פורסם: חמישי 24 מאי,18 12:56
הי חברים,
יש לי סמינר בלימודים והוא עוסק בהשפעת הטכנולוגיה על אולפני הקלטה.
אני צריך לדעת מהם השינויים שהיו מבחינה טכנולוגית באולפני הקלטות, איך אות אנאלוגי שנצרב בהקלטת מסטאר לתקליט הופך להיות דיגיטלי, מה השוני הטכנולוגי במיקסים ובכללי כל דבר שתוכלו להוסיף ולעזור.
אני ממש אשמח לקבל כל עזרה שהיא זה ממש חשוב לי !
תודה רבה!
תומך
פורסם: חמישי 24 מאי,18 22:48
אני אתן את 50 הסנט שלי לנושא.
מבחנתי גולת הכותרת של המהפך הטכנולוגי הזה הוא הנגישות.
המהפך המדובר מאפשר (שלא כמו בעבר) לאומנים ליצור באופן חופשי בביתם ! ובעלויות קטנות מאוד בהשוואה לעבר.
אני זוכר כמה חסכתי כסף כדי להקליט סינגל בנעורי וחלמתי ללא הרף על היום שאוכל לעשות את זה בעצמי. למעשה במחיר ששילמתי בעבר על סינגל כיום ניתן לרכוש מערכת שלימה שתאפשר לי אין ספור הקלטות.
כיום עם ידע בסיסי ניתן באמצעות מחשב ועוד כמה רכיבים לא יקרים ליצור אומנות מוקלטת נהדרת באופן יחסית קל ומאוד נגיש.
זה צד אחד אחד של הנגישות,הצד השני מהפכני לא פחות !
ראובן הזכיר את זה פה מעלי. מדובר במהפיכה של גמישות אינסופית בכל הקשור לעיבוד אות, גמישות יצירתית המאפשרת להקליט תופים ללא תופים למשל ובכלל כמעט כל כלי שקיים במציאות קיים גם ככלי וירטואלי (ברמות טיב שונות) וניתן לשלוט בו מבלי שהוא יהיה נוכח בחדר וליצור אינספור טייקים מבלי מגבלה של מקום איכסון או בלאי למדיית ההקלטה.
עוד מיימד קטן וחשוב הוא הגבולות הגיאוגרפיים. אם אני רוצה שיוהן מגרמניה יעשה לי מיקס אני פשוט שולח לו את החומר המוקלט כשהוא מוכן למיקס. אם אני רוצה מתופף אז אשלח לו את החומר שיש לי והוא יוסיף ערוצי תופים וישלח לי אותם בחזרה וכך בעצם אין גבולות של ממש ולא צריך לטוס לקצה השני של העולם על מנת לקבל טייק מנגן מבוקש או מיקס מאומן מיקס נחשב.
אלה שלושת הנקודות שלטעמי הטכנולוגיה השפיעה עליהם הכי הרבה.
מקווה שזה עזר לך...אם יש משהו ספציפי אז תשאל,אתה בפורום הכי טוב עם האנשים הכי טובים שיש בארץ בהקשר הזה !
שיהיה בהצלחה ואל תשכח לשתף את התוצאה הסופית של הסמינר שלך. כי כל הכיף פה בפורום (בדומה לטנולוגיה שאתה חוקר) היא קלות השיתוף והעברת המידע בין אנשים.
Act Compatible
פורסם: שבת 26 מאי,18 20:14
נקודה מעניינת שאפשר כנספח...
תנועת הנגד - יש אלמנטים של סנטימנטליות, אבל כמובן שגם הרבה יותר מזה.
חלק זה נוסטלגיה לשמה, חוסר דמיון ורכיבה על אופנות עבר, קרי היפסטריזם.
חלק זה נושאים של שימושיות ואיכות התוצר, ההנאה מהדרך לעומת יעילות, ההפסד שנגרם כשדברים באים קל מדי.
מאודיופילים שחייבים הכל אנלוג, לחזרה של וויניל, מטכנאים שאוהבים מגע ומיידיות של ברזלים, לסיכום ערוצים אנלוגי, ממשוגעים שעושים הכל על טייפ, למגיפת הפלאג-אינים שמדמים דברים שעשרות שנים ניסו להיפטר מהם. דברים שנתפסו כחסרונות, היום משווקים כיתרונות.
גם, האפשרות להתנסות על אמולציות של מכשירים קלאסיים, פתחה מחדש את הדלת לחלק מאותם מכשירים בעולם הפיסי.
שבוע טוב!