תפריט
שלום Anonymous ::: 2026, 12:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בכוון tongue Drum
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  dmmd  
עזרה בכוון tongue Drum
הודעה פורסם: שישי 01 יונ',12 13:48   
אני רוצה לבנות tongue drum . התוף עשוי מעץ. קראתי די הרבה על הבניה שלו באינטרנט. ובניתי אחד נסיוני, יחסית די קטן. 30 ס"מ X 12 ס"מ גובה 10 ס"מ.
התוף כולל 6 לשונות, באורכים שונים. הצליל נשמע בסדר, אבל בכדי לשלוט בתווים, יש צורך לכוון אותו, הכוונון נעשה ע"י הסרה של פיסות עץ , מהתחתית של הלשון.
כאשר הסרה של חומר המחלק הבסיס, גורמת לצליל להיות עמוק יותר, והסרה של חומר מהקצה החופשי, מעלה את הצליל.
בדרך כלל התוף מכוון לסולם Pentatonic ויש כאילו שמכוונים גם לשני נו ... Diatonic זהוא.

אני לא מוזיקאי. בסך הכל רוצה צעצוע יפה נכדים. אבל הקטע של הכיוונון הדליק אותי ולא נותן לי מנוח .
הורדתי כמה אפפליקציות לאייפון, שאמורות לעזור בכוון כלי נגינה,( בעיקר גיטרות, אבל יש גם אחרים).
כבר 4 ימים ( on & off ) אני מנסה לכוון, ושום דבר נכון לא קורה. הקריאה של הצליל כל הזמן משתנה,
אני מכה בלשון ( עם מוט קצר וכדור גומי) באותה נקודה כל הזמן( ברבע הדרך מהקצה הפתוח) . התוף מבודד המשולחן.
מה שמפריע ( אני חושב) שהצליל הינו קצר מידי, ז"א המכה גורמת לשיא ריגעי בצליל ( ובטח אחר כך יש הרמוניות שנמדדות)
אם הצליל היה מתמשך יותר זמן. אולי הקריאה שלו היתה נכונה יותר. והגרוע מכל שכל מכה, נקרא תו אחר. והכל לא יציב.
אם אני מכה כמה מכות רצופות במהירות. התו פחות או יותר נקרא קבוע.

השאלה שלי. מה אני עושה לא נכון. או אולי יש דרך אחרת לכוון את התווים ולא משנה כרגע הסולם. כי ברגע שיש שליטה על העסק, ניתן לכוון אותו לכל סולם,
ויש כאילו הרבה, אבל ללא הסבר מפורט איך כוונו.
איך תוכלו לעזור?
תודה

מאיר
כתובות אינטרנט מצורפות: tongue Drum
tongue drum
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון