פורסם: שני 10 פבר',14 11:17
לפני ימים למספר נתבקשתי לעשות סאונד לערב להקות צעירות
וגילתי שוב מחדש שיש לנו חרא של דור שכל דור שמגיע חושב שהוא הקים את המדינה...והמציא את המוזיקה!
מה שהסקתי היום זה שיש בעייתיות קשה לעבוד עם מוזיקאים תיכוניסטים (גם ברמת המשכל) דור שחצן שבטוח בעצמו שיודע לנגן קטע וחצי של רוק כבד מקנה להם את הזכות לבוא וללמד סאונדמן איך דברים צריכים להישמע..
כל אחד שם פשוט עולה ורוצה לקרוע את הבמה כאילו שהם איזה "דה פשמוד"
שלא נדבר על הסולנים שלהם שחושבים שהם הבוסים ומבקשים 2 מוניטורים לעצמם וזה כי הם לא שומעים את עצמם בעוד הנגנים שלהם מחפשים להפציץ מאחוריהם את הבמה..(כמו שנאמר מלחמת הווליום)
האם זה רק אני או עוד מישהו נתקל בתופעה המחרידה הזו..
Act Compatible
פורסם: שני 10 פבר',14 11:50
הם בדיוק כמו שאנחנו היינו בגיל שלהם. הם יתבגרו, חלקם ילמדו להקשיב אחד לשני ואולי זה יעבור להם. אלה שלא יתבגרו, ישארו חובבנים. לעומת זאת ההתנשאות של הרבה מהאנשים שליד הקונסולות תשאר להם עד יום מותם (אני לא מתכוון ספציפית אליך, אבל למטבע הזה יש שני צדדים).
פורסם: שני 10 פבר',14 12:27
אני בן 20, ומכיר את הבעיה המדוברת משני הצדדים. גם מאחורי הקונסולה וגם כזמר ונגן.
אני זוכר שבגיל 16 היתה לנו הופעה גדולה בהיכל התרבות, שרנו 8 זמרים לדינאמיים ובפזמונים שרנו כולם ביחד. היו 3 מוניטורים לפנינו, והיה לי קשה לשמוע את עצמי וכל הזמן ביקשתי להגביר את עצמי, ולאחר ש"הצלחתי לשמוע את עצמי", עוד זמרת ביקשה להגביר את עצמה, וכך זה התגלגל...
הסאונדמן (שהכיר אותי בתור נער רציני ומקצועי בתחום) לקח אותי הצידה והסביר לי יפה שכשיש 8 זמרים אי אפשר שכל אחד ישמע את עצמי הכי טוב.
רק באותו רגע הבנתי את הטעות שלי.
משמע - לעתים ה"שחצנות" המדוברת, היא בעיקר עניין של חוסר מודעות. אני מסכים שיש בני נוער שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת אם הם קצת יודעים לכוון EQ 3 פרמטרים במגבר, אבל עדיין, תמיד ה"מבוגר האחראי" שבאיזור חייב לאזן אותם. ואם מדובר בסאונד של הופעה, אז שהסאונדמן/המורה בבית ספר(/בית נוער) יעשה להם שיחה קולקטיבית עם הדגשים להופעה על במה. הם לא אמורים ללמוד את הדברים האלה לבד, ואני חושב שזה מאוד חשוב לקיים את השיחות האלה.
פורסם: שני 10 פבר',14 12:29
וזמרים מנוסים וטובים, לא מתווכחים עם הסאונדמן? עכשיו תוסיף לזה יוהרה וחוסר נסיון של גיל טיפשעשרה, וזהז מה שאתה מקבל.
אני כן חושב שרוב הנוער היום חרה, אבל אשמים בזה ההורים שלהם.
כשהייתי צעיר, גם אני חשבתי שאני הכי חכם, אני חושב שאחד ההיבטים החשובים בתהליך של התבגרות, הוא להבין שיש חכמים ממך, וכדאי לסתום את הפה ולשמוע מה יש להם לומר, מצד שני, אני רואה אנשים בוגרים שמתנהגים ככה ואני פשוט מרחם עלייהם.
לגבי ציוד, שוב, מאשים את ההורים, שלא חושבים ששווה להשקיע 2000ש"ח בגיטרה וזאת בהנחה שיש להם מאיפה לגרד את הכסף.
פורסם: שני 10 פבר',14 12:45
עוד בעיה היא שיש להקות ואני הפעם יוצא החוצה לא רק לבני נוער בכללי פשוט אצל בני נוער זה יותר מצוי שפשוט לא מבינות איך סאונד עובד כבודדים וכלהקה..
אם סאונד מן מקבל בסיס רע אז לא בטוח שהוא יצליח להוציא משהו או שהוא התקשה להוציא משהו.
אבל אם המצב הפוך ויש בסיס טוב אז גם סאונדמן שהוא לא הכי מוכשר או שבוא נגיד סתם לדוגמא רוק כבד זה לא "הכוס תה" שלו .. אז התוצאה תיהיה סבירה לחלוטין ולא אני לא מדבר על סאונדמנים בלי אוזניים.