תפריט
שלום Anonymous ::: 2026, 11:48
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אביזרים לטייפ אנלוגי 1/4 אינטש
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  UV  
Supporter
אביזרים לטייפ אנלוגי 1/4 אינטש
הודעה פורסם: שבת 11 ינו',03 16:21   
1. איפה אפשר להשיג היום אביזרים לטייפ סלילים - גלגלים ריקים, סרטים, בלוק לחיתוך סרט, לידרים וכו'?
2. מה עושים כאשר יש מעט משקע על הראשים שלא יורד עם צמר גפן ואלכוהול?
3. האם יש משהו שמומלץ לעשות לפני שמפעילים שוב מכונה אנלוגית ישנה שלא פעלה כמה שנים טובות?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 11 ינו',03 19:28   
חומרים אלוי אפשר עוד למצוא אצל יבואנית AMPEX, אם היא עוד קיימת ("החברה לסחר חוץ" או משהו כזה, פעם אחרונה היו בהרצליה א.ת.), או בג'נקיאדות.
בעיה.
עקב שימוש בסרטים ישנים או כאלה שהציפוי שלהם יורד, ו/או מכונה לא מכוונת בה מתח הגלגלים והמוליכים גבוה מדי, אפשר שהחומר זוגג לפני השטח של הראש או לתוך החריץ שבמרכזו, וראש שנסתם בתחמוצת הברזל קשה מאוד לנקות, ולעתים קרובות דינו נחרץ, לא לפני שמנסים:
- ממשיכים לנקות עם אלכוהול בריכוז גבוה, בסבלנות ממשיכים לשפשפף.
- מנסים חומרי המסה אחרים, חזקים יותר, אותם מנסים קודם על חתיכת סרט מגנטי ועל סתם חתיכת ברזל. זה במקרה והיינו מכריזים על זה אבוד.

חריץ האוויר הצר שבראש עשוי להשתנות עקב פעולות ניקוי אגרסיביות, מה שיגרום לשינוי בתחום ההיענות, אז גם לזה יש גבול.

יש להיזהר מאוד כאשר משתמשים בסרטים ישנים או מתקלפים על מכונת הקלטה.
הסרטים עצמם דורשים טיפול בחום כדי לקבע את החומר, שלא לדבר על ליפוף פעם בכמה זמן כאשר הסרט באחסנה.
סימן קריאה ליתר ביטחון, מומלץ להעביר את כל החומר במהירות האפשרית למתחם הדיגיטלי.
יש לדאוג שלא להריץ את הסרט יתר על המידה או כשלא ממש צריך, וכל כמה דקות (או שניות - תלוי בחומרת המצב) לבדוק שהראשים והמוליכים (guides) לא נסתמו ואפילו בטיפת חומר, שכן זה מוביל תוך דקות לעצירת המכונה ו/או הרס/קריעת הסרט.
במקרה שכזה מנקים מיד וממשיכים, עד שכל התוכן עבר למדיום בטוח יותר.

מומלץ לקרוא טיפים של אמפקס בענין זה, ויש את האפשרות להיעזר בשירות של JS מהפורום, העוסק בשיחזור סרטים וחומר ישן בין השאר.
  UV  
Supporter
הודעה פורסם: שבת 11 ינו',03 19:59   
תודה ראובן! מדובר במכונה ישנה שעמדה שנים ללא שימוש - הראשים לא מראים סימני שחיקה, והמשקע הוא קל ונמצא רק על חלק מהראש. אני קצת מופתע - באמת אין אף אחד שמחזיק אביזרים כאלה? מוזר. אני זוכר שהיה מקום ברחוב בוגרשוב, ליד ס.ג. אלקטרוניקה, אבל אולי הוא נסגר. אני מודע כמובן לבעייה של סרטים דביקים וסתימת ראשים ולא אנסה להעביר שום דבר קריטי לפני שאשמע "סתם" סרט. כרגע אני תקוע בלי גלגל ריק לאסוף אליו את הסרט... בכל מקרה, תודה על התשובה המפורטת והתמיכה העקבית של הפורום!
nimrod
Supporter
למסירה גלגל ריק...
הודעה פורסם: ראשון 12 ינו',03 20:30   
שלום לך UV
בנושא הגלגל הריק אני יכול לעזור לך, איזה גודל/קוטר? "7, "10,

צור קשר אם יש עניין
נמרוד
053-243777
  UV  
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 12 ינו',03 20:45   
תודה. יכול להיות שמחר מישהו יביא לי אחד, אבל אם לא אשמח להתקשר אליך.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון