פורסם: שבת 07 יול',12 14:29
קודם כל, למה ללכת רחוק?
מה עם אותם אנשים שמקבצים נדבות בגלל שהם ' רק רצו לנגן ולא כתחביב'?
פרופסורים מרוסיה, אוקראינה והשד יודע מאיפה הם הגיעו שחיים מכמה שקלים ליום במקרה הטוב?
בכל כמה מטרים בת"א יושב, ליטרלי יושב ברחוב, אדם שחלם כמוכם לעסוק במוסיקה, עם סיפור חיים כואב וכאוב, ננסה לעשות ערב בינגו לנחש כמה אנשים כבר לא מסוגלים להכנס ל'אקט' בגלל שאפילו אנטרנט אין להם בגלל שהם הפסידו את המכנסיים בגלל הבחירה המובנת מאליה ללכת בעקבות השאיפה שלהם?
אני מאמין שמני כבר שועל קרבות ותיק בכל הקשור ל'פוסט נוסף' על עוד התלוננות על יוקר המחיה בארץ לעומת חו'ל, יוקר הציוד לעומת חו'ל, היבוא (מיסים, מע"מ, כדורי ציפרלקס בגלל המיסים והמע"מ) ויודע שהכל ביחד מונע מאנשים לעבוד בתור עצמאיים ולא רק בתחום הנחשק עלינו, המוסיקה, אלא בתחומים אחרים.
אני אצרף תובנה נוספת, לטעמי המדינה מתנגדת לכך שאזרחיה יתעשרו או יתרה מכך יחיו בכבוד בלי להתאמץ יום ולילה ולהקדיש למשפט 'העבודה היא חיינו' מימד נוסף ומעיק, כל מחקר וסקר של מינה צמח או זרובבלה קמח, מכוני גיאופורנוגרפיה למיניהם על העוני בארץ מציג מצב עצוב, אבל העצוב יותר הוא שהמצב עוד יותר עצוב מהגרפים, הרי לא בדקו אחד אחד הכנסות על הוצאות, עיכולים ועוד, בדקו מיצג לא מייצג של אנשים ומשפחות קשות יום כשפסחו על מאות אלפי נוספות שחיות מכיכר לחם אחת וחמאה? במקרה אם הייתה במבצע.
המצב במדינה מדאיג, אני אישית לא מכיר כמעט בן אדם שאין לו מינוס או מינוס כבד לשעבר והיום יתייצב, אל תדאגו לא להרבה זמן.
אז...
שלא יעבדו עליכם..
Act Compatible
פורסם: שבת 07 יול',12 18:00
עוד משהו "קטן" שעזר לי מאוד בבחירה שלי במוסיקה, למרות שלא הייתי תמיד בתחום 100%.
שעסקתי במוסיקה בתור תחביב הרגשתי איך ההתקדמות שלי בתור נגן/מלחין/מוסיקאי נבלמת בצורה אלימה וכל הדברים שחלמתי לדעת הייתי מגיע אליהם, אולי אם היו לי 200 שנה לחיות. עכשיו שאני מתעסק בזה אני יודע שאני צרך 300 שנה כדי לדעת את כל הדברים שאני רוצה לדעת, אבל לפחות אני יכול להתקדם כי זה העיסוק שלי, ואני לא צריך לחפור ולהתעמק בנושאים שאני צריך לדעת אותם כדי להתקדם בעבודה שלא מעניינת אותי, כי זה מה שעושים.
יש לי את כל הכלים לדעת את מה שאני צריך ולעשות את זה תוך כדי עבודה, זה לעולם לא יהיה מושלם אבל זה יהיה והיה תמיד יותר טוב מלהישאר מאחורה ורק לצפות ולהאזין מהצד ולהגיד "כן, אני גם יכולתי להיות כזה" ולדעת שלעולם לא אהיה.
כל אחד והקורבן שלו, היו גם שלבים בחיים שאמרתי בתוך המוסיקה שזה קורבן גדול מדי. שום דבר לא מושלם. אין שום מסקנה גורפת, מצטער.