תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 00:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוזיקה כעסק?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (545) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

מה עיסוקך בתחום המוזיקה?
מוסיקה היא פרנסתי
47%
 47%  [ 51 ]
אני עובד בתחום אחר ומתעסק במוזיקה "בשביל הנשמה"
36%
 36%  [ 39 ]
אני עובד בתחום אחר וגם מתפרנס ממוזיקה מהצד
11%
 11%  [ 12 ]
אני מתפרנס ממוזיקה ומשלים מעבודות זמניות/צדדיות
5%
 5%  [ 6 ]
סך-הכל הצבעות : 108

Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 23:08   
אני גם מאמין שמציאות הישראלית שלנו עדיף להיות בעל מקצוע ומוזיקאי חובב ממוזיקאי מקצועי רעב וממורמר (כי הרי זה לא ארה"ב שרעבים ללחם אבל שבעים מבחינה אומנותית מפה ועד הודעה חודשה...).
אופציה נוספת היא ללכת להיות מוזיקאי\מפיק\טכנאי בחו"ל אם אתה מאמין שיש לך את היכולות. (והיו כמה חברי אקט שעשו זאת כמדומני ואכן מצליחים)
rockem
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 01:33   
להתפרנס למוזיקה זה להיות עצמאי, על כל המשתמע מכך
אני חושב שמעבר לכך שהשוק פה הוא קטן וממש לא אוהב לשלם על מוזיקה
(למרות שגם את זה אפשר לשנות ויש אנשים שיכולים)
בשביל לעשות כסף צריך להבין ובכסף ומוזיקאים שבאים למקצוע הזה מהתשוקה נטו, לא מבינים בכסף (לפחות רובם) וגם פחות אכפת להם מכסף (עד שלב מסוים)

בגלל זה בשביל באמת להרוויח ולהרים עסק (וכל מוזיקאי שהוא עצמאי זה עסק)
צריך מישהו בעסק שידע לעשות מהעסק הזה כסף
ומה לעשות, זה בכלל לא פשוט
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 09:35   
בכלכלה של היום כל אחד צריך להיות מיני יזם ולדעת לעשות כסף. #lol
אם פעם הכסף לא גדל על העצים, היום קשה לגדל אותו גם על שיחים. #smile
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 10:31   
אני הצבעתי על עצמי כאחד שמתפרנס ממוזיקה אבל אחרי שקראתי את מה שרביץ כתב, אני כבר לא כל כך בטוח.

לפני 15 שנה נולד בני בכורי ואיתו נולדה ההכרה שאני צריך להביא הביתה פרנסה.
ומאותו רגע, הנגינה בפועל עם אמנים והעבודה בפועל באולפני הקלטה הצטמצמה מאד ועל פניה התקדמו תחומים שאפשרו לי להביא נטו קבוע הביתה, ובמיוחד, נטו שלא היה תלוי בגחמתם של אחרים.
אני שכיר (במרבית העיסוקים שלי) אבל יודע לנבא די בדויק איך יראה חשבון העו"ש שלי כל חודש.

אז אני לא ממש יודע מה זה מוזיקה:
יעוץ אקוסטי (במסגרת ממוסדת) זה מוזיקה?
הלחנה לתיאטרון וקולנוע (במסגרת חוזה קבוע) זה מוזיקה?
הוראה במגמת מוזיקה זה מוזיקה?
הוראה במחלקה למוזיקולוגיה זה מוזיקה?

אני מביט על תלמידי חורשי הבמות ושורפי המערכות בעיניים כלות.
רואה את התשוקה, את החלום, את תחושת ה"הכל אפשרי" בעינהם ומלא קנאה.

אבל, כמו שעדי כתב, האפשרות להפוך את האהבה שלי למקור לקורבנות וסבל לא נראתה לי סבירה.
impressions
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 13:22   
כנראה שזה עניין של פרספקטיבה, בתור מלחין "מתחיל" אני מת להגיע למצב של יורם, מבחינתי אין יותר גבוה מזה במוסיקה ועוד בארץ.

כשאני מקבל כסף ובמיוחד כסף טוב על מה שאני עושה-ואני לא לוקח פרויקטים שאני לא מסוגל להתחבר אליהם, אני מרגיש שאני עושה משהו נכון. בכלל, זה עניין תפיסתי ואישי מאוד. יש כאלה שמבחינתם מה שיורם עושה זה "למכור את הנשמה", אולי.

הוראה במוסיקה-היא מוסיקה, נכון שזה לא להתפרנס "מהאומנות שלך" כמו ששלמה ארצי מרוויח מהופעות בקיסריה. אבל גם ברי סחרוף עושה חתונות והפקות של אנשים אחרים-אם זה היה תלויי בו הוא היה רק מופיע, אבל גם הוא צריך לשלם חשבונות.

אני חושב ומאמין, ובד"כ מהניסיון שלי זה עבד, שזה הכל למצוא את האיזון בין החומר והרוח. תעשה יותר מדי חלטורות תרגיש רע, תעשה יותר מדי אומנות תהיה תפרן. מי שיש לו את הכלים, גם המוסיקליים וגם השיווקיים, יכול להתפרנס מזה-גם בארץ.

יש מוסיקאים שמגיעים למשכורות של 15 כי הם עושים מיליון דברים, בערך כמו שיורם עושה. פה הפקה לתיאטרון, פה חלטורה בקטנה, פה כמה ימי לימוד מלאים והגעת לזה.

יש פה הרכבים שעושים דברים מדהימים וזה עצוב מה שרביץ אומר כי כמה שזה נכון ואפילו יותר גרוע, אבל צריך להגיד תודה שיש לנו את זה, אנשים שמוכנים להתאבד על המוסיקה שלהם ובלעדיהם באמת לא היה כאן כלום. אנחנו סה"כ ארץ פיצית עם אוכלוסיה שחושבת עדיין כמו פועלים מהגרים שלחוצים על ההישרדות שלהם. זה גם עניין כלכלי של המדינה-כאשר יהיה פה יותר קל למעמד הביניים, אנשים ישקיעו יותר בתרבות. אבל זה כבר בפעם אחרת.
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 18:29   
תוצאות הסקר המתעדכנות כל העת בראש השרשרת הזו, לא פחות מעניינות מהתוכן שמעלים כאן החברים.

קצת תובנות ממי שאינו מתפרנס ממוסיקה (אבל היא אחד הצידוקים העיקריים לחייו בעולם הזה #sorry )

אתם ח-י-י-ב-י-ם לעצמכם, לתפוס שידור חוזר, של תכנית שהגיש בערוץ 1, יואב גינאי, בה הוא אירח את אסתרית בלצן

בתמצות, מספרת אסתרית המקסימה, שבאיזשהו שלב בחיים המקצועיים, היא הבינה שעבודה כשכירה אינה באה בחשבון.
או אז היא לקחה על עצמה את כל הפרודוקציה ואמנם קרעה את העכוז, אבל מאז כל ההכנסות עשו דרכן היישר אל כיסה, ללא תיווך של איש.
חומר למחשבה, אפרופו היזמות האישית שהוזכרה כאן קודם.

קל להגיד את זה, כשאתה לא חלק מהקלחת, אבל נדמה לי שכל הדיבורים על כמה קשה כאן וחוסר הפרגון של ערוצי התקשורת השונים לז'אנרים מסוימים ועוד שלל עניינים, לא מחזיקים מים.
בכל מקום קשה. עם כישרון (ממש לא רק כישרון מוסיקלי, גם כישורים אישיים בעוד שלל תחומים) ועבודה קשה, אני מאמין שניתן להגיע לשם. עובדה- מסתובבים בינינו כמה כאלה.
בהצלחה לכולם, בין אם כמקצוע ובין אם כעיסוק מהצד - שנדע לחיות בשלום עם המקום בו אנו נמצאים, כי לחיות לאורך תקופת חיים שלמה בתסכול, זה נורא...
Ilan Shaari
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 19:58   
זו אחת מהדלימות העיקריות שמעסיקות אומנים\אומנים בפוטנציה. אני יודע שהיא העסיקה ומעסיקה אותי באופן קבוע.
בתקופת התיכון יצא לי, במשך כמה שנים, להיות חבר כנגן בלהקת נוער ייצוגית (משהו בסגנון להקה צבאית) עם המון הופעות בכל הארץ. בנוסף הייתי גם חבר בלהקת אירועים פעילה מאד. וכבר אז התחדדה בי ההכרה שאמנם יהיה זה חלום לעסוק רק במוסיקה אבל אם זה ידרוש ממני למשל לנגן דברים שאני ממש לא אוהב אז עדיף כבר להתפרנס ממשהו אחר. הרעיון היה לשמור את העיסוק במוסיקה כמשהו טהור.
וכך בעוד חלק מחברי עשו את דרכם ללהקות צבאיות (את חלקם אפילו ליוויתי בנגינה בבחינות) אני פניתי למסלול של לימודי הנדסה שבאופן טיבעי הוביל אותי לעבודה בחברות הייטק.
במקביל, המשכתי ליצור, לנגן, להקליט ולהופיע במסגרת להקות אינדי בהן הייתי חבר. ההפרדה הזאת נתנה לי את החופש לבחור בקפידה, מה לנגן, עם מי, היכן ומתי.
מטבע הדברים מדובר בפשרה. העבודה בהיטק אמנם מתגמלת אבל לא מותירה יותר מידי פנאי לפעילות אחרת. כמובן שהייתי שמח לנגן יותר. רק לחשוב על לקום בבוקר ובמקום ללכת ולהתעסק בשורות קוד או בפרוטוקולי תקשורת, פשוט להכנס לחדר חזרות או לאולפן או לנסוע להופעה... מעלה בי פולסים של התרגשות.
מצד שני, אני מניח שאם הייתי באמת מנגן כל היום, ההתלהבות וההנאה שלי היו בכל זאת קטנים כי אז המוסיקה היתה הופכת לשיגרה שלי.
עדי - אני זוכר שלפני שנים הייתי בהופעה של מאיר בנאי לאחר אלבום הבכורה המוצלח שלו וראיתי אותך מככב שם, וככה חשבתי לעצמי, וואו איזה כייף לו. גם אני רוצה #smile

אני מתאר לעצמי שלא משנה איזה כיוון הייתי בוחר, תמיד הייתי משתעשע במחשבה מה היה קורה אילו..

הערה אחרונה לגבי הכתבה שצרף ה OP, כל הטענות נוסח "בואו תנגנו ללא תשלום תמורת חשיפה" כל כך מקוממות ! אם האומן\הרכב מספיק טובים בכדי להופיע, אזיי חובה לשלם להם. אם הם לא מספיק טובים, שלא יופיעו. נקודה. כל טיעון אחר מזכיר לי תקופות חשוכות שעבר זמנן.
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 20:05   
כן טוב בהצלחה עם להביא 15-17 אלף שקל בחודש בשביל לשלם
משכנתא (אחרי שחסכתם 300 אלף שקל לבית), גני ילדים, רכב (דלק ביטוח טסט טיפולים תקלות) , נסיעות נוספות,
טיטולים, מטרנה, מוצצים, בגדים, עגלות, אוכל, חשמל, ארנונה, מים, גז, ועד בית,
לא כולל מסעדות בילויים טיולים חוגים, לא כולל שירות אבטחה וטיפ לזאתי בתחנת דלק.

מי שמצליח ראוי לכל הכבוד וההערכה #thumbsup
C172
Expert
הודעה פורסם: שישי 06 יול',12 20:39   
ציטוט:

עדי - אני זוכר שלפני שנים הייתי בהופעה של מאיר בנאי לאחר אלבום הבכורה המוצלח שלו וראיתי אותך מככב שם, וככה חשבתי לעצמי, וואו איזה כייף לו. גם אני רוצה

הקטור יקירי, כמו שאתה רואה, מה שרואים מפה לא רואים משם. נכון, זה היה נחמד, אבל התמונה הגדולה לא היתה מלבבת.
אני חושב שבסופו של דבר שנינו עשינו מהפך חיובי שיש בצידו פשרות, אבל המאזן הוא לחלוטין חיובי. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם אותו מהפך לא היה קורה.

תהיה מבסוט! #smile
הודעה פורסם: שבת 07 יול',12 05:35   
מוזיקה כעסק ? תזהר שגדליה לא יעשה ממך רסק ...

אם כיוצרים את\ה מבינים אחרי שנים של יצירה והתעקשות שלא תגיעו למקום של הכוכבים ולחיות את החלום שחלמתם כל השנים אז אין שום פסול בלפנות לעיסוקים אחרים בתחום ולעשות את המפנה הזה של להסתכל על זה במונחים של כסף .. ואם זה מה שבאמת אתם רוצים אתם גם תתפרנסו מזה - עובדה שיש כאן כאלה שכן מתפרנסים מתחומים שונים בענף המוסיקה (ולא דווקא על במה עם קהל) היום הענף הרבה יותר מפותח מפעם עם המון אפשרויות ..
ובשעות הפנאי תמיד אפשר לנגן וליצור להנאה ..
כי בסופו של דבר אף אחד לא יכול לקחת ממכם את המוזיקה !
השאלה היחידה היא לאן אתם תיקחו ותלכו איתה ..

בעניין של יש המון אנשים שרוצים להצליח בתחום והתחרות קשה , אז דעתי בעניין היא שבכל תחום שאליו תפנו יש הרבה אנשים שרוצים להצליח וגם שם התחרות תהיה קשה . . אלא אם כן הבאתם המצאה היסטרית חדשה לעולם ..

בנוגע לאמנים ש"מתחננים" להופעה בפאב , אז דעתי על כך היא פשוט תעריך את עצמך ואז יעריכו אותך .. אפשר להגיע לפאבים האלה גם בדרכים אחרות שלא מחייבות בתשלום אבל לפחות ביותר הערכה .. עצוב #nono

שיהיה לכולנו סופ"ש מוזיקלי ורגוע #thumbsup
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 2 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון