תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 23:44
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה למרצים ומיטיבי לכת
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  Dror_Shi  
תומך
שאלה למרצים ומיטיבי לכת
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 11:45   
האם אתם מעגנים את שמות הקורסים, תיאור הקורס האקדמי ומן הסתם את הסילבוס באיזשהי הגנת זכויות יוצרים?
אני מן הסתם מדבר פה על ״תופעה ידועה״ (והמבין יבין).

האם כתיבה ״כל הזכויות שמורות״ תקפה לחומרים כאלה?

האם ישנו גוף המתעסק בשמירת זכויות על פרסומים אקדמיים (מאמרים וכיוב)?

או בקיצור - יורם ויונתן, איפה אתם? #smile
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 11:52   
על איזו תופעה אתה מדבר? לי היא לא ידועה ...

לא ברור לי איך אתה מציע להוציא זכויות יוצרים על שם של קורס. הרי השמות הם בדרך כלל גנריים ודומים ברחבי העולם ומורכבים ממילה או שתיים. איך אתה מציע לעגן אותם?גם הסילבוס הוא בסך הכל עמוד אחד של טקסט עם תכנים די גנריים. קצת קשה לי להבין למה שמישהו בכלל ירצה להאבק על משהו שלוקח פחות משעה לייצר.
תומך
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 11:58   
מאוד פשוט אסף.

מאז שהתחלתי ללמד אני שם לב לתופעה די מכוערת. חברים ותיקים שמלמדים שנים מתקשים מאוד ״לשחרר״ סילבוסים ותמיד אומרים לי ״שמע...אני נותנ/ת לך את זה ובלבד שלא תעז להראות או להעביר את זה למישהו״. בהתחלה הרמתי גבה, אחכ, הבנתי שיש לא מעט זאבים, חסרי מקוריות ועמוד שדרה, שעושים העתק הדבק מסילבוסים ומערכי שיעור של אנשים אחרים ומוכרים את עצמם ככה.

סילבוס אמנם זה לא תורה מסיני ואבל זה האופן והצורה בו אתה בנית את השיעור שלך. בסילבוס יש לחלוטין טביעת אצבע שלך.

לא הייתי שואל אם לא הייתי אשכרה מקבל מיילים מוזרים של ״קולגות״ שנורא חשוב להם לראות סילבוס, או איך אני בונה ומה אני כותב. אחכ, ממקור שלישי אני שומע שהמאדרפאקר מעביר את ״אותו הקורס״ במוסד אחר.
  Dror_Shi  
תומך
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 11:59   
ומה בנוגע לפרסומים אקדמיים?

פרסמת מאמר..הוא פתוח לכל דיכפין? ויקח אדם ויגיד - ״אני כתבתי״?
C172
Expert
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 12:27   
מודה שאני לא מומחה לעניין, אבל עד כמה שאני מכיר את החיים, חומר כתוב בדרך כלל לא ממש יורד לעומק, ונשאר יותר ברמת הסיכומים הכלליים, הסברים למושגים ושאר דברים מהסוג שממילא אפשר להשיג בכל מקום. מה שמעלה ומבדיל קורס אחד מהשני זה המרצה עצמו, ואת זה, עד כמה שאני יודע, אי אפשר לגנוב או להעתיק.
אפשר ככה ואפשר ככה
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 12:55   
כשעוד לימדתי, לפני שנים, חומר ההרצאות שלי בנושאי התיאוריה של הסאונד, מיקרופונים, מעבדי צליל, טכניקות הקלטה ומיקס, גובש לחוברת עם זכויות יוצרים. קיבלתי הצעה להעביר את החוברת לספרית המוסד תמורת מקדמה יפה והצעה לאחוזים מהמכירות. באותה השנה החלטתי להפסיק ללמד ולא מימשתי את האפשרות.
על הסילבוס אין טעם להתעקש. כל אחד יכול לפתוח את תוכן הענינים בספר העוסק בתחום ספציפי ולהפוך אותו לסילבוס (חסר תוכן) .
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 13:17   
אוקיי..לאט אני מבין שמדובר בעניין אפור ואבוד. שוב, מודה שלא חשבתי על כך עד שאנשים שאני סומך עליהם הביעו חשש להעביר סילבוס הלאה (בעיקר ממורה למורה), כמו אנשים מסויימים שאין להם סמכות אדמניסטרטיבית אבל עדיין חשוב להם ל״לחטט״ לי במפות.

הרבה ענייני אגו, חוסר ביטחון והרבה גועל.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 16:37   
סילבוס? אנחנו מדברים על אותו חצי עמוד ששקול ל"תוכן עניינים" בספר אקדמי? עקרונית כל יצירה אישית שלך מעוגנת בחוק זכויות יוצרים אבל אם תרצה לרדוף אחרי מפר זכויות יוצרים תאלץ לעשות זאת בעצמך. על חצי עמוד חבל על המאמץ.

לגבי מאמרים מדובר באותו העיקרון. הם על שמך ולא צריך "לרשום" אותם איפשהו, אבל אכיפת החוק היא עניין אחר לחלוטין ואף אחד לא יאכוף אותו מלבדך (ומלבד עורכי הדין שתשכור, אלא אם כן תלך לבית משפט לתביעות קטנות שם תוכל לייצג את עצמך).
Supporter
הודעה פורסם: שבת 25 יול',15 20:50   
ברשותכם,קצת סדר:

כל דבר שמפורסם תחת כנפיו של מוסד אקדמי (ובתנאי שהוא מוסד אקדמי מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה) חוסה תחת זכויות היוצרים של המוסד.

שמות הקורסים והסיליבוס מוצעים ע"י המוסד האקדמי,מאושרים ע"י המל"ל ואז מפורסמים. פורסם שם הקורס והסיליבוס שלו הם תחת זכויות היוצרים של המוסד.

אין שום בעיה להעתיק,מלא או חלקית,סיליבוס של קורס במוסד אקדמי ובתנאי שמזכירים שהסיליבוס הוא מקורס X במוסד Y.

העובדה שמעתיקים/מעבירים סילבוסים מתחת לשולחן ידועה והיא לא שונה במאומה מהעתקה במבחן או גניבת דעת.

בתואר I כל חומר שנכתב ומועבר למרצה חוסה תחת זכויות היוצרים של המוסד האקדמי וניתן לפרסם (אם בכלל) או ברשות מהמוסד ו/או מהמרצה אליו הוגשה העבודה. הסטודנט (מניסיון אמפירי) יכול לפרסם את המאמר (שוב מזכיר לכם אנחנו בתואר I) בשמו רק אם קיבל מהמוסד אישור בכתב ובתנאי שיפרסם בפורמט פתוח (כלומר לא יקבל תגמול כלשהו על הפרסום).להעתיק,ופילו לצטט,חומר שהוגש במסגרת תואר I - בלי רשות כמובן,זוהי עבירה פלילית ומשמעתית.

בתארים מתקדמים: כל מה שמפורסם זכויות היוצרים הם של הכותב והמוסד האקדמי שאצלו פורסם המאמר.
אפשר לפרסם מאמר תחת זכויות היוצרים של הכותב בלבד - רק אם המאמר הופך לספר ומפורסם ככזה.

מאמר שפורסם ע"י סטודנט לתואר שני או יותר אפשר לצוטט ולהעתיק חלקים ממנו,ואפילו כולו,בתנאי שניתן הקרדיט בביבלוגרפיה - זו נישמת אפה של האקדמיה ואחד המדדים הראשיים לאיכות המוסד האקדמי.

HIH

מנחם
  Dror_Shi  
תומך
הודעה פורסם: ראשון 26 יול',15 00:32   
מנחם! מי היה מאמין שאתה עדיין פה.

ציטוט:
העובדה שמעתיקים/מעבירים סילבוסים מתחת לשולחן ידועה והיא לא שונה במאומה מהעתקה במבחן או גניבת דעת.

לאור מה שאתה אומר כל מה שאני כותב, מנסח מייצר מאפס הוא קניינו של המוסד האקדמי בו אני מלמד.
אולם הציטוט הנ״ל מכיר בתופעה עליה אני מדבר, ואתה אף מציין כי מדובר בעבירה אקדמית אשר גובלת בגניבת קניין רוחני.

עושה רושם שאתה בקיא מאוד, אבל אני עדיין קצת מבולבל.

(אגב, תודה לכולם!)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון