תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 01:11
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוזיקה כעסק?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (545) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

מה עיסוקך בתחום המוזיקה?
מוסיקה היא פרנסתי
47%
 47%  [ 51 ]
אני עובד בתחום אחר ומתעסק במוזיקה "בשביל הנשמה"
36%
 36%  [ 39 ]
אני עובד בתחום אחר וגם מתפרנס ממוזיקה מהצד
11%
 11%  [ 12 ]
אני מתפרנס ממוזיקה ומשלים מעבודות זמניות/צדדיות
5%
 5%  [ 6 ]
סך-הכל הצבעות : 108

yoavasif
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 21:47   
ציטוט:
בסופו של דבר אנחנו מדברים לא על עיסוק שבחרנו, אלא על עיסוק שבחר אותנו.

עדי, אתה צודק במאה אחוז וזה עוד אסימון שנפל לי איפשהו על הדרך ושכחתי להזכיר אותו למרות שהוא היה לא פחות חזק מכל השלושה האחרים.

לפני הרבה מאוד זמן..... הגעתי לאולפני SDL בשביל לעשות מאסטרינג לשיר שלי שרציתי להוציא. הייתי עדיין סטודנט בחיפה ותוך כדי שהמתנתי בחדר האוכל של המתחם ישבה לידי לא אחרת מאשר יהודית רביץ.

יזמתי איתה שיחה ושאלתי בשביל מה היא הגיעה למתחם. היא ענתה לי שעורכים וידאו קליפ שלה באחד החדרים ושאלה אותי לסיבה שבגללה אני הגעתי למתחם. השבתי לה שאני מוזיקאי ושאני מוציא סינגל אבל שבעצם כרגע אני גר בחיפה ולומד משפטים.

יהודית היקרה נפנפה את ידה בתנועת ביטול ואמרה לי: "מוזיקה, אתה לא תעשה ככל הנראה". אמרתי לה "מה ? למה את חושבת כך ?" ואז היא ענתה לי את המשפט, עדי, שאתה כתבת: "כי המקצוע הזה בוחר בך. אני (היא מספרת) הרגשתי שאין לי ברירה".

כמה שהיא צדקה....

קראו לי להיכנס לחדר של טלי כץ ואמרתי לה תודה על השיחה והשיתוף. זה היה רגע קורע מבחינתי ולקח לי עוד בערך 4 שנים לעכל אותו, יחד עם כל מה שסיפרתי עד שהגעתי להחלטה לעזוב הכל ולעשות מוזיקה.

HEKTOR שאלת מה עדיף ? האם לעסוק במוזיקה או בתחום אחר ולהשאיר את המוזיקה אך רק להגשמת החלומות. אני מניח שהתשובה משתנה ביחס לכל אחד ואחד ולרצון/יכולת לעמוד תחת נטל העצמאות. זה לא קל, כבר נאמר... מבחינתי הרגשתי שאין שום ברירה.

IMPRESSIONS כתב ש:

ציטוט:
שעסקתי במוסיקה בתור תחביב הרגשתי איך ההתקדמות שלי בתור נגן/מלחין/מוסיקאי נבלמת בצורה אלימה וכל הדברים שחלמתי לדעת הייתי מגיע אליהם, אולי אם היו לי 200 שנה לחיות. עכשיו שאני מתעסק בזה אני יודע שאני צרך 300 שנה כדי לדעת את כל הדברים שאני רוצה לדעת, אבל לפחות אני יכול להתקדם כי זה העיסוק שלי, ואני לא צריך לחפור ולהתעמק בנושאים שאני צריך לדעת אותם כדי להתקדם בעבודה שלא מעניינת אותי, כי זה מה שעושים.

יש לי את כל הכלים לדעת את מה שאני צריך ולעשות את זה תוך כדי עבודה, זה לעולם לא יהיה מושלם אבל זה יהיה והיה תמיד יותר טוב מלהישאר מאחורה ורק לצפות ולהאזין מהצד ולהגיד "כן, אני גם יכולתי להיות כזה" ולדעת שלעולם לא אהיה.

זה לדעתי אחד התמריצים להעדפת העיסוק המוזיקלי בכל זאת ולמרות הקשיים.

ואולי SHTIK אמר את זה באופן הכי נחרץ... ממש המילים שאני בדרך כלל אומר
ציטוט:
אם אני לא אעסוק במוסיקה לפרנסתי, מבחינתי אין לי שום משמעות בעולם הזה ופה סיימתי..

ותומר המשיך בסיבה למה שלא ללכת לכיוון אחר, כי בעצם:
ציטוט:
שאתה מתפכח יום אחד ומבין שבזה שלא דפקת לעצמך את החיים בתור מוזיקאי למעשה דפקת לעצמך את החיים עם איזו עבודה ואפשרויות תעסוקה שאין לך שום חיבור אליהם

GUSTI שמעתי את זה הרבה, שלכאורה מדובר באומץ.... אחרי השיחה עם יהודית ויתר האסימונים שנפלו.... זה תמיד כיף שחושבים אותך לאמיץ אבל בפועל זה פשוט מוגבלות אמיתית שלי ושל כל מי שתיאר את אותה תחושה.... המוגבלות של לא להיות מסוגל לעשות משהו אחר... ואולי דווקא בגלל שכל כך ניסיתי לברוח מזה.. אולי בגלל זה הגעתי למצב שבו חשתי שאין לי מה להפסיד.

תודה עדי ותודה לכל מי שקרא ולכל מי שהגיב בהערכה #thumbsup
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 21:57   
אני רק רוצה לעודד גם את אלו שלא נהיו מוסיקאים FULL TIME, אני מכיר הרבה, אבל ממש הרבה סיפורים עצובים על מוסיקאים מאוד מסכנים ואני בטוח שכל מי שמצליח או יחסית מצליח במוסיקה מכיר יותר סיפורים כאלה מאשר סיפורי הצלחה כמו גיל שוחט הכלי.

ויל סמית אמר ש"להיות מציאותי זה הדרך הבטוחה והמושלמת לבינוניות", כלומר, הדברים הגדולים נוצרו מתוך חלומות ומתוך חשיבה מעבר לאפשרי והנורמטיבי.

הוא רק שכח לציין שכדי לחשוב מעבר לקופסא צריך מרץ והתלהבות של בן 18 וידע של בן 300 כדי לדעת מה זה הקופסא בכלל.

#think
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 22:08   
נעודד את זה שבחר שלא להיות מוזיקאי על הבחירה שלו להיות רחוק מהמוזיקה וגם נעודד את זה שכן בחר להיות מוזיקאי על הבחירה שלו לוותר על חיים יציבים יותר .... רק שנשאיר לעצמנו את אפשרות הבחירה באמת ולא ניתן לפחדים לנהל אותנו. 
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 23:51   
כשהייתי בן 16 הייתי משוכנע שאני רוצה להיות מנצח, ואפילו קניתי את Orchestration של אדלר וחרשתי אותו מקצה אל קצה. עד היום יש לי בערך 4 מחברות מלאות בהערות שרשמתי, והדיסקים המקוריים נשחקו מרוב שמיעות חוזרות ונשנות. כשהגיע השלב לבחור "קריירה", דווקא פניתי בכיוון אחר, שקשור למדע, אבל אחרי התלבטויות רבות וקשות.

היום, כמעט שני עשורים לאחר מכן, אני עדיין מנגן, אבל הרבה פחות. אם היום הייתי צריך לבחור את אותה הבחירה בכלל לא הייתי חושב פעמיים והייתי בוחר שוב פעם במדע. לא שאהבתי למוזיקה דעכה, אבל השתניתי מספיק ב-17 השנים האחרונות ואני לא מרגיש את אותו הצורך לעמוד על במה מול קהל של מאה אלף איש ולנצח על תזמורת עם 100 נגנים. לא שחיידק הבמה, או הצורך לבלוט, נטשו אותי - יש מספיק הזדמנויות לכך גם במדע #smile. אבל אנשים משתנים ואני מרגיש מאד שלם עם הבחירות שעשיתי.

מאחל לכולם שיהיו שלמים עם הבחירות שלהם, ושיהיה לכולנו את האומץ לקום ולהודות בטעות כשצריך.
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',12 08:10   
יש איזה סוג של פתרון לאקו"ם שגם שלח הודעות לחברים רשומים.
היתה כתבה גם באתר הבית של אקט כאן.
זו התחלה לא רעה בכלל ואני מקווה שהיא תתפוס תאוצה.

אי הב הה דרים (אני חולמת מתי אני יושנת) שיהיה גם מקום כזה נגיד לחברי אקט,
מין מקום שיקרא "בית אקט",
מעליו יהיה שלט אלקטרוני שיריץ באנרים על הופעות,אולפנים,נגנים (רק בנושאים מוסיקלים ),
השלט יהיה גדול ובולט בשטח.
הוא יחזיק את ההשכרה של המקום.
כל הופעה שתהיה בבית אקט תפריש 20% מהכרטיסים לאחזקת המקום.
כמו שאמרתי אי הב הה דרים,אבל כנראה אני תישן עם סחורה זה מה אני ספרת עוד הרבה זמן.
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',12 08:26   
#lol #lol #lol #lol #lol
דווקא רעיון מעולה!
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',12 17:05   
impressions :
הוא רק שכח לציין שכדי לחשוב מעבר לקופסא צריך מרץ והתלהבות של בן 18 וידע של בן 300 כדי לדעת מה זה הקופסא בכלל

כדאי לך לקרוא את Imagine של ג'ונה לרר.

זה אפשרי, בכל גיל, בכל מצב.

זה תלוי בך ובהלך הרוח שלך.
The Expert needs very few options
giraffe
תומך
Rewrite
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',12 19:58   
אני חייב לציין שהשרשרת הזו מרתקת. במיוחד הסיפורים האישיים מה הביא כל אחד למסקנתו הוא ולדרך שבא הוא בחר. (מה שמזכיר לי- איפה הבחורות פה בכל הסיפור?)
העניין הוא שבהתחלה שקראתי חוויתי הלך רוח מרתק: סוקרנתי, כעסתי על אחדים, שמחתי בשביל אחרים והסכמתי עם רובכם.

ופתאום ההבנה הגיעה אלי. אני מאוד אוהב סאונד, מוסיקאי גדול אני לא כי יש לי סוג מוזר במיוחד של דיסלקציה מוסיקלית. אבל האהבה אצלי למוסיקה היא בדם.
עם זאת החלום הגדול והאמיתי שלי הוא לא סאונד וגם לא מוסיקה. לפחות לא כדבר עצמו. אלא על חוויה כלל חושית.

את החלום הרוחני- טכנולוגי שלי אשמור בנתיים למועד אחר... אולם תמיד רציתי ועסקתי בעקיפין במשחקי מחשב. אני ילד מגודל. מה לעשות, החברה המודרנית לא הצליחה לנפות את זה ממני למרות כל המאמצים.

אז חלום שלי הוא לפתח משחק מחשב טוב באמת. לא איזו אפליקציה בדולר למחשבופון אלא משחק אמיתי, מושקע, מדובב, מתוסרט ומוקלט לעיל ועילא. AAA מה שנקרא.
ותמיד היכה בי הפחד מתכנות. והאשליה שלא אוכל להתמודד עם זה. ...כנראה משקעים משיעורי basic משמימים במיוחד בילדותי. אבל זה המכשול האחרון בעצם בדרך לשם... כי גם ממתמטיקה פחדתי פעם, היה לי מורה גרוע.

אחר כך הגיע יונתן (כן, אתה. זה הזמן להסמיק #yes ) והראה שיש גם מתמטיקה שאולי תגרום למוח שלך לפלוט קיטור. אבל היא גם יכולה להיות כיפית.

אז, תודה לכולם. החלום הרגע קיבל זריקה עידוד משמעותית.

#biggrin #thumbsup
הודעה פורסם: חמישי 12 יול',12 06:22   
AriG:
ציטוט:
זה אפשרי, בכל גיל, בכל מצב.
זה תלוי בך ובהלך הרוח שלך.

קודם כל, אני מאלה שכן הלכו להתאבד על החלום שלהם. לא הבנתי אם ניסית לעודד אותי(?). דבר שני זה לא כזה פשוט, אני יכול לספר לך סיפורים על אנשים הרבה יותר מוכשרים ממני שאוכלים הרבה מאוד #censored רק בשם זה שהם בחרו "בחלום". ועכשיו הם כבר לא יכולים לחזור אחורה בבחירה שלהם כי הם עם ילדים.

קל להגיד שזה "אפשרי", ובאותה קלות בדיוק אפשר להידפק בצורה מאוד כואבת-לכל החיים.
אם אתם רוצים אני אביא לכם דוגמאות אני פשוט לא רוצה לדכא פה את החברה.
#nene
הודעה פורסם: חמישי 12 יול',12 07:14   
ציטוט:

קל להגיד שזה "אפשרי", ובאותה קלות בדיוק אפשר להידפק בצורה מאוד כואבת-לכל החיים.
אם אתם רוצים אני אביא לכם דוגמאות אני פשוט לא רוצה לדכא פה את החברה.

בתכלס זה כמו לעשות גיבויים. בחיים אתה לא לומד מנסיון של אחרים, מתוך טענה שלך זה לא יקרה, וכרגיל, המציאות "טופחת" לך על הפנים "בעדינות" עם נבוט בייסבול מאלומיניום.

מצד שני, אני כן חושב שאם זה בוער בעצמותיך, אתה חייב לעצמך את הניסוי הזה, רק שאני הייתי שם לו deadline כלשהו, בהתאם למטרה. או אולי יותר טוב: פשוט לא לשכוח להתחבר בחזרה למציאות מידי שלושה חודשים ולבדוק התקדמות, כמו שעושים בכל פרוייקט. אם ההתקדמות מספקת, הכל טוב. אם לא, להחליט: צ'אנס נוסף על תקופה מוגבלת, או סגירת הבאסטה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 4 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון