תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 00:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוזיקה כעסק?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (545) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

מה עיסוקך בתחום המוזיקה?
מוסיקה היא פרנסתי
47%
 47%  [ 51 ]
אני עובד בתחום אחר ומתעסק במוזיקה "בשביל הנשמה"
36%
 36%  [ 39 ]
אני עובד בתחום אחר וגם מתפרנס ממוזיקה מהצד
11%
 11%  [ 12 ]
אני מתפרנס ממוזיקה ומשלים מעבודות זמניות/צדדיות
5%
 5%  [ 6 ]
סך-הכל הצבעות : 108

yoavasif
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 13:14   
יש כאן כמה אנשים שמכירים אותי מקרוב אבל חשוב לי לספר, על קצה המזלג ומנקודת המבט שלי, על תהליך שעברתי בעשור האחרון. אני עושה את זה לא רק מתוך מקום של סגירת מעגל עם עצמי כי את זה עשיתי בחלקו מול חברים, משפחה (ובפעם הראשונה בחיי מול פסיכולוג בשנה שעברה #smile ) אלא גם מתוך מקום של שיתוף כאן דווקא, משום שאני חב הרבה לפורום הזה, לנפשות הפועלות בו ולעומד בראשו שידע להכווין ולתת עצות חכמות כשהייתי צריך אותן.

לפני כן רציתי לכתוב כמה מילים בעניין משפט שהוזכר כאן...

ציטוט:
(וכל מוזיקאי שהוא עצמאי זה עסק)

זה משפט שנאמר בסוגריים ונראה לי ששווה לחזור עליו ולהדגיש אותו.

יש עוד משפט (מן המקורות) שאומר: "ייצא אדם לפועלו ולעבודתו עדי ערב"...
עושה רושם שהמשפט הזה יכול להיות מאוד נכון לחלק גדול באוכלוסייה ולא רק בתחום המוזיקה כי רוב האנשים באמת עובדים קשה לפרנסתם. יכול להיות אפילו שיש כאן רמיזה לקושי בעיסוק כעצמאי, אבל בכל מקרה אפשר אולי ללמוד שרוב הציבור עובד קשה למחייתו.

אז אם רוב האנשים עובדים קשה בלאו הכי הרי שהמסקנה אולי הבלתי נמנעת היא שגם במוזיקה צריך לעבוד קשה בשביל להתפרנס, גם מעצם זה שצריך לעבוד קשה בשביל להתפרנס בכל תחום וגם משום שלהיות עצמאי זה בוודאי קשה.

כמו שדובר כאן זה באמת לא סוד שתחום המוזיקה אינו פשוט ובכדי להצליח להתפרנס ממנו (ואני לא מדבר על להתעשר) אין מנוס, ככל הנראה, מלספק מגוון שירותים רחב כמו להלחין, להפיק, ללמד, להופיע ועוד .... ואם זה לא מספיק הרי שצריך ללמוד לדעת להתנהל כעצמאי (אגב, לא נולדים עם זה אבל אפשר ללמוד את זה).

ואני רוצה לשאול כאן שאלה שלדעתי צריכה להישאל.
כמה זמן אנחנו כאן על פני האדמה ? 70, 80, 90 שנה ? לפעמים גם הרבה פחות....

ברור שהחיים זה לא טיול בפארק ואין ספק שלהביא ילדים לעולם זו מחויבות וצריך לדאוג להם. אני לא אומר שלא צריך להיות ריאלי ולא צריך לדעת לפעמים גם לוותר בחיים אבל בטח ובטח צריך לשאוף לנסות להגשים את עצמנו בגלגול הזה ולא לפחד מהחיים. אם כבר רובנו צריכים לעבוד קשה בחיים האלה, אז אולי כדאי לשאוף להגיע למצב שבו אנו עובדים קשה ומשקיעים אנרגיה וזמן, ברצינות ובאחריות גמורה, במה שאנחנו כן רוצים לעשות ולא במה שאנחנו לא רוצים לעשות.

אז הנה הסיפור...

הייתי עורך דין במשך שלוש שנים. אני חושב שרוב האנשים כאן יודעים את זה. למדתי באוניברסיטת חיפה ואני זוכר שבשנה הראשונה ללימודים פגשתי במסדרונות מכרה שלמדה אתי עוד מימי התיכון... היא הסתכלה עליי ואמרה: "מה זה, יואב, העיניים שלך כבויות !". אני זוכר איך ביום הראשון ממש ללימודים, בשעה לפני האחרונה, נרדמתי על השולחן ובסוף הסימסטר איך ניגשתי לאמי ואמרתי לה שאני רוצה לעזוב את לימודי המשפטים. היא סירבה לתת את ברכתה (אבא שלי נפטר בדיוק שנה לפני כן וכולם פחדו על יואבי הבן הרגיש.... אוי ואבוי... מה יקרה לו אם הוא לא ילמד מקצוע אמיתי לחיים.... #think ).

אני זוכר את השעות המרובות בלימודים, העבודות, המבחנים – היה לי קשה ביותר, לא רק משום הקושי האקדמי אלא גם הרבה משום שהרגשתי לא שייך ולא מחובר. היו לי חברים וחברה אבל בפועל רציתי מאוד לעסוק במוזיקה ולא ממש ראיתי את עצמי בתחום אחר. בשביל ליישב את העניין אמרתי לעצמי ולאמי שאני מסיים את הלימודים בשביל השקט הנפשי של שנינו אבל את הסטאז' - אין סיכוי שאני עושה.... עברה שנה ועוד אחת ועוד אחת ועוד אחת.... ומה קרה בסופו של דבר ?

מה שקרה זה שמהפחד לא רק שנרשמתי לסטאז' אלא גם שבסיומו פחות או יותר ישבתי ללמוד לבחינות הלשכה...

את היום שבו עברתי בהצלחה את הבוחן שבע"פ (החלק השני לבחינות הלשכה) אני לא אשכח. צוות של שופטת ושני עורכי דין מסרו לי שעברתי בהצלחה, השבתי "תודה" ויצאתי מן החדר חנוק לגמרי (ללא שמחה) ומהר מאוד עזבתי את הבניין של לשכת עורכי הדין. תוך כדי שאני הולך ברחוב הרגשתי לחיים קצת רטובות, שחררתי את העניבה ובקול חרישי ורועד (חחח) אמרתי לעצמי "זהו יואב עד כאן, עכשיו אתה מפנה מקום למוזיקה #nene ".

איזה עד כאן... ? הפחד מהחיים המשיך לקונן... וזכרתי כל הזמן את המשפט שמלווה אותי מילדות.. את אמא שלי אומרת לי: "אם אתה לא תהיה עורך דין או רופא שיניים, אתה תקבץ נדבות ברחוב". יש לי עוד משקעים מהמשפט הזה.... ובעבר אפילו הייתה טינה אבל היא, אמא שלי, בסה"כ עשתה את מה שהיה נראה לה כדבר הנכון מבחינתה וזאת רק מתוך דאגה ואהבה.

אז יצאתי לחפש עבודה במשרד עו"ד והתראיינתי לשלושה מקומות. לאחר סינון התקבלתי לשניים מתוך השלושה ובמקום לבחור במשרד אימתני בחרתי במשרד בינוני בגודלו שנתן למראית עין תחושה חמה וביתית. עבדתי כמעט כשנה כעו"ד שכיר. זו הייתה חוויה לבוא בבוקר למשרד ולראות הררים של תיקים, לפתוח את הראשון מלמעלה ושוב לראות... א' עשה ככה לב' וב' בתגובה עשה ככה לא' וא' החליט שהוא מגיב וכו' וכו' וכו'. שוב ושוב להתעסק במיץ של הז..... להיות במוקד הסכסוך שבין אנשים.... להתמקח, להתווכח (אפילו לעיתים גם לא לומר אמת כי זה מה שנדרש ממך ...!...) אני לא אומר שלא היו רגעים יפים (רגע אחד או שניים... זכיתי לייצג בבתי משפט וגם היו כמה הצלחות) אבל אחרי שנה די נשברתי ועברתי לעבוד בחברה מאוד גדולה בתפקיד סמי – משפטי (פקיד) קליל יותר מתוך כוונה לפנות זמן למוזיקה. לא נדרשתי לשקר לאף אחד ולהתעמת עם אנשים שאני לא מכיר והשכר היה בטוח ובזמן..... אבל.... לא באמת יכולתי לעסוק במוזיקה כמו שרציתי. מעבר לבוס עוקצני ופוליטיקה פנימית וקליקות מעצבנות שבין אנשים במקום העבודה, הקושי הגדול ביותר היה שוב, שלא יכולתי להיות מסוגל להשקיע מרץ, זמן ואנרגיה במה שאני באמת רוצה לעשות ואיך יכולתי !? יצאתי בבוקר וחזרתי בערב גמור ומרוטש #faint אחרי יום שלם, קשה וארוך במשרדי החברה.

ראיתי איך החיים שלי הולכים להיראות...... קבור בתוך מקצוע שאולי מפרנס אבל בשתי מילים: לא מאושר.

זכרתי את אבא שלי שככה מת לו פתאום בגיל 58 אחרי שעבד כל חייו כימאי וחשבתי לעצמי שהוא, שהיה די גאון, לא מימש את עצמו בשיט.

אופס נפל אסימון ראשון #search

לאחר מכן דיברתי עם חבר מהעבודה, איש לא צעיר שעשה וראה רבות.... והנה הוא היה זה שאבחן אצלי את הבעיה הקשה שלקיתי בה (אתם בטח כבר מנחשים): "אתה מפחד מהחיים ! מה אתה כל כך מפחד ?, מה ?"

אופס נפל אסימון שני.

בשיחה שקיימתי עם מנהל הפורום הזה, ראובן היקר, נפל האסימון השלישי.

אין לי מה להפסיד.
להיות במקום שלא טוב, שלא נכון לי, עו"ד או לא...., זה לא מתכון טוב לחיים טובים, בטח שלא לזוגיות ולחיי משפחה בריאים.

הבנתי במאה אחוז של הבנה והפנמה שאני לא יכול, לא מסוגל, אבל באמת לא מסוגל, לעשות שום דבר אחר ולהתמסר לתחום אחר מלבד למוזיקה.

הבנתי שהקושי בפרנסה כשהוא קיים הוא מעיק ומדאיג (וזה רק הלך והתגבר עם הגשת ההתפטרות שלי והמעבר לתל אביב בשביל לעשות מוזיקה) אבל הקושי בלקבור את עצמי ואת חיי בתחום עריכת הדין היה קשה שבעתיים מבחינתי. ואם יש ספק אז תנו לי לספר איך הבנק פעם אחר פעם ביטל לי כרטיסי אשראי #please ואיך קרה כמה פעמים שלא היה לי כסף לשכר דירה וגם להרבה פחות מכך ולא, לא נולדתי במשפחה עשירה למרות שאמי המתוקה הגישה עזרה כשיכלה.

החלטתי להתאבד על המקצוע ואת זה עשיתי לאחר ההבנה שאני פשוט חייתי בפחד במשך כל השנים. פחדן אמיתי, מפחד מהחיים.... ולא הייתי מוכן יותר להיות במצב הזה של פחד.

התפטרתי מהעבודה לתדהמת כולם, ובמיוחד כששמעו גם את הסיבה, והגעתי לתל אביב בלי להכיר אף אחד ונתתי לעצמי לפחות את האפשרות לעשות את מה שאני רוצה לעשות כי "הסכנה הכי גדולה בעצם היא לא לסכן דבר" (מצטער אם יש כאן ניחוח קיטש אבל יש במשפטים האלה שמגיחים פתאום באמצע החיים ונחרטים אצלך בראש את היכולת לחולל שינוי מחשבתי שיביא לקבלת החלטות, בהינתן רקע מתאים).

מה אני מנסה להגיד בעצם ? #redface
שאנחנו חיים פעם אחת בעולם הזה.

אם יש את האפשרות לרדוף אחר החלומות, כדאי לשאוף לנסות כן ללכת על זה, אבל כמובן באחריות גמורה ותוך כדי הפעלת שיקול דעת וראייה מפוקחת, להבדיל מראייה קודרת שמשתקת.

אני מבין שקשיי הפרנסה קיימים אבל הם באמת קיימים בכל תחום והיום זה אולי יותר נכון מתמיד.

להיות עצמאי זה ממש לא קל.... #doh אתה צריך להיות בו זמנית:

מנהל הכספים / שכר של עצמך
מנהל כוח האדם של עצמך
מנהל השיווק של עצמך
וכו'....

היום אני כבר כמה שנים במוזיקה ואפילו יש לי חדר עבודה משלי, שרק יכולתי לחלום עליו אבל האם הגעתי למצב שבו אני עושה באמת באמת, אבל באמת, את מה שאני רוצה וזה להפיק את החומרים שלי ? הנה.... אני גר במקום הנכון (הקרבתי לא מעט בשביל זה), יש לי די ציוד כדי לעבוד, המעבר של לעבור משכיר לעצמאי מאחוריי... אבל.... זה לא פשוט בכלל. אני משקיע המון, ההמממוןןן, זמן, אנרגיה ומרץ בלהתפרנס.

יכול להיות שיש סיבות פסיכולוגיות עמוקות לסיבה שבגללה אני מתעכב כל כך עם הגשמת החלום האמיתי שלי.... אבל על פני השטח אני יכול לספר שאני פשוט כל הזמן עסוק בלקדם את מה שאני עושה ואת עצמי כמוזיקאי, בלהיות קשוב להזדמנויות וכל זה מתוך הבנה שאף אחד לא יבוא ויניח על שולחני 200,000 ש"ח ויגיד לי "קח, זה שלך. שב בשקט ותעשה אלבום".

אז כמה מילים בשביל לסכם את היריעה הארוכה שלא במתכוון הזאת #sorry :

1. קשה במוזיקה אבל קשה בכל תחום אחר ולא צריך לוותר מראש על החלום המוזיקלי.
2. קשה להיות עצמאי אבל החדשות הטובות הן שלא נולדים עם זה ושאפשר ללמוד את זה #clap .
3. אסור לתת לפחד מהחיים לשתק אותנו מעשייה בכיוונים שאנו רוצים להתפתח בהם כי גם כך חיים פעם אחת ולזמן מוגבל.
4. חשוב לדעת לרוץ למרחקים ארוכים. גם אם עכשיו אני לא באמת עסוק בדיוק, בדיוק, במה שאני רוצה לעשות (למשל הפקת אלבום עצמי) אבל כן בגדול מתקרב לשם (למשל: בעצם העיסוק במוזיקה) הרי שזה כבר הישג ומסע ארוך מתחיל בצעדים קטנים.

שוב סליחה ומחילה על האורך.. #sorry
יואב (יויה)
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 13:41   
יש משהו נורא נחמד בזה שבין חברינו המוסיקאים אפשר למצוא אנשי תוכנה, עורכי דין, ועוד כל מיני מקצועות חופשיים....מה אני מדבר....היה לי פעם חבר שהטריפ שלו היה לכתוב שירים והוא בכלל רופא שיניים #lol #lol #lol

זה רק מוכיח שעם כל הדיון הארוך הזה והדילמות הבלתי אפשריות....בסופו של דבר אנחנו מדברים לא על עיסוק שבחרנו, אלא על עיסוק שבחר אותנו. עכשיו מה שנשאר זה להחליט איך, ולא אם, הוא משתלב בחיים שלנו.

אני, למשל, לא בנוי להיות עצמאי. אין לי את זה, נקודה. אני יודע להיות מוסיקאי, אבל לא יודע, לא מסוגל, וכנראה שגם לא כל כך רוצה, להפוך את זה לעסק. אני לא בנוי לרדוף אחרי כסף ולקוחות, מה לעשות....

ויואב, חייב להגיד לך, כל הכבוד. צריך הרבה ביצים לעשות החלטות גדולות מהסוג הזה, וצריך עמידות של ברזל גם לעמוד מאחוריהן.
קראתי בעניין רב כמה מסיפורי החיים והתובנות
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 14:29   
קודם כל, למה ללכת רחוק?

מה עם אותם אנשים שמקבצים נדבות בגלל שהם ' רק רצו לנגן ולא כתחביב'?
פרופסורים מרוסיה, אוקראינה והשד יודע מאיפה הם הגיעו שחיים מכמה שקלים ליום במקרה הטוב?

בכל כמה מטרים בת"א יושב, ליטרלי יושב ברחוב, אדם שחלם כמוכם לעסוק במוסיקה, עם סיפור חיים כואב וכאוב, ננסה לעשות ערב בינגו לנחש כמה אנשים כבר לא מסוגלים להכנס ל'אקט' בגלל שאפילו אנטרנט אין להם בגלל שהם הפסידו את המכנסיים בגלל הבחירה המובנת מאליה ללכת בעקבות השאיפה שלהם?

אני מאמין שמני כבר שועל קרבות ותיק בכל הקשור ל'פוסט נוסף' על עוד התלוננות על יוקר המחיה בארץ לעומת חו'ל, יוקר הציוד לעומת חו'ל, היבוא (מיסים, מע"מ, כדורי ציפרלקס בגלל המיסים והמע"מ) ויודע שהכל ביחד מונע מאנשים לעבוד בתור עצמאיים ולא רק בתחום הנחשק עלינו, המוסיקה, אלא בתחומים אחרים.

אני אצרף תובנה נוספת, לטעמי המדינה מתנגדת לכך שאזרחיה יתעשרו או יתרה מכך יחיו בכבוד בלי להתאמץ יום ולילה ולהקדיש למשפט 'העבודה היא חיינו' מימד נוסף ומעיק, כל מחקר וסקר של מינה צמח או זרובבלה קמח, מכוני גיאופורנוגרפיה למיניהם על העוני בארץ מציג מצב עצוב, אבל העצוב יותר הוא שהמצב עוד יותר עצוב מהגרפים, הרי לא בדקו אחד אחד הכנסות על הוצאות, עיכולים ועוד, בדקו מיצג לא מייצג של אנשים ומשפחות קשות יום כשפסחו על מאות אלפי נוספות שחיות מכיכר לחם אחת וחמאה? במקרה אם הייתה במבצע.

המצב במדינה מדאיג, אני אישית לא מכיר כמעט בן אדם שאין לו מינוס או מינוס כבד לשעבר והיום יתייצב, אל תדאגו לא להרבה זמן.

אז...

שלא יעבדו עליכם..
Ilan Shaari
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 15:29   
שרשרת מרתקת. תודה על השיתוף יואב.

מסתבר שגם לאחר הצעד המשמעותי שעשית, עדיין לא הגעת למצב שאתה עוסק במה שבאמת אתה רוצה. כמו שאתה מעיד, אתה צריך להשקיע המון זמן בכדי להתפרנס ממוסיקה מה שכנראה לא משאיר יותר מידי זמן\אנרגיות\תקציב לעבוד על חומרים שלך. שזו בגדול היתה המטרה.

אני תוהה, מה עדיף, מה יכול לקרב אותנו אל אותו חלום:
- לעסוק במקצוע שלא קשור במוסיקה בהנחה ש: 1. אתה לא שוקע בדכאון קיומי בגללו. 2. הוא מניב הכנסה גבוהה יחסית, מה שמאפשר חופש תקציבי גדול יותר. החיסרוון פה הוא שאתה נמצא קצת מחוץ לעולם הזה. לא ממש מעורב.
או:
- להתמקד רק בעיסוק במוסיקה על נגזרותיה. כאן אתה נמצא בחיכוך מתמיד עם העולם שאתה אוהב אבל מצד שני יתכן שגם פה לעולם לא תוכל להגיע ממש למה שבאמת אתה רוצה.

אם הייתי יכול לבחור, הייתי בוחר בשילוב בין שתי האופציות רק שלרוב זה לא ממש ניתן. רוב המקצועות המניבים כשכיר דורשים 120% מהזמן.

אילן
shtik
תומך
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 15:37   
יואב, נגעת כאן בנקודה שכנראה משותפת לכולנו, אלה שפשוט לא יכולים לעשות שום דבר אחר...

העיסוק במוסיקה כפרנסה הוא הקרבה ממדרגה ראשונה. מכל חברי הילדות שלי, שכולם ניגנו על כלי כזה או אחר, רק אני ועוד אחד באמת עוסקים בזה היום כאשר השאר מחזיקים כלים בבית ונהנים לנגן אבל מביאים כסף הביתה בדרכים אחרות.

ההחלטה שזה מה שאני עושה בחיים הובילה אותי להמון נקודות שבירה, שאלות, מכשולים ורגעים שבהם שוב ניתנה לי האפשרות להחליט ולעשות משהו אחר או "ללמוד מקצוע" כמו שיגידו כולם מסביב.

כל פעם מחדש, עם כל התסכול והייאוש, הבנתי מחדש שאם אני לא אעסוק במוסיקה לפרנסתי, מבחינתי אין לי שום משמעות בעולם הזה ופה סיימתי... קיצוני, אני יודע, אבל כמו שיואב אמר לגבי עיסוקו בעריכת דין - מבחינתי לעסוק במקצוע שמקובל מבחינת הנורמה אבל לא מביא לי שום סיפוק חוץ מכסף הוא לחיות בתחושת פספוס תמידית.

ולא שלא היו לי פספוסים, נסיונות שלא צלחו, תקופות שאילצו אותי לצאת ולהגיש אוכל לאנשים כדי להתפרנס בין חזרה להופעה, תקופות יבשות ומתות אחרי שהייתי בטוח שהגלגלים כבר זזים (וגם החיסכון בבנק). אבל אני רואה את כל זה כחלק מהדרך והלימוד.

לגבי עניין הלהקים משפחה וכו' כן, אני עדיין לא רואה עצמי מוכן כלכלית וגם לא זוגתי. שנינו עדיין עובדים כדי לבסס לעצמנו קריירה שנהיה מסופקים ממנה. כי אני לא רוצה להעביר לילדים שלי את התסכול שרציתי להיות מוסיקאי אבל נאלצתי לעשות משהו אחר בגללם. אצלי הצורך למימוש עצמי בחיים גדול מהצורך להביא ילדים. ולמזלי גם אצל זוגתי.

אני כל יום לומד, משתפר, ועושה מאמצים כדי לבנות לעצמי קריירה משמעותית בטווח הרחוק, גם אם אני עדיין במצב שבו הכלכלה אינה יציבה.

ברגע שגיבשתי לעצמי חזון ברור ותכנית למימוש, ההרגשה שלי השתפרה פלאים - וגם בטווח הקרוב פתאום צצות הזדמנויות שאולי לא היו באות אחרת. בנוסף לזה המשמעות של "אין הרבה הופעות החודש" מתגמדת כי במישור הקידום העצמי והעסקי לטווח הארוך העבודה היא יומיומית ודורשנית גם אם לא רואים את הפירות ($) בסוף אותו יום.

להתפרנס ממוסיקה זה קשה נורא, ודורש הקרבה אינסופית ומאמצים נפשיים. אבל יש כאלה, כמוני, שפשוט אין להם ברירה (ז"א יש הרבה ברירות שאינן באות בחשבון).

שיהיה לכולם בהצלחה בכל דרך שיבחרו, מוסיקה, רפואה או עריכת דין
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 16:24   
ציטוט:
העבודה היא חיינו

צודק.
מה שחסר במדינה שלנו (נו טוב... למעשה בכל העולם) הוא מקצוע חופשי בחצי משרה. זה או הכל (עבודה 9-12 שעות ביום ולחזור בערב באפיסת כוחות לבית שקנית במשכורת היפה שלך לבית שאתה בקושי נמצא בו ולילדים היפים שלך שאתה בקושי גידלת) או כלום - להיות מובטל.

אני מסכים לגמרה עם יואב. אנחנו צריכים לחיות בשביל עצמנו, לא בשביל אף אחד אחר.

ציטוט:
לא מביא לי שום סיפוק חוץ מכסף הוא לחיות בתחושת פספוס תמידית.

לחיות בפספוס זה בסדר, הרבה דברים מתפספסים בחיים, אבל הפספוס הזה יכול להפוך למרמור ואומללות (דיכאון?) כשאתה מתפכח יום אחד ומבין שבזה שלא דפקת לעצמך את החיים בתור מוזיקאי למעשה דפקת לעצמך את החיים עם איזו עבודה ואפשרויות תעסוקה שאין לך שום חיבור אליהם #lol
impressions
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 18:00   
עוד משהו "קטן" שעזר לי מאוד בבחירה שלי במוסיקה, למרות שלא הייתי תמיד בתחום 100%.

שעסקתי במוסיקה בתור תחביב הרגשתי איך ההתקדמות שלי בתור נגן/מלחין/מוסיקאי נבלמת בצורה אלימה וכל הדברים שחלמתי לדעת הייתי מגיע אליהם, אולי אם היו לי 200 שנה לחיות. עכשיו שאני מתעסק בזה אני יודע שאני צרך 300 שנה כדי לדעת את כל הדברים שאני רוצה לדעת, אבל לפחות אני יכול להתקדם כי זה העיסוק שלי, ואני לא צריך לחפור ולהתעמק בנושאים שאני צריך לדעת אותם כדי להתקדם בעבודה שלא מעניינת אותי, כי זה מה שעושים.

יש לי את כל הכלים לדעת את מה שאני צריך ולעשות את זה תוך כדי עבודה, זה לעולם לא יהיה מושלם אבל זה יהיה והיה תמיד יותר טוב מלהישאר מאחורה ורק לצפות ולהאזין מהצד ולהגיד "כן, אני גם יכולתי להיות כזה" ולדעת שלעולם לא אהיה.

כל אחד והקורבן שלו, היו גם שלבים בחיים שאמרתי בתוך המוסיקה שזה קורבן גדול מדי. שום דבר לא מושלם. אין שום מסקנה גורפת, מצטער.
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 07:49   
סיפור מעניין יואב ! נהנתי לקרוא .. #thumbsup
עם סיפור כזה לדעתי אתה יכול לכתוב בלוג ואולי גם להכניס ממנו כסף ..

אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים עם סיפורים דומים , גם פגשתי כמה אנשים עם סיפורים דומים ששמעתי אותם מפיהם .. ומה שמשותף לכל האנשים האלה זה שהם כולם רודפים אחרי ההגשמה העצמית שלהם בחיים ואחרי החלומות שלהם אם זה מוסיקה , או כל מקצוע אחר שנחשב בקטגוריה של המון הקרבה אישית מול שכר לא יציב וברוב המקרים גם מאוד נמוך ..
האומץ לצאת מול הנורמות החברתיות , מול אילוצי החיים ולעשות את מה שאוהבים באמת שזה מסתכם באחוז קטן מכלל החברה וזה לדעתי מתנה משמייים !

אז זאת כבר נקודה שאפשר להתעודד ממנה ברגעים קשים של אכזבה \ יאוש וכו" ..
כי בכל דרך בחיים יש עליות וירידות לפעמים גם מאוד תלולות וברגעים הקשים צריך לזכור את הדברים האלה .

שאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם כמו שיואב שאל את עצמו כשהיה עורך דין היא האם אתם באמת מוכנים לחיות כמוסיקאים עם כל החסרונות שיש בזה שכבר ציינו אותם כאן והאם אתם מוכנים להקרבה הזאת ואם כן אז רוב התלונות שהוזכרו כאן הם רק מחשבות זמניות שצצות ברגעים של משברים .. שזה טבעי לגמרי , כולנו מגיעים לנקודות בחיים שאנחנו שואלים את עצמנו אם אנחנו עושים את הדבר הנכון לנו בחיים ..

דבר נוסף מאוד חשוב לי לציין זה שנראה כאילו מציגים את הדברים כאן כשחור או לבן , וזאת טעות אני מתכוון שאם אתם באמת אבל באמת התעייפתם מהמוסיקה כמקצוע אז אישפהו אתם הופכים לאותו יואב בזמנים האלה שהיה עורך דין , אז במצב כזה פשוט תהפכו את זה לתחביב או אפילו לעבודה צדדית אין בזה שום דבר פסול ואולי ההיפך משם זה יכול להוביל אתכם לכיוונים שלא חשבתם שתגיעו אליהם ..
וגם אם תעבדו בעבודה שלא ממש רציתם בחיים יהיה לכם את המוסיקה שתמלא אותכם בזמן הפנוי ואולי ככה גם תמצאו אולי את האיזון הנכון שאתם צריכים .

ולסיכום העניין , עוד בספר בראשית בפרקים הראשונים כתוב "...בזעת אפך תביא לחם ..." ותזכרו תמיד שליצור או לנגן מוסיקה זאת גם מתנה משמיים וגם זה כתוב בתורה ... אז תהיו שמחים על כך שזכיתם בזה .. #thumbsup
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 08:40   
שרשרת טובה וחשובה מאוד!

אצלי הסיפור ארוך ובגלל זה אני אכתוב רק את הסיכום #smile
לא צלחתי במוזיקה מכל מיני סיבות, החלטתי ללמוד אלקטרוניקה עם עצמי בעצמי בכדי להבין איך אני יכול ליצור דברים מיוחדים בשביל מוזיקאים ולעשות מיזה עסק ראוי מספיק בשביל לפרנס את משפחתי.
ובכן..כיום העניין עובד לאט מאוד בשל עבודתי הטובענית מנשוא (מלונאי) אחרי 15-12 שעות עבודה קשה מאוד להתרכז בדברים אחרים.
מקוה לטוב בקרוב #smile

אני מאחל לכולם לעשות מה שבאמת הם אוהבים לעשות!

נ.ב בסופ?ש גיל שוחט היה אצלנו עם קהל המעריצים שלו, כל המלון היה מלא באווירה מדהימה, יצא לי איתו שיחה קצרצרה אמרתי לו שפעם גם אני ניגנתי, פעם גם אני הופעתי, הוא הסתכל עלי ?בכעס? ואמר...?עזוב הכל ולך תעשה מוזיקה? , עניתי לו ...משפחה , ילדים... חזר ואמר...?עזוב הכל ולך תעשה מוזיקה? כשהוא אמר לי את זה בפעם השניה הבנתי רק מהמבט שלו שהוא עבר הרבה בשביל להגיע לאן שהגיע.
גיל שפו, אתה איש מקסים שחי את מה שהוא אוהב #thumbsup

IsakE.MOE@gmail.com - drop me a line
My YouTube Channel
facebook
qwer33
Expert
הודעה פורסם: ראשון 08 יול',12 20:08   
שרשור חשוב מאין כמוהו.
אני פוגש במסגרת העבודה הרבה חברה מוכשרים שחלקם הגדול מאוד הולך להתאבד על המקצוע ולשרוף את נשמתו בפולחן המוסיקלי.
מי שרוצה את עצתי מקבל את התשובה הבאה: תהיה חכם ,עם הראש מעל המים, ובדוק את עצמך לאחר תקופה שאתה תחליט עליה,וראה אם אתה עומד ביעדים. #think
אני אישית מתפרנס יפה ממוסיקה אבל עובד קשה מאוד מאוד.
ומשלם על המאמץ בבריאות פיזית לפעמים נפשית.
כשיצרתי משפחה ,הצלחתי לעשות סוויץ' מפרפורמר שעובד מאחר הצהריים עד השעות הקטנות של הלילה,לעבודת יום ,אומנם ארוכה מדי לטעמי ,אבל אני זוכה לראות את המשפחה,וזהו זמן שאף אחד לעולם לא יחזיר לי.
וזהו הדבר החשוב ביותר בשבילי כולל המוסיקה.

Isak.MOE
מסכים שגיל אדם מקסים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 3 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון