימי ה latency ממש נמוך (בחצי מהRTL )

עם הUC יש לי אופציה רק להשתמש בפלאגינים שזה גם לא לייטנסי גרוע אבל קצת גבוה יותר ממה שמקובל במיקסרים דיגיטילים.

אבל אז אם אני ממשיך עם הקו מחשבה הזה נדמה לי שרק הרחבת adat אחת לא בטוח תספיק לי .. 2 יהיו ממש סבבה .. אבל זה מהר מאוד מטפס במחיר לדגם הקצה .. שכבר בא עם madi אבל חוץ ממוצרים של rme שעובדים בטכנולוגיה הזאת זה עובד רק קונסולות מלאות .. חשבתי שאם אני יכול למצוא איזה קופסת במה ב madi במחיר סביר שתעבוד עם ה ufx+ זה יצדיק את המחיר מבחינתי .. אבל לצערי אין אופציה כזאת.

חשוב לי שתהיה לי אופציה להשתמש בזה כמיקסר דיגטילי , עם הדיג'יפייס אין לי dsp .. שכמו שציינתי זה סבבה לשימוש הביתי שלי אבל כמיקסר דיגיטלי זה טיפה בעייתי
  Silenus  
תומך
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 11:28   
פחות או יותר במחיר של ufx+ אני יכול לקנות 2 ממשקים של motu אחד לשימוש הביתי ועוד קופסת במה שמתחברת בכבל רשת שהיא גם כרטיס קול עצמאי עם דיי והותר כניסות ויציאות .. ואפילו בלי להתפשר על sample rate
אבל אני לא מצליח למצוא יותר מדי reviews באופן כללי למוצרים למרות שהם לא חדשים הליין הזה של AVB כבר רץ אצלם כמה שנים טובות
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 11:57   
ציטוט:
אגב מי מתקן בארץ RME ?

בטוח שיש כמה, תצטרך לברר קצת.
ציטוט:
הבנתי שעם הdsp הפנימי ה latency ממש נמוך (בחצי מהRTL )

ציטוט:
עם הUC יש לי אופציה רק להשתמש בפלאגינים שזה גם לא לייטנסי גרוע אבל קצת גבוה יותר ממה שמקובל במיקסרים דיגיטילים.

אז הבנת לא נכון, אין קשר בין DSP להשהייה במקרה הזה, ההשהייה ב UCXII (או כל כרטיס חדש יותר מ RME) נמוכה מה UC שלך בגלל ממירים חדשים יותר, אבל ההבדל הוא פחות מ 1ms אז זה לא משמעותי כלל. ההשהייה של הדרייבר דיי זהה בכל הכרטיסים שלהם בחיבור USB. סביר שההשהייה המשמעותית ביותר תגיע מהפלאג-אינים.
תפריד בין DSP שבכרטיסים (כמו זה שמריץ את Totalmix, דרייבר ודברים אחרים) ל DSP של אפקטים כמו בכרטיסים החדשים יותר של RME או כרטיסים של UAD (שלהם ד"א יש השהייה גבוהה יותר בטענה שהם מיועדים למיקס)

אם אתה רוצה אפקטים של DSP ל Totalmix הממשק הזול ביותר של RME עם אפקטים ושני חיבורי ADAT הוא ה 802, אח"כ ה UFXII ורק אח"כ ה UFX+. השניים הראשונים נותנים 12 ערוצים אנלוגיים כניסה ויציאה ועוד 16 ערוצים ב adat. ה UFX+ מוסיף על זה כניסה ויציאה MADI אבל ממירים של MADI יקרים ונראה שהמחירים ביד שניה לא משמעותית נמוכים יותר מחדשים.

בקיצור עם מחשב עדכני, לרבות mac (שם ההשהייה נמוכה יותר) + תוכנת DAW ופלאג-אינים שמיועדים לעבודה בזמן אמת לא תהיה השהייה מורגשת עם ה UC או כל כרטיס אחר של RME.
לא יודע כמה זה יהיה נוח לך מול מיקסר דיגיטלי מבחינת שליטה, אולי יותר אולי פחות, זה כבר תלוי בך.
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 12:15   
ציטוט:
פחות או יותר במחיר של ufx+ אני יכול לקנות 2 ממשקים של motu אחד לשימוש הביתי ועוד קופסת במה שמתחברת בכבל רשת שהיא גם כרטיס קול עצמאי עם דיי והותר כניסות ויציאות .. ואפילו בלי להתפשר על sample rate
אבל אני לא מצליח למצוא יותר מדי reviews באופן כללי למוצרים למרות שהם לא חדשים הליין הזה של AVB כבר רץ אצלם כמה שנים טובות

אתה יכול גם במחיר הזה לקנות מיקסר דיגיטלי קטן יד שניה (שד"א גם הם לפעמים סובלים מהשהיות\נפילות)
אם אתה רוצה שכרטיס ומחשב ישמשו כתחליף למיקסר דיגיטלי לא הייתי לוקח סיכונים עם מוצרים אחרים אלה אם הוכח הרבה פעמים שהם עושים את העבודה. לא כדאי לנסות לחסוך בציוד להופעות.
לא הבנתי את ההערה על ה sample rate אבל אין פשרה ב 48kHz.
  Silenus  
תומך
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,22 23:33   
כשאני עושה מיקס על הכרטיס בלבד ומוציא את זה מאחת מהיציאות ( בלי להוסיף עיבוד כלשהוא במחשב) זה אמור לתת לייטנסי נמוך יותר ..מאשר אם אני מעבד את זה במחשב ומוציא את זה בחזרה, בין אם אני משתמש באפקטים DSP של הכרטיס או לא ..
זה dsp mixer שהוא נפרד מה dsp לאפקטים זה אני מבין ..

להיות מיקסר זאת לא העבודה העיקרית של הכרטיס אבל מדי פעם זה יהיה שימושי ..

עם AVB נדמה לי שאפשר לעבוד בכל מני sample rates זה לא כמו בADAT Smux שיורדות בחצי כמות הכניסות יציאות כשמכפילים את הsample rate
לא שזה קריטי במיוחד אבל זאת טכנולוגיה יותר מתקדמת מadat
acidhead
Expert
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,22 11:23   
ציטוט:
כשאני עושה מיקס על הכרטיס בלבד ומוציא את זה מאחת מהיציאות ( בלי להוסיף עיבוד כלשהוא במחשב) זה אמור לתת לייטנסי נמוך יותר ..מאשר אם אני מעבד את זה במחשב ומוציא את זה בחזרה, בין אם אני משתמש באפקטים DSP של הכרטיס או לא ..
זה dsp mixer שהוא נפרד מה dsp לאפקטים זה אני מבין ..

daw היום פועלות ב real time עם כרטיס כזה ומחשב מודרני ייעודי למטרה. ההבדל לא יהיה שמיע, זה לא משמעותי.
ציטוט:
זה לא כמו בADAT Smux שיורדות בחצי כמות הכניסות יציאות כשמכפילים את הsample rate

זה כן אבל מלכתחילה יש ב AVB יותר ערוצים (או MADI). אבל אין יותר מדי סיבה למעל ל 48kHz
mixtrim
תומך
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,22 19:13   
שבוע טוב
לשאלתך: הרעיון לתקן את הממשק הוא הטוב ביותר! אם זה לא ילך אז תמשיך הלאה..

תנסה אצל מעבדת היבואן, גם אם יותר יקר החלקים יהיו מן הסתם מקוריים.
acidhead
Expert
הודעה פורסם: ראשון 20 מרץ,22 15:32   
ד"א רעיון קצת אחר, אתה יכול לחבר את ה ucx ל digiface usb ב adat.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כרטיסי אודיו כללי - Audio Cards

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון