S.Supporter
פורסם: שישי 06 יול',12 10:31
אני הצבעתי על עצמי כאחד שמתפרנס ממוזיקה אבל אחרי שקראתי את מה שרביץ כתב, אני כבר לא כל כך בטוח.
לפני 15 שנה נולד בני בכורי ואיתו נולדה ההכרה שאני צריך להביא הביתה פרנסה.
ומאותו רגע, הנגינה בפועל עם אמנים והעבודה בפועל באולפני הקלטה הצטמצמה מאד ועל פניה התקדמו תחומים שאפשרו לי להביא נטו קבוע הביתה, ובמיוחד, נטו שלא היה תלוי בגחמתם של אחרים.
אני שכיר (במרבית העיסוקים שלי) אבל יודע לנבא די בדויק איך יראה חשבון העו"ש שלי כל חודש.
אז אני לא ממש יודע מה זה מוזיקה:
יעוץ אקוסטי (במסגרת ממוסדת) זה מוזיקה?
הלחנה לתיאטרון וקולנוע (במסגרת חוזה קבוע) זה מוזיקה?
הוראה במגמת מוזיקה זה מוזיקה?
הוראה במחלקה למוזיקולוגיה זה מוזיקה?
אני מביט על תלמידי חורשי הבמות ושורפי המערכות בעיניים כלות.
רואה את התשוקה, את החלום, את תחושת ה"הכל אפשרי" בעינהם ומלא קנאה.
אבל, כמו שעדי כתב, האפשרות להפוך את האהבה שלי למקור לקורבנות וסבל לא נראתה לי סבירה.
Act Compatible
פורסם: שישי 06 יול',12 13:22
כנראה שזה עניין של פרספקטיבה, בתור מלחין "מתחיל" אני מת להגיע למצב של יורם, מבחינתי אין יותר גבוה מזה במוסיקה ועוד בארץ.
כשאני מקבל כסף ובמיוחד כסף טוב על מה שאני עושה-ואני לא לוקח פרויקטים שאני לא מסוגל להתחבר אליהם, אני מרגיש שאני עושה משהו נכון. בכלל, זה עניין תפיסתי ואישי מאוד. יש כאלה שמבחינתם מה שיורם עושה זה "למכור את הנשמה", אולי.
הוראה במוסיקה-היא מוסיקה, נכון שזה לא להתפרנס "מהאומנות שלך" כמו ששלמה ארצי מרוויח מהופעות בקיסריה. אבל גם ברי סחרוף עושה חתונות והפקות של אנשים אחרים-אם זה היה תלויי בו הוא היה רק מופיע, אבל גם הוא צריך לשלם חשבונות.
אני חושב ומאמין, ובד"כ מהניסיון שלי זה עבד, שזה הכל למצוא את האיזון בין החומר והרוח. תעשה יותר מדי חלטורות תרגיש רע, תעשה יותר מדי אומנות תהיה תפרן. מי שיש לו את הכלים, גם המוסיקליים וגם השיווקיים, יכול להתפרנס מזה-גם בארץ.
יש מוסיקאים שמגיעים למשכורות של 15 כי הם עושים מיליון דברים, בערך כמו שיורם עושה. פה הפקה לתיאטרון, פה חלטורה בקטנה, פה כמה ימי לימוד מלאים והגעת לזה.
יש פה הרכבים שעושים דברים מדהימים וזה עצוב מה שרביץ אומר כי כמה שזה נכון ואפילו יותר גרוע, אבל צריך להגיד תודה שיש לנו את זה, אנשים שמוכנים להתאבד על המוסיקה שלהם ובלעדיהם באמת לא היה כאן כלום. אנחנו סה"כ ארץ פיצית עם אוכלוסיה שחושבת עדיין כמו פועלים מהגרים שלחוצים על ההישרדות שלהם. זה גם עניין כלכלי של המדינה-כאשר יהיה פה יותר קל למעמד הביניים, אנשים ישקיעו יותר בתרבות. אבל זה כבר בפעם אחרת.