תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 10:35
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג
Kirkagur
Expert
הודעה פורסם: חמישי 06 אוג',15 12:37   
אני לא בדיוק מבין מה זה אומר "לא תהיה משמעות אומנותית למיקס". כל עוד משתמשים ביותר מערוץ אחד, צריך לחבר אותם ביחד ואם מוסיקה היא אומנות אז כדאי לעשות זאת באופן אומנותי.

אגב החברה מאחורי LANDR נקראת Mix Genius כי במקור הם ביקשו לפתח שירות שעושה מיקס באופן אוטומטי. הסיבה למעבר הזריז לתחום המאסטרינג ברור כשמש.

מבחינתי מה שברור זה שככה לא עושים אמנות, גם אם זה הכיוון שזזים אליו

מכנסיים קרועים אני אוהב וגם מוסיקת LOFI. מאד. וקטע שממוקסס גרוע בתוך הקשר אומנותי נכון יכול להיות הדבר הכי מרגש בעולם. אנחנו רחוקים מאד מבינה מלאכותית שתבין את זה

וכשלא תהיה משמעות אומנותית למיקס לא תהיה משמעות אומנותית לשום דבר
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 06 אוג',15 12:47   
זה שאמרתי, אם חושבים עתיד במונחים של היום, קשה להסתדר עם התוצר. #smile
הודעה פורסם: חמישי 06 אוג',15 13:24   
ראובן, כרגע אני לא מבין אותך. אבל כשיגיע היום... אל תשכח לומר אמרתי לך #smile
idanaltman
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 06 אוג',15 18:18   
When they invent an algorithm that can tell the user that they have used the wrong mic, too much compression, too little reverb etc in comparison to the reference track they sent while suggesting ways on how to improve the mix now, how to do it better next time and suggest some mixing tips to the user that are highly relevant to their specific setup and workflow, ill start worrying (:

In an age where most musicians are working without any professional guidence all the way to the end product (and sorry, forum help doesn't count), there is no substitute for an experienced set of ears and an honest opinion that can only come from a professional who hears the stuff for the first time.

Sorry for the english, Im in Sweden working on a project which Im going to send to mastering in the end even though I am a mastering engineer myself. have a little respect to this field, they defiantly appreciate it here.
הודעה פורסם: חמישי 06 אוג',15 20:51   
עידן, צריך להבדיל בין כבוד למקצוע (שכולם רוחשים ברמה זו או אחרת) לבין התפתחויות
בלתי נמנעות. בין "מסורתיות של 'סאונד' 'מיקס' " שנובעים מקשרים תנופתיים (כמו
שראובן אמר), קשרים שהם מאוד מאוד שבריריים ועומדים על תילם בגלל הרגלים
ו-"כבוד למקצוע" כמו שהכרנו אותו ובצורה שאנחנו לא מסוגלים לחשוב עליו בצורה
אחרת.

העובדה שמקצועות רבים עוברים ויעברו מהעולם היא אקסיומה - זה לא תלוי בנו
ובקשרים שלנו על חברים/מכרים ואנשים שאנחנו מוקירים. זו עובדה.

אלגוריתמים של יצירה אנושית כבר איתנו (למרות שהם עדיין בחיתולים).

על סקס עם אנדרואידית, יכולת לחשוב ? זה כבר כאן... וזה מורכב עשרות מונים ממיקס
של שיר #smile . זה לא מושלם (כמו יכולת מיקסוס).. רחוק מזה. אבל זה יהיה.
בכתבה שקראתי היום מדען נותן לזה 50 שנה עד שזה יהיה מושלם (ההיסטוריה
מראה שזה לוקח הרבה פחות. אתם זוכרים את "דו'ח מיוחד" של טום קרוז ? עם זה
שהוא "מזיז" דברים וחפצים וירטואלים באויר ? מי היה מאמין שתוך 12 שנה
חברת META ו-Hololens של מיקרוסופט יהפכו את העתיד הזה להווה אמיתי
לגמרי...)

מפחיד קצת (בשבילנו, "השמרנים") אבל ככה נראה העתיד....
מיקס זה מיקס, אתם מיקסרים או שאתם קוף.
פשוט.
(מייקל בראואר)
וירץ
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 06 אוג',15 21:21   
העתיד בהחלט טומן בחובו הרבה הפתעות, אבל קשה לי להאמין שמהות הפסיכולוגית העמוקה, בצרכים הנפשיים הבסיסים – יהיו שינויים משמעותיים. אולי עוד כמה מיליוני שנים…
משחר ההיסטוריה ועד היום לא השתנה הצורך של האדם להטביע את חותמו על העולם ולנסות ולמצוא משמעות לקיומו. וזה בעצם מוביל לצורך בהבעה יחודית אישית, או במילים אחרות ״אמנות״.
מה שבאמת משתנה וימשיך להשתנות זה ההורדה של ה״אמנות״ מהאולימפוס שלה, והיותה רק נחלתם של אליתיסטים בלבד – לעם הרחב. העם תובע את זכותו להגדיר את מה שהוא אוהב כ״אמנות״ שוות ערך לכל ״אמנות״ אחרת, ולכן הכל הולך, הערכים של אנינות טעם, מומחיות, מקצוענות וכו׳, הופכים ליותר ויותר לא רלוונטים, המימד ״האובייקטיבי״ גם הופך ללא רלוונטי ו״הסובייקטיבי״ הוא שם המשחק. דמוקרטיה במלוא מובן המילה. לא ברור לי לאן זה הולך, אבל כנראה שראובן יודע #smile
תומך
הצלחתם לבלבל אותי לגמרי
הודעה פורסם: שישי 07 אוג',15 00:28   
נשבע שקראתי כבר כמה ספרים בחיי, לקח לי כמה שנים להבין לעומק מה עושים במסטרינג אמיתי(דיגטלי מודרני), מיקס אני יודע, אמנות אני מבין. ספרים עתידניים של אסימוב אני יודע בעל פה, ובעתיד אני רואה רק התחממות גלובלית ודעש.

אין לי ממושג ירוק על מה אתם מדברים
- לא הבנתי כלום.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
reso
Expert
הודעה פורסם: שישי 07 אוג',15 00:50   
חברים יקרים, אני עוסק במאסטרינג כבר יותר מ 20 שנה. מאחורי יותר מ 200 אלבומים ולא יודע כמה שירים בודדים.

זו אמנות. החלק הטכני אמנם קיים, ודי מורכב, אבל לאותו שיר, עם אותם ערוצים, 10 אנשים ייצרו 10 תוצאות שונות. כמי שמלמד את שני הנושאים, אני יכול להעיד שבכל מחזור אני לומד משהו חדש מהסטודנטים שלי. העומק האפשרי הוא אינסופי.

והעובדה הפשוטה היא שבכל מקום, המוזיקה שמגיעה ללבבות האנשים עוברת, ברוב המיקרים, דרך מישהו שליבו עמוק במוזיקה ובדיסציפלינה שלו - יהא זה מיקס או מאסטרינג. אם זה היה כה פשוט וניתן לשיחזור, לא היו כל כך מעט אנשים שעושים את רוב השירים שמצליחים בעולם.

אבל אני פתוח.... מסכים עם נועם שבינתיים כל השרותים האלה אכן מקומם בשרותים. #thankyou
הודעה פורסם: שישי 07 אוג',15 08:54   
הנושא גולש קצת למיותרות של מקצועות... אולי זה מקדים מדי ובטח מכאיב להרבה, אבל זה לא העניין השלם, אולי עוד שלט התראה מקדים, כמו שקרה בנושאים אחרים בחיים. מכאן שהעוסקים במסטרינג לא אמורים לזעוק כלל, מקסימום לקבל שריטה ולשים מהר פלסתר, ולהימנע מפציעות כואבות יותר בעתיד #smile

לכל אחד נוח להרגיש עצמאויות ויכולות כאשר הטכנולוגיה וההתפתחות מעניקים לו את אלה, וברור שזה על חשבון מקצועות או תפקידים של אחרים, שנעלמו או התגמדו מהעולם, רק לא על חשבון המקצוע שלהם - שאספור?!
בלי אלה אף אחד גם לא היה יכול כמעט ליצור מוסיקה כיום ושלא לדבר על הקלטה מיקס ומסטרינג וגם שישמעו ממנו בכלל(!)... אני לא מכנה זאת צביעות כמובן, אלא טבע מובנה של אדם. זה נכון בכל מקצוע כבר, רק פתחו את העיניים וראו מה קורה מסביב לענף שלכם.

אילן, מאוד דייקת בהגדרת הנתיב #thumbsup
ולראייה, עברנו ויכוחי מיותרות בעבר גם בתוך העשייה המוסיקלית, אך כמובן שהיא לא רק שם. רק בחיי הפורום הזה, היו כמה נושאים דומים שכבר נשחקו בגלגלי התקופה ועוד הספקנו לדוש ברלוונטיות שלהם (אולפני הקלטה, מכונות תופים, מידי, מכונות הקלטה, אנלוגי...), עד שהדיון בהם עצמו הפך ללא רלוונטי.

ההתערבות שלי בשרשרת הייתה רק להעיר שאנחנו לא בעוד שלב בהתפתחות של מסטרינג אוטומטי (על זה הייתי יכול להרחיב אבל זה מיותר), אלא קפצתי בזמן כדי להגיד שגם זה מיותר (ואילן שרטט בעדינות את השביל), וחברים כאן שעד גילאי 30 עוד יזכו לראות את מה שכתבתי בחייהם.
הודעה פורסם: שישי 07 אוג',15 09:16   
מי שיודע איפה להסתכל זוכה לראות כבר עכשיו.

אבל, ניתן היה לנבא זאת בעבר לגבי כותבי טקסטיים מקצועיים, מעבדי שירים מקצועיים, ואפילו זמרים, שזה המקצוע שלהם.

וניתן ״לזרום״ עם כל מגמה כזאת במיוחד כשהפרמטרים של הצלחה וכישלון כבר לא במשוואה, הכל סתם צף ביוטיוב ואני טוב כי החלטתי שאני טוב.

יצירה היא תהליך ארוך ומורכב שמסכן מאוד את הפרספקטיבה של האמן לאורך התהליך, שילוב גורמים נוספים בתהליך נועד בין היתר כדי להיחלץ מהסכנה הזאת, אבל כאמור, כל זה כשיש מה להפסיד ויש מה להרוויח. ואנחנו הולכים לימים שבהם איש לא מפסיד או מרוויח, אלא כולם סתם משחקים מטקות בים בשביל הכיף.

וזה מייתר לא רק מאסטרינג ומיקסינג, אלא את כל העניין מלכתחילה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 3 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון